Web Analytics Made Easy - Statcounter

نفس کشیدن در هوایی پاک و به دور از آلودگی نفس‌گیر آلاینده‌های شهر تهران، آرزویی است که اهالی پایتخت سالها حسرت آن را می‌کشند و فرافکنی مسئولان همچنان ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار  اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ معضل آلودگی هوای کلانشهر تهران، کلاف در هم تنیده و سردرگمی است که فرافکنی مسئولان تنها پاسخ آن‌ها برای مردم صبور پایتخت، طی تمام این سالها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزهای خاکستری تهران در حالی سپری می‌شود که مسئولان به جای چاره اندیشی برای کاهش آلودگی هوا، یک روز از مردم می‌خواهند که دعا کنید باران بیاید و یک روز حمل و نقل عمومی شهروندان را به عنوان علت اصلی این حال ناکوک هوا معرفی می‌کنند.

 

سلامتی مردم بازیچه ندانم کاری آقایان مسئول!

قدیمی بودن تجهیزات مراکز تولید انرژی برق، گاز و آب مصرفی مردم در کلان‌شهری چون تهران یکی از علل تشدید آلودگی هوا محسوب می‌شود و از طرف دیگر نداشتن استانداردهای لازم و برخوردار نبودن از کیفیت مورد نیاز، نفس تهرانی‌ها به ویژه سالمندان و افرادی که به بیماری‌های قلبی و عروقی مبتلا هستند را به شماره انداخته است.

با عملکرد فعلی مسئولان محیط زیست در شهر تهران، ظاهراً تنها راه گذر از روزهای آلوده پایتخت، عدم حضور در سطح شهر و قرار نگرفتن در معرض هوای آلوده‌ای است که عوارض ناشی از جبران ناپذیر و ماندگار است.

به گفته کارشناسان محیط زیست، آلودگی هوا خطرات متعددی را متوجه سلامتی مردم در گروههای سنی مختلف می‌کند و این معضل ظاهراً بی‌پایان سالانه جان هزاران نفر را می‌گیرد و مسئولان این حوزه هیچ پاسخ قانع کننده‌ای ندارند و واکنش خاصی از خود بروز نمی‌دهند. 

 

از تولد نوزاد نارس تا مرگ خاموش شهروندان!

به گفته پزشکان و کارشناسان محیط زیست اثرات آلاينده‌ها بر جنين شامل عوارضی مانند وزن پايين نوزاد در زمان تولد، تاخير رشد داخل رحمی و مرگ داخل رحمی است که آلاينده‌های منواکسيد کربن، دی اکسيد گوگرد و ذرات معلق، بيشترين تاثير را در اين ميان دارند.

ابتلا به بیماری‌های ریوی، اعصاب و روان و همچنین انواع بیماریهای پوستی از دیگر تبعات شدت گرفتن آلودگی هوا و ناسالم بودن شرایط جوی محسوب می‌شود و البته خیلی از افراد نیز بدون داشتن بیماری قبلی در اثر قرار گرفتن در معرض هوای آلوده دچار بیماری شده و جان خود را از دست می‌دهند.

 

ضرورت به روز رسانی تجهیزات مراکز تولید انرژی

سمیه رفیعی نماینده مردم و رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: بررسی چرایی آلودگی هوای تهران باید به طور فراجناحی صورت بگیرد و البته با این تفاسیر که قوانین فعلی ما رفع این معضل را متوجه ۱۸ دستگاه و نهاد مختلف با ماهیت‌های گوناگون برمی‌شمرند، نمیتوان مقصر اصلی آلودگی و عدم وجود هوای پاک در پایتخت را شناسایی و معرفی کرد.

وی همچنین اضافه کرد: سهم هر یک از منابع تولید انرژی در ایجاد آلودگی هوا متغیر است و مدیران مجموعه‌هایی چون کارخانجات، نیرگاه‌ها و مراکزی این چنینی باید نسبت به تعویض و به روز رسانی تجهیزات و ماشین آلات مورد استفاده خود اقدام کنند.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مسئولان به جای چاره اندیشی برای کاهش آلودگی هوا و تلاش برای بهبود شرایط محیط زیست، فرافکنی را در پیش گرفته‌اند و با قاطعیت میتوان گفت که این فرافکنی گره‌ای از این کلاف در هم تنیده باز نخواهد کرد.

 

آلودگی هوا، دستاورد سوزاندن گازوئیل غیر استاندارد

رفیعی در ادامه یادآور شد: استفاده از سوخت مازوت در برخی مراکز تولید انرژی صرفه اقتصادی است که در ظاهر برای مراکز به همراه دارد اما از طرفی هم در دراز مدت باعث کاهش عمر مفید دستگاههای مورد نظر و همچنین موجب بالا رفتن استهلاک آن‌ها می‌شود و به شرط تامین گاز طبیعی، وزارت نیرو هم هیچ تمایلی به سوزاندن مازوت ندارد.

وی تاکید کرد: زردی زمین در برخی از مراکز تولید انرژی، ناشی از سولفور گازوئیل مصرفی آن‌ها بوده و مواردی چون تغییر رنگ برگ و تنه درختان موجود در محوطه نیروگاهها و همچنین رنگ گرد و غباری که روی بدنه ماشین آلات نیروگاهها به چشم می‌خورد نیز از تبعات مصرف گازوئیل مصرفی غیر استاندارد است.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مردم برای آلودگی هوا ضرر زیادی را متحمل می‌شوند و آسیب فراوانی می‌بینند و از طرفی هزینه‌های رفع این معضل هم از خود مردم دریافت می‌شود.

 

کلانشهرهای کشور در محاصره آلودگی هوا!

جالب است بدانید که موضوع انتخاب یک روز در سال به نام روز ملی هوای پاک در بیست و نهم دی ماه سال ۷۴  صورت گرفته است و با یادآوری ساده سبک زندگی در آن سالها، متوجه خواهید شد که در آن زمان وضعیت آلودگی هوا در اغلب شهرها و به ویژه در کلانشهر تهران به این وخامت نبوده و بارشهای مکرر برف و باران حجم گسترده‌ای از آلودگی را مرتفع می‌کرده است.

اگر بگوییم قدمت تعیین و نامگذاری روز هوای پاک در کشور ما ایران از دو کشور توسعه یافته انگلستان و فرانسه هم بیشتر است جای تعجب ندارد و این مسئله در بسیاری از کشورهای جهان مردم را با مشکل مواجه کرده است.

در حال حاضر در ايران نيز بحران آلودگی هوا در شهر تهران و شش شهر آلوده دیگر کشور شامل تبريز، مشهد، اراك، اصفهان، شيراز و اهواز معضلی جدی و حائز اهمیت است و مسئولان و متولیان حوزه محیط زیست باید برای رفع این معضل به صورت اساسی چاره اندیشی کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محیط زیست هوای پاک تهران آلودگی مازوت مراکز تولید انرژی آلودگی هوا محیط زیست شهر تهران هوای پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۳۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلان‌شهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۷۷ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه‌های پیشوا با شاخص ۱۱۱، شریف منطقه دو با شاخص ۱۱۲، فرمانداری شهرری با شاخص ۱۰۱، منطقه ۱۵ با شاخص ۱۰۲ در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های باغستان شهریار با شاخص ۵۲، پارک رازی با شاخص ۶۳، پاسداران با شاخص ۹۵، پاکدشت با شاخص ۹۹، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۸۲، تهران پارک شکوفه با شاخص ۸۹، دانشگاه تهران با شاخص ۶۷، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۶۵، ژئوفیزیک با شاخص ۶۸، سرخه‌حصار با شاخص ۵۹، سلامت با شاخص ۸۸، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۸۱، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های ۹۱، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۸۱، شهرداری منطقه دو با شاخص ۷۱، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۷۷، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۷۹، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۶۷، علم و صنعت با شاخص ۵۲، قرچک با شاخص ۷۹، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۶۹، ملارد با شاخص ۵۳، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۹۱، ورامین با شاخص ۸۲ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۸۸ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

به این ترتیب، سنجش کیفیت هوا در ایستگاه‌های آتی‌ساز با شاخص ۴۱، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۳۷، امام خمینی با شاخص ۴۶، پردیس با شاخص ۲۹، پونک با شاخص ۴۱، چشمه با شاخص ۳۶، دماوند با شاخص ۲۲، رباط‌کریم با شاخص ۳۶، قدس با شاخص ۳۴، لواسانات با شاخص ۲۹ در موقعیت هوای پاک (سبز) ثبت شدند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 747756

دیگر خبرها

  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • هوای پایتخت در مرز آلودگی ؛ وضعیت کیفیت هوای شهرستان‌های استان تهران + عکس
  • تهرانی‌ها امروز یک نفس راحت می‌کشند!
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق