Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-27@03:21:32 GMT

پیشگیری حلقه مفقوده در مدیریت بحران

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۱۵۵۸۴

پیشگیری حلقه مفقوده در مدیریت بحران

انجام هرگونه عملیات حمل‌ونقل مواد خطرناک از نقطه‌ای به نقطه‌ای دیگر، در داخل شهر ها مستلزم رعایت مقرراتی است که به دلیل موارد بی‌شمار، درج آن در این گزارش میسر نیست اما تردد خودروهای حامل این مواد که از آن به‌عنوان بمب‌های سیار یاد می‌شود همواره این سؤال را به ذهن می‌آورد که مسئولیت نظارت بر این خودروها در کلان‌شهر مشهد با چه دستگاهی است؟

هنگامی‌که سخن از ایمنی و پیشگیری حادثه پیش می‌آید ناخودآگاه نام سازمان آتش‌نشانی بیش ازهر دستگاه دیگری در این رابطه به ذهن خطور می‌کند لذا درگام نخست با مسعود ظهوریان مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی مشهد هم‌کلام می‌شنویم که پاسخ وی شنیدنی است

مسئولیتی نداریم

برخلاف تصور و باور ذهنی که تا پیش‌ ازاین گزارش داشتم و می‌کردم مسئول پیشگیری از حوادث در شهر احتمالاً با سازمان آتش‌نشانی باشد و از همین رو نسبت به پرداخت عوارض اقدام می‌کنیم اما آتشپاد ظهوریان خط بطلانی بر باورم کشیده و به ما می‌گوید: اگر یکی از صنایع یا جایی که در استفاده از این مواد شیمیایی و اسیدی کاربری خاصی دارد از ما به‌عنوان یک مجموعه امدادرسانی توصیه یا دستورالعمل خاصی بخواهند قطعاً همکاری می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی از وی سؤال می‌کنم حتماً باید حادثه اتفاق بیفتد تا بعد برای آن اقدام کنیم پاسخ می‌دهد: سازمان آتش‌نشانی فقط پیرو دستورالعمل عادی سازمانی مبنی بر اینکه حادثه‌ای ایجاد شود اقدام خواهد کرد در غیر این صورت هیچ مسئولیت دیگری در این حوزه ندارد.

ظهوریان البته برای اطمینان خاطر اظهار می‌کند: حوادث ناشی از حمل مواد شیمیایی در سال خیلی اندک است مگر اینکه در مقدار وسیعی باشد.

البته طبق روالی که در بسیاری از دستگاه‌های اجرایی به چشم می‌خورد مدیرعامل آتش‌نشانی مشهد مسئولیت این موضوع را بر عهده شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی می‌داند و لذا از ما می‌خواهد تا موضوع را از این شرکت پیگیری کنیم.

در حوزه اختیارات ما نیست!

به دنبال پیدا کردن مسئول نظارت و حمل‌ونقل مواد شیمیایی خطرناک در انبارهای مشهد و بنا بر آدرسی که مدیرعامل آتش‌نشانی به ما  داده است با رئیس روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان رضوی تماس می‌گیریم اما وقتی سید جعفر قائمی طلب اذعان می‌کند چگونگی حمل‌ونقل این مواد خطرناک در حوزه اختیارات ما نیست و شرکت فراورده‌های نفتی هیچ مسئولیتی در حمل‌ونقل این مواد در داخل شهر ندارد لذا متوجه می‌شوم که آدرس را اشتباهی آمدیم!

به‌عنوان یک خبرنگار یک‌بار دیگر نام تمام مسئولان شهر را که با بحران مرتبط هستند در ذهنم مرور می‌کنم و درحالی‌که حادثه بندر لبنان در ذهنم تداعی می‌شود با مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی تماس می‌گیرم اما پس‌ازاینکه ارتباطی با مدیر بحران برقرار نمی‌شود همکاران ایشان برای اینکه دست‌خالی نمانم به من می‌گویند: مدیریت بحران مانند دیگر ادارات دخالت و نظارتش را به بعد از ایجاد حادثه برای محیط‌زیست و مردم بعد از ایجاد اتفاق در پی حمل‌ونقل و جابه‌جایی مواد شیمایی  است و لذا متولی رصد و رسیدگی به این موارد در اختیارات این مدیریت نیست!

پیدا کنید پرتقال فروش را

موضوع یافتن مسئول نظارت بر حمل مواد شیمیایی که حالا حکم پیدا کردن پرتقال فروش را برای من پیداکرده است موجب می‌شود تا با سازمان حفاظت محیط‌زیست هم تماس بگیریم.

مهدی نوروززاده کارشناس مسئول آب‌وخاک حفاظت محیط ‌زیست خراسان رضوی در این رابطه می‌گوید: اداره محیط‌زیست در بحث صدور مجوز برای حمل این مواد هیچ‌گونه دخالتی ندارد ولی اگر در این حوزه سانحه زیست‌محیطی اتفاق بیفتد که به‌نوعی منجر به پخش مواد در طبیعت بشود همکاران ما  نسبت به رفع مشکلات زیست‌محیطی اقدام خواهند کرد.

