Web Analytics Made Easy - Statcounter

هیئت ریحانه النبی(ص) مسجد گیاهی از زمان شیوع کرونا با توزیع ۱۲ هزار بسته معیشتی، تامین هزینه درمان بیماران محروم، تهیه لوازم التحریر برای دانش‌آموزان بی‌بضاعت و تهیه غذا برای کودکان در مناطق محروم و ... کارکردهای اجتماعی مسجد را عینیت بخشیده است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، یکی از پایگاه هایی که پس از بحران کرونا با وجود محدودیت‌ها توانسته نقش پررنگی را در مهار این بیماری ایفا کند، مساجد هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بچه های مسجد با تشکیل قرارگاه های سلامت و به صورت خودجوش و داوطلبانه از زمان شیوع این بیماری تاکنون در کنار کادر درمان و برای خدمت رسانی به مردم کارهای بزرگی را رقم زده اند، یکی از این مساجد، مسجد «گیاهی» واقع در تجریش است.

 

مسجد گیاهی از مساجد قدیمی تهران واقع در نبش خیابان سعدآباد (آیت الله ملکی) تجریش است. این مسجد که قدمتی حدود 80  ساله دارد از پایگاه های مذهبی و فرهنگی این منطقه است و در دوران رژیم پهلوی به لحاظ اینکه سرپل تجریش محلی برای فروش مشروبات الکلی و تجمع اوباش و عیاشان بود، مرحوم گیاهی بزرگ (حاج مرتضی گیاهی) بخشی از باغ خود را وقف مسجد کرد، تا در برابر اوباش و عیاشی های آنها، پایگاهی برای نشر معارف الهی باشد.

 

این مسجد چند سالی است که با مدیریت «محمدحسین پویانفر» از مداحان جوان مطرح کشور اقدام به راه اندازی هیئت ریحانه النبی(ص) کرده و توانسته این مسجد را پاتوقی برای حضور نوجوانان و جوانان کند. همچنین با ایجاد خیریه همدردی در کمک رسانی به محرومین اقدامات قابل توجه ای انجام داده است، اما از زمان شیوع بیماری کرونا تاکنون خدمات مومنانه این مسجد در تهران و مناطق محروم کشور وارد مرحله جدیدی شد. حجت‌الاسلام  «محمدرضا صداقت‌زاده» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان در این زمینه گفت: از زمان شیوع این بیماری تاکنون بیش از 12 هزار بسته ارزاق و سبد معیشتی را میان نیازمندان توزیع کرده و اجاره خانه برخی از مستاجرین نیازمندان با مشارکت خیرین پرداخت شده است.

 

 

 

 

یکی دیگر از اقداماتی که از سوی این مسجد مورد توجه قرار گرفت، کمک به دانش آموزان و تهیه و توزیع لوازم التحریر برای نوجوانان و جوانان در روستاهای محروم آبادان بوده است به گفته امام جماعت مسجد گیاهی تجریش یک هزار و 500 بسته لوازم التحریر با مشارکت خیریه همدردی میان دانش آموزان سه مقطع تحصیلی دبستان، راهنمایی و دبیرستان در مناطق حاشیه نشین تهران و شهرری، ورامین و کرج توزیع شده است. ضمن اینکه با مشارکت خیرین کمک هزینه ادامه تحصیل 30 دانش آموز نیازمند تامین و 5 تبلت برای دانش آموزان خریداری و برای 500 دانش آموز دختر نیز کفش تهیه شد.

 

از دیگر برنامه هایی که در شرایط بحران کرونا از سوی این مسجد انجام شده است، تهیه ودیعه رهن خانه برای تعدادی از مستاجر، پرداخت هزینه درمان و جراحی چند بیمار نیازمند و نیز کمک به خانواده ای که فرزند معلول جسمی و ذهنی دارند، است، به گفته حجت الاسلام صداقت زاده، مسجد گیاهی با جمع آوری کمک های مردمی توانست هزینه های درمان و جراحی یک کارگر را که دستش زیر دستگاه پنبه زنی رفته بود، پرداخت و همچنین برای وی خانه ای اجاره کند.

 

اجرای طرح «قربانی اول ماه» یکی دیگر از برنامه های مورد توجه در این مسجد است، به گفته حجت الاسلام صداقت زاده در ماه گذشته با همکاری خیرین توانستیم 20 گوسفند ذبح و گوشت آن را در روستاهای قم، زنجان و حاشیه تهران توزیع کنیم.

 

وی با اشاره به نذر تهیه گوسفند هفتگی قبل از بحران کرونا هم در این مسجد مورد توجه قرار می گرفت، گفت: به مدت سه سال، هر دوشنبه ظهرها در این مسجد مراسم توسل و دعا برای فرج حضرت مهدی(عج) برگزار می‌شده است که در این مراسم ابتدا نمازگزاران ۱۴ هزار صلوات ختم می‌کردند، سپس نماز جماعت برپا می‌ شد و پس‌ از آن قرائت حدیث کساء و توسل به شش‌ماهه امام حسین(ع) انجام و درنهایت نیز سفره اطعام برپا می‌شد. در این مراسم که بیشتر اقشار ضعیف جامعه (با وجود قرار گرفتن مسجد در منطقه شمالی تهران) حضور داشتند، هر هفته برای بیش از ۶۰۰ نفر اطعام  صورت می گرفت. همچنین، خیران هر هفته هزینه تهیه گوسفند برای طبخ غذای نذری را متقبل و گاهی نیز عقیقه اهدا می‌شد. در حال حاضر به دلیل شرایط بحران کرونا امکان برگزاری این مراسم نیست و رویکرد مسجد در جهت کمک های مومنانه است.

 

یکی دیگر از رویکردهای مسجد گیاهی پخش بسته های پروتئینی در میان خانواده های کم برخوردار است، «محمد لطفی» از  اعضای هیئت ریحانه النبی(ص) این مسجد در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: 460 بسته سبد گوشت و مرغ به ارزش 17 میلیون تومان به نیت امام حسن عسکری(ع) میان خانواده های مستضغف تحت پوشش با مشارکت خیریه همدردی توزیع شد. همچنین به نیت حضرت جوادالائمه (ع) 110 بسته شامل کتاب، پازل، بسته شب یلدا ویژه خانواده های نیازمند در کرج توزیع و 500 پرس سبزی پلو با ماهی و انار، 250 بسته سبد پروتئین هم به همین مناسبت به این خانواده ها اهدا شد.

 

 

 

بچه های هیئت ریحانه النبی(ص) علاوه بر کمک رسانی به اقشار کم برخوردار به خانواده هایی که نوزاد دارند، نیز کمک رسانی می کنند، به گفته این عضو هیئت ریحانه النبی(ص) 144 قوطی شیرخشک و 72 قوطی غذای کودک تهیه و میان تعدادی خانواده کم برخوردار در ورامین توزیع شده است. همچنین، با مشارکت خیریه همدردی 900 پرس غذای گرم  در برخی از مناطق محروم آبادان توزیع شده است.

 

 

 

 

تهیه و توزیع اقلام بهداشتی و ماسک هم یکی از رویکردهای این هیئت بوده است که لطفی به آن اشاره کرد و گفت: با مشارکت بچه های مسجد 50 هزار ماسک در موج اول این بیماری تولید و در میان خانواده های محروم توزیع شد تهیه و توزیع آبمیوه تازه در بیمارستان ها برای بیماران کرونایی و کادر درمان هم مورد توجه قرار گرفت.

 

بنابراین گزارش، در موج سوم بیماری کرونا با مشارکت گروه جهادی «غیاث» فعالان مسجد گیاهی در غربالگری «خانه به خانه» هم در منطقه شمیرانات مشارکت کردند.

 

بنابر آنچه مرور شد اهالی مسجد گیاهی در هم افزایی با هیئت توانستند تهدید کرونا را به فرصت همدلی های مومنانه تبدیل کنند.

