Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@17:46:56 GMT

زنگ خطر کاهش رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در تهران

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۴۷۷۱

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر علیرضا زالی امروز دوشنبه درباره وضعیت کرونا در استان تهران اظهار کرد: رعایت شیوه نامه های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در استان تهران با شیب ملایمی رو به کاهش است.

وی با بیان اینکه معدل رعایت فاصله گذاری اجتماعی در هفته اخیر به ۷۶,۶ رسیده است، گفت: این درحالی است که میزان رعایت شیوه نامه ها در هفته های قبل به ۸۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ درصد می رسید و این تنزل نشان دهنده کاهش رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.

شرایط کاملا ناپایدار و شکننده است

دکتر زالی تاکید کرد: یعنی کاملا از رعایت فاصله گذاری اجتماعی در حال فاصله گرفتن هستیم که این مسئله می تواند یک زنگ خطر جدی باشد. همواره بین کاهش رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شیوه نامه های بهداشتی و بروز بیماری و افزایش میزان مراجعان بستری و مرگ و میر در طول امواج قبلی ارتباط پررنگی وجود داشته است که یک زنگ خطر جدی است.

وی با هشدار نسبت به خطرات نزدیک شدن عدد مولد پایه به رقم یک، اظهار کرد: این شاخص که همواره به عنوان یک شاخص علمی در این بیماری در تهران مورد توجه بوده است مدتها به زیر یک تنزل کرده بود، اما این عدد در حال حاضر ۰,۹۹ و مماس بر یک است؛ اگر از یک بالاتر رود به معنای گسترش جدید بیماری تلقی می شود و فاصله اندکی با عدد یک دارد که نشان دهنده این است که شرایط کاملا ناپایدار و شکننده است.

وی یادآور شد: تغییری که در میزان مراجعان سرپایی ما در بخش های بهداشتی و درمانی اتفاق می افتد اولین زنگ خطری است که معمولا می تواند نشان دهنده شکل گیری موج جدید بیماری باشد.

افزایش بستری بیماران کرونایی بین پنج تا ۱۷ سال

دکتر زالی با بیان اینکه بررسی گروه سنی مبتلایان نشان می دهد متاسفانه در طول دو هفته اخیر با یک روند رو به رشد اما با شیب نسبتا ملایم میزان بستری ها در گروه سنی بین پنج تا ۱۷ سال در استان تهران رو به رو بوده ایم، اظهار کرد: اگر چه قدر مطلق مرگ و میر در افراد زیر ۱۰ سال پایین است، اما حتی در گروه سنی صفر تا ۱۰ سال نیز شاهد افزایش مرگ و میر بوده ایم.

وی با بیان اینکه برقراری مجدد محدودیت ها به شرایط بستگی دارد؛ گفت: طبقه بندی شهرها بر اساس رنگ ها کاملا قراردادی است و به سرعت می تواند تغییر کند و بارها در تهران شاهد سرعت در تغییر رنگ ها بوده ایم که بازتابی از وضعیت رعایت شیوه نامه های بهداشتی است.

دکتر زالی هشدار داد: آنچه که در سطح شهر مشاهده می شود حاکی از آن است که با تقلیل رعایت شیوه نامه های بهداشتی رو به رو هستیم و در مکان هایی که در روزهای اخیر تجمعاتی شکل گرفته فاصله گذاری اجتماعی کاملا مختل شده است.

وی تاکید کرد: اگر می خواهیم که رعایت شیوه نامه های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی تاثیرگذار باشد، میزان رعایت آن باید به بالای ۹۰درصد افزایش یابد و تنزل این شاخص ها یک زنگ خطر جدی برای امواج بعدی تلقی می شود.

دکتر زالی درباره میزان بستری های جدید در بیمارستان های تهران گفت: در ۲۴ ساعت گذشته بالغ بر ۲۱۳ بیمار جدید در بخش های کرونایی استان تهران بستری شده اند که حدود ۸۵ نفر از آن ها در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.

وی مجموعه کسانی را که در استان تهران به علت بیماری کرونا بستری هستند، ۱۹۱۵ نفر عنوان کرد و گفت: در چند روز اخیر برای اولین بار این رقم به بالای ۱۹۰۰ نفر رسیده است.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: از این ۱۹۱۵نفر حدود ۷۶۰ نفر در بخش های مراقبت های ویژه بستری هستند که ممکن است سرآغازی برای تغییر الگوی بستری در بیمارستان های ما باشد.

دکتر زالی همچنین از افزایش میزان مراجعات سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانی در روزهای اخیر خبر داد.

وی افزود: نتایج بررسی وضعیت چندین بیمار کرونایی بدحال در تهران که در بیمارستان های اختصاصی کرونا بستری بوده اند، حاکی از بالا بودن بار ویروسی است که یک مسئله نگران کننده تلقی می شود.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در ادامه تصریح کرد: بنا بر این جمع جبری این شواهد نشان می دهد شرایط تهران نسبت به هفته قبل در یک حالت ناپایدار است و باید مراقب باشیم شتاب در بازگشایی ها مشکل ایجاد نکند.

وی درباره آثار ناشی از کمرنگ شدن برخی از محدودیت ها در استان تهران همچون بازگشایی تالارها و ... توضیح داد: به نظر می رسد که اگر شرایط در طول هفته اخیر تغییراتی داشته باشد لازم است که در تمامی محدودیت هایی که تاکنون کمرنگ شده اند، بازنگری صورت گیرد.

دکتر زالی در پایان با اشاره به رصد مستمر وضعیت کرونا در استان تهران، خاطر نشان کرد: ممکن است گاهی اوقات زنگ خطرهایی به صدا در بیاید و اگر خیلی زودتر از آنکه با طغیان بیماری رو به رو شویم اقدامات لازم را انجام دهیم با مرگ و میر کمتری رو به رو خواهیم بود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تهران کرونا رعایت شیوه نامه های بهداشتی رعایت فاصله گذاری اجتماعی فاصله گذاری اجتماعی رعایت شیوه نامه ها استان تهران دکتر زالی مرگ و میر رو به رو زنگ خطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۴۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این افراد مغزشان زودتر پیر می‌شود

 به گزارش تابناک به نقل از عصر ترکیه، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ممکن است پیری مغز را نیز تسریع کند. محققان دریافتند که چاقی و رژیم غذایی پرچرب به رگ‌های خونی در مغز موش‌ها آسیب رسانده و اکسیژن‌رسانی به سلول‌های مغز را کاهش داده و منجر به زوال شناختی می‌شود.
 

 چاقی یک نگرانی رو به رشد بهداشت عمومی در سراسر جهان است. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، در سال ۲۰۲۲، ۱۶ درصد از مردم در سراسر جهان به چاقی مبتلا بودند.

این وضعیت یک نگرانی فزاینده در جوانان است. این سازمان گزارش می‌دهد که ۱۶۰ میلیون کودک و نوجوان در سراسر جهان در سال ۲۰۲۲ با چاقی زندگی می‌کردند.

خطر ابتلاء به مشکلات سلامتی در فردی که اضافه وزن دارد بیشتر است و هر چه فرد اضافه وزن بیشتری داشته باشد این خطرات بیشتر می‌شود. چاقی خطر ابتلاء به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، از جمله:

بیماری قلبی عروقی (عمدتاً بیماری قلبی و سکته مغزی)

دیابت نوع ۲

اختلالات اسکلتی عضلانی مانند استئوآرتریت

برخی از سرطان‌ها (آندومتر، سینه و روده بزرگ)

دکتر «شارون نگری»، نویسنده ارشد این مطالعه و عضو فوق دکتری در بخش جراحی مغز و اعصاب در مرکز علوم بهداشتی دانشگاه اوکلاهاما، گفت: «چاقی ناشی از رژیم غذایی باعث ایجاد طیف وسیعی از پاسخ‌های التهابی سیستمیک می‌شود که می‌تواند اثرات گسترده‌ای روی بدن از جمله عروق مغزی داشته باشد. یکی از دلایل اصلی که چاقی ممکن است باعث پیری در عروق مغز شود، به دلیل حالت التهابی مزمنی است که ایجاد می‌کند.»

مطالعات نشان می‌دهد که چاقی با کاهش عملکرد مغز مرتبط است. مکانیسم دقیق آن مشخص نیست، اما التهاب – که یک اثر شناخته شده چاقی است – ممکن است بر عملکرد شناختی تأثیر بگذارد.

دکتر نگری توضیح داد: «بافت چربی در افراد چاق، مولکول‌های فعال زیستی مختلفی از جمله سیتوکین‌های پیش‌التهابی ترشح می‌کند که می‌توانند در جریان خون در گردش باشند و بر اندام‌های دوردست از جمله مغز تأثیر بگذارند».

او افزود: «این سیگنال‌های التهابی می‌توانند به پیر شدن سلول‌های عروقی منجر شوند، رشد پیری در مغز را تسهیل کنند، بنابراین توانایی عروق برای تنظیم جریان خون و پاسخ به فعالیت‌های عصبی را مختل می‌کنند.»

نگری گفت: «کاهش وزن و حفظ وزن سالم می‌تواند التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش دهد، که هر دو در آسیب عروق مغزی و زوال شناختی دخیل هستند. علاوه بر این، وزن سالم از سلامت جسمانی خوب پشتیبانی می‌کند که ارتباط نزدیکی با سلامت مغز دارد.»

دیگر خبرها

  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • آب سیب زمینی و این همه خاصیت
  • این افراد مغزشان زودتر پیر می‌شود
  • آرمین زارعی بستری شد
  • آرمین زارعی خواننده به دلیل فشار عصبی بستری شد
  • بستری شدن آرمین زارعی خواننده به دلیل فشار عصبی
  • انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم/ رونق تولید و نمایش فیلم‌ها موجب کاهش بیکاری سینماگران شده است
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • حق تفکیک برای زمین‌های امامزاده ابراهیم شفت کاهش پیدا می‌کند
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن