Web Analytics Made Easy - Statcounter

عیسی قبادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا و با اعلام این خبر افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و کمک دستگاه‌های متولی در حوزه کشاورزی می‌توان تا ۱۰ سال آینده به نتایج مورد نظر دست یافت و در سطح ملی شاهد رشد و افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی شد.

وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر با توجه به وجود بحران کم آبی در کشور که گریبان گیر استان قزوین نیز بوده، کشاورزی استان با خطرات جدی مواجه شده که در صورت رسیدگی نکردن به موضوع می تواند تهدیداتی را همچون از بین رفتن اراضی کشاورزی و سرمایه استان، آوارگی زیست محیطی، گسترش حاشیه نشینی، تشدید آلودگی منابع آب زیر زمینی، توسعه شوره زار مرکزی، پدیده فرونشست، افزایش ریز گرد و غیره را به دنبال داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبادی تاکید کرد: محدودیت منابع آبی باعث شده تا در دو سوم اراضی قابل کشت استان قزوین امکان بهره وری مناسب وجود نداشته باشد، بنابراین انتظار می رود با توسعه سیستم های نوین آبیاری و رعایت الگوی کشت که در قالب طرح تاک پیگیری می‌شود، شاهد بهره برداری مناسب از این مساحت باشیم.

این مسؤول بیان داشت: آب مصرفی در بخش کشاورزی استان قزوین ۲ میلیارد و ۳۷۶ میلیون متر مکعب است که یک میلیارد و ۸۲۳ میلیون متر مکعب آن از محل آب‌های زیر زمینی و ۵۵۳ میلیون متر مکعب آن از آب‌های سطحی تأمین می شود.

قبادی علت استفاده از طرح تاک در دشت قزوین را مدل زمین شناسی این منطقه عنوان کرد و توضیح داد: دشت قزوین با محدوده ۴۴۵ هزار هکتاری به صورت آبرفتی بوده و طی مدت زمان طولانی تکامل یافته است، به طوری که عمق خاک در برخی از نقاط دشت بسیار زیاد بوده و آبخوانی معادل ۱۸ میلیارد متر مکعب را در خود جای داده است؛ بنابراین تنها راه بهره‌برداری مناسب از آب در این دشت استفاده از تجمیع اراضی کشاورزی و تعادل بخشی منابع زیرزمینی است.

معاون اقتصادی استاندار قزوین در خصوص اجرای هرچه بهتر طرح تجمیع اراضی کشاورزی اظهار داشت: انجام مطالعات امکان سنجی، اقتصادی و اجتماعی برای یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در پایلوت هایی که سامان جمعی بهره برداران برای اجرای پروژه وجود داشته باشد و آموزش و فرهنگ سازی در مناطق آزمایشی موردنظر بسیار مهم بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.

قبادی با بیان اینکه باید اعمال مدیریت جهادی در اجرای طرح و رفع موانع موجود برای یکپارچه سازی در استان قزوین به صورت جدی پیگیری شود، گفت: افزایش بهره وری عوامل تولید از جمله آب، ماشین آلات و سایر نهاده‌های مصرفی، کاهش ترددها و هزینه های تولید، افزایش عملکرد در واحد مصرف نهاده‌ها و افزایش درآمد خالص بهره برداران از مهم ترین اهداف اجرای طرح تاک خواهد بود.

وی در خصوص تعیین الگوی کشت نیز عنوان کرد: گزینش محصولاتی که از نظر اقلیمی با شرایط منطقه سازگاری کامل داشته و از نظر اقتصادی نیز دارای مزیت باشد و نسبت به محدودیتها و امکانات موجود قابلیت مدیریت بهتری را دارد باید در اولویت قرار گیرد؛ چرا که کاهش ریسک تولید و افزایش توانایی مقابله با بحران‌های احتمالی به ویژه خشکسالی و کمبود آب و همچنین حفاظت از منابع تجدید شونده تولید محصولات کشاورزی در دل طرح تاک گنجانده شده و از این نظر مشکلی وجود ندارد.

معاون اقتصادی استاندار قزوین بر گسترش روحیه تعاون و یکجا زراعی محصولات به منظور توزیع مناسب خدمات تاکید کرد و گفت: کنترل مدیریت و افزایش بهره وری عوامل تولید در ایجاد برنامه‌های منسجم برای رسیدن به پایداری تولید و افزایش تولید متناسب با نیازهای داخلی و حفظ تجارت در بازارهای بین المللی موضوعی دست یافتنی است که برای تحقق آن باید با گسترش صنایع نوین پا به عرصه گذاشت.

قبادی خاطرنشان کرد: دشت قزوین به واسطه سد مخزنی طالقان دارای شبکه انتقال آب از طالقان رود می‌باشد که در حدود ۸۰ هزار هکتار ناخالص یا پراکنده و ۶۰ هزار هکتار خالص از اراضی دشت را تحت پوشش خود قرار می‌دهد.

استان قزوین با مساحت ۱۵ هزار و ۶۲۶ کیلومتر مربع کم‌تر از یک درصد خاک کشور را به خود اختصاص داده و قریب به چهار درصد از تولید بخش کشاورزی کشور را برعهده دارد.

این استان با دارا بودن ۴۸۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی، سالانه قادر به تولید بیش از چهار میلیون تن محصولات زراعی، باغی و دامی است.

برچسب‌ها سفره آب زیرزمینی استان قزوین اراضی کشاورزی بهره وری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سفره آب زیرزمینی استان قزوین اراضی کشاورزی سفره آب زیرزمینی استان قزوین اراضی کشاورزی بهره وری اخبار کنکور اراضی کشاورزی استان قزوین متر مکعب بهره وری طرح تاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۹۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدودیتی در خرید مرغ مازاد تولیدی استان قزوین وجود ندارد

محمد حسین عطایی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در نشست بررسی وضعیت تولید مرغ گفت: اصلی‌ترین هدف وزارت جهادکشاورزی کمک به تولید کننده و حمایت از مصرف کنندگان است.

وی افزود: تولید مرغ با سیاست‌های سال گذشته با افزایش جوجه ریزی و تولید گوشت مرغ و آرامش بازار همراه بود، اما نباید افزایش تولید و کاهش قیمت باعث متضرر شدن تولیدکنندگان شود.

عطایی یادآور شد: همه زنجیره تولید به نحوی به هم متصل هستند و نبایستی در چرخه تولید و اقتصاد جامعه تولید کننده و مصرف کننده متضرر شوند.

وی اضافه کرد: ظرفیت تولید مرغ منجمد صادراتی را باید افزایش داد تا تولید کنندگان و مرغداران دچار ضرر نشوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: وضعیت تولید مرغ در استان و کشور نسبت به سال گذشته وضعیت خوبی دارد و انتظار می‌رود در این برهه مازاد تولید دشته باشیم که با انجماد و صادرات ازتولیدکنندگان می‌توان حمایت کرد.

عطایی افزود: بایستی ظرفیت عمل آوری و فروش مرغ به پشتیبانی امور دام را افزایش داد تا مرغ مازاد تولیدی منجمد و صادر شود.

وی تاکید کرد: تولیدکنندگان و کشتارگاه‌ها می‌توانند با صادرات مرغ، در امر تولید مشارکت کنند تا بازار تنظیم شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰ درصدی رهاسازی آب از سد زولاچای سلماس
  • افزایش ۲۰ درصدی رها سازی آب از سد زولاچای سلماس
  • محدودیتی در خرید مرغ مازاد تولیدی استان قزوین وجود ندارد
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان