Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-26@17:13:23 GMT

پیش بینی بازار سرمایه زیر سایه ریزش نرخ ارز

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۴۷۷۳

پیش بینی بازار سرمایه زیر سایه ریزش نرخ ارز

فرارو- نرخ ارز در روز‌های آخر هفته پیش روندی نزولی در پیش گرفت و ۲۹ دی ماه به ۲۲ هزار تومان رسید. روندی که پس از اظهارات رییس‌جمهور مبنی بر بازگشت پول‌های بلوکه شده و هدف‌گذاری نرخ ارز ۱۵ هزار تومانی، آغاز شد و به افزایش فروشنده‌ها در بازار بورس منجر شد.
به گزارش فرارو، پیش از این اغلب فعالان بازار سرمایه از روند رو به رشد بورس در ماه‌های آخر سال خبر می‌دادند، اما شاخص بورس در ۲۹ دی ماه برای چهارمین روز باز هم ۳۰ هزار واحد ریخت و شاخص کل بورس ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷۸ درصد کاهش پیدا کرد تا گزاره روند رو به رشد بازار بورس باطل شود.
این درحالی است که به گفته اغلب کارشناسان، بخش مهمی از صعود بازار سرمایه در نیمه اول امسال تحت تاثیر افزایش نرخ دلار رخ داد. حالا هم تحت تاثیر کاهش نرخ ارز، افت بازار سرمایه شروع شده و بیشترین تاثیر منفی متاثر از نماد‌های شرکت‌های صادراتی و ارز محور است. هنگامی که پیش‌بینی‌ها حاکی از افزایش نرخ دلار به رقم‌هایی بالای ۳۰ هزار تومان بود صنایع صادراتی حاضر در بورس با افزایش قیمت و منابع مواجه و سود بیشتری هم نصیب سهامداران آن‌ها شد. صنایع غیرصادراتی نیز از این سود بی‌نصیب نماندند و از محل تورم افزایش درآمد داشتند.
اما حالا پس از اظهارات روحانی و صحبت از دلار ۱۵ هزار تومانی و آزادسازی منابع و افزایش احتمالات درباره تداوم کاهش نرخ ارز سرنوشت بازار بورس به پرسش مهم این روز‌های فعالان بازار سرمایه بدل شده است.
برخی از کارشناسان بازار سرمایه مانند محمد خبری‌زاده در این باره بر این نظر هستند شاید از روز سه شنبه ۳۰ دی ماه، بازار از حالت منفی دربیاید و به سمت متعادل شدن پیش برود، اما این که بخواهد کمر راست کند و به سمت مثبت شدن برود سخت است.
او که درباره چرایی مثبت شدن روند بازار سرمایه از ۳۰ دی ماه توضیحی نداده افزوده است:نباید فعلا صعودی را برای بازار سرمایه متصور شد. با این سیگنال‌هایی که از طرف دولت به بازار سرمایه داده می‌شود، سخت است بازار زیر این همه فشار کمر راست کند. اما از طرف دیگر هر چقدر شاخص پایین می‌آید سهم‌ها ارزنده می‌شود. اما چون بعضی نقاط ابهام هنوز وجود دارد، خوشبینانه بخواهیم تصور کنیم، تا آخر سال بازار در همین وضعیت باقی خواهد ماند.
ولی همایون دارابی دیگر کارشناس بازار سرمایه با توجه به روند نامشخص بازار ارز وضعیت مطلوبی برای بازار بورس متصور نیست. او در این باره به فرارو گفت: قیمت مبادله ریال با ارز‌های خارجی یکی از مهم‌ترین فاکتور‌های اقتصادی است که همه بخش‌های اقتصاد را متأثر می‌کند. وقتی نرخ ارز به‌شدت جابجا می‌شود صرف‌نظر از بازار سرمایه، یک صادرکننده یا واردکننده نمی‌تواند تصمیم بگیرد که چه اتفاقی برای آینده خواهد افتاد؛ یعنی اگر شما بخواهید دست به واردات یا صادرات بزنید وقتی نرخ ارز مشخص نیست وضعیت را کاملاً مبهم می‌بینید. بازار سرمایه هم در این شرایط وضعیت نامشخصی پیدا می‌کند.
وی افزود: نامشخص بودن آینده، مهم‌ترین خطری است که وضعیت بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد درحال حاضر با توجه به این‌که نرخ دلار نامشخص است و آینده نامشخصی هم دارد سهام‌داران بلاتکلیف شدند که در قبال شرکت‌های صادراتی و وارداتی چه تصمیمی باید بگیرند و هر گونه بلاتکلیفی هم باعث به تاخیر افتادن سرمایه‌گذاری و افت بازار می‌شود.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: افزایش یا کاهش شدید نرخ ارز خطرناک است. اگر نرخ ارز پایین بیاید واردات بالا می‌رود در نتیجه بازار داخلی کاهش پیدا می‌کند و فروش شرکت‌ها در بازار داخلی کم می‌شود. میزان صادرات ما کاهش پیدا می‌کند. درنهایت باعث بلاتکلیفی و زیان عمده می‌شود. به خاطر همین عموماً تغییرات نرخ ارز در بازار‌های جهانی همیشه بسیار محدود است. یعنی هیچ‌وقت نرخ ارز از ۲۵ هزار تومان تا ۱۸ هزار تومان نوسان نمی‌کند. همین وضع را پیچیده می‌کند.
دارابی بیان کرد: در این شرایط دولت برای کاستن از آسیب‌های نوسانات نرخ ارز باید سیاست اقتصادی خود را شفاف بکند، چون یکی از مهم‌ترین خطر‌ها در حال حاضر برای خود دولت همین است. وقتی شما نرخ ارز را پایین می‌آورید درآمد‌های خود دولت هم کاهش پیدا می‌کند. از طرفی باتوجه به فرار سرمایه و کاهش سرمایه‌گذاری‌ها، موجودی ارزی مملکت پایین می‌رود. این نقطه ضعفی برای دولت در مذاکرات آتی خواهد شد که تاثیر بر آینده برجام خواهد گذاشت.
وی اضافه کرد: دولت باید یک بازار آتی برای ارز راه‌اندازی کند تا بنگاه‌ها بتوانند آینده را هج بکنند و شرایط را در هج آینده نگه دارد تا عملاً معامله‌گر و شرکت‌ها بدانند که در آینده چه سیاسی را در برابر واردات و صادرات پیاده کنند. از طرفی هم در حال حاضر ما آمار‌هایی داریم که نشان می‌دهد وضعیت ذخیره ارزی ما خیلی خوب نیست. صندوق بین‌المللی پول ذخایر ارزی سال ۲۰۱۹ ما را ۸۵ میلیارد دلار و سال ۲۰۲۰ را ۶۹ میلیارد دلار گزارش کرده است. در این شرایط، کاهش نرخ ارز به معنای این است که ریال روی روی لبه پرتگاه برود. یعنی اگر فرار سرمایه در کشور تشدید بشود و میزان صادرات پایین بیاید با این میزان ذخیره ارزی ممکن است کل اقتصاد کشور به پرتگاه برود و ما شاهد کاهش شدید ارزش ریال باشیم. در این شرایط بازار سرمایه نیز دچار ریزش و افت شدید خواهد شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بازار ارز بازار بورس سرمایه گذاری در بورس بازار سرمایه هزار تومان بازار بورس کاهش پیدا نرخ ارز شرکت ها دی ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۴۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترمز ریزش قیمت خودرو کشیده شد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک و دنا + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بازار در یک هفته اخیر ریزشی بوده و حال در روز پایانی هفته، نوسان قیمت‌ها اندک شده است. فعالان بازار اعتقاد دارند که در حال حاضر بازار خرید و فروش خودرو با وجود روند کاهشی، خیلی داغ نبوده و تعداد خرید و فروش‌ها پایین است.

به اعتقاد آن‌ها، بازار خودرو به سمت رکود رفته است و همچنان قیمت‌ها نسبت به آنچه در دی و بهمن داشتیم، بیشتر است.

کارشناسان بازار خودرو تاکید دارند عرضه بیشتر و در دسترس بودن خودروهای جدید برای خریداری می‌تواند نرخ‌ها را کاهشی کند؛ متاسفانه طی ماه‌های گذشته این عرضه نیز زیاد نبوده و بهتر است اگر می‌خواهیم قیمت‌ها کاهشی باشد، میزان تزریق خودرو به بازار تسهیل شود.

آخرین قیمت‌ها در بازار

آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو با قیمت ۳۴۶ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز با کاهش یک میلیون تومانی به قیمت ۳۲۲ میلیون تومان به فروش می‌رود.

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در حدود ۶۷۰ میلیون تومان قیمت خورد. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم ۸۱۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۳ یک میلیارد و ۴۰ میلیون تومان و پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ در بازار ۷۲۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. اما پژوپارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۲ به قیمت ۸۴۵ میلیون تومان و پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲ هم ۸۶۵ میلیون تومان به فروش رفت.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ به قیمت ۹۹۰ میلیون تومان و تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۳ در حدود ۸۲۵ میلیون تومان قیمت خورد.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان قیمت خورد. دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲ اما یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

راناپلاس مدل ۱۴۰۳ در حدود ۶۴۵ میلیون تومان و راناپلاس مدل ۱۴۰۲ در بازار ۶۱۵ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ در بازار ۴۵۵ میلیون تومان و ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۲ هم ۴۲۵ میلیون تومان قیمت خورده است. اما سمند سورن پلاس EF۷ دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار ۸۲۰ میلیون تومان فروخته شد.

شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم بدون تغییر، ۸۶۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۲ در بازار به قیمت ۸۳۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ به قیمت ۴۵۰ میلیون تومان به فروش رفت. کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۲ هم به قیمت ۴۲۵ میلیون تومان رسید.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899612

دیگر خبرها

  • وزش باد و ریزش باران در خراسان رضوی ادامه دارد
  • بیت‌کوین جهش کرد/ پیش‌بینی ۱۴۰هزار دلاری برای رهبر بازار رمزارز!
  • ترمز ریزش قیمت خودرو کشیده شد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک و دنا + جدول
  • ریزش سنگنین قیمت سواری اتوماتیک ایران خودرو
  • شهرهای مختلف چگونه با امواج گرمایی مبارزه می‌کنند؟
  • بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان؛ ریزش ادامه دارد | دلار به کانال ۵۰ هزار تومانی برمی‌گردد؟
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ حباب سکه روند متوازن نداشت
  • قیمت دلار این‌گونه ۷ هزار تومان ریزش کرد/ خرید دلار متوقف شد
  • ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