Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-03@03:09:12 GMT

ماجرای قطعی برق و بررسی چند احتمال

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۱۶۰۲۶

ماجرای قطعی برق و بررسی چند احتمال

یک استاد دانشگاه گفت: استخراج رمز ارز و برودت هوا را نمی‌توان دلیلی مبنی بر کمبود برق دانست. احتمالاتی مانند به وجود آمدن مشکل فنی برای شبکه توزیع گاز و برق کشور وجود دارد که پیش از این هم بی‌سابقه نبوده است.

دکتر سید هاشم اورعی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص این که استخراج بیت کوین در ایران چه ارتباطی با کمبود برق مصرفی دارد، اظهار کرد: محاسبات نشان می‌دهد که ماینرها و مزارع تولید بیت کوین حداقل یک درصد برق مصرفی کشور را به خود اختصاص می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین استخراج بیت کوین در ایران میزانی نیست که دلیل موجهی برای کمبود برق کشور باشد. دکتر مصطفی رجبی، سخنگوی صنعت برق کشور هم همین آمار را اعلام کرده است. حدود 300 مگاوات از ظرفیت نیروگاهی تولید برق کشور به استخراج بیت کوین اختصاص پیدا می‌کند. یعنی تولید رمز ارز نمی‌تواند دلیلی برای کمبود برق در شرایط فعلی باشد.

وی با اشاره به برخی اظهار نظرها مبنی بر استخراج 7 درصد از بیت کوین جهان در ایران گفت: میزان زیادی از بیت کوین‌هایی که در ایران استخراج می‌شود غیرمجاز است و آماری هم از آن وجود ندارد. هیچ کس نمی‌تواند با قاطیعت بگوید که 7 درصد بیت کوین جهان در ایران استخراج می‌شود اما چیزی که به طور رسمی اعلام شده این است که 300 مگاوات برق به استخراج بیت کوین در ایران اختصاص پیدا می‌کند. البته شایعاتی هم وجود دارد که استخراج بیت کوین در ایران خیلی بیش از این عدد و رقم‌ها است اما اطلاعات دقیقی درباره آن وجود ندارد.

استاد دانشگاه صنعتی شریف در خصوص مشکلات ناشی از کمبود گاز برای نیروگاه‌های تولید برق کشور خاطرنشان کرد: کشور حدود 600 تا 700 میلیون مترمکعب در روز گاز مصرف می‌کند که تقریبا 1.5 میلیون متر مکعب آن را نیروگاه‌های تولید برق مصرف می‌کنند. با آغاز فصل سرما مصرف گاز بخش خانگی به شدت افزایش پیدا می‌کند و گاز برای بخش صنعتی و نیروگاه‌ها با کمبود مواجه می‌شود.

اروعی اضافه کرد: موضوعی که رسما اعلام می‌شود این است که مصرف گاز خانگی به دلیل سردی هوا افزایش داشته است و گاز برای تامین نیاز نیروگاه‌های برق کم آمده و به جای آن سوخت مازوت در اختیار آنان قرار داده‌اند. مصرف مازوت باعث افزایش آلودگی هوا شده است که به دلیل افزایش آلودگی هوا به برخی از نیروگاه‌ها دستور داده‌اند که تولید نداشته باشند یا با ظرفیت کمتری تولید کنند؛ در نتیجه برق کشور با کمبود مواجه شده است اما این موضوع هم با شرایط فعلی و واقعی همخوانی ندارد، چرا که سردی هوا در حدی نیست که این دلیل را توجیه کند و نسبت به زمستان‌های گذشته هنوز هوا آن قدر سرد نشده است.

وی در مورد دیگر احتمال مطرح شده در خصوص افزایش مصرف خانگی به دلیل شرایط ناشی از ویروس کرونا بیان کرد: در حال حاضر به هیچ نمی‌توان گفت که مصرف بار خانگی بیشتر از حداکثر میزان خود شده باشد. اوج مصرف بار در خرداد و تیر ماه است. کسی نمی‌تواند بگوید که در دی ماه مصرف برق از اوج سالیانه خود بیشتر است و برق در کشور با کمبود مواجه شده است. این موضوع هم صد درصد رد می‌شود.

کمبود برق کشور ارتباطی به استخراج رمز ارز و برودت هوا ندارد

رییس اتحادیه انجمن‌های انرژی‌های تجدیدپذیر ایران گفت: استخراج رمز ارز و برودت هوا را دلیل کمبود برق نمی‌دانم. فکر می‎‌کنم شبکه توزیع گاز کشور با مشکل فنی روبرو شده که باعث کمبود گاز شده است که گاز خانگی در اولویت قرار گرفته و در نتیجه به نیروگاها مازوت داده‌اند، یا این که برای شبکه توزیع برق ملی مشکل فنی به وجود آمده است. شبکه توزیع گاز ایران گسترده است و تجهیزات زیادی دارد که اکثر آنان قدیمی شده و در حال حاضر نیز در تحریم قرار داریم. من گمان می‌کنم که ممکن است مشکل فنی در شبکه توزیع گاز ایجاد شده باشد.

اورعی با اشاره به پیش بینی خود از تابستان سال آتی عنوان کرد: به احتمال زیاد در تابستان مشکلاتی برای تامین برق مصرفی وجود خواهد داشت. در ایران سالی 6 تا 8 درصد افزایش تقاضا داریم که برای تامین زیرساخت‌های آن 3 تا 5 سال زمان نیاز است. در دو سه سال اخیر به اندازه افزایش تقاضای 6 تا 8 درصدی قطعا سرمایه‌گذاری نکرده‌ایم. در نتیجه مشکل برق در سال‌های آتی بدتر خواهد شد. در تابستان مصرف گازی وجود ندارد که سوخت نیروگاه‌ها به مشکل بخورد اما تمام نیروگاه‌ها با تمام ظرفیت خود برای تامین برق مصرفی فعالیت دارند که به دلیل افزایش تقاضا با کمبود مواجه خواهند شد.

وی یادآور شد: انرژی یک مسئله دراز مدت است و نیاز به برنامه‌ریزی دارد. به جای این که گاز را به نیروگاهی بدهیم که راندمان آن 20 درصد است، می‌توانیم در اختیار پالایشگاه‌ها قرار دهیم و ارزش افزوده ایجاد کنیم. پیشنهادم توسعه انرژی تجدید پذیر مانند انرژی بادی و خورشیدی در کشور است. چرا نفت و گاز خود را برای تولید برق مصرف کنیم، در حالی که می‌توانیم بدون مصرف انرژی برق تولید کنیم. نیروگاه‌های قدیمی را تعطیل کنیم و به جای آن مزارع بادی و خورشیدی راه‌اندازی کنیم.

لینک کوتاه: asriran.com/003DDd

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: استخراج بیت کوین در ایران کمبود مواجه شبکه توزیع گاز نیروگاه ها برای تامین کمبود برق برق مصرفی تولید برق برق مصرف برق کشور مشکل فنی رمز ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۶۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌ فروشی سنگ‌های معدنی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، استاندار لرستان روز سه شنبه در بازدید از معدن سنگ گوهره نرگسه چگنی با قدردانی ازکارگران معادن استان گفت: سنگ گوهره یکی از سنگ‌های باارزش کشور است که از معادن لرستان تولید و استخراج می‌شود و در بازار سنگ کشور به فروش می‌رسد.
ابوطالب شفقت با بیان اینکه دولت سیزدهم دولت خدمتگزار و دولت کار و تلاش است افزود: باید در راستای جهش تولید و افزایش کیفیت محصول وفرآوری سنگ وجلوگیری ازخام فروشی این سرمایه عظیم تلاش بیشتری کنیم.
شفقت با لزوم توجه به مشکلات کارگران در لرستان، یادآور شد: سنگ‌های معدنی باید توسط صنعتگران بومی در داخل این استان فرآوری شود و از خام‌فروشی سنگ‌های معدنی باید جلوگیری کنیم.
میزان ذخایر سنگ لرستان ۶۸.۵ میلیون تن و میزان استخراج سالیانه هم یک میلیون ۲۶۹ هزار تن است.

دیگر خبرها

  • انتشار تصاویر و مستندات جدید از مرگ نیکا شاکرمی | رد قاطع ادعای تجاوز | ماجرای ادعای رها شدن جسد در اتوبان یادگار امام (ره) چیست؟!
  • ماجرای قطعی آب از زبان ساکنان شهرک ۲۳ شهر پرندک
  • بررسی کمبود شیرخشک در داروخانه ها
  • مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌ فروشی سنگ‌های معدنی
  • پتانسیل ایران در استخراج رمزارز از گاز فلر
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌فروشی معادن