Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رئیسی در ارتباط زنده با برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما در ارتباط با بازگشایی‌ها، گفت: ویروس کرونا هنوز وجود دارد و در حال جهش و قوی‌تر شدن است و نمونه‌هایی از این جهش را می‌توان در انگلیس، برزیل و آفریقا مشاهده کرد.

وی افزود: موج‌های بیماری کرونا که تا به حال در کشور ما مشاهده شده حاصل جهش ویروس نبوده بلکه متأثر از رفتارهای اشتباه خودمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی سبب از دست دادن هموطنانمان بود، هر زمان میزان رعایت پروتکل‌ها کاهش می‌یابد بیماری کرونا اوج می‌گیرد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: در شرایطی که آمریکا، آلمان و انگلیس در تعداد مبتلایان کرونایی، رکورد شکنی می‌کنند با همدلی مسئولین و همکاری مردم ما توانستیم با اجرای طرح شهید سلیمانی پروتکل‌های بهداشتی به خوبی رعایت شود و به آرامش نسبی برسیم. وضعیت استان تهران و البرز به گونه‌ای بود که باید زرد اعلام می‌شد ولی این اعلام به معنای آن نیست که ویروس از بین رفته باش، وضعیت زرد تهران و البرز بدان معنا است که مشاغلی که ۱۱ ماه تعطیل بودند می‌توانند به فعالیت خود بازگردند.

وی تصریح کرد: مردم باید با تغییر سبک زندگی بپذیرند که حتماً نباید با اعمال جریمه از سفر و ترددشان جلوگیری شود. حضور دانش آموزان در مدارس به هیچ وجه اجباری نیست. پایه‌های اول و دوم در مناطق زرد و آبی در صورت تمایل خانواده‌ها، دانش آموزان می‌توانند دو روز در هفته آن هم دو ساعت در روز به مدرسه بروند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص حضور کادر و مدیران مدارس در مدارس گفت: وزیر آموزش و پرورش درباره حضور کادر آموزشی در مدارس تصمیم گیری خواهد کرد اما تا این لحظه به منظور مدیریت مدرسه و ارتباط با والدین دانش آموزان تصمیم بر حضور داشتن کارکنان و کادر آموزش است.

رئیسی با اشاره به نگاه علمی و درست وزیر آموزش و پرورش در خصوص بازگشایی مدارس پایه اول و دوم تصریح کرد: گرچه نگاه وزیر آموزش و پرورش در مورد بازگشایی‌ها درست است اما در شرایط کرونایی فعلی، حضور در مدارس به هیچ وجه اجباری نیست.

وی در خصوص اعمال نکردن ممنوعیت سفر به استان‌های جنوبی و شمالی کشور عنوان کرد: درست است که برای وضعیت زرد در کشور اعمال محدودیت تعریف نکرده ایم اما همین ۴۰ هزار نفری که امروز وارد قشم شده اند از آن دسته افرادی هستند که به هر بهانه اقدام به هنجارشکنی کرده و مهمانی و دورهمی راه می‌اندازند اینجاست که باید طبق تجربه باید از زور و فشار برای اعمال محدودیت‌ها استفاده کنیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه ایجاد هر موج بیماری مساوی با ۱۰ هزار نفر مرگ بیشتر است، افزود: به این منظور از وزارت کشور خواسته ایم تا دوباره اعمال محدودیت‌های شدیدتر برقرار گردد. در حال حاضر وضعیت ۲۵۳ شهر در کشور متعادل شده اما اگر پروتکل‌ها رعایت نشود احتمال شروع موج چهارم بیماری وجود خواهد داشت از سویی با خستگی فراوان کادر درمان، موج چهارم بیماری خبر بسیار بدی برای ما محسوب می‌شود.

رئیسی در خصوص برخورد با ناقضان پروتکل‌های بهداشتی گفت: با اینکه میزان رعایت پروتکل‌ها در کشور به ۸۳ درصد رسیده اما در برخی اماکن و شهرها عده‌ای پروتکل‌ها را زیر سوال می‌برند از این رو وقتی حدود ۱۰ شهر استان مازندران در وضعیت قرمز هستند باز هم شاهد صف کشیدن مردم برای ورود به این استان هستیم. با رصد به موقع و بی وقفه تعداد پلمب ها و ثبت تخلفات، با ناقضان پروتکل‌ها برخورد خواهد شد.

وی از در دسترس قرار گرفتن ۴ واکسن جدید تولید ایرانی تا تابستان سال آینده خبر داد و افزود: هدف اصلی ما این است که اول برای گروه پر خطر (کادر درمان، سالمندان پر خطر و جانبازان شیمیایی) بتوانیم قبل از سال جدید تهیه واکسن را انجام دهیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از همکاری و ایجاد مسیر جدید تهیه و تولید واکسن میان ایران و کوبا خبر داد و افزود: واکسنی که تهیه آن با انعقاد قراردادی میان ایران و کوبا به تولید رسیده، فاز اول انسانی خود را در کوبا طی نموده بنابراین و طبق قرارداد فی مابین، تکنولوژی این واکسن از کوبایی‌ها است ولی این واکسن ایرانی محسوب می‌شود از این رو می‌توانیم فاز ۳ این واکسن را تا پایان سال جاری در کشور خودمان شروع کنیم.

رئیسی در خصوص تزریق‌های صورت گرفته واکسن کرونا بر روی مسئولین کشورهای همسایه یادآور شد: بسیاری از این واکسن‌ها در مرحله ۲ و ۳ قرار دارند این در حالی است که اصرار ما بر این است که واکسن ایرانی و تولید داخلی به مردم کشورمان تزریق شود.

وی با اشاره به پرداخت ۵۲ میلیون دلار برای خرید واکسن کواکس، افزود: با پرداخت این مبلغ حدوداً ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز برای ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر واکسن خریداری شده که البته به رغم کارشکنی‌های بسیار از سوی آمریکا این مبلغ انتقال و در حساب نشست و در حال حاضر در انتظار دریافت ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن تا ۲ ماه آینده هستیم. این میزان دوز به ما کمک می‌کند تا قبل از تولید میزان مورد نیاز واکسن داخلی، پاسخگوی شبکه درمان کشورمان باشیم.

رئیسی همچنین از احتمال ورود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن از روسیه و چین خبر داد و ابراز داشت: تهیه و دریافت این میزان دوز این امکان را فراهم می‌کند تا قبل از پایان سال جاری، واکسیناسیون را در کشورمان آغاز کنیم.

کد خبر 5123913

منبع: مهر

کلیدواژه: علیرضا رییسی علیرضا رئیسی ویروس کرونا ستاد ملی مقابله با کرونا بیماری کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واکسن کرونا بازگشایی مدارس ویروس کرونا واکسن کرونا آمار کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دیابت آلودگی هوا هلال احمر جمهوری اسلامی ایران سیما سادات لاری پارکینسون کیانوش جهانپور پروتکل های بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا سازمان نظام پزشکی علیرضا زالی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۸۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • دسترسی به نقشه مترویی راه های کشور در سایت ۱۴۱ فراهم شد
  • ممبینی خبر داد: افزایش پاداش تیم‌های ملی با یکسری پروتکل‌ها
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • تشریح اقدامات بسیج ورزشکاران در هفته ترویج فرهنگ پهلوانی
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • خداحافظی سرد با بلینکن در چین+ عکس
  • خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد + تصاویر