Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-27@09:09:06 GMT

سه برابر کل جمعیت کشور هند گاز مصرف می‌کنیم

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۱۵۶۵۴

صراط: سید محمد مجابی با اشاره به اینکه سیاست‌های کلی محیط زیست که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده، برآمده از اصل ۱۱۰ قانون اساسی است، اظهار کرد: این سیاست‌ها به تمامی موضوعات زیست‌محیطی - که عناصر حیاتی هستند - پرداخته است. از این‌رو «هوا» نیز یکی از مواردی است که در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرانه مصرف انرژی در ایران طی سال ۱۳۹۰ به ۱۸.۸ بشکه معادل نفت خام رسید

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه لازم است که ما از دو جنبه آلودگی هوا و افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای که منجر به تغییرات اقلیم می‌شود، به مسئله هوا در کشور توجه کنیم، تصریح کرد: سرانه مصرف انرژی در ایران بسیار بالا است به‌طوری‌که در سال ۱۳۷۰ سرانه مصرف ما ۷.۳ بشکه معادل نفت خام بوده اما سرانه مصرف در سال ۱۳۹۰ به ۱۸.۸ بشکه معادل نفت خام رسید.
سه برابر کل جمعیت کشور هند گاز مصرف می‌کنیم

رییس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به اینکه افزایش مصرف انرژی سبب گرم شدن کره زمین می‌شود که تبعات خود را به‌دنبال دارد، گفت: مصرف گاز طبیعی در ایران تقریبا برابر با کشور چین است همچنین ما سه برابر کل جمعیت کشور هند گاز مصرف می‌کنیم. اگر این روند مصرف انرژی در کشور ادامه داشته باشد ما از سال ۱۴۰۳ نیاز خواهیم داشت که گاز وارد کنیم.
۷۲۰ میلیون تن، میزان تولید دی‌اکسید کربن در ایران طی سال۲۰۱۸

به گفته مجابی از سوی دیگر ما جزو ۱۰ کشور اول تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای در جهان بعد از ژاپن و آلمان هستیم، به‌طوری‌که در سال ۲۰۱۸ میزان تولید دی‌اکسید کربن در ایران حدود ۷۲۰ میلیون تن اعلام شد.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سیاست‌های اصلاح الگوی مصرف به‌صورت مستقیم به موضوع بهینه‌سازی مصرف انرژی اشاره کرده‌اند، تصریح کرد: علاوه بر این در سیاست‌های ابلاغی محیط زیست نیز به این موضوع اشاره شده است بنابراین بهینه‌سازی مصرف انرژی ازجمله تکالیفی است که دستگاه اجرایی کشور باید به آن بپردازند.

رییس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از صحبت‌های خود ضمن اشاره به مسئله آلودگی هوا در کشور اظهار کرد: طی سال‌های اخیر از غلظت برخی آلاینده‌های هوا ازجمله ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون، دی‌اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن و ترکیبات آلی فرار مانند بنزن کاسته شده است. بهبود کیفیت سوخت، ارتقای استاندارد خودروها، کاهش نسبی طوفان‌های گرد و غبار، افزایش نسبی بارش‌ها و... در این امر بی‌تاثیر نبوده است.

مجابی با اشاره به اینکه درحال‌ حاضر علت اصلی آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است، گفت: قانون هوای پاک که نتیجه تعامل خوب بین مجلس و دولت است، باتوجه به سیاست‌های ابلاغی رهبری راهکارهای کنترل آلودگی هوا به‌دلیل افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون را مشخص کرده است.

وی ادامه داد: قانون هوای پاک در ۳۴ ماده به مسائل مختلف در حوزه آلودگی هوا به‌صورت جامع پرداخته و تکالیفی را برای دستگاه‌های ذی‌ربط مشخص کرده است همچنین در این قانون به موضوع جرم انگاری و جریمه منابع آلاینده اشاره شده است.
قوانین بازدارنده ضریب نفوذ کمتری نسبت به قوانین ترغیب کننده دارند

رییس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه قوانین بازدارنده ضریب نفوذ کمتری نسبت به قوانین ترغیب کننده دارند، تاکیدکرد: ازجمله موضوعاتی که باید به آن پرداخته شود حمایت‌های اقتصادی از صنایع برای جلوگیری از آلودگی در کنار وضع قوانین و مقررات مالیاتی و عوارض است که ما در زمینه موفق نبوده‌ایم. هرچند که در قانون اصلاح مالیات بر ارزش افزوده به حوزه محیط زیست پرداخته شده است البته این قانون از سال آینده اجرایی می‌شود.

به گفته وی اخیرا در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی تصویب شد که ۳۵ درصد از عوارض آلایندگی - از محل یک درصد از قیمت فروش- در اختیار محیط زیست قرار گیرد.

مجابی با بیان اینکه مسئله بسیار مهم برای رفع آلودگی هوا در کشور این است که دستگاه‌های اجرایی مختلف نسبت به اجرای قانون هوای پاک اقدام کنند، گفت: البته در این راستا باید چند موضوع را مدنظر قرار داد. اول آنکه ما درحال‌ حاضر به‌دلیل تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه ایران وجود دارد، محدودیت‌هایی دربرخی موارد مانند فیلتراسیون، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، حذف فلر، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده - که در گذشته به ازای ورود خودروهای خارجی اتفاق می‌افتاد - و... داریم.
در شرایط تحریم نمی‌توانیم مازوت را صادر کنیم

رییس کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه تصریح کرد: علاوه بر این ما باید تسلط، دانش و سرمایه‌گذاری خود را برای کنترل تولیدات جانبی نفت افزایش دهیم. تقریبا به‌نسبت یک به سه در ازای تولید مشتقات سبکی مانند بنزین، مشتقات سنگینی مانند مازوت تولید می‌شود. از سویی کشور در شرایط تحریم نمی‌تواند مازوت را صادر کند بنابراین این وظیفه برعهده دانشمندان و مسئولان کشور است که برای سوخت‌های سنگینی مانند مازوت برنامه‌ریزی کنند. اگر راهکاری برای آن پیدا نکنیم و شرایط به‌همین صورت ادامه داشته باشد در تله‌ای گیر خواهیم کرد که سوخت سنگین روی دست ما می‌ماند و نمی‌دانیم با آن چه کنیم.
شهرکی تحت عنوان شهرک دانش بنیان در حوزه انرژی راه‌اندازی شود

وی با تاکید بر اینکه در این شرایط نیاز به توسعه فناوری‌های ساخت داخل درخصوص فرآورش سوخت، تولید کاتالیست و... داریم، اظهار کرد: متاسفانه سیستم کشور به‌حدی دچار بوروکراسی است که این فعالیت‌ها در پیچ و خم بوروکراسی گرفتار می‌شوند. پیشنهاد می‌کنم که در ایران شهرکی تحت عنوان شهرک دانش بنیان و استارتاپی در حوزه انرژی راه‌اندازی کنیم. در کشوری مانند ایران که دارای میزان زیادی از ذخایر انرژی تجدیدپذیر ازجمله نورخوشید، انرژی باد، انرژی امواج دریایی و انرژی زمین گرمایی است، به‌راحتی می‌توان مشکلات در حوزه انرژی‌های تجدیدناپذیر را به سمت بهبودی سوق داد.

مجابی در پایان با اشاره به اینکه حتی می‌توان با استفاده از بیوگاز چاره‌ای برای حل بحران پسماند در کشور اندیشید، گفت: بنابراین استفاده از انرژی‌های پاک و پیدا کردن راهکاری برای مدیریت سوخت‌های سنگین باید در اولویت قرار گیرد. منابعی که در کشور ما وجود دارد فرصت بی‌نظیری است برای ایجاد اشتغال و درآمد همچنین با قاطعیت باید گفت که قانون هوای پاک یکی از بهترین قوانینی است که در کشور و در حوزه محیط زیست تصویب شده است. اگر تمام بخش‌های مختلف کشور به وظایف خود بر اساس این قانون پایبند باشند می‌توان از معضل آلودگی هوا فاصله گرفت.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: محیط زیست روز ملی هوای پاک کلانشهرها مجمع تشخیص تحریم آلودگی هوا مازوت گاز مصرف گاز هند جمعیت هند صراط قانون هوای پاک مصرف انرژی آلودگی هوا سرانه مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۵۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟

مرتضی تقوایی نائب رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان خراسان رضوی و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان فعال در زمینه هوش مصنوعی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا پیرامون استفاده از هوش مصنوعی در بهینه‌سازی مصرف انرژی گفت: بعضی صنایع ساده هستند و نیاز به هوش پیچیده‌ای ندارد، هوش مصنوعی یا «تحقیق در عملیات» در اکثر صنایع بزرگ پالایشگاه، معادن سیمان، فولاد و آب که پیچیدگی دارد قابل استفاده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: بهینه‌سازی مصرف انرژی در سه محور تجهیزات محور، فرایند محور و بهره‌برداری قابل انجام است. در ابتدا تجهیزاتی که در فرایند، انرژی برهستند و صنایع بالا دستی با آن مواجه می‌شوند انتخاب و با در نظر گرفتن مکمل‌های تجهیزات، مصرف آن نسبت به حالت عادی کمتر می‌شود که آب، برق، گاز، صنایع معدنی و خانگی را شامل می‌شود.

وی در ادامه افزود: مورد بعدی فرایند محوراست یعنی افزایش بهره‌وری انرژی با بهینه سازی فرایند‌ها که در صنایع فرایندی مثل آب، پتروشیمی، پالایشگاه کاربرد دارد به این صورت که با چه فرایندی برق یا آب برسانیم که هدررفت کمتر و فرآیند بهینه‌ای باشد که هر دو در بهره برداری تاثیر دارد.

تقوایی بیان کرد: باتوجه به بزرگی داده‌ها در صنایع تصمیم گیری برای اپراتور سخت است که در زمان‌های بحران بهترین تصمیم را بگیرد، اما با استفاده از هوش مصنوعی این اتفاق به سرعت و در کسری از ثانیه می‌افتد مثلا در صنعت آب در ابتدا بهره برداری با کیفیت خوب باید صورت انجام شود و پس از آن بهینه سازی مصرف انرژی صورت بگیرد.

وی در ادامه گفت: همین اتفاقات در صنعت برق، گاز و در صنایع معدنی رخ می‌دهد چون تعداد پارامتر‌هایی که باید برای تصمیم گیری شود زیاد است و ذهن انسان کشش این تعداد داده را ندارد که بتواند بر مبنای آن بهترین تصمیم را بگیرد. بنابراین هوش مصنوعی می‌تواند با انجام اولویت‌بندی‌های مورد نظر در آن صنعت بهترین تصمیم را بگیرد.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: مثلا اولویت اول تامین آب است به طوری‌که درابتدا بتوانیم آب با کیفیتی را تهیه کنیم و پس از آن با نگهداری مناسب بهره برداری بهتر هم صورت بگیرد و در نهایت با تحقق این موارد انرژی بهینه مصرف شود. برای شهر بزرگی مثل مشهد ۷۰۰ هزار معادله در ۷۰۰ هزار متغیر وجود دارد که ذهن انسان امکان حل همچین موردی را ندارد . هوش مصنوعی عملا با سیستم‌هایی مثل «دی اس اس» (سیستم‌های تصمیم یار) به اپراتور کمک می‌کند که در هر لحظه تصمیم بهینه بگیرد؛ یعنی بر اساس توان هوش مصنوعی و پارامتر‌های موجود به مدیریت شرایط بحران کمک می‌کند که بتواند در هر شرایطی اولویت‌های تعیین و در نهایت انرژی تامین کند.

تقوایی در ادامه بیان کرد: بهره‌برداری تقریبا اثری یک دهم نسبت به دو مورد تجهیزات و فرایند دارد یعنی هرچقدر فرایند و تجهیزات خوبی داشته باشیم ولی بهره برداری خوبی نداشته باشیم باز هم انرژی بالایی مصرف کردیم.  

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه اگر بهره‌برداری خوبی داشته باشیم نتایج بسیار خوبی نیز مشاهده می‌کنیم افزود: این نتایج مثبت شامل بازگشت سرمایه در کمتر از۶ماه است، چون استفاده از هوش مصنوعی در فرآیند پارامتر‌ها‌ی زیادی علاوه بر انرژی بهینه را می‌کند و در نهایت باعث نتیجه مطلوب و رضایت بهره بردار و مصرف بیهنه انرژی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • برگزاری دومین کنگره بین‌المللی سالمندی سالم در تبریز
  • لزوم ابلاغ ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان در فروشگاه‌ها
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟
  • وزیر کشور: افراد انگشت شماری در برابر قانون مقاومت می‌کنند