Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@23:27:34 GMT

خودرویی که از چاقی رنج می‌برد + تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۱۶۸۵۵

خودرویی که از چاقی رنج می‌برد + تصاویر

خبرگزاری فارس ـ گروه تجسمی ـ علیرضا سپهوند: بعد از انقلاب صنعتی در اروپا و به دنبال آن رشد اقتصادی به تدرج مقوله مصرف گرایی شکلی بارزی به خود گرفت و طی سالیان این تغییر شیوه زندگی که برآمده از گشایش شرایط اقتصادی و به خصوص توسعه در حوزه کشاورزی و تولید انبوه مواد غذایی بود، مظاهر متعدد خود را در معضلاتی چون اسراف و مصرف بی رویه را جلوه گر ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان چاقی به عنوان مشکلی جدی برای سلامت نسلی که گذشتگانشان از سوء تغذیه رنج می بردند، سر برآورد. حالا توصیه به کاهش وزن از متخصصین حوزه تغذیه گرفته تا دلالان و سودجویان قرص ها و معجون های لاغری، بازار گرمی دارد. در این میان هنرمندان هم در شاخه های مختلف هنری بنابر رسالت خود با مذموم نشان دادن این معضل سعی در بینش افزایی در مورد چاقی و عوارض آن که برآمده از فرهنگ مصرف گرایی است، دارند.  

«اروین وارم» مجسمه ساز اتریشی مجموعه آثاری با عنوان «Fat Cars» یا «خودروهای چاق» را در انتقاد به سبک زندگی مصرف گرایی و گسترش چاقی در بین انسان ها خلق کرده است.
این مجموعه «ماشین‌های چاق» با استقبال زیادی بین مخاطبان در طیف های مختلف مواجه شده است.

اروین وارم یکی از بزرگترین مجسمه سازهای اهل اتریش است. وی در سطح بین المللی به دلیل مجسمه های عجیبی که در طول زندگی حرفه ای خود خلق کرده شناخته می‌شود. وارم در بروک آن در مور، اشتایر، اتریش به دنیا آمد و در حال حاضر در لیمبرگ و وین ، اتریش زندگی و کار می کند.

وارم مجسمه سازی را افزودن و کاستن مواد از یک شی تعریف می کند. او در تمام کارهای خود با لایه بندی لباس روی یکدیگر یا خلق اشیا فربه، باد کرده یا چاقی به این مهم دست می‌یابد.

وارم در مجموعه خود با عنوان «Fat Cars»، مجسمه های بسیار متورم و توپی و در ابعادی واقعی خلق کرده که مانند خیک‌هایی که بیش از حد پر شده اند، متورم شده و سعی در خلق و به تصویر کشیدن چاقی دارد.

اولین مجسمه سری «Fat Car» توسط طراحان کمپانی خودروسازی اوپل طراحی و ساخته شد اما در واقع به آن شکل و اندازه‌ای که وارم می‌خواست نرسید. او در یک مصاحبه گفته بود که می خواهد چیزی مانند یک سیستم بیولوژیکی را با یک سیستم مکانیکی ترکیب کند. 

اما طراحان اوپل این فرایند را کامپیوتری کردند اما نتوانستند مدل طبیعی لبه های صاف و ورم کرده مورد نظر آقای وارم را دربیاورند. بنابراین در نهایت او فقط از شاسی آن ماشین واقعی ساخت شرکت اوپل استفاده کرد. او برای خلق مجسمه ای که در ذهن داشت، در نهایت از فوم پلی اوراِتان و فوم استایرو و لاک الکل استفاده کرد.

پیش از وارم، هنرمندان دهه ۱۹۹۰ و اوایل ۲۰۰۰ نیز در مورد علاقه مصرف‌کنندگان به اتومبیل مسئله داشتند. آنها قبلاً ماشین‌های لوکس آن زمان را خرد می کردند تا نسخه های پهنی از وسیله نقلیه واقعی ایجاد کنند تا آنچه را که اساساً شمایل فرهنگی بود، فرو بریزد.

هنرمندان دهه ۱۹۹۰ می خواستند نشان دهند که عشق مردم به اتومبیل بر هنر و آنچه که آنها به عنوان آرم زیبایی و تعقل استفاده می کنند تأثیر می گذارد. و با خرد کردن این اتومبیل ها ، آنها نشان دادند که دلیل اصلی مردم برای دوست داشتن آنها عملکرد آنهاست، اما با حذف تمام قطعات ظاهری اصلی، ماشین ها اساساً بی فایده هستند.

وارم تا حدی از آثار این هنرمندان الهام گرفت، اما با برداشتی متفاوت. او احساس می کرد که می تواند با چاق تر کردن ماشین ها به جای لاغرتر شدن ماشین ها که هنرمندان پیشین انجام می دادند، اصل مطلب را می رساند.

