Web Analytics Made Easy - Statcounter

تامین زیرساخت ایمن حمل و نقل از خدمات پایه کشورها برای توسعه مناطق است و این مهم برای شهرستان مرزی و کوهستانی درگز به دلیل قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص به اولویت خدمات رسانی تبدیل شده است.

شهرستان ۷۵ هزار نفری درگز از طریق ۲ مسیر کوهستانی درگز - قوچان و درگز - کلات با دیگر نقاط خراسان رضوی ارتباط جاده ای دارد و به خاطر قرار گرفتن بین مرز ترکمنستان از شمال و کوههای هزارمسجد و ارتفاعات پارک ملی تندوره در جنوب به نوعی در بن بست جغرافیایی قرار دارد و راه حل رهایی از این بن بست که راه را بر توسعه و خدمت رسانی به مردم مرزنشین این شهرستان ناهموار کرده ساخت راه ارتباطی مناسب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ساخت پروژه درگز - کبکان - قوچان که سابقه احداث آن به پیش از انقلاب بازمی‌گردد بیش از یک دهه گذشته و سرنوشت آن به خاطر کمبود اعتبار در هاله‌ای از ابهام است.

نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره این مهمترین پروژه به زمین مانده این شهرستان گفت: ساخت راه ارتباطی درگز به قوچان به طول حدود ۸۰ کیلومتر پس از ۱۴ سال به ادعای اداره کل راه و شهرسازی فقط ۱۰ تا ۱۲ درصد پیشرفت داشته است که با روند کنونی تخصیص اعتبارات سالانه پس از ۱۴۰ سال به بهره برداری می رسد.

حسن رزمیان مهمترین دغدغه این شهرستان را راه ارتباطی مناسب عنوان کرد و افزود: راه اصلی ارتباط دهنده مرکز شهرستان به بزرگراه شریانی مشهد - قوچان، جاده سخت گذر و کوهستانی درگز - قوچان به طول ۱۵۰ کیلومتر است که با احداث جاده جدید درگز - کبکان - قوچان، فاصله دسترسی به شهر درگز ۷۰ کیلومتر کاهش می یابد و زمان سفر در این مسیر نیز ۹۰ دقیقه کمتر می شود.

وی ادامه داد: جاده اصلی درگز، همان مسیر درگز - کبکان - قوچان است اما چون پیش از انقلاب آمریکایی ها پایگاه نظامی برای رصد فعالیت های شوروی سابق در ارتفاعات کبکان ایجاد کرده بودند از تردد در این مسیر به خاطر مسائل امنیتی و حفاظتی جلوگیری نموده و ظلم مضاعف را به این شهرستان مرزی تحمیل کردند و در نهایت برنامه ساخت جاده از مسیر کوهستانی، دارای گردنه، طولانی و سخت گذر کنونی اجرا شد که علاوه بر بروز سوانح جاده ای متعدد هر از چندگاهی شاهد انسداد آن به خاطر شرایط ناپایدار جوی هستیم.

نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی گفت: با این حال ساخت جاده درگز - کبکان - قوچان به عنوان مهمترین طرح عمرانی شهرستان در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی مجوز گرفت اما در عمل کاری در این زمینه انجام نشده است.

رزمیان افزود: بر اساس اعلام اداره راه و شهرسازی این طرح ۱۰ درصد پیشرفت داشته است که معتقدیم این میزان صحیح نیست و با توجه به میزان صرف هزینه در واقع پنج درصد پیشرفت داشته که آن هم در بخشی از مسیر بوده است.    

پیشتر نیز معاون ‌مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی میزان پیشرفت جاده در حال احداث درگز - کبکان - قوچان را حدود ۱۲ درصد اعلام کرد و گفت: این پروژه سال ۹۰ بودجه مصوب گرفت و ساخت ۱۷ کیلومتر آن شامل ۱۲ کیلومتر جاده و سه دهنه تونل در مجموع به طول پنج کیلومتر توسط قرارگاه خاتم الانبیا (ص) آغاز شد.

محمد پارسا افزود: مشکل اصلی این پروژه نبود اعتبار است و اکنون نیز به دلیل مطالبات معوق، پیمانکار تحرک لازم را ندارد.

امام جمعه درگز نیز گفت: اقدام مهم و زیرساخت اصلی توسعه اقتصادی و اجتماعی ماندگار برای مردم شهرستان، تکمیل جاده درگز به کبکان است.

حجت الاسلام محمدحسین ایروانی افزود: تاکنون بیش از ۱۰ طرح اقتصادی و کارخانه در این شهرستان پس از افتتاح به دلیل وجود جاده نامناسب تعطیل شده و سرمایه گذاران از ادامه فعالیت در این شهرستان صرفنظر کرده اند.

فرماندار درگز هم به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر به دلیل طلب پیمانکار که قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) است، اجرای پروژه جاده درگز - کبکان - قوچان متوقف شده است.

علی فراهی، طلب پیمانکار را قابل توجه عنوان کرد و افزود: اگر بخشی از معوقات مالی پیمانکار پرداخت شود، پروژه دوباره آغاز خواهد شد و از طرف دیگر از پیمانکار که مجموعه بزرگی است انتظار می رود پروژه را تعطیل نکند، مطالبات هر چند با تاخیر اما پرداخت خواهد شد.

وی ادامه داد: سرنوشت این شهرستان مرزی و کوهستانی با راه‌های سخت گذر کنونی به این طرح مهم بستگی دارد و اتمام آن مایه دلخوشی ۷۵ هزار نفر جمعیت این شهرستان مرزی است.

هر از چندگاهی انعکاس خبرهای ناخوشایند از توقف پروژه یا وقوع تصادف خونین در جاده کنونی و ناایمن درگز - قوچان، فضای رسانه‌ای درگز را تحت تاثیر قرار می دهد اکنون با گذشت ۱۴ سال از آغاز پروژه، این طرح ناتمام به بن بست بزرگ درگز تبدیل شده و به نوعی امید و ناامیدی در این شهرستان به سرانجام این پروژه گره خورده است.   

مرکز شهرستان مرزی و کوهستانی درگز در ۲۵۴ کیلومتری شمال مشهد ۷۵ هزار نفر جمعیت دارد.

این شهرستان علاوه بر چهار شهر درگز، لطف‌آباد، نوخندان و چاپشلو، ۱۳۶ روستا دارد که ۱۱۱ روستای آن دارای بیش از ۲۰ خانوار است.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی افتتاح طرح وزارت راه و شهرسازی قوچان درگز قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی افتتاح طرح وزارت راه و شهرسازی مجلس شورای اسلامی افتتاح طرح وزارت راه و شهرسازی قوچان درگز قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا اخبار کنکور مجلس شورای اسلامی راه و شهرسازی شهرستان مرزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۶۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید مدیرکل راه و شهرسازی استان از پروژه‌های نهضت ملی مسکن شهرستان تفتان


اکبری مدیرکل راه و شهرسازی استان  از آخرین وضعیت عملیات آماده‌ساز، زیرسازی و خیابان کشی پروژه‌های نهضت ملی مسکن در سایت بازدید کرد.

همچنین جلسه آخرین وضعیت پیشرفت فیزیکی پروژه‌های نهضت ملی مسکن در سایت تفتان در محل پروژه برگزار شد.

 در این بازدید و جلسه بر لزوم تأمین به‌موقع زیر ساخت‌ها  و تسریع در اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن در تفتان در دو فاز تأکید شد.  

شهنوازان فرماندار تفتان گفت: سهم این شهرستان از طرح نهضت ملی مسکن در دو فاز در حال اجراست. بهرام هاشم زهی مدیر راه و شهرسازی توضیحاتی ارائه کرد که از فاز اول طرح چهار هکتاری و فاز دوم ۲۰ هکتاری جهش مسکن شهرستان تفتان با توجه به آماده سازی توسط شهرداری و بازدید از جدول گذاری و خاکریزی و متولی ساخت آن بنیاد مسکن انقلاب اسلامی می‌باشد با توجه به ضرورت ساخت و ساز و تحویل به موقع ساخت باید ۶۰ درصد احداث توسط بنیاد مسکن صورت گیرد

فاز اول ۴ هکتار که ۱۱۵ قطعه که ۹۲ درصد پروانه کار و وام ۳۵ میلیونی درخواست و ثبت شده است که عملیات ساخت شروع شده و فاز دوم ۲۰ هکتار و آماده سازی شروع شده و در ۲۹۴ قطعه بندی شده است

علیرضا شهنوازان فرماندار تفتان ضمن تاکید به تسریع در روند اجرای طرح ملی مسکن از متولیان خواست به تعهدات خود نسبت به مردم و دولت عمل نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • کیفیت و بی‌توجهی: دست اندازی در جاده پیشرفت راهسازی ایران
  • پایگاه امداد جاده‌ای اورژانس «حسن قشلاق» بهار کلنگ‌زنی شد
  • آغاز ساخت دو طرح راهسازی در بندرعباس
  • بازدید مدیرکل راه و شهرسازی استان از پروژه‌های نهضت ملی مسکن شهرستان تفتان
  • امسال بسیاری از پروژه‌های نیمه تمام حوزه راهسازی پایان می یابد
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات
  • توجه به توریسم درمانی در ساخت بیمارستان کلاهدوز قوچان مؤثر است
  • برآورد یک میلیاردتومانی برای ساخت بیمارستان ٣٢٠ تختخوابی شهید کلاهدوز قوچان
  • بازگشایی جاده تربت جام -صالح آباد
  • جاده تربت جام -صالح آباد خراسان رضوی بازگشایی شد