Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه کیفیت زعفران ایرانی درحال فدا شدن برای سود بیشتر دلالان چینی شده است، اظهار کرد: دلالان چینی از کشاورزان می‌خواهند که زعفران به اصلاح "اتویی" یا "پرسی" تولید کنند که کلاله بلند و کشیده و وزن بیشتری دارد، اما طعم و عطر و رنگ اصیل زعفران ایرانی را ندارد، به عبارت دیگر چینی‌ها در حال فدا کردن کیفیت و خوشنامی زغفران ایرانی برای سودجویی بیشتر خود هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 زعفران افغانستان بار دیگر مقام اول جایزه سه ستاره طلایی را از انستیتوی بین المللی طعم و مزه به دست آورد. وزارت تجارت افغانستان می‌گوید که این کشور توانسته است فرآوری زعفران را بهبود بخشد و در بین ده‌ها کشور اعتبار کسب کند.

زعفران افغانستان در سال‌های اخیر شهرت جهانی پیدا کرده و تصویری مثبتی از این کشور به جهان داده است و به تدریج جای مزارع خشخاش را گرفته است.

کارشناسان موفقیت زعفران افعانستان را مدیون ایران می‌دانند چراکه پیاز زعفران ایرانی به افغانستان به شکل وسیع در حال قاچاق است و کشاورزان این به رایگان در مزارع ایران آموزش دیده و تجربه 3500 ساله نیاکان ما را به کشور خود برده اند.

موفقیت امروز افغانستان استفاده از فرصتی بوده که غفلت مسئولان کشورمان در اختیار آن‌ها قرار داده است و نمی‌توان از آن‌ها خرده گرفت، اما نگرانی بزرگتری برای آینده رغفران اصیل ایرانی وجود دارد که غفلت از آن قابل دیگر بخشش نیست.

در سال‌های اخیر دلالان چینی به شکل فعال در مزارع و بازار زعفران ایران حضور پیدا کرده و کار را به جای رسانده‌اند که برای سوجویی بیشتر از کشاورزان می‌خواهند زعفرانی به اصطلاح "اتویی" یا "پرسی" تولید کنند.

این شکل از زعفران کلاله کشیده‌تری نسبت به زعفران معمولی دارد در نتیجه وزن آن نیز بیشتر است، اما از رنگ و طعم و عطر زعفران اصل دیگر خبری نیست. این اقدام دلالان چینی برای بدست آوردن سود بیشتر است که به قیمت فدا شدن کیفیت و خوشنامی زعفران ایرانی تمام می‌شود، موضوعی که از سوی فعالان حوزه تولید و بازار زعفران به تهدید برای آینده زعفران ایرانی تعبیر می شود.

علی حسینی، عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران، در گفت‌وگو با ایلنا درباره آنچه در حال رخ دادن برای زعفران اصیل ایرانی و از دست رفتن خوشنامی این گیاهان هزاران ساله است، گفت: پیش از این نیز بارها درباره حضور بی قاعده و قانون دلالان چینی در بازار زعفران کشور هشدار داده بودیم. آنقدر هشدار ما نادیده گرفته شده که حالا آن‌ها به خود اجازه دخالت در کشت زعفران کشورما را هم داده‌اند.

وی ادامه داد: تولید بر اساس سفارش و سلیقه مشتری خارجی به ویژه در بازارهای بین المللی باب است، اما دلالان چینی به طور غیرقانونی در حال نابودی میراث هزاران ساله کشورمان هستند و کیفیت بی‌نظیر این گیاه ارزشمند را فدای سودجویی خود می‌کنند.

به گفته حسینی؛ اقدامات اخیر دلالان چینی برای سودجویی بیشتر، به بهای از دست رفتن خوشنامی زعفران ایرانی تمام می‌شود که خسارات آن جبران ناپذیر است.

وی یادآور شد: زعفران ایرانی به دلیل کیفیت و عطر و طعم بی‌نظیر هزاران ساله در جهان شهره بوده است و هرگونه دخل و تصور در آن به معنی از دست رفتن این جایگاه مهم است.

حسینی در توضیح نوع جدید کشت زعفران که منجر به افزایش وزن و از دست رفتن کیفیت می‌شود، گفت: در ابتدای فصل گیاه را تحت فشار قرار می‌دهند تا کلاله آن از حد معمول بلندتر، خشک و صاف شود، به این شکل از زعفران به اصلاح اتویی یا پرسی گفت می شود که با افزایش وزن کلاله کیفیت را از دست می دهد.

به اعتقاد وی؛ این شکل از کشت زعفران تقلب است و هدفی جز سودجویی ندارد.

حسینی جولان چینی ها در بازار و تولید زعفران را نتیجه عدم سیاست‌گذاری درست برای حفظ این میراث ارزشمند اجدادمان دانست.

وی افزود: ما می‌دانیم در پشت آنچه اکنون در زعفران ایرانی در حال رخ دادن است مافیای قدرتمند وجود دارد، اما اگر همت مسئولان باشد می‌توان در مقابل آن ایستاد.

حسینی شناسنامه‌دار کردن زعفران‌های تولیدی کشور را راهکاری موثر برای مقابله با این اتفاق عنوان کرد.

وی تصریح کرد: شناسنامه‌دار کردن زعفران که سال‌هاست به دنبال آن هستیم تمام مشخصات تولید را شامل می‌شود و اجازه تقلب در این گیاه ارزشمند را به حداقل می‌رساند.

حسینی همچنین خودداری از خام فروشی و فله فروشی را راهکار دیگر مقابله با این تقلب برشمرد.

وی قاچاق پیاز زعفران را نیز آفت زعفران کشور دانست و آن را حراج منابع ملی توصیف کرد.

عضو هیات رئیسه شورای ملی زعفران هشدار داد: اگر مسئولان نسبت به اتفاقاتی که در بازار و تولید زعفران در حال رخ دادن است هشیار نباشند بهای سنگینی را در این حوزه خواهیم داد.

حسینی تاکید کرد: بیش از همه کشاورزان مناطق خشک و محروم کشور بهای آن را با فقر بیشتر و از دست رفتن آیندشان می‌دهند.


 ایلنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: زعفران ایرانی زعفران ایران دلالان چینی دست رفتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۷۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس علت اکثرتصادف‌های رانندگان ایرانی را فاش کرد

به گزارش همشهری آنلاین، پشت چراغ قرمز و یا ترافیک‌های طولانی دیگر نگاه‌ها به سمت خودروی کناری نیست و بیشتر سرنشینان سرشان توی گوشی همراه است، اما همیشه اوضاع به همین آرامی پیش نمی‌رود و گاهی زمانی که نگاهت به جای جاده به صفحه گوشی همراهت است، یک عابر شتابان جلوی ماشین سبز می‌شود و آن وقت است که کنترل خودرو مشکل می‌شود.

آنطور که پلیس راهور گفته، بیشتر تصادفات به‌خاطر بی‌توجهی به جلوست و استفاده از هر چیزی که باعث حواس‌پرتی راننده شود ممنوع است. حالا آن چیز می‌خواهد خوردن و آشامیدن باشد یا استعمال دخانیات و استفاده از تلفن همراه. اما در این بین تلفن‌های همراه سهم بیشتری در حواس‌پرتی راننده‌ها دارند.

طبق آمار پلیس، یکی از دلایل اصلی افزایش تصادفات استفاده از تلفن همراه و مکالمه با آن حین رانندگی است؛ چیزی در حدود ۴۶درصد و این موضوع حتی بدون استفاده از هندزفری نیز اتفاق می‌افتد. همچنین ارسال پیامک توسط رانندگان نیز به میزان ۳۷درصد در بروز تصادفات نقش دارد. مکالمه با هندزفری ۲۷ درصد، استفاده از نوشیدنی‌های غیرمجاز و مصرف روانگردان‌ها ۱۳ درصد و مصرف موادمخدر نیز ۲۱ درصد در میزان و دلیل تصادفات مؤثرند.

تحقیقات نشان داده که خطر تصادف موقع استفاده از تلفن همراه، ۴ برابر خطر تصادف در حالت عادی است. این خطر با افزایش سن راننده بیشتر هم می‌شود و متأسفانه به میزان تجربه راننده در کنترل وسیله نقلیه هم ارتباطی ندارد. خطر تصادف در فاصله کوتاهی پس از برقراری تماس (مثلا ۵ دقیقه اول) به‌مراتب بیشتر است، این در حالی است که پس از گذشت ۱۵ دقیقه از پایان مکالمه به یک چهارم می‌رسد. علاوه بر این، خطر تصادف در هنگام مکالمه در بزرگراه‌ها به‌مراتب بیشتر از جاده‌های شهری و سرعت کم است.

بیشتر بخوانید: مرگبارترین اتوبان‌های تهران را بشناسید خودروها ایمن می‌شوند؟ تهرانی‌ها در این ساعات رانندگی نکنند چون...

جالب است بدانید که در سایر کشورهای دنیا محدودیت‌های مختلفی در مورد استفاده از تلفن همراه حین رانندگی اعمال می‌شود. در این کشورها رانندگان حتی موقع ایستادن پشت چراغ قرمز هم حق استفاده از تلفن همراه را ندارند. با وجود اینکه در ایران هم صحبت کردن با تلفن همراه حین رانندگی به‌کلی ممنوع است ولی به‌دلیل مشکلات موجود در نحوه اعمال قانون و نیز مزایای استفاده از تلفن همراه، کنترل دقیقی بر آن وجود ندارد.

آمارها نشان می‌دهد نیمی از رانندگان حداقل یک‌بار در وضعی قرار گرفته‌اند که کنترل وسیله نقلیه خود را از دست داده‌اند و مرتکب اشتباهاتی مثل عبور از چراغ قرمز، تغییر مسیر بدون توجه به دیگران، انحراف به سمت حاشیه جاده و سرعت بیشتر یا کمتر از حد مجاز شده‌اند که تلفن همراه به‌عنوان یکی از پدیده‌هایی که به‌ویژه در یک دهه اخیر به نحو گسترده‌ای وارد زندگی مردم شده است، سهم زیادی در این تخلفات داشته است. در ترافیک یا در فاصله چندثانیه‌ای که رانندگان پشت چراغ قرمز متوقف هستند، آنقدر سرگرم تلفن همراه خود و فضای مجازی می‌شوند که حتی کشیدن ترمز دستی را موقع توقف فراموش و با خودروی جلویی برخورد می‌کنند.

در نهایت اینکه باید با آموزش‌های لازم و فرهنگسازی‌ در زمینه خطرات استفاده از این وسیله و همچنین تدابیر سختگیرانه‌تر توسط دستگاه‌های متولی، جلوی این حرکت خطرساز را گرفت، چرا که گاهی نخستین اشتباه در رانندگی آخرین اشتباه خواهد بود.

کد خبر 848110 برچسب‌ها خبر مهم خودرو موبایل تصادف

دیگر خبرها

  • چینی ها ۱۰ هزار میلیارد ریال در مازندران سرمایه گذاری می کنند
  • تاکید وزیر صمت بر کیفیت تراکتور ایرانی
  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • چگونه آسیب‌های ناشی از بدخوابی را از بین ببریم؟
  • پلیس علت اکثرتصادف‌های رانندگان ایرانی را فاش کرد
  • رکابزنی ۱۸۰ کیلومتری با شعار «ارتش فدای ملت»
  • مشق نوشتن دانش‌آموزان چینی زیر سرم/ شکست اصلاحات آموزشی چین برای تکالیف منزل (فیلم)
  • بهترین تلویزیون های ساخت داخل و با گارانتی