Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان غربی پنجمین نشست از سلسله نشست های بررسی کتاب «فصل سخن» توسط سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی و با همکاری سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی کشور به برگزاری رسید.

این نشست با حضور دکتر علیرضا تایوغ و در نقد کتاب «کلیدر» نوشته محمود دولت آبادی در جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی و اهتمام هرچه بیشتر به تفکر نقادانه در خواننده و معرفی آثار فرهنگی به دانشجویان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رمان کلیدر بلندترین اثر این نویسنده به نام کشور بوده که در ده جلد نزدیک به سه هزار صفحه روایت زندگی یک خانواده کرد ایرانی را بیان میکند در حالی که به سبزوار خراسان کوچ کرده اند.
تایوغ در این نشست و در بررسی این کتاب عنوان کرد: این داستان متاثر از فضای پرتنش سیاسی ایران پس از جنگ جهانی دوم بوده که به سبک رئالیسم یا همان واقع گرایی نوشته شده است، این کتاب برای اولین بار در سال 1357 و آخرین بار در سال 1363 به چاپ رسیده و امروزه از ده جلد به پنج جلد کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: کلیدر نام کوهی در مجاورت روستایی به نام کلیدر در شمال شرق ایران بوده وسرنوشت تراژیک رعیت های ایرانی و قبایل چادرنشین را به تصویر میکشد و در عین حال ندای مردم رنجور و زجر کشیده دهات خراسان است که در دوره حکومت زور و استبداد می زیسته اند، این رمان بر اساس شخصیت واقعی گل محمد که شخصیت اصلی داستان است نوشته شده و در سر انجام کار، اربابان و حکومت با تیرباران به ماجراجویی های این قهرمان مردمی سبزوار پایان میدهند.
تایوغ اضافه کرد: شخصیت های زیادی  در داستان حضور دارند که همگی طبق روایت های واقعی شرح شده اند اما این به این معنا نیست که شرح حال واقعی کاملا ذکر شده و در جاهایی از نوشتار نویسنده آمیختن خیال و واقعیت را لازم دیده است، یکی از مهم ترین تغییرات در فضای داستان؛ آوردن زمان داستان به چندین سال بعد یعنی به سال 1325و پس از غائله اذربایجان است و در سال 1327 پایان می یابد،محمود دولت آبادی خود از بومی های آن منطقه بوده که تحمل دشواری ها و مشقت های زمان کودکی وی باعث توصیفات طبیعی و قانع کننده از ماجراهای رخ داده در داستان شده است.
تایوغ در نقد این اثر خاطرنشان کرد: با وجود خلق این نوشتار به سبک واقع گرایی و رئالیسم، با توجه به مقتضای داستان در برخی قسمت ها از عنصر خیال نیز بهره میبرد، از دیگر قدرت های نویسندگی دولت آبادی نثر آهنگین و لحن غزلوار آن در توصیف صحنه های رمانتیک و خودمانی بودن شخصیت های آن ، تنوع داستان ها و داستان پردازی وی، توضیحات واضح و دقیق، توانایی فوق العاده دولت آبادی در تجسم بخشیدن به ویژگی های فیزیکی، اجتماعی و سیاسی منطقه و نمایش دراماتیک، وی است.
به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی، وی بیان کرد: با وجود تمامی نقاط قوت داستان هر نوشته ای طبیعتا نقاط ضعفی را دارا بوده و اولین نقطه ضعف این داستان طولانی بودن آن است که کمتر ممکن است در مجال خواننده آن بگنجد، هم چنین لحن نوشتار و اصطلاحات محلی باعث شده تا مخاطب با واژگان درگیر باشد و البته اگر به طور کامل تا جلد 5 خوانده شود با شیوه رفتار و گفتار مردم آشنائی پیدا خواهد کرد.
وی با بیان چندین نقطه قوت و ضعف از این کتاب 5 جلدی ادامه داد: در خاتمه باید گف که کلیدر جزو نوشته های فاخر معاصر بوده که محمود دولت آبادی به زیر و بم وقایع و شرح حال جامعه روستایی که مصداقی از جامعه شهری و کل جامعه و زندگی او و مردمش بوده اضاره داشته است جامعه زمان وی درگیر و دار ظلم و ستم ها تصویر شفافی از حاکمان و ظالمان به مخاطب می دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی آذربایجان غربی دولت آبادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۶۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه ویژه دولت سیزدهم به بخش مسکن و راه آذربایجان‌غربی

استاندار آذربایجان‌غربی توجه به حوزه راه‌سازی را یکی از مهمترین اولویت‌های دولت سیزدهم برشمرد و گفت: اختصاص ۸۰ هزار میلیاردتومان اعتبار به بخش مسکن و راه استان نشانگر این موضوع است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، محمدصادق معتمدیان در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل راه‌وشهرسازی آذربایجان‌غربی که امروز _پنج‌شنبه ششم اردیبهشت_ با حضور مسئولان و مدیرانی استانی برگزار شد، با اشاره به تلاش دولت سیزدهم برای توسعه همه‌جانبه راه‌های استان اظهار کرد: امروز شاهد پیشرفت و آبادانی ملموس راه‌ها در استان هستیم.

وی افزود: به موازات توسعه راه‌ها، نهضت ملی مسکن نیز رشد قابل توجهی داشته است.

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: هم اکنون ۴۶۲ کیلومتر راه اصلی و بزرگراهی در سراسر استان در قالب ۴۰ کارگاه راهسازی در دست اجرا است که با بهره‌مندی از توانمندی‌های استان شاهد پیشرفت در پروژه‌ها هستیم.

معتمدیان توجه به حوزه راه‌سازی را یکی از مهمترین اولویت‌های دولت سیزدهم برشمرد و تصریح کرد: اختصاص ۸۰ هزار میلیاردتومان اعتبار به بخش مسکن و راه استان نشانگر این موضوع است.

وی عنوان کرد: با اقداماتی که در مسیر جاده خوی - رازی انجام می‌گیرد این جاده به مسیر اقتصادی بین‌المللی تبدیل شده است و به مسیری بین‌المللی جهت دسترسی به بازار هدف جهانی مبدل می‌شود.

به گزارش ایمنا، در این مراسم رسول عطایی به عنوان سرپرست اداره کل راه‌وشهرسازی آذربایجان‌غربی معارفه و از زحمات میرمحسن حمزه‌لو تجلیل و قدردانی شد، همچنین استاندار آذربایجان‌غربی در این مراسم طی حکمی مدیرکل سابق راه و شهرسازی استان را به عنوان مشاور خود در حوزه امور زیربنایی و عمرانی منصوب کرد.

کد خبر 747816

دیگر خبرها

  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • برگزاری نشست‌ های بصیرتی جهاد تبیین همزمان با هفته عقیدتی در فومن
  •  برگزاری ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی
  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود
  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان ‌غربی برگزار می‌شود
  • نشست تخصصی سلامت در شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی
  • توجه ویژه دولت سیزدهم به بخش مسکن و راه آذربایجان‌غربی
  • برگزاری ۷ میز خدمت در نماز جمعه ارومیه
  • معرفی مدیرکل جدید راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی