Web Analytics Made Easy - Statcounter

 کتاب «باباالهوا؛ موسیقی و مردم‌شناسی بومیان کیش» با پژوهش و نگارش محسن شریفیان منتشر شد.

به گزارش ایسنا، این کتاب در ۳۰۴ صفحه با شمارگان ۴۰۰ نسخه و قیمت ۷۰ هزار تومان در موسسه انتشارات نگاه عرضه شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: توجه و علاقه‌مندی بومیان کیش به موسیقی تا آن‌جاست که در گذشته برای اجرای موسیقی‌های خاص، مکان‌هایی مانند «بیت ‌الهوا» و «بیت‌الزار» داشته‌اند که هرکدام سرکرده، گروه و مقررات خود را داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جزیره کیش، سردمدار گروه نوازندگان مرد در عروسی «باباالهوا» و اعضای اصلی گروه او را «ولدالهوا» به معنی فرزند بابا می‌گفتند.

«الهوا» به معنی عشق است و در جنوب ایران به عنوان باد وزرا نیز تعبیر می‌شود. با این توضیح «باباالهوا» با «بابا زار» کاملا متفاوت است.

هرکدام از محله‌های قدیمی کیش یک «باباالهوا» داشت که بسیار مورد احترام مردم و شیخ محل بود. آن‌ها یک خانه مخصوص داشتند که به آن «بیت‌الهوا» می‌گفتند.

اهل الهوا مقررات خاص خود را داشتند؛ آن‌ها با برهنه کردن پاهای‌شان هنگام نوازندگی به نواختن‌شان جنبه تقدس می‌دادند و یا مثلا اگر قرار بود که یک گروه موسیقی وارد محل آن‌ها بشود، حتما بایستی از باباالهوا اجازه گرفته می‌شد تا طبق رسم پرچم را برای ورودشان پیش‌کش کنند.

لینک کوتاه: asriran.com/003DBf

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۷۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال ۱۹۰۰؛ پرتره‌های صمیمی از بومیان آلاسکا (عکس)

در حوالی سال ۱۹۰۰، چندین عکاس، از جمله بورلی بنت دابز متولد میسوری و دو مهاجر اروپایی به ایالات متحده، به نام‌های اچ جی کایزر و آلبرت اف جانسون، به آلاسکا سفر کردند.

به گزارش فرارو، در میان افرادی که آن‌ها به استودیو‌های پرتره خود وارد کردند، تعدادی از بومیان آلاسکا بودند که تصاویر خیره کننده آن‌ها بعد‌ها توسط مایکل جی ویلسون یک تهیه کننده بریتانیایی جمع آوری شد.

ریچارد اوندن، رئیس کتابخانه بودلیان در آکسفورد، که اخیراً مجموعه عکس‌های ویلسون را خریداری کرده است، می‌گوید: پرتره‌ها به دلیل صمیمیتشان قابل توجه هستند. اطلاعات کمی در مورد این سوژه‌ها وجود دارد، اما ریچارد پرتره‌ها را به عنوان لحظه‌ای از برخورد و تبادل بین جامعه بین المللی و جوامع اینوئیت که هزاران سال در صلح زندگی کرده اند ارزش می‌گذارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد
  • پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود
  • ملایر میزبان نخستین جشنواره موسیقی تاک
  • انتشار ۳ نمایشنامه
  • « نئوتنالیتی » شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • «نئوتنالیتی» شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • سال ۱۹۰۰؛ پرتره‌های صمیمی از بومیان آلاسکا (عکس)