Web Analytics Made Easy - Statcounter

خضریان گفت: علیرغم این شرایط ایران توانسته در زمینه تولید علم حوزه فناوری نانو رتبه چهارم جهان را کسب کند و بعد از کشورهای چین، هند و آمریکا قرار بگیرد. در حقیقت ایران در حوزه نانو جزو کشورهای دارنده جایگاه برتر و قدرت علمی است.

«علی خضریان» نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی درباره بازدید از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به خبرنگاربرنا گفت: تولید و بهبود کیفیت محصولات نانویی باعث شده تا فناوری نانو در تمام حوزه‌های صنعتی تاثیرگذار باشد و حجم بازار بسیار بزرگی را مقابل کشورهای مختلف قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خضریان با اشاره به تصویب سند ۱۰ ساله فناوری نانو در هیئت دولت (سال ۸۴) و تصویب راهبردهای آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی (سال ۸۵) بیان کرد: مرور فعالیت‌ها و دستاوردهای حوزه نانو طی سال‌های گذشته در کشور نشان می‌دهد که توانسته‌ایم هم‌اکنون در این حوزه شرایط ویژه و جایگاه برتری را در سطح جهانی داشته باشیم. بنابراین عزم ملی شکل گرفته و تلاش مجاهدگونه محققان، فناوران و نوآوران این حوزه برای انجام کارهای صنعتی و خلاقانه و همچنین توسعه فناوری نانو قابل توجه بوده است.

وی با بیان اینکه از سال ۹۶ تاکنون با تصویب سند ۱۰ ساله دوم پیشرفت فناوری نانو تحت عنوان «گسترش کاربرد فناوری نانو در افق ۱۴۰۴» در هیئت وزیران، شاهد رشد آثار اقتصادی و اجتماعی نانو در کشور بوده‌ایم، اظهار داشت: به دلیل عدم توجه لازم به بودجه این حوزه متاسفانه شاهدیم که فناوری نانو در کشور با مشکلات متعددی روبه‌رو شده است.

این نماینده مجلس عنوان کرد: دو داروی ضدسرطان ایران که با کمک علم نانو ساخته و هم‌اکنون در دسترس قرار دارد، تنها ۴۰ میلیون دلار نسبت به نمونه‌های خارجی برای کشور صرفه‌جویی ارزی به همراه داشته و این رقم کمتر از بودجه ستاد نانو از زمان تاسیس تاکنون است. این مسئله نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری اندک روی این حوزه تاچه اندازه موثر بوده است؛ درواقع به خوبی می‌توان دریافت که هرچه بیشتر برای توسعه فناوری نانو سرمایه‌گذاری کنیم، رشد بیشتری را در حوزه دانش‌بنیان خواهیم داشت.

خضریان بیان کرد:  سال ۹۷ ستاد نانو از بودجه خوب و قابل توجهی بهره‌مند بود اما در سال ۹۸ بودجه ستاد یکباره نصف شد. این مسئله نکته مهمی را گوشزد می‌کند که متاسفانه مسولان امر در حوزه اجرایی به بودجه و آثار حوزه فناوری نانو توجه جدی نداشته‌اند و این ستاد را با مشکل مواجه کرده‌اند.

به گفته وی، علیرغم این شرایط ایران توانسته در زمینه تولید علم حوزه فناوری نانو رتبه چهارم جهان را کسب کند و بعد از کشورهای چین، هند و آمریکا قرار بگیرد. در حقیقت ایران در حوزه نانو جزو کشورهای دارنده جایگاه برتر و قدرت علمی است.

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری به علم نانو در دیدار غیررسمی با فعالان حوزه فناوری نانو در سال ۹۷ گفت: مطابق صحبت رهبری، ایران با سرمایه‌گذاری حدود ۱۴ میلیون دلاری برای فناوری نانو در حالی با کشورهایی مثل چین، هند و آمریکا رقابت می‌کند که آمریکایی‌ها حدود ۱.۶ میلیارد دلار، چینی‌ها حدود یک میلیارد دلار و حتی ژاپن حدود ۹۰۰ میلیون دلار برای این حوزه هزینه کرده‌اند. متاسفانه با توجه به نوسانات ارز و کاهش بودجه ستاد، این عدد به کمتر از ۴ میلیون دلار رسیده که به هیچ وجه قابل قبول نیست.

خضریان با بیان اینکه ایران یک صدم درصد کشورهای مطرح برای فناوری نانو هزینه کرده است، افزود: با چنین شرایطی ایران با کشورهای قدرتمند رقابت می‌کند که شرایط نابرابری است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در مجلس اهتمامی به اصلاح بودجه این ستاد برای سال ۱۴۰۰ وجود دارد یا خیر، تصریح کرد: به مسئولان ستاد ویژه توسعه نانو قول دادم که در مجلس پیگیر اصلاح بودجه باشم چون احساسم بر این است که اتفاق رخداده برای ستاد نانو از سال ۹۸ تاکنون یک ترور علمی است و به دست خود نقاط قوت کشور را دچار آسیب می‌کنیم. امیدواریم که این شرایط برای بودجه سال آینده نانو اصلاح شود.

این نماینده مجلس درباره پیشنهادات مطرح شده در جلسه دیدار با مسئولان ستاد ویژه توسعه فناوری برای اصلاح بودجه و پیشرفت فعالیت‌های این حوزه گفت: پیشنهاد یک همکاری مداوم و مستمر بین ستاد نانو و مجلس شورای اسلامی در این جسله مطرح و مورد استقبال واقع شد؛ البته این پیشنهاد برای تعامل و همکاری بدون محدودیت و تعیین بازه زمانی خاص است که مختص این دوره مجلس یا گروه فعلی مسئولان ستاد نانو نمی‌شود.

خضریان ادامه داد: در صورت پذیرش و عملیاتی شدن این پیشنهاد بدون شک ستاد نانو می‌تواند در مجلس نقش موثری را در حوزه تسهیل فعالیت‌های دانش‌بنیان فناوری نانو، قانون‌گذاری یا حتی قانون‌برداری (در مواردی که مشکلات جلوی پیشرفت این حوزه را می‌گیرد) داشته باشد همچنین مجلس در حوزه نظارتی نیز می‌تواند با کمک این ستاد درجهت فرهنگ‌سازی و همراه کردن دستگاه‌ها و مسئولان برای پیشبرد و بهره‌برداری از اهداف ستاد نانو گام بردارد.

وی تاکید کرد: فکر می‌کنم که بودجه سال آینده ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با اصلاحات، رقم متفاوت‌تری باشد. امیدواریم با پیشنهادات مطرح شده و اصلاحات لازم بتوانیم کاستی‌‌های بودجه‌ای دو سال اخیر را پایان ببخشیم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: علی خضریان توسعه فناوری نانو حوزه فناوری نانو ستاد ویژه توسعه فناوری نانو میلیون دلار ستاد نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۳۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان گفت: بودجه فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان برای سال جاری با ۷۴ درصد رشد به مبلغ ۱,۰۷۴ میلیارد تومان رسید که ۵۴۰ میلیارد تومان آن در سازمان فاوا و مابقی از محل بودجه ستاد، مناطق و سازمان‌ها تامین می‌شود.

سعید فردانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه یکی از نکات ویژه در تدوین بودجه ۱۴۰۳، شاخص محورشدن برنامه و بودجه بر اساس اسناد بالا دستی است، اظهار کرد: در این راستا اهداف سازمان فاوای شهرداری اصفهان شامل بهبود تجربه مشتری، افزایش پایداری خدمات، هوشمندسازی خدمات و ارزش‌آفرینی از دارایی‌ها است، همچنین شاخص‌هایی از جمله متوسط پایداری خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات، تعداد خدمات الکترونیکی، غیرحضوری و هوشمند و سهم از اقتصاد دیجیتال برای کمی کردن اهداف مذکور تعیین شده است.

وی افزود: بودجه فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان برای سال جاری با ۷۴ درصد رشد به مبلغ ۱,۰۷۴ میلیارد تومان رسید که ۵۴۰ میلیارد تومان آن در سازمان فاوا و باقی‌مانده از محل بودجه ستاد، مناطق و سازمان‌ها در سال آینده تأمین خواهد شد.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان بیان کرد: حدود ۲۰ درصد بودجه موضوع فاوا شهرداری به پشتیبانی خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوشمندسازی تعلق گرفته و باقی‌مانده آن به ایجاد خدمات جدید همچون توسعه فیبرنوری، اصلاح شبکه‌های ارتباطات و محلی، ارتقای مرکز داده موجود و تولید سامانه‌های جدید اختصاص داده شده است.

فردانی با اشاره به سامانه‌های جدید سازمان فاوای شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: طرح «اصفهان من» شامل میز خدمت و اپ، توسعه فیبر نوری در پنج منطقه، سامانه یکپارچه مالی شهرداری، تشخیص هوشمند تخلفات ساختمانی، به‌روزرسانی نقشه‌های پایه شهر بر بستر بانک اطلاعات داده‌های مکانی (SDI) از سامانه‌های با اهمیت این سازمان است.

وی گفت: برای پروژه‌های هوشمندسازی از جمله جانمایی و طراحی مجموعه پردیس فناوری اطلاعات و ارتباطات شامل مرکز داده پشتیبان، مرکز پایش و کنترل هوشمند شهر اصفهان، تأمین پلتفرم شهر هوشمند، راه‌اندازی اشیا هوشمند، تکمیل پروژه نصب پلاک‌های آبی با QR هوشمند، ۱۷۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده است.

فردانی ادامه داد: کمیسیون هوشمندسازی و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر اصفهان و میز هوشمندسازی به ریاست شهردار اصفهان، با توجه به لزوم یکپارچگی، هماهنگی و تعامل بین‌بخشی برای دستیابی به اهداف سازمان، همچون گذشته نقش بسزایی در رسیدن به شهر هوشمند و شهر زندگی خواهند داشت.

کد خبر 747412

دیگر خبرها

  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک
  • اجرای ۳ پروژه پیشران در حوزه فناوری های نرم
  • تاکید بر تعاملات بین المللی ایران در حوزه علمی فناوری با دانشگاه‌های جهان
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا /
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا
  • بودجه ستاد امر به معروف در سال گذشته چقدر بود؟