Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته وزارت خارجه آلمان کانال تجاری اروپا با جمهوری اسلامی موسوم به اینستکس «تا حد زیادی بی‌اثر» بوده است. این وزارتخانه در پاسخ به پرسش یک نماینده مجلس آلمان عدم همکاری ایران را دلیل ناموفق بودن اینستکس دانسته است.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، وزارت خارجه آلمان در پاسخ به پرسش امید نوری‌پور، نماینده حزب سبزها در پارلمان این کشور، اعلام کرده که ساز و کار مالی اتحادیه اروپا موسوم به اینستکس برای مبادله تجاری با ایران همچنان بی‌اثر بوده و از زمان تأسیس آن در دو سال پیش تا کنون فقط یک مبادله موفقیت‌آمیز از طریق آن انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی خروج آمریکا از برجام، کانال مالی اینستکس در ژانویه سال ۲۰۱۹ با هدف امکات مبادله تجاری محدود با ایران به رغم تحریم‌های آمریکا، توسط فرانسه، آلمان و بریتانیا تأسیس شد.

این کانال اما در عمل اما موفقیت‌آمیز نبوده و تنها ۱۴ ماه پس از تأسیس، ایران و اروپا موفق شدند از طریق اینستکس اولین مبادله تجاری و تراکنش مالی خود را انجام دهند؛ مبادله‌ای که طی آن محموله‌ای از اقلام پزشکی از اروپا به ایران صادر شد.

خبرگزاری آلمان در گزارش خود که روز یکشنبه ۲۸ دی (۱۷ ژانویه) منتشر شده، عنوان کرده آنتیه لندرت‌زه‌، مقام وزارت خارجه آلمان در پاسخ خود به امید نوری‌پور، جمهوری اسلامی را مسئول عمکرد ناموفق اینستکس دانسته است.

به گفته این مقام آلمانی پس از راه‌اندازی اینستکس شمار زیادی از شرکت‌های اروپایی نسبت به همکاری تجاری با اینستکس ابراز علاقه کردند و وارد مذاکره شدند.

لندرت‌زه در ادامه پاسخ خود تحقق یک مبادله تجاری را وابسته به عوامل زیاد و اغلب بسیار پیچیده و به ویژه به تمایل طرف ایرانی دانسته و تصریح کرده که طرف ایرانی ‌تاکنون با هیچ‌کدام از معاملات بعدی موافقت نکرده است.

امید نوری‌پور، نماینده حزب سبزها در پارلمان آلمان

به گزارش خبرگزاری آلمان امید نوری‌پور دولت آلمان را متهم به کم‌کاری در نجات برجام کرده و گفته است: «دولت آلمان برای جلوگیری از کارشکنی ترامپ در توافق هسته‌ای باید همراه با کشورهای اروپایی زودتر، قاطعانه‌تر و اساسی‌تر عمل می‌کرد.»

این نماینده ایرانی‌تبار مجلس آلمان نجات توافق هسته‌ای را در شرایط کنونی با توجه به مخالفت تندروها در تهران و روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید در آمریکا بسیار دشوار دانسته است.

مقامات جمهوری اسلامی بارها کشورهای اروپایی را به کم‌کاری در ساز و کار اینستکس متهم و تهدید کرده بودند، چنانچه اروپا برای تسهیل مبادلات تجاری و مالی با ایران تلاش نکند، تهران به روند کاهش تعهدات برجامی خود ادامه خواهد داد.

مجید تخت‌روانچی، نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل، حدود یک ماه پیش در نامه‌ای به دبیرکل این سازمان از برآورده نشدن وعده کشورهای اروپایی برای تضمین روابط اقتصادی با ایران و ایجاد سامانه اینستکس گلایه کرده و خواستار اثبات کارایی این سازوکار شده بود.

برچسب هاآلمان اتحادیه اروپا (EU) اینستکس سازوکار ویژه مالی برجام

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: آلمان اتحادیه اروپا EU اینستکس سازوکار ویژه مالی برجام آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو جمهوری اسلامی مبادله تجاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۶۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: رویارویی هسته‌ای به یک احتمال واقعی تبدیل شده است

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز یکشنبه گفت که رویارویی هسته‌ای به یک احتمال واقعی تبدیل شده است و اشاره کرد که نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، بورل دیدگاه خود در مورد احتمال رویارویی هسته‌ای را به تشدید تنش‌ها بین شرق و غرب نسبت داد و بر لزوم باز نکردن دوباره آنچه به عنوان جعبه جنگ توصیف کرد، تاکید کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد: رقابت‌های تجاری شرق و غرب به دلیل عدم اعتماد در حال تبدیل شدن به درگیری است و اروپا با عدم تنوع در منابع انرژی خود و اتکا به روسیه، خود را تضعیف کرده است.

جوزپ بورل پیشتر گفته بود که جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، شهر‌های نوار غزه را در معرض ویرانی بیشتری نسبت به شهر‌های آلمان در طول جنگ جهانی دوم قرار داده است. 

بورل در سخنرانی خود در جلسه عمومی پارلمان اروپا در شهر استراسبورگ فرانسه گفت: تعداد شهر‌های غزه بیشتر از شهر‌های آلمان در جنگ جهانی دوم تخریب شد.

او افزود: می‌توان گفت بیش از ۶۰ درصد زیرساخت‌های فیزیکی غزه آسیب دید که ۳۵ درصد آن به طور کامل تخریب شد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • توسعه همکاری‌های تجاری در دستور کار کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • راه درازی تا فعلیت رساندن کامل ظرفیت‌های تجاری ایران و افغانستان داریم
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • بورل: رویارویی هسته‌ای به یک احتمال واقعی تبدیل شده است
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند