Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباسی با اشاره به اهمیت نیروگاه‌های هسته‌ای در تولید برق پایدار کشور گفت: متاسفانه با بی‌توجهی جدی دولت، احداث نیروگاه برق هسته‌ای با تأخیر چندین ساله مواجه شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فریدون عباسی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با صبح توس؛ پیرامون چالش قطع برق در نقاط مختلف و اهمیت ایجاد نیروگاه‌های هسته ای تولید برق برای انرژی پایدار ضمن اشاره به روشهای تولید برق در کشورهای مختلف اظهار کرد: هر کشوری بر حسب منابع موجود یا راهبردهایی که دارد، روش های مختلفی را در حوزه انرژی برای تولید برق پیش گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ایران به دلیل تنوعی که در منابع خود دارد می‌تواند از گاز به عنوان مبنا برای تولید برق استفاده کند افزود: گاهی شرایط آب و هوایی و رساندن گاز به اقصی نقاط کشور، باعث می‌شود مصرف خانگی گاز در فصل سرما بیش از حد شود و مقدار گاز تولیدی و توزیعی در کشور کفاف مصارف صنعتی، تولید برق و مصارف خانگی (بخاری‌های غیر استاندارد) را ندهد و منجر به قطع برق شود.

عدم انسجام مدیریتی در تأمین سوخت نیروگاه‌ها

رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به عدم انسجام مدیریتی در حوزه تأمین سوخت نیروگاه ها گفت: نیروگاه های کشور می توانند از گاز، گازوئیل و مازوت استفاده کنند و اگر مصرف گاز در فصل سرما بالا رود گازوئیل و مازوت سوخت هایی هستند که در مواقع کمبود برای تولید برق تحویل نیروگاه ها داده می‌شوند.

وی افزود: منابع ذکر شده همگی آلاینده هستند، حتی گاز هم آلایندگی خاص خود را دارد و در زمان وارونگی هوا در فصل سرما، این گازهای تولید شده در شهرها باعث بروز آثار تخریبی زیست محیطی و تنفسی برای مردم می‌شود لذا برخی از مراجع مسئول از استفاده از مازوت و گازوئیل جلوگیری می‌کنند.

آثار استفاده از نیروگاه‌های هسته‌ای در اقتصاد کشور

عباسی ضمن اشاره به آثار روانی خروج آلاینده ها از دودکش نیروگاه‌ها تصریح کرد: برخی از مسئولان از سوزاندن گازوییل و به خصوص مازوت برای کاهش آلایندگی هوا جلوگیری می کنند و به تبع آن تولید برق صورت نخواهد گرفت.

وی افزود: در این میان نیروگاه هسته‌ای آلایندگی خاصی ندارد که بخواهد دودی تولید کند و از این رو سوختی را که می تواند صرف امور دیگر غیر از سوزاندن شود مورد صرفه‌جویی و درآمدزایی قرار خواهد گرفت.

این نماینده مجلس ادامه داد: نیروگاه‌های هسته ای باعث تولید برق پایدار و تنظیم فرکانس شده و بر همین اساس کشورهای مختلف از ایجاد این نیروگاه‌ها استقبال کرده‌اند و در کشورمان نیز در بحث دستیابی  به انرژی هسته‌ای برنامه ریزی‌هایی صورت گرفته و در حال حاضر یک نیروگاه 1000 مگاواتی تولید برق نیز در دست احداث داریم.

درآمد برق تولیدی کشور صرف هدفمندی یارانه‌ها شد

رئیس کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: البته در سطح کشور علاوه بر این، دو نیروگاه بر ق هسته‌ای دیگر در حال ساخت نیز وجود دارد که متاسفانه به دلیل بی‌توجهی جدی دولت، هم ساخت انها با تأخیر مواجه شده و هم علی‌رغم داشتن قرارداد و آغاز مراحل ساخت نیروگاه، منابع مالی لازم تأمین نشده است.

وی افزود: اگر احداث این نیروگاه‌ با سرعت و به موقع پیش می رفت امروز باید دو نیروگاه هسته‌ای دیگر در مدار تولید 3000 مگاوات برق هسته‌ای می داشتیم اما متاسفانه تولید برق به میزان 1000 مگاوات به صورت ثابت باقی مانده است.

این دانشمند هسته ای با اشاره به اینکه منابع مالی مورد نیاز ساخت نیروگاه هسته ای باید توسط دولت تامین شوند گفت: پول حاصل از برق تولیدی وزارت نیرو در کشور صرف هدفمندی یارانه ها شده و رقم مناسبی از آن در اختیار وزارت نیرو به منظور سرمایه گذاری در احداث نیروگاه هسته ای تولید برق قرار نگرفته است و همچنین تا امروز هیچ سرمایه گذار بخش خصوصی حاضر به همکاری در راستای ایجاد نیروگاهی با مبلغ 5 میلیارد دلار و بازگشت سرمایه به مدت 8 سال نشده است.

وی افزود: بر این اساس باید دولت در این موضوعات علاوه بر سرمایه‌گذاری، منابع مالی را هم به موقع تامین کند چراکه با سرمایه‌گذاری ناقص و ایجاد امکانات بلااستفاده چند میلیاردی هیچ درآمدزایی انجام نخواهد شد و لذا برای ورود به این بخش باید به صورت یکپارچه و کامل برنامه‌ریزی شود.

تمرکز مجلس بر حوزه تولید برق در کشور

عباسی با تأکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی بر حوزه تولید برق در کشور متمرکز شده و برای اصلاحات ساختاری در این زمینه به وزارت نیرو اهمیت خواهد داد اظهار کرد: قطعا تولید برق و ایجاد نیروگاه‌های هسته‌ای در چارچوب وظایف وزارت نیرو می‌گنجد و بر همین اساس با ایجاد هماهنگی بین وزارت نیرو، نفت و سازمان انرژی اتمی برنامه‌ریزی خواهد شد.

وی با اعلام این مطلب که طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی پول برق فروخته شده به جای هزینه در هدفمندی یارانه‌ها، در اختیار وزارت نیرو قرار خواهد گرفت افزود:  اگر وزارت نیرو بتواند خود را با منابعی اداره کرده و از روزمرگی خارج شود آنگاه خواهد توانست نیروگاه های دیگر را سرآمد کند و به برق هسته ای هم بپردازد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: با تلاش کمیته‌های مختلف کمیسیون انرژی مجلس در این زمینه امیدواریم برای سال آینده و  در  برنامه ششم توسعه پیش‌بینی مناسبی برای تولید برق هسته‌ای صورت پذیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نیروگاه های هسته ای کمیسیون انرژی مجلس نیروگاه هسته ای برای تولید برق تولید برق برق هسته ای نیروگاه ها وزارت نیرو هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۶۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد

عبدالرسول پیشاهنگ در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور با وزیر نیرو به عملکرد صنعت برق حرارتی در طول سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: سال قبل ۳۸۹ میلیارد کیلووات ساعت انرژی در نیروگاه‌های کشور تولید شده است که نیروگاه‌های حرارتی با تولید ۳۶۰ میلیارد کیلووات ساعت انرژی بالغ بر ۹۲.۵ درصد برق مورد نیاز کشور را تامین کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۲ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده است، ادامه‌داد: ضریب آمادگی نیروگاه‌های حرارتی در دوره اوج بار سال گذشته به ۹۸ درصد رسیده بود که در تلاشیم امسال نیز عملکرد بسیار مناسبی را در این بخش به ثبت برسانیم.

پیشاهنگ با تاکید بر اینکه بازده نیروگاه‌های حرارتی کشور در سال گذشته از ۳۹.۱ درصد به ۳۹.۳ درصد رسیده است، گفت: در دولت سیزدهم به منظور کاهش ناترازی میان تولید و مصرف برق، اشتغال‌زایی و ایجاد برق پایدار در شبکه سراسری، برنامه‌ای برای افزایش ۲۰ هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه در این راستا تاکنون هشت هزار و ۹۶۴ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده است، اضافه‌کرد: این اقدام از طریق سنکرون ۴۶ واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت ۶ هزار و ۵۸۴ مگاوات، ۲ هزار مگاوات افزایش توان عملی و رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و ۳۸۰ مگاوات واحدهای مقیاس کوچک محقق شده و تا پایان دولت سیزدهم نیز ۹ هزار و ۱۶۱ مگاوات دیگر به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده خواهد شد.

ایران نهمین تولیدکننده برق حرارتی جهان

مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور با افتتاح پروژه‌های جدید در دولت سیزدهم به ۷۵ هزار و ۵۸۴ مگاوات رسیده است، افزود: در حاضر ۶۲۸ واحد تولید برق حرارتی در ۱۴۵ نیروگاه کشور وظیفه تامین ۹۴ درصد انرژی مورد نیاز مشترکان سراسر کشور را بر عهده دارند و کشورمان به لحاظ ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های حرارتی رتبه نهم جهان را به خود اختصاص داده است.

وی با تاکید بر اینکه ۵۰ درصد نیروگاه‌های کشور ساخت داخل است، گفت: در حال حاضر ۹۵ درصد تجهیزات مورد نیاز نیروگاه‌های کشور توسط متخصصان داخلی ساخته می‌شود و تا پایان سال نیز با تولید پره‌های توربین کلاس F (با بازده بالا) در کشور، کاملا در عرصه ساخت این نوع توربین‌ها بی‌نیاز خواهیم شد.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی اضافه کرد: با توجه به اینکه بخش اعظم تولید برق کشور بر عهده نیروگاه‌های حرارتی است؛ بدین منظور همکاران پرتلاش صنعت نیروگاهی کشورمان از مهرماه سال گذشته به منظور افزایش آمادگی نیروگاه‌های حرارتی برای ورود به روزهای اوج مصرف برق تابستان امسال افزون بر ۱۰۴ هزار مگاوات( تعمیرات ۲ و یا چند باره برخی واحدها) برنامه تعمیرات نیروگاهی را در دستور کار قرار داده‌اند.

رکورد تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته می‌شود

پیشاهنگ با بیان اینکه ۹۸ درصد از برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی عملیاتی شده است، ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته مقرر شده است طی چند روز آینده با اتمام برنامه‌های پیش‌بینی شده در این بخش ضمن ثبت رکورد جدیدی در زمینه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی کشور، شاهد آمادگی کامل این واحدها برای ورود به فصل گرم سال باشیم.

وی تاکید کرد: پرسنل صنعت برق حرارتی از ماه‌ها قبل به صورت شبانه‌روزی در تلاش هستند تا با انجام به موقع برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی، افتتاح واحدهای جدید نیروگاهی، ارتقای ظرفیت عملی و رفع محدودیت‌های تولید واحدهای حرارتی موجود بتوانند بخش اعظم برق مورