Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان اعلام کرد که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن تامین نیاز کارخانه‌های تولیدکننده پودر‌های شوینده به محصول زئولیت ۴A، موفق به صادرات این محصول شده است.

علی قصرحمیدی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان «نوکان فرآیند» در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، درباره تامین نیاز کارخانه‌های تولیدکننده پودر‌های شوینده به محصول زئولیت ۴A گفت: شکل ظاهری این محصول به صورت پودر سفید رنگ بوده و ویژگی آن ایجاد قلیائیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
زئولیت ماده اولیه اصلی مورد مصرف در پودر شوینده ماشین لباسشویی است که توانایی حمل سورفکتانت‌های مایع و ترکیبات آلی، زدایش یون‌های سخت از محیط شستشو، تخریب ساختار چرک از طریق یون‌های سخت آن، جذب سطحی چربی‌ها در محیط شستشو را دارد.   وی افزود: با توجه به ویژگی و خاصیت زئولیت ۴A، از این محصول در حال حاضر به طور عمده در فرآیند تولید انواع پودر‌های شوینده به عنوان یکی از مواد اولیه استفاده می‌شود.
قصرحمیدی در مورد بازار هدف این محصول بیان کرد: این محصول در صنایع مختلفی، چون تولید شوینده‌ها، صنایع نفت و گاز برای تهیه کاتالیزور در چاه‌های نفتی قابل استفاده است. از همین‌رو محصول پرکاربردی به حساب می‌آید. ما طی سال‌های گذشته از تولیدکنندگان اصلی زئولیت مورد استفاده در صنایع شوینده در سطح کشور بودیم و در حال حاضر سالانه ۲۰ هزار تن تولید می‌کنیم که ۸۰ درصد آن در بازار داخل عرضه و باقی آن به کشور‌های هندوستان، ترکیه و ازبکستان صادر می‌شود.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان «نوکان فرآیند» در مورد مزیت کیفی این محصول توضیح داد و گفت: زئولیت در کشور تا پیش از تأسیس شرکت ما، از چین وارد می‌شد، اما این محصول به دلیل مزیت قیمتی و دارا بودن تأییدیه کیفی از شرکت هنکل آلمان توانست بازار داخل را به‌طور کامل در اختیار بگیرد و تولیدکنندگان داخلی نیز بعد از مقایسه کیفی این محصول با نمونه چینی، زئولیت شرکت ما را جایگزین کردند.
قصرحمیدی ماده اولیه مورد استفاده برای تولید را هیدروکسید آلومینیوم معرفی کرد و در مورد آن گفت: نیمی از متریال مورد استفاده در تولید زئولیت، هیدروکسید آلومینیوم است و باقی آن مواد دیگری است که از بورس کالا تامین می‌کنیم.   به گفته وی، طی سه سال گذشته هیدروکسید آلومینیوم بین ۵۰ تا ۴۰۰ درصد گران‌تر شده است و به همان نسبت محصول تولیدی شرکت نیز با افزایش قیمت مواجه بوده است. بنابراین مشتریان در مواردی از محصولات دیگری استفاده می‌کنند که نه‌تنها کیفیت محصول نهایی شوینده‌ها را کاهش می‌دهد بلکه برای محیط زیست نیز مضر است.
وی فرآیند تولید زئولیت را پیچیده عنوان کرد و اظهار داشت: انتخاب میزان دقیق اجزاء با درصد خلوص مناسب (دستیابی به نسبت Al۲O۳/SiO۲ مناسب)، نحوه افزودن سه جزء اصلی سدیم آلومینات، سدیم سیلیکات و سدیم هیدروکسید (تقدم و تأخر افزودن اجزاء دارای اهمیت است)، میزان آب مورد استفاده برای واکنش (این عامل در مراحل aging و واکنش هیدروترمال بسیار بر ساختار و اندازه حفرات زئولیت تأثیرگذار است) و کنترل دما، pH و مدت زمان aging و واکنش هیدروترمال از پیچیدگی‌های فرآیند تولید زئولیت ۴A است.
مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «نوکان فرآیند»، تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی را بسیار کاربردی خواند و عنوان کرد: از صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات سرمایه در گردش به میزان ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان دریافت کردیم که ۳۰ درصد به افزایش نقدینگی مجموعه ما کمک کرد. از همین‌رو شرکت را از اخذ تسهیلات با نرخ بالای سود بانکی تا اندازه‌ای بی‌نیاز کرد که همین امر برای ما یک حمایت بزرگ به حساب می‌آید.
قصرحمیدی در پایان چشم انداز آینده شرکت را علاوه بر توسعه صادرات، تولید محصولات دیگر عنوان کرد و گفت: در منطقه ویژه اقتصادی فرودگاه پیام یک سوله اجاره کردیم که به واحد تحقیق و توسعه شرکت نوکان فرآیند اختصاص یافته است و در این محل به دنبال دانش فنی تولید محصولات جانبی با کیفیت بالا برای مصارف دیگر هستیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صندوق نوآوری و شکوفایی مواد اولیه شوینده خانگی شرکت های دانش بنیان پودر های شوینده شرکت دانش بنیان صندوق نوآوری مورد استفاده زئولیت ۴A

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۶۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزیر صمت امروز در آئین پایانی ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) اظهار کرد: در این دور از نمایشگاه بیش از ۳۵ مقام عالی رتبه خارجی حضور بهم رساندند؛ همچنین میزبان ۲۲۰۰ بازرگان خارجی از ۸۸ کشور بودیم.