این ماشین های آنچنان چاق به نظر می‌رسند که انگار قرار است در عرض یک دقیقه بترکند. اولین مراقبت از این مجموعه «تبدیل چربی» بود که در سال ۲۰۰۴ راه اندازی شد و در سال ۲۰۰۶، این هنرمند اتومبیل دیگری با عنوان «UFO» یا همان «بشقاب پرنده» خلق کرد که یک ماشین بدون چرخ است.

هنرمندان همچنین یک خانه چاق در مقیاس تقریباً واقعی خلق کردند.

ماشین و خانه، دو جسمی که من چاق کرده ام، تا قبل از آیفون، همیشه محبوب ترین اشیا انسان ها بوده اند. حالا ما با این روش، پیام سلامت، رفاه و بهتر زیستنمان را منتقل می کنیم. 

اتومبیل های چاق در نمایشگاه های سراسر جهان از جمله در سانفرانسیسکو، مسکو و همچنین موزه هنر رز در دانشگاه براندیس در والتهام ماساچوست به نمایش درآمده است.

وارم همچنین آثار خود را در گالری «Lehmann Maupin» (لمان ماپین) در نیویورک و گالری «Krinzinger» (کرینزینگر) در وین به نمایش گذاشته است. در خاویر هافکنز، اندازه واقعی نسخه اول قرمز رنگ اتومبیل چاق فضای اصلی نمایشگاه را کاملا اشغال کرد.

دیگر نسخه های مجسمه سازی شده با رنگ های درخشان، روشن، همراه با تصاویر و نقاشی ها در اتاق های مجاور به نمایش درآمد.

پروژه های مجسمه های چاق وارم در نقد فرهنگ مصرف کننده و همچنین اشتهای فرهنگ غربی برای اشیا مادی هستند. این هنرمند یک بار خاطر نشان کرد که بسیاری از مصرف کنندگان مجذوب داشتن اتومبیل ها و خانه های بزرگتر هستند، همان چیزی که او در این آثار هنری خلق کرده است.

وارم به ایده مجسمه سازی معنی و بُعد کاملا متفاوتی داد. در حالی که ایده «Fat Cars»(خودروهای چاق) شوخی آمیز به نظر می رسد، آقای وارم اما تصور می کند این، نکته حاشیه ای مجسمه ها است.

وی در این مورد می گوید: حداقل این تصور که کار من غالباً طنز است اشتباه است. جنبه طنزآمیز کار من ممکن است جنبه ای سطحی باشد که در اولین برخورد احساس شود، اما فراتر از آن، معنای عمیق تری برای کار وجود دارد که کشف آن برعهده بیننده است.

از نظر بعضی ها ، تماشای «خودروهای چاق» یک تجربه کاملا ناراحت کننده است. وارم تلاش می کند تا با حرص و طمع مصرف گرایی که در صنعت خودرو بیداد می کند ارتباط مستقیمی برقرار کند. اما برای کسانی که به معنای عمیق مجسمه ها علاقه ندارند، اتومبیل های چاق فقط قطعاتی خنده دار برای تماشا هستند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سبک زندگی چاقی مجسمه مجسمه ساز اتومبیل ها مصرف گرایی ماشین ها خلق کرده مجسمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۶۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: تحرک کم، دریافت کالری بالا، استرس زیاد و خواب ناکافی در افزایش وزن موثر هستند، بنابراین باید با افزایش فعالیت‌های ورزشی و تکنیک‌های آرام سازی، میزان دریافت مواد غذایی را کنترل کرد.

به گزارش ایرنا، ناهید آریائیان افزود: چاقی زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، در نتیجه با «کاهش دریافت میزان کالری» و «افزایش فعالیت‌های فیزیکی» می‌توان از بروز چاقی و بیماری‌های وابسته به آن پیشگیری کرد.

وی اظهارداشت: در سال‌های اخیر میزان شیوع چاقی افزایش یافته و آمار افراد چاق از سال ۱۹۸۰ در جهان بیش از دو برابر شده است. در ایران تقریبا نیمی از افراد دارای اضافه وزن یا چاق هستند.

آریائیان با اشاره به افزایش کودکان مبتلا به چاقی، اظهار کرد: چاقی، زمینه‌ساز بروز بسیاری از بیماری‌های شایع همچون بیماری‌های قلبی عروقی، پرفشاری و چربی خون، دیابت، انواع سرطان‌ها، برخی بیماری‌های زنان و ناباروری، کبدی (مانند کبد چرب)، کلیوی، مفاصل و اتوایمیون، تنفسی، اختلالات خواب، روحی و روانی و ... است. به علاوه چاقی باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: مطالعات نشان می‌دهد به ازای هر ۱۰ درصد کاهش وزن، ۲۰ الی ۲۵ درصد خطر مرگ و میر وابسته به چاقی کاهش می‌یابد؛ در واقع چاقی زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌های مزمن به شمار می‌رود و با کاهش حتی ۱۰ درصد از وزن می‌توان به اندازه قابل توجهی از ابتلا به بیماری‌های متابولیک و غیرواگیر پیشگیری کرد.

وی افزود: چاقی، افزایش درصد چربی بدن است و چاقی در کودکی، زمینه بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن در دوران بزرگسالی را افزایش می‌دهد.

آریائیان با اشاره به شاخص توده بدنی، خاطرنشان کرد: هر چه BMI (وزن به کیلوگرم تقسیم به مجذور قد به متر) بالاتر رود، میزان مرگ و میر هم بیشتر می‌شود. BMI بالاتر از ۲۵ تا ۲۹.۹ اضافه وزن و بالاتر از ۳۰ به عنوان چاقی تعریف می‌شود.

وی افزود: علت چاقی افزایش دریافت انرژی بیشتر نسبت به مصرف آن است؛ بنابراین برای پیشگیری از اضافه وزن باید میزان دریافت کالری را کنترل کنیم.

به گفته وی، یکی از علل کاهش مصرف انرژی، کاهش فعالیت فیزیکی است و چاقی، خود زمینه ساز کم تحرکی است.

این متخصص تغذیه با تاکید بر افزایش فعالیت فیزیکی، اظهار کرد: برخی افراد از رژیم غذایی نامناسب پیروی کرده و مواد غذایی خاصی را استفاده و یا برخی از گروه‌های غذایی را حذف می‌کنند؛ ولی باید توجه داشت که لازم است همه گروه‌های غذایی به میزان مورد نیاز استفاده شوند و گروه‌های سبزی‌ها (دارای فیبر بالا باشند و مصرف آن‌ها به صورت خام و آب پز به حس سیری کمک می‌کند)، میوه‌ها، غلات سبوس‌دار، لبنیات کم چرب، گروه گوشت‌ها مانند انواع گوشت بدون چربی یا کم چرب، حبوبات و تخم‌مرغ در برنامه روزانه گنجانده شوند.

وی تاکید کرد: همچنین مصرف غذا‌های پرکالری و کم ارزش مانند فست فودها، غذا‌های سرخ کردنی، شیرینی‌ها و چربی‌های اشباع شده کاهش یابد و از روغن‌های مفید مانند روغن زیتون و کلزا در مقدار مورد نیاز استفاده و آب کافی مصرف شود.

به گفته آریائیان، از نشستن‌های طولانی، خوردن غذا هنگام تماشای تلویزیون، خوردن سریع غذا و مصرف غذا‌های شیرین و پرچرب خودداری کنید و به جای آن، تغییر سبک زندگی، پیاده‌روی مستمر، انجام ورزش‌های هوازی (به منظور کاهش چربی) به همراه غیر هوازی (برای افزایش متابولیسم بدن) و استفاده از مواد غذایی در حد نیاز را مورد توجه قرار دهید.

وی افزود: همچنین برای کنترل اشتها در فاصله وعده‌های اصلی می‌توانید از میان وعده‌های مغذی مناسب نظیر میوه‌ها (در حد مورد نیاز)، سبزی‌ها و آجیل بدون نمک (در میزان کم) استفاده کنید. به یاد داشته باشید که هیچ وعده غذایی به خصوص صبحانه نباید حذف شود.

آریائیان تصریح کرد: منافع فیزیولوژیک وزن مناسب بسیار بالا است و وقتی وزن ایده‌آلی داریم علاوه بر حفظ سلامت بدن، حال و روحیه بهتری هم داریم و سیستم ایمنی بدن هم قوی‌تر است، در نتیجه کمتر به بیماری‌های جسمانی و روانی مبتلا می‌شویم.

دیگر خبرها

  • فوتسال آسیا باید مجسمه وحید شمسایی را بسازد
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • حمایت از فلسطین توسط هلندی ها با رژه خودرویی + ویدئو
  • مجسمه‌ها هم سلفی می‌گیرند؛ متفاوت و فناورانه! (+تصاویر)
  • بازگشت مجسمه سر فرعون به مصر
  • (ویدئو) مجسمه‌های الهام گرفته از طبیعت
  • روایت‌هایی از نخستین شرکت‌های مسافربری | وقتی گاریخانه‌ها به گاراژ تبدیل شدند
  • طعنه هاشمی‌طبا به رئیسی و کابینه‌اش: فکر می‌کنند روز عروسی‌شان است؛ برای یکدیگر نوشابه باز می‌کنند
  • طعنه سنگین هاشمی‌طبا به دولت رئیسی
  • طعنه سنگین هاشمی طبا به رئیسی و کابینه اش: دائما برای هم نوشابه باز می کنید، فکر می کنید روز عروسی تان است /مغرور به «روز عروسی» نباشید!