حالا پس از تماس با مسئولان متعدد این سؤال در ذهنم شکل می‌گیرد که چرا تمامی وظایف این دستگاه‌های اجرایی برای پس از حوادث و سوانح ناگوار تعریف‌شده  و رد پایی در پیشگیری دیده نمی‌شود؟

یک غفلت یک‌عمر پشیمانی

درحالی‌که دیگر از پیگیری این سوژه برای یافتن مسئول مربوطه پشیمان شدم اما در آخرین تلاش شماره نماینده پیشگیری از بحران، ایمنی و سلامت سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون‌شهری و حومه شهرداری مشهد را می‌یابم که به‌احتمال‌زیاد پاسخ تمامی سؤالات در این حوزه را می‌داند.

علیرضا نوری در این راستا می‌گوید: افزایش مراکز صنعتی و تولیدی و نیاز این مراکز به مواد اولیه و تجهیزات خاص که اغلب در طبقه‌بندی کالاهای خطرناک و با محموله‌های ترافیکی می‌گنجد افزایش تردد این‌گونه وسایل نقلیه را در معابر شهری به دنبال داشته است.

وی ابراز می‌کند: متأسفانه ضابطه مشخصی برای تردد محموله‌های ترافیکی در معابر درون‌شهری وجود ندارد.

نوری اظهار می‌کند: در خصوص حمل مواد خطرناک تفاوت ماهیتی شهر و جاده در مواردی نظیر کانون‌های جمعیتی تراکم ترافیک وجود مراکز حساس نظیر مدارس، بیمارستان‌ها و...سبب بروز خطرات جانی و مالی فراهم در صورت کوچک‌ترین سهل‌انگاری خواهد شد.

وی تأکید می‌کند: ازاین‌رو وجود ضوابطی جهت کنترل وسایل نقلیه حامل این بارهای خطرناک و الزام آن‌ها به رعایت موارد ایمنی و تعیین مسیر مناسب که کمترین خسارت و خطر احتمالی را به دنبال خواهد داشت برای معابر درون‌شهری ضروری به نظر می‌رسد.

در پایان به این موضوع می اندیشم که چرا در زمان ایجاد هر حادثه تمامی دستگاه های اجرایی پای کار هستند اما برای پیشگیری از موضوع چنین مهمی وظایفی تعریف و تمهید نشده است!

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مدیریت بحران سازمان آتش نشانی مواد شیمیایی حمل ونقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۵۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح هفتمین خانه هلال شهرستان دنا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، بخشدار پاتاوه در آیین افتتاح خانه هلال روستای تمنک از حمایت و همکاری مردم، شورا و دهیار روستا برای کمک به راه اندازی خانه هلال قدردانی کرد و گفت: خانه هلال شعبه‌ای کوچک از هلال احمر در ادارات، نهادها، شرکت‌ها و مناطق شهری و روستایی به شمار می‌رود که نقش مهمی در مدیریت بحران دارند.
شهرام صفادوست افزود: راه‌اندازی خانه‌های هلال گام مهمی در راستای ترویج اهداف انسان دوستانه هلال‌احمر به منظور آگاه‌سازی جامعه از مخاطرات و روش‌های مقابله با آن است.
امام جمعه پاتاوه هم در این آئین گفت: خانه های هلال محله محور و اجتماع محور و با هدف آموزش به روستائیان راه اندازی شده است.
حجت السلام سیادت افزود: یکی از نقش های مهم خانه های هلال در مناطق روستایی هنگام وقوع حوادث دیده بانی، اطلاع رسانی و ارزیابی دقیق خسارت های ناشی از حادثه و گزارش آن به هلال احمر است که باید این مهم در این بخش پیگیری و آموزش داده شود.
سرپرست جمعیت هلال احمر شهرستان دنا هم گفت:۷ خانه هلال در شهرستان دنا فعال وجود دارد که در حال خدمت رسانی به مردم است.
چراغ سحر با بیان اینکه ترویج فرهنگ داوطلبی از دیگر برنامه‌های خانه‌های هلال است افزود: خانه های هلال در زمان بحران نقش مهمی برای امدادرسانی در روستاها ایفا می کنند.
وی ادامه داد: در فاصله رسیدن گروههای امدادی به صحنه حادثه، تنها افرادی که می توانند با تجهیزات و ابزارهای خود، پاسخ اضطراری به حادثه را به عنوان دیده بانی داشته باشند، اهالی خود روستا هستند و خانه های هلال آموزش استفاده از ابزارها هنگام حوادث و بحران ها را به اهالی روستاها ارائه می دهد.

دیگر خبرها

  • پیشگیری از حریق در مراتع ایلام اولویت کار دستگاه‌های اجرایی باشد
  • افتتاح هفتمین خانه هلال شهرستان دنا
  • تصویب ۱۰ هزار میلیارد ریال برای استان ایلام
  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران در امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان
  • نیاز به ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان
  • ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد
  • لزوم وجود مدیریت واحد مرزی به منظور جلوگیری از توقف زیان‌بار کامیون‌ها
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • پس از باران/ جاده -یزد مهریز+فیلم
  • نگاه دولت در عرصه پیشگیری از اعتیاد حمایتی است