وی افزود: پیام این نمایشگاه، توانمندی‌های صادراتی ایران بود. توانمندی‌هایی که باعث شد در شرایطی که دوست و دشمن احساس می‌کردند ما نمی‌توانیم این ظرفیت را بالفعل کنیم، اما ما این ظرفیت را عملیاتی کردیم و در کنار امنیت و اقتدار کشور، فرصت‌های تجاری کشور را به نمایش گذاشتیم و به تعبیر یکی از غرفه داران «این وعده صادق ۲ بود که انجام شد.»

برادران ادامه داد: من نمایشگاه‌های زیادی افتتاح کردم اما این نمایشگاه تنها رویدادی بود که هم غرفه داران راضی بودند و هم جلسات B۲B و مذاکرات زیاد و فشرده‌ای انجام شد؛ تاجران زیادی از شهرهایی همچون اصفهان و شیراز بازدید کردند.

تدوین برنامه رشد تولید همراه با رشد صادرات در وزارت صمت

معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه لازمه جهش تولید، جهش صادرات است، افزود: در ابتدای سال به ازای گروه‌های کالایی برنامه رشد تولید به همراه رشد صادرات تنظیم کردیم. امروز به ظرفیتی رسیده ایم که نیاز بیشتری به تولید محصول برای کشور نداریم بلکه اگر می‌خواهیم جهش تولید داشته باشیم باید نسبت به خلق محصول برای برای بازارهای جدید که عمدتاً بازارهای صادراتی هستند، اقدام کنیم. این گروه‌های کالایی مشخص شده است.

وی افزود: بهره وری بالاتر واحدهای موجود در حوزه صنایع، استفاده از ظرفیت تولید بدون کارخانه، نشان سپاری تجاری و… از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌تواند به منجر به ارائه محصولات بهتر باشد.

حواشی عکس برادران در رسانه‌های معاند

برادران با بیان اینکه محصولات ارائه شده در این نمایشگاه محصولات صادراتی ایران است و شرکت‌های حاضر نیز شرکت‌های برتر صادراتی هستند، گفت: اگر می‌بینیم رسانه‌ای که محل تأمین منابع آن دشمنان ما هستند و عناد خود را با کشور ما نشان داده با درج عکسی یا نقدی طعنه‌ای به یک محصول صادراتی ما می‌زند یعنی ما راه را درست پیموده ایم؛ بنده دیروز از غرفه لوازم خانگی بازدید کردم که این رسانه عکسی منتشر کرد که در قالب آن عکس فلان محصول آشپزخانه به نمایش گذاشته شده بود که از منظر این رسانه ارزش صادراتی نداشت! این مساله نشان می‌دهد ما در مسیر درستی حرکت می‌کنیم. اگر این محصول به ایران قاچاق می‌شد ایرادی نداشت اما حالا که خودمان این محصول را صادر می‌کنیم مورد انتقاد قرار می‌گیریم. در واقع این مساله نشان می‌دهد که از خام فروشی در حال فاصله گرفتن هستیم و در حال صادرات کالاهای قاچاق پذیر هستیم.

باید چالش‌های حوزه حمل و نقل رفع شود

وی در ادامه به اشاره به مشکلات حوزه صادرات افزود: اگر مسائل مربوط به حمل و نقل داخلی و خارجی حل نشود به توفیق نخواهیم رسید و باید حتماً مشکلات در این بخش حل شود؛ یکی از موضوعات مورد تاکید غرفه داران این بود که دبیرخانه ایران اکسپو تعطیل نشود و مشکلات را به صورت مستمر دنبال کند.

برادران ادامه داد: مساله بعدی بحث تبادلات مالی است؛ امروز نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم پس در ادامه می‌توانیم به آمار بیشتری دست یابیم. در برخی از مذاکراتی که با هیأت‌های مقابل داشتیم و آمار را ارائه می‌کردیم طرف خارجی اعلام می‌کرد که آمارشان چند برابر است که نشان می‌دهد صادرات ایران در گمرکات آنها ثبت شده اما در گمرکات ما ثبت نشده بنابراین آمار صادراتی ما از منظر آنها بالاتر بود.

لزوم حذف رفع تعهد ارزی از پاکستان، افغانستان و عراق

وی با بیان اینکه مبادلات تجاری را می‌توان حل کرد و استفاده از رمزارزها را می‌توان جدی تر در دستور کار قرار داد، گفت: رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه خواسته مجموعه بازرگانان ماست که باید در گروه کالایی خاص به ویژه گروه کالاهای نهایی از کشورهایی مثل عراق، پاکستان و افغانستان برداشته شود و ما باید پول خود را به رسمیت بشناسیم؛ اینکه کسی از ما با ریال خرید کند و ما بگوییم با دلار رفع تعهد ارزی کند، توهین به پول ملی ماست. باید در گروه کالایی خاص بازرگانان با اعمال شفافیت از کارخانجات خرید کنند.

معاون وزیر صمت تصریح کرد: در حوزه استاندارد هم هنوز چالش‌هایی داریم. ما سختگیرانه عمل می‌کنیم که بعضاً مانع صادرات می‌شود بنابراین باید این چالش هم رفع شود.

وی گفت: باید مناطق آزاد به سکوهای صادراتی تبدیل شوند اما هنوز در مدار حوزه قاچاق و واردات می‌چرخند باید تلاش کنیم رویکرد این مناطق، صادرات محور شود. همچنین کمک‌های شرکت کشتیرانی و بنادر به مجموعه ما کمک کند تا به اهداف خود در حوزه صادرات برسیم.

کد خبر 6094308 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی بین استان‌های بوشهر و قزوین منعقد شد
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • تمهیدات جدید بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
  • جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها