Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@16:57:58 GMT

مقایسه نوار بهداشتی، تامپون و کاپ قاعدگی

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۰۷۹۹

مقایسه نوار بهداشتی، تامپون و کاپ قاعدگی

نوار بهداشتی، تامپون و کاپ قاعدگی، سه محصول برای بهداشت و مراقبت زنان در دوران قاعدگی است، هرکدام از این محصولات مزایا و معایبی دارند و به عقیده ما داشتن اطلاعات دقیق و علمی از همه آنها، زنان را در انتخاب بهترین و راحت‌ترین محصول یا حتی ترکیبی از این محصولات یاری خواهد کرد. در ادامه به معرفی هر کدام از این محصولات و مواد سازنده آن‌ها میپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نوار بهداشتی یا پد بهداشتی
این محصول متداول‌ترین محصول بهداشت قاعدگی در ایران است. علت این موضوع می‌تواند استفاده آسان، در دسترس و ارزان بودن و مسایل فرهنگی باشد. نوار بهداشتی محصولی سلولزی و یکبار مصرف است (به جز پد‌های قاعدگی پارچه‌ای یا پد‌های قاعدگی قابل شست‌وشو که به صورت محدودی عرضه می‌شوند) و به راحتی داخل لباس زیر چسبانده می‌شوند. نوار بهداشتی به صورت کلی از مواد سلولزی، پلاستیک و مواد شیمیایی سفید کننده و پودر‌های جاذب ساخته شده و خون قاعدگی را جذب می‌کند. توصیه میشود نوار بهداشتی حداکثر هر ۶ تا ۸ ساعت تعویض شود. از مزایای نوار بهداشتی ارزان و در دسترس بودن آن است و از معایب آن میتوان به ایجاد حساسیت، عفونت و بوی نامطلوب، در ناحیه ژنیتال و همچنین عدم احساس راحتی و آزادی عمل در هنگام فعالیت‌های ورزشی اشاره کرد.

تامپون قاعدگی چیست؟   تامپون قاعدگی از سال‌های ۱۹۳۰ در دنیا مورد استفاده قرار گرفته و بنا به مطالعات انجام شده در بسیاری از کشور‌های اروپایی و آمریکایی محبوب‌ترین محصول بهداشت قاعدگی است. تامپون‌ها همانند پد‌های بهداشتی از پنبه، پودر جاذب و مواد شیمیایی دیگر ساخته شده و بر خلاف آن داخل واژن (به وسیله اپلیکاتور یا دست) قرار میگیرد و خون قاعدگی را جذب می‌کند. انتهای آن نخ بلندی وجود دارد که از واژن بیرون می‌ماند و به کمک آن خارج می‌شود. توصیه می‌شود هر ۴ تا ۶ ساعت و همین طور هنگام ادرار و مدفوع خارج گردد. این محصول در اندازه‌ها و درجات مختلف جذب تولید می‌شود و به دلیل راحتی و ازادی عملی که زنان حین استفاده از آن دارند به سرعت مورد استقبال قرار گرفت. سندروم شوک سمی یک بیماری نادر باکتریایی، ولی خطرناک است که توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد می‌شود. این بیماری چندین سال گذشته در آمریکا مشاهده می‌شد که علت آن استفاده از تامپون‌های با قدرت جذب بسیار زیاد بود. بعد از شناسایی علت آن، تولید تامپون‌های سوپرجاذب محدود شد و بر لزوم تعویض هر ۵ الی ۶ ساعت تامپون‌ها تاکید شد.  
کاپ قاعدگی یا فنجان قاعدگی
کاپ‌های قاعدگی تقریبا هم زمان با تامپون اختراع شدند، اما به دلایلی در ابتدا به اندازه تامپون مورد استقبال قرار نگرفتند، از سال ۲۰۰۳ که تغییراتی اساسی در ساختار، طراحی و جنس کاپ کاپ قاعدگی انجام گرفت، رو به روز بر تعداد استفاده کنندگان از آن افزوده می‌شود، فنجان قاعدگی از جنس سیلیکون پزشکی و بعضا TPE ساخته و در تولید آن‌ها هیچ ماده شیمیایی مورد استفاده قرار نمیگیرد. مانند تامپون داخل واژن قرار می‌گیرد، ولی بر خلاف تامپون و نوار بهداشتی، خون قاعدگی را جذب نمی‌کند، بلکه آن را جمع اوری می‌کند. کاپ قاعدگی ضد حساسیت و التهاب است، باعث خشکی و عفونت نمی‌شود و به خاطر چند بار مصرف بودن آن، تا سال‌ها از ورود زباله غیر قابل بازیافت به محیط زیست جلوگیری می‌کند. FDA آمریکا حداکثر زمان استفاده از کاپ قاعدگی را ۱۲ ساعت اعلام کرده، اما اخیرا TGA استرالیا، این زمان را ۸ ساعت اعلام کرده است.


همچنین در خرید این محصول باید توجه داشت که کاپ قاعدگی درون واژن قرار می‌گیرد و یادتان باشد محصولی را خریداری می‌کنید که قرار است سال‌ها از آن استفاده کنید. پس در انتخاب و خرید کاپ قاعدگی مناسب خود به چند نکته زیر حتما توجه کنید. در غیر این صورت باید در انتظار عواقب آن بر روی سلامتی خود باشید!


• کمپانی سازنده: این محصول حتما باید توسط شرکت‌های معتبر تولید شده باشد و از خرید محصولات از واسط‌های بدون پروفایل یا محصولات چینی نامعتبر به شدت خودداری نمایید.


• مجوز‌های الزامی: تمام محصولات تولیدی و وارداتی اصل و ایمن باید دارای مجوز اداره کل تجهیزات پزشکی باشند و این موضوع به راحتی در سایت این اداره قابل استعلام است.


• ایزو ۱۳۴۸۵: وجود این استاندارد برای تمام ملزومات پزشکی الزامی است و دارا بودن آن توسط یک شرکت به معنای عبور از بازرسی‌های سخت گیرانه و نظارت‌های شدید است؛ بنابراین قبل از انتخاب کاپ قاعدگی و خرید آن حتما در مورد مجوز، استاندارد‌ها و اصالت آن تحقیق نمایید. برای شروع می‌توانید در مورد کاپ قاعدگی لیوا فارما (لیوا کاپ) تحقیق نمایید که از سیلیکون پزشکی و زیست سازگار شرکت واکر شیمی آلمان ساخته شده و دارای تاییدیه‌های بین المللی ISO ۱۳۴۸۵، ISO ۱۰۹۹۳ و مجوز‌های مورد نیاز می‌باشد.




منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر نواربهداشتی نوار بهداشتی تامپون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۰۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم پزشکی در مقایسه با بخش اجتماعی بالاتر است

به گزارش انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، شهروز همتی رئیس پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد با بیان اینکه آزمایشگاه های کشور دو مشکل عمده درباره تعرفه و خدمات بیمه دارند گفت: مشکل اول این است که در ۱۰ سال اخیر در دو سال متوالی افزایش تعرفه ای در خدمات آزمایشگاهی نداشتیم و در سال های بعد افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی را در این باره شاهد بودیم که در این صورت از تورم جاری عقب ماندیم.

وی افزود: تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی در خرید مایحتاج متفاوت و بسیار بالاتر است لذا این مشکل برای آزمایشگاه ها به وجود آمد و با افزایش قیمت ارز تجهیز آزمایشگاه ها با مشکل روبرو شد لذا آزمایشگاه ها نتوانستند با پیشرفت های کشورهای دیگر و تجهیزات جدید، خود را به روزرسانی کنند.همتی بیان کرد: این موضوع در نهایت به نظام سلامت برمی گردد زیرا ۵ درصد بودجه سلامت در بخش آزمایشگاه مصرف و ۹۵ درصد بودجه در بخش درمان و بستری صرف می شود اما با تجهیز آزمایشگاه ها و ایجاد تعرفه و به روزرسانی خدمات، پوشش بیمه ای تسهیل داده می شود.وی تاکید کرد: در نظام سلامت مبتنی بر ارزش، ارزش گذاری به خدمات آزمایشگاه ها می تواند بودجه نظام سلامت را کاهش دهد.

وی اظهار کرد: از متولیان امر درخواست داریم دید دیگری به آزمایشگاه ها داشته باشند؛ ۷۰ درصد تشخیص، پیشگویی و درمان بیماری ها نقش مهم آزمایشگاه را نشان می دهد لذا آزمایشگاه به روز و پیشرفته به راحتی می تواند یک بیماری را تشخیص و درمان بیمار آغاز شود.دکتر همتی بیان کرد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی به روز نیست و از تورم عقب هستیم تاخیر در پرداخت بیمه ها نیز مشکل دیگری است که باید حل شود اکنون مردم باید ۳۰ درصد از تعرفه خدمات آزمایشگاهی را پرداخت کنند اما بیمه ها این تعرفه را پوشش نمی دهند و مردم ۷۰ درصد، پرداختی دارند این ارتباط مالی بین آزمایشگاه ها و بیمار نباید اختلاف داشته باشد تا بتوان ارتباط خوبی بین آزمایشگاه ها و بیمار برقرار کرد.

وی اظهار کرد: دو خواسته در این بین مطرح است؛ یک اینکه تعرفه ها منطقی شوند اکنون قیمت تمام شده تست ها آماده شده و قیمت های واقعی در قالب یک نرم افزار به زودی در اختیار مرجع سلامت قرار می گیرد در این راستا قیمت یک تست مشخص است.وی در پایان یکی از بازوان مهم نظام سلامت را آزمایشگاه ها دانست.

در ادامه، پروفسور امیرحسن زرنانی دبیر علمی کنگره نیز در این مراسم ضمن تشکر از برگزار کنندگان کنگره، گفت: توجه به خدمات آزمایشگاه ها، پرهیز از صنف گرایی، استفاده از افراد متخصص، انتشار علم علوم آزمایشگاهی و شناساندن آن به جامعه دانش آموزی برای انتخاب رشته، معرفی چهره های ماندگار، حرکت روبه آینده از دستاوردهای برگزاری این کنگره است.

همچنین غلامرضا حمزه لو دبیر اجرایی این رویدا اظهار کرد: «کیفیت را پایانی نیست» شعار کنگره امسال بود سعی کردیم در این راستا حرکت کنیم، همچنین استفاده از بسترهای الکترونیک در کنگره امسال، از دیگر مزایای برگزاری کنگره بود.

براساس این گزارش، قطع نامه پایانی کنگره امسال، توسط دکتر فریبا شایگان مدیر روابط عمومی انجمن، قرائت شد.گفتنی است در روز پایانی برگزاری این کنگره، که به مدت ۴ روز از ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد، محمدامین واعظی در بخش پوستر برگزیده کنگره امسال شد.

شایان ذکر است دکتر فرزانه عزیزمحسنی مسئول پنل محققین جوان و پوسترهای کنگره از ۱۱۳ پوستر پذیرفته شده در کنگره امسال، ۹۰ ارائه وجود داشت که با توجه به امتیازات از بین ۵ نفر منتخب بخش پوستر، محمدامین واعظی از دانشگاه علوم پزشکی ایران انتخاب شد همچنین در این مراسم از ۵ نفر منتخب نیز با اهدای جوایز تقدیر و تشکر شد.زینب داوودی مقدم، ناهید رضایی، امیرسالار نیکخواه بهرامی، محمدخانی عشرت آبادی اسامی منتخبان بودند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229335 برچسب‌ها بیمه

دیگر خبرها

  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم پزشکی در مقایسه با بخش اجتماعی بالاتر است
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟
  • راهکارهایی برای عقب انداختن یائسگی در طب سنتی + ویدئو
  • روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه
  • (ویدیو) مقایسه پراید با خودروهای آمریکایی توسط یک افغانستانی
  • رزرو بلیط هواپیما و مقایسه قیمت با سفرمارکت
  • پیوستن اداره‌های دولتی پایتخت به پویش کاهش مصرف آب
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • چرا هیچ بازیکنی را نباید با رونالدو نازاریو مقایسه کرد؟ (زیرنویس فارسی)
  • مقایسه پوشش‌های بیمه شخص ثالث در شرکت‌های مختلف در سال ۱۴۰۳