Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@11:57:07 GMT

کشف بزرگ باستانی دیگر در مصر

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۰۹۲۲۲

کشف بزرگ باستانی دیگر در مصر

باستان‌شناسان مصری از کشف مقبره همسر تِتی، فرعون دودمان ششم به همراه ده‌ها تابوت در سقاره خبر دادند. قدمت این آثار باستانی به هزاره سوم پیش از میلاد بازمی‌گردد.

به گزارش برنا؛ مسئولان وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر روز شنبه از کشف گنجینه‌ای از جمله یک مقبره در گورستان باستانی سقاره در جنوب قاهره خبر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از فرانس ۲۴، این وزارت اعلام کرد که تیمی به سرپرستی زاهی حواس (باستان‌شناس و مصرشناس شهیر مصری) موفق به کشف بزرگی شامل بیش از ۵۰ تابوت در محوطه باستان‌شناسی سقاره شده است.

وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد تابوت‌های چوبی که قدمتشان به دوران پادشاهی نوین مصر بازمی‌گردد، در چاه‌‌هایی به عمق ۱۰ تا ۱۲ متری کشف شدند. این نهاد به نقل از حواس می‌گوید در این محوطه همچنین آرامگاه ملکه نئرت، (یکی از همسران تِتی) و ۳ انبار آجری پیدا شده است. سقاره محوطه باستان‌شناسی بسیار مهمی است که در آن بیش از دوازده هرم، معابد، آرامگاه‌ها و گورستان ممفیس (پایتخت مصر باستان) قرار دارد. این محوطه باستانی در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر در آبان‌ماه خبر از کشف بیش از ۱۰۰ تابوت دست‌نخورده در این محل داده بودند.

تابوت‌های چوبی که به همراه مجسمه‌هایی از ایزدان باستانی مصر کشف شدند، بیش از ۲۵۰۰ سال قدمت داشتند و به دوران متأخر و دودمان بطلمیوسی تعلق داشتند. خالد الانانی، وزیر گردشگری و آثار باستانی مصر، در زمان اعلام کشف گفت: «سقاره هنوز تمام داشته‌های خود را آشکار نکرده است.» زاهی حواس روز شنبه در بیانیه‌ای گفت کشف اخیر می‌تواند ابعاد تازه‌ای از تاریخچه سقاره در طول دوران پادشاهی نوین، بین سده‌های شانزدهم تا یازدهم پیش از میلاد را روشن کند. 

کشف اخیر در نزدیکی هرمی انجام گرفت که تِتی، فرعون سلسله ششم پادشاهی کهن دفن شده بود. دولت مصر امیدوار است با اکتشافات باستان‌شناسی موجب رونق گردشگری در این کشور شود. صنعت گردشگری مصر طی سال‌های اخیر به‌خصوص پس از انقلاب سال ۲۰۱۱ در میدان تحریر و همینطور همه‌گیری جهانی بیماری کرونا طی سال ۲۰۲۰، دچار نوسانات زیادی شده است. مصر پس از چندین بار تعویق، اواخر سال ۲۰۲۱ موزه بزرگ مصر را در نزدیکی مجموعه اهرام جیزه افتتاح خواهد کرد.  هزینه احداث این موزه عظیم حدود ۷۹۵ میلیون دلار تخمین زده می‌شود و به گفته‌ی مسئولان وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر، بعد از بازگشایی به بزرگ‌ترین موزه آثار باستانی جهان تبدیل می‌شود.

در موزه بزرگ مصر برخی از ارزشمندترین آثار باستانی کشف‌شده در این کشور از جمله مجموعه کامل آرامگاه توت‌عَنخ‌آمون و همچنین برخی از آثار باستانی برای اولین ‌بار در معرض دید عموم مردم قرار می‌گیرد. وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر امیدوار است با افتتاح این موزه عظیم سالانه میلیون‌ها گردشگری خارجی را به کشور مصر بکشاند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مصر کشف کشف باستانی باستان شناسان مصری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۹۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از قلعه بدلبو ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به همراه مرتضی صفری، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی از قلعه تاریخی بدلبو ارومیه بازدید و از نزدیک در جریان آخرین اقدامات مرمتی این بنا قرار گرفتند.   مرمت قلعه بدلبو زیر نظر کارشناسان اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی و توسط بخش خصوصی از چند سال پیش آغاز شده و در این مدت کمک‌های فنی و اعتباری از این پروژه انجام شده است.   قلعه بدلبو ارومیه پس از مرمت قابلیت تبدیل به یک مرکز اقامتی و پذیرایی با ۲۰ سوئیت را دارد.

دیگر خبرها

  • بازدید معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از قلعه بدلبو ارومیه
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • ظهور و سقوط شهر باستانی هرم‌ها
  • «گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • برگزاری نشست هماهنگی برنامه ریزی برنامه‌های نمایشگاهی آثار نفیس موزه ایران باستان در استان ها
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • برپایی نمایشگاه و کارگاه رودوزی‌های سنتی در موزه بزرگ خراسان