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: هیئت ریحانه النبی ص مسجد گیاهی مقابله با کرونا فعالیت های مسجدی هیئت ریحانه النبی ص خیریه همدردی زمان شیوع مناطق محروم بحران کرونا دانش آموزان مسجد گیاهی مورد توجه توزیع شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۶۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم الهدی : برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع در کنار افزایش دستمزد است،برای حل مشکلات معیشتی کارگران باید برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری صورت بگیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، سید احمد علم‌الهدی در دیدار با جمعی از کارگران و مسئولان اداره کار خراسان رضوی که به مناسبت روز کار و کارگر برگزار شد، اظهار داشت: کارمندان و کارگران غیور و دلاور سرمایه افتخار و سرافرازی این ملت و نظام مقدس اسلامی هستند. شما عزیزان با مقاومت و مجاهدت خود چه در عرصه فعالیت و کار  و چه در عرصه کارآفرینی و محیط کار سرمایه ارزشمندی برای این نظام مخصوصاً در تقابل با کارشکنی‌های دشمنان ایجاد کرده‌اید.

وی افزود: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تمام پیشرفت و تعالی که توانسته در مقابل توطئه‌ها، تهاجم‌ها و عدوات دشمن طی 45 سال عمر انقلاب به دست آورد را مدیون مجاهدات ارزشمند شما برادران زحمتکش و عزیزانی است که در عرصه کار و فعالیت توانستید رشد جامعه را به نقطه‌ای برسانید که دشمنان ما در همه سرکوب‌هایی که نسبت به ما داشتند ناموفق باشند.

کارگر تنها با طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار نمی‌شود

علم‌الهدی با بیان اینکه مشکل مسکن کارگران تنها با اجرای طرح نهضت ملی مسکن رفع نمی‌شود، ادامه داد: استفاده از این طرح در مرحله نخست نیازمند منابع مالی قابل‌توجهی است که با توجه به درآمد، اجاره‌بها و وضعیت معیشت کارگران، این قشر شریف نمی‌تواند از این طرح بهره‌مند شود؛ بنابراین باز هم افرادی که در جریان رفاه نسبی قرار دارند توان پرداخت این مبلغ را داشته و دوباره این قشر زحمتکش کارگر است که بی‌خانه می‌ماند.

رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع است

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم، گفت: چراکه هم‌زمان با افزایش حقوق کارگران قیمت سایر خدمات اجتماعی نیز افزایش پیدا می‌کند و این اقدام تأثیر چشمگیری در زندگی آنان نخواهد داشت و بیشتر به ضرر این قشر و اقتصاد کشور است.

وی با بیان اینکه رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع در کنار افزایش دستمزد است، اضافه کرد: شرایط زندگی در طول زمان برای کارگران سخت‌تر می‌شود، بنابراین برای رفع مشکلات معیشتی کارگر نیاز است، برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری صورت بگیرد تا او با خیال راحت و تمرکز کافی بتواند در محیط کار حاضر شود و از طرف دیگر لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند.

رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است

امام‌جمعه مشهد رشد اقتصاد کشور را در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر و کاهش دغدغه‌های او عنوان کرد و افزود: یکی از اقداماتی که در حال حاضر برای کاهش فشار گرانی انجام می‌شود، دادن کالابرگ به عموم مردم است، بهتر بود این کالابرگ با اولویت‌بندی ابتدا به قشر کارگر داده می‌شد.

وی با تأکید بر نقش نیروی کار جوان و خلاق داخلی و اهمیت استفاده از آن ابراز کرد: خوشبختانه نیروی جوان، متخصص و خلاق در جامعه بسیار وجود دارد که اگر به‌خوبی از توان و نیروی آنان در تولید استفاده شود، ما شاهد رشد چشمگیر اقتصاد کشور خواهیم بود.

ضرورت نهادینه شدن «فرهنگ کار» در جامعه

علم‌الهدی به نواقصی که در «فرهنگ کار» جامعه وجود دارد اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات جامعه ما فرهنگ نادرستی است که در حوزه فعالیت‌های کاری وجود دارد که اگر این فرهنگ به درستی در نیروی کار ما نهادینه شود، بازدهی مجموعه‌های اقتصادی ما بسیار بالا می‌رود.

وی با انتقاد به زمان بازنشستگی نیروهای کار خاطرنشان کرد: اگر این فرهنگ به درستی در جامعه حاکم شود، دیگر شرایط سنی و جسمی عامل تأثیرگذاری در به‌کارگیری افراد نیست، شما ببینید درست زمانی که یک فرد به اوج توانمندی و تجربه در حوزه کاری خود می‌رسد، بازنشسته می‌شود؛ اگر این تخصص بعد از بازنشستگی در یک مجموعه دیگر به کار گرفته شود که خیلی خوب است اما اگر موجب منزوی شدن و خانه‌نشینی فرد شود، ضرر بزرگی برای اقتصاد و تولید کشور است.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه فرهنگ کار را نمی‌توان با نصیحت و از بیرون به افراد انتقال داد، بیان کرد: این فرهنگ تنها می‌تواند توسط خود نیروی کار و کارگر ایجاد شود و مسئله‌ای نیست که از بیرون و با تعلیم و تربیت بشود به افراد دیکته کرد. بنابراین اگر در یک محیط کارگری 100 نفرِ تنها 30 نفر به درستی مشغول فعالیت شوند، ناخودآگاه آن 70 نفر دیگر را به دنبال خود می‌کشند. شما در شرکت‌های دانش‌بنیان می‌بینید که گاهی با 6 نفر کارمند نتیجه و دستاوردهای بیشتری از یک دستگاه تولیدی سابقه‌دار دارند.

تقدم مشارکت در کار نسبت به سرمایه‌گذاری

وی با اشاره به شعار سال که «جهش تولید با مشارکت مردم» است، عنوان کرد: منظور مقام معظم رهبری از مشارکت مردم بیشتر از نوع کار است، زیرا مشارکت در کار مقدم بر مشارکت در سرمایه است. البته مشارکت در سرمایه نیز ضروری و لازم است، نه اینکه مشارکت در سرمایه مهم نیست اما عمده تأثیرگذاری به قشر کارگر و تولید برمی‌گردد که اگر جهش پیدا کند، بازار کار گسترده‌ای را به وجود می‌آورد.

مشکلات حوزه معیشت کارگران به قوت خود باقی است

علم‌الهدی به کاهش نرخ بیکاری کشور به 8 درصد اشاره کرد و گفت: یکی از افتخارات نظام در این مدت کاهش نرخ بیکاری بوده است که این رقم خوشبختانه در استان با توجه به فعالیت شما قشر زحمتکش و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به 6.2 درصد رسیده است.

وی با اشاره به مشکلات حوزه کار و کارگر بیان کرد: معمولاً در ایام «روز کارگر» مسائل و راهکارهایی مطرح می‌شود که بعد به مرحله اجرا نمی‌رسد و مشکلات حوزه معیشت کارگران به قوت خود باقی می‌ماند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • توزیع ۳۱۳ بسته معیشتی در طرح «قرار دوازدهم» رودسر
  • با مشارکت ۱۰هزار گروه جهادی بیش از ۲۰هزار پروژه در مناطق محروم اجرایی خواهد شد
  • طرز تهیه یک غذای محلی خوشمزه با دم گاو (فیلم)
  • ۶۰ درصد غذاهای المپیک پاریس «غیرگوشتی» است
  • طرز تهیه کرپ سیب زمینی سوخاری؛ یک غذای متفاوت و ساده (فیلم)
  • تهیه بسته های اقتصاد دریاپایه در مازندران
  • ۳۰۰۰بسته گوشت قرمز بین مددجویان کهگیلویه و بویراحمدی توزیع شد
  • مشارکت ارتش در اجرای طرح مردم یاری در مناطق مرزی و محروم کرمانشاه
  • توزیع ۴۰۰ بسته معیشتی در بین ایتام خراسان شمالی
  • علم الهدی : برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم