Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-30@08:50:21 GMT

امیر کویت با استعفای دولت موافقت کرد

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۱۶۳۹

امیر کویت با استعفای دولت موافقت کرد

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح امیر کویت امروز (دوشنبه) استعفای نخست وزیر و وزرای کابینه این کشور را پذیرفت.
 
بر اساس این گزارش؛ متن فرمان امیر کویت به شرح زیر است: پس از آگاهی از قانون اساسی و فرمان صادره در تاریخ ۲۳ ربیع الآخر ۱۴۴۲ هجری برابر با دسامبر ۲۰۲۰ مبنی بر تعیین شیخ صباح خالد الحمد الصباح به عنوان نخست وزیر و همینطور فرمان شمار ۱۷۶ سال ۲۰۲۰ مبنی بر تشکیل کابینه و نامه استعفای شیخ صباح خالد الصباح نخست وزیر، دستور زیر را صادر کردیم:
 
ماده اول؛ اینکه استعفای شیخ صباح الحمد الصباح نخست وزیر و وزیران پذیرفته می‌شود و هر یک از آنها به پیشبرد امور فوری منصب خود تا زمان تشکیل کابینه جدید ادامه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
ماده دوم: فرمان ما به مجلس امت می‌رسد و از تاریخ صدور و انتشار آن در جراید رسمی، قابل اجراست.
 
وزرای دولت کویت روز سه شنبه گذشته استعفای خود را تقدیم شیخ «صباح خالد الحمد الصباح نخست وزیر کویت کردند تا او این استعفا را تقدیم امیر کویت کند.
 
استعفای دولت کویت به دنبال اعتراض پارلمان این کشور به ترکیب کابینه الصباح صورت گرفت.
 
پس از درخواست سه تن از نمایندگان مجلس امت کویت برای استیضاح نخست وزیر به اتهام همکاری نکردن با این مجلس، چنین اقدامی قابل پیش بینی بود. درخواست این سه نماینده از حمایت ۳۷ تن از نمایندگان از ۵۰ نماینده مجلس امت برخوردار شد. اعضای کابینه در جلسه استیضاح حضور پیدا نکردند و همین امر باعث برگزار نشدن جلسه شد.
 
سیطره دولت بر مجلس امت و دخالت در تشکیل کمیسیون‌های آن و تعلل دولت در ارائه برنامه کاری خود، سه اتهامی است که نمایندگان مجلس امت کویت به دولت این کشور نسبت دادند.
 
کویت سوابق زیادی در تنش بین دولت و پارلمان دارد که به تغییر دولت‌ها و انحلال پارلمان‌های این کشور منجر شده است. این تنش‌ها به تغییر دولت‌ها و انحلال پارلمان‌ها منجر شده و اجرای طرح‌های اصلاح اقتصادی و مالی را که کشور به آن نیاز دارد با مشکل روبرو کرده و امور سیاسی کشور را دچار رکود کرده است.
 
 اقتصاد تک‌محصولی کویت که بخش اعظم آن به نفت وابسته است با کسری بودجه‌ای بالغ بر ۴۶ میلیارد دلار برای سال مالی کنونی  روبروست. علت این کسری بودجه نیز کاهش قیمت نفت و شیوع ویروس کرونا اعلام شده است. دولت کویت برای حل این مشکل در تلاش برای اجرای قانونی است که به آن امکان می‌دهد ۶۶ میلیارد دلار ظرف مدت ۲۰ ماه قرض کند.
 
این در حالیست که پارلمان سابق چنین طرحی را رد کرده بود و استعفای دولت کنونی هم بدون تردید بر اقتصاد کویت و تلاش‌های دولت برای برون رفتن از این تنگنا تاثیرگذار خواهد بود.
 
انتهای پیام/
 
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: نخست وزیر امیر کویت مجلس امت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۱۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخست وزیر اسکاتلند قصد استعفا دارد

رسانه‌های انگلیسی گزارش دادند که حمزه یوسف، نخست‌وزیر اسکاتلند چند روز پس از پایان دادن به توافقنامه ائتلاف دولتی بین حزب ملی اسکاتلند که او رهبری می‌کند و حزب سبزها، قصد استعفا از سمت خود را در سایه رای عدم اعتماد احتمالی دارد. 

براساس گزارش النشره، فروپاشی این توافق پس از آن صورت گرفت که دولت اسکاتلند در ۱۸ آوریل اعلام کرد که هدف خود را برای کاهش ۷۵ درصدی انتشار کربن تا سال ۲۰۳۰ لغو می‌کند. پس از پایان ائتلاف، هر دو حزب مخالف محافظه کار و  حزب کارگر به یوسف پیشنهاد عدم اعتماد دادند و قرار است رای گیری برای این هفته برگزار شود.

حزب سبزها روز پنجشنبه تایید کردند که با احزاب اصلی اپوزیسیون از جمله حزب محافظه‌کاران و حزب کارگر همراه خواهند شد و علیه حمزه یوسف رای خواهند داد. لورنا اسلیتر از حزب سبز و قائم مقام وزیر اول گفت: «ما دیگر به دولت مترقی اسکاتلند که کار صحیح را برای تغییرات اقلیمی و طبیعت انجام دهد، اعتماد نداریم.»

شایان ذکر است که یوسف (۳۹ ساله) که در مارس ۲۰۲۳ پس از نیکولا استورجن به قدرت رسید، اولین رهبر مسلمان یک دولت در اروپای غربی است.  در صورت استعفا، پارلمان ۲۸ روز فرصت دارد تا نخست وزیر جدید را تعیین کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • موافقت مجلس و دولت با فوق‌العاده شغل پرستاران
  • موافقت مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک
  • موافقت با جدول توزیع اعتبارات نیروهای مسلح در بودجه سال ۱۴۰۳
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • نخست‌وزیر اسپانیا: استعفا نداده و با قدرت ادامه می‌دهم
  • امیر کویت فردا عازم قاهره می‌شود
  • مشعل الصباح امیر کویت فردا عازم قاهره است
  • نخست وزیر اسکاتلند قصد استعفا دارد
  • بسته کمکی ۶۵ میلیون دلاری استرالیا برای اوکراین
  • با اکبرپور به عنوان یک استقلالی دست برادری داده‌ایم/ با استعفا موافقت نمی‌شود