Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحید پورمردان روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به احتمال مطرح شده از سوی مردم بومی راسک در خصوص حمله پلنگ به یک راس الاغ در دست بررسی است اظهارداشت: در همین راستا بررسی‌های میدانی و بازدید تیم کارشناسی از محل صورت گرفت.

وی افزود: گزارش در خصوص حمله پلنگ مربوط به روستای گوناگ در منطقه لاشار کوهی از توابع  راسک بوده و بررسی‌های اولیه و آثار بجا مانده در منطقه، نزدیک شدن پلنگ به آنجا را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان تصریح کرد: برای بررسی منطقه و اعلام نظر قطعی، تعدادی دوربین تله‌ای در مناطق مورد نظر نصب و اهالی با همکاری ریش‌سفیدان آموزش‌های لازم در این خصوص را فراگرفتند.

وی با بیان اینکه منطقه مورد نظر دارای طبیعت و پوشش گیاهی مناسبی بوده و وجود گونه‌های بومی قوچ و میش و دیگر گونه‌های مشابه دال بر وجود گونه‌هایی از قبیل پلنگ است بیان کرد: با توجه به فصل سرما و احتمال کوچ یا جابجایی گونه‌های علف‌خوار، نزدیک شدن پلنگ به احشام و دام دور از انتظار نیست.

به گزارش ایرنا بر اساس اعلام کارشناسان محیط زیست، پلنگ ایرانی از راسته گوشت‌خواران(carnivopa) و تیره گربه‌سانان (felidae) بزرگ دارای بدن دراز و باریک، دست‌ها و پاهای قوی، پنجه‌ها و ناخن‌های بزرگ، گوش‌هایی کوتاه و دم‌دراز است.

پلنگ ایرانی از گونه‌های جانوری حمایت شده در ایران محسوب می‌شود که به صورت پراکنده در مناطق جنگلی، کوهستانی و ارتفاعات نسبتا زیاد تا سه هزار و ۵۰۰ متر زندگی می‌کند و به دلیل منزوی بودن این حیوان مشاهده آن به راحتی امکانپذیر نیست.
بر اساس شواهد به دست آمده عمده زیستگاه این گربه‌سان در سیستان و بلوچستان ارتفاعات شهرستان‌های سرباز، سراوان، نیکشهر و مناطق نصرت‌آباد زاهدان، بزمان ایرانشهر و کنارک است.
راسک مرکز شهرستان سرباز در فاصله ۵۰۰ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان و در مسیر ایرانشهر به چابهار واقع شده است.

برچسب‌ها سیستان و بلوچستان سازمان حفاظت محیط زیست راسک یوزپلنگ آسیایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سازمان حفاظت محیط زیست راسک سیستان و بلوچستان سازمان حفاظت محیط زیست راسک یوزپلنگ آسیایی اخبار کنکور سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۶۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

یک فرد پلنگ ایرانی در منطقۀ حفاظت‌شده سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری توسط مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست در این منطقه ثبت شد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ‌سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقۀ حفاظت‌شدۀ سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

به گفته وی، در حال حاضر 432 گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، 46 گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف پور اظهار داشت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

گفتنی است: منطقه حفاظت‌شدۀ سبزکوه با مساحت بیش از 51 هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در 150 کیلومتری مرکز استان و 30 کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و 6 منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود 15 درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال جاری ثبت شده و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جیش‌الظلم به سفره مردم بلوچ شلیک می‌کند
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • مشاهده پلنگ درسبزکوه چهارمحال و بختیاری
  • مشاهده و ثبت پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه
  • پیکر بی‌جان ۲ فرد غرق شده در رودخانه نیاتک پیدا شد
  • خوشحالی وصف‌ناپذیر مردم سیستان و بلوچستان از پر آبی هامون + تصاویر
  • برداشت جلبک‌های دارویی از سواحل صخره ایی منطقه رمین چابهار