Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-04@23:19:07 GMT

ساخت سنسور تشخیص آلایندگی زیر ۲ میکرون

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۶۷۶۴

ساخت سنسور تشخیص آلایندگی زیر ۲ میکرون

ساعت 24-محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید سنسور تشخیص آلایندگی های زیر ۲.۵میکرون شدند که شهرداری به دلیل کمبود بودجه از این طرح حمایت نکرده است.

سعید دهقانی مدیر یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو یی اظهار کرد: با توجه به اینکه مشکل اصلی شهر تهران آلودگی هواست و ایستگاه‌هایی برای اندازه گیری غلظت آلایندگی‌ها در سطح شهر وجود دارد در صدد برآمدیم که سنسورهایی را طراحی کنیم که به صرفه تر از دستگاه‌های موجود واقع در ایستگاههای اندازه گیری غلظت آلاینده‌های کنونی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه دستگاهی که طراحی کردیم ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون را اندازه گیری می‌کند، گفت: در حال حاضر نزدیک به ۴۰ دستگاه در ایستگاههای سنجش آلودگی و اندازه گیری غلظت آلاینده‌های آلودگی شهر تهران وجود دارد که توسط شهرداری و سازمان محیط زیست راه اندازی شده اند.

وی با بیان اینکه این دستگاه‌ها هزینه بر هستند و تمام آلایندگی‌ها را نشان می‌دهند، گفت: اما با طراحی این سنسور آلاینده‌های کمتر از ۲.۵ میکرون اندازه گیری می‌شوند و ما با براساس اطلاعاتی که این سنسور ارائه می‌دهد می‌توانیم با داده کاوی پیش بینی کنیم که در ۲۴ ساعت آینده چه مناطقی آلوده‌تر هستند یا وزش باد چه مناطقی را از آلودگی کمتر می‌کند که این کار را ایستگاههای کنونی انجام نمی‌دهد.

دهقانی افزود: این سنسور قابل نصب در بیمارستان، پارک، مناطق صنعتی، مدارس و… است و می‌توان با تحلیل ساده وضعیت آلاینده‌ها را در روز بعد پیش بینی کرد.

مدیرعامل شرکت گفت: این سنسور آزمایش‌های خود را پس داده به طوریکه در ۵۰ نقطه تهران نصب شد.

وی با بیان اینکه از این سنسورها می‌توان در مناطق به دور از اینترنت هم استفاده کرد، گفت: در واقع استفاده از این سنسور نیاز به هیچ گونه زیرساختی ندارد زیرا بدون اینترنت هم قابل استفاده است و می‌توان مبتنی بر اینترنت اشیا داده‌های سنسور را دریافت کرد و به تحلیل داده پرداخت.

به گفته دهقانی، همچنین این سنسور بدون نیاز به مکان فیزیکی در دکلی قابل نصب خواهد بود و امکان استفاده از پنل خورشیدی نیز دارد.

مدیر شرکت با تاکید بر اینکه در هر جای دنیا این اقدام انجام می‌شود، خاطر نشان کرد: اما این طرح بعد از یک سال با شهرداری تهران مورد پیگیری مسئولان قرار نگرفت و کماکان از روش قدیمی و هزینه بر استفاده می‌شود. در واقع بعد از یک سال قرارداد با شهرداری، از سوی این سازمان اعلام شد که بودجه‌ای برای اجرای طرح ندارند.

منبع: مهر

منبع: ساعت24

کلیدواژه: اندازه گیری آلاینده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۶۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلان‌شهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۵۳ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه اسلام‌شهر با شاخص ۱۰۷ در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های آتی‌ساز با شاخص ۵۹، باغستان شهریار با شاخص ۸۳، پاسداران با شاخص ۸۹، پاکدشت با شاخص ۵۲، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۵۵، پیشوا با شاخص ۸۴، تهران پارک شکوفه با شاخص ۵۳، دانشگاه تهران با شاخص ۶۵، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۶۱، دماوند با شاخص ۵۱، رباط‌کریم با شاخص ۷۹، سلامت با شاخص ۷۹، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۶۷، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۶۵، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۶۷، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۶۴، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۷۶، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۶۶، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۵۲، شهریار با شاخص ۷۳، فرمانداری شهرری با شاخص ۷۷، قرچک با شاخص ۸۳، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۵۷، ملارد با شاخص ۶۹، منطقه ۱۵ با شاخص ۵۳، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۶۵، ورامین با شاخص ۷۳ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۵۲ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

به این ترتیب ایستگاه ۳۹، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۳۰، امام خمینی با شاخص ۴۰، پارک رازی با شاخص ۴۳، پردیس با شاخص ۴۶، پونک با شاخص ۳۹، چشمه با شاخص ۳۶، ژئوفیزیک با شاخص ۳۹، ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۳۳، شهرداری منطقه دو با شاخص ۳۵، علم و صنعت با شاخص ۲۲، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۳۴، در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 749956

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • مافیا از هر اتوبوس داخلی چند هزار یورو به جیب می‌زند!  | «یک فرد خاص مانع ورود اتوبوس برقی به ایران شده ...»
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • مراقب این قاتل خاموش باشید
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • مراقب فشار خون، این قاتل خاموش باشید
  • مراقب قاتل خاموش باشید
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • مراقب قاتل خاموش باشید/ افراد بالغ باید غربالگری فشارخون شوند