Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، امروز در بازارهای جهانی قیمت گندم با افزایش شدید مواجه شد و دوباره زنگ هشداری به کشورهای واردکننده است تا درباره تولید این محصول مهم و استراتژیک فکر اساسی بکنند.

امروز قیمت هر بوشل گندم با 5.5 دلار افزایش به قیمت 675 دلار و 50 سنت معامله شد. این نخستین باری نیست که قیمت گندم با افزایش شدید قیمت مواجه می‌شود بلکه آمارها حاکی از افزایش مکرر این محصول اساسی در چند ماه گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه گندم به عنوان مهمترین محصول اساسی در جهان به حساب می‌آید و در مبادلات سیاسی کشورها هم تأثیرگذار است.برخی از کشورهای سلطه از غذا به ویژه گندم برای فشار به دیگر کشورها استفاده می‌کنند و به همین دلیل امنیت غذایی در جهان امروزه اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

طی سال‌های گذشته روسیه سیاست خوداتکایی خود را در محصولات اساسی به ویژه گندم دنبال کرده و نتیجه مطلوبی گرفته است به طوری که این کشور در زمان اتحادیه شوروی واردکننده این محصول بود و اکنون به بزرگ‌ترین صادرکننده گندم جهان بدل شده است. این کشور سالانه 120 میلیون تن گندم تولید می‌کند.

* لزوم بازنگری در قیمت خرید تضمینی گندم

ایران با اینکه در سال‌های گذشته اعلام شده در تولید گندم خودکفا است اما به گفته کارشناسان خودکفایی پایدار نیست به طوری که سال گذشته 3 میلیون تن گندم وارد کرد امسال نیز خرید تضمینی دولت همانند پارسال است و این احتمال وجود دارد که باز گندم از کشورهای دیگر وارد کنند.

در این میان کارشناسان راهکاری دارند و پیشنهاد می‌کنند که دولت به جای واردات این محصول حمایت خود را از کشاورزان داخلی بیشتر کند.اگر نرخ خرید تضمینی مناسب‌تر باشد کشاورزان داخل رغبت بیشتری به تولید این محصول خواهند داشت.

آماری که کارشناسان اعلام می‌کنند، دولت به میزان دو برابر پولی که از کشاورزان داخل خریداری می‌‌کند ارز برای واردات این محصول می‌دهد. نرخ خرید تضمینی گندم امسال کیلویی 4 هزار تومان تهیه شده و در حالی که مسؤولان کشور و وزارت جهاد کشاورزی قیمت بیش از 5 هزار تومان را پیشنهاد کرده بودند.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: گندم اقتصاد قیمت بازارهای جهانی خرید تضمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۸۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند

مدیر عامل شرکت قند بیستون گفت: با وجود اینکه خرید تضمینی چغندر از ۱۰ روز گذشته و کارخانجات اقدام به خرید و تولید شکر کرده اند اما نرخ جدید شکر اعلام نشده است و کارخانجات نمی دانند به چه قیمت محصول خود را به بازار عرضه کنند. - اخبار اقتصادی -

بهرام رمضانی مدیر عامل شرکت قند بیستون در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: حدود 2 میلیون و 400 هزار تن شکر در کشور مصرف می شود که حدود یک میلیون و 400 هزار تن تا یک میلیون و 500 هزار تن در داخل کشور تولید و مابقی وارد می‌شود.

وی افزود: برای سال جاری نیز تا به امروز ارز 28 هزار و 500 تومانی برای واردات شکر اختصاص داده شده است که عمده این محصولات نیز توسط بخش خصوصی وارد می شود.

آغاز پرداخت ارز کالاهای اساسی از 2 روز دیگر

مدیر عامل شرکت قند بیستون ادامه داد: برای بهره برداری و استحصال شکر داخلی و فروش آن در بازار مشکل داریم و وزارت جهاد کشاورزی همواره نرخ جدید فروش این محصول را با تاخیر اعلام می کند.

وی تصریح کرد: با وجود اینکه خرید تضمینی چغندر از 10 روز گذشته آغاز شده و کارخانجات اقدام به خرید چغندر و تولید شکر کرده اند اما نرخ جدید شکر برای فروش به بازار اعلام نشده است و کارخانجات نمی‌دانند به چه قیمت محصول خود را عرضه کنند.

رمضانی گفت: تعلل در عرضه شکر به بازار شوک وارد می کند و لازم است که وزارت جهاد کشاورزی به سرعت نرخ جدید شکر را اعلام کند.

رمضانی گفت: نرخ خرید تضمینی چغندر از کشاورزان در سال جاری از 2 هزار 800 تومان به 3 هزار و 330 تومان تغییر کرده است.

مدیر عامل شرکت قند بیستون گفت: نرخ شکر در سال قبل 25 هزار و 550 تومان تومان درب کارخانه بوده است اما در سال جاری هنوز قیمت جدید اعلام نشده است.

وی اظهار داشت: در صورتی که شکر وارداتی با ارز 28 هزار تومان وارد شود اما عوارض گمرکی بیشتری برای آن اعمال نشود، نرخ آن از شکر داخلی ارزان تر می‌شود و با توجه اینکه با محصول داخلی قابل تفکیک نیست، امکان اختلاط وجود دارد؛ راهکار دیگر تغییر نرخ ارز واردات شکر از تالار اول به تالار دوم  یا پرداخت مابه التفاوت محصول داخلی با وارداتی به کارخانجات است.

وی افزود: با توجه به تاخیر دولت در پرداخت مطالبات به کارخانه‌های تولید شکر، پیشنهاد می‌شود که دولت از از دو روش اول برای ایجاد تعادل در تعیین نرخ شکر اقدام کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۸۹۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته است
  • افزایش ۳۰درصدی قیمت خرید برگ سبز چای/ پیش‌بینی تولید ۱۴۵ هزار تن برگ سبز چای
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • ۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد
  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان
  • خرید بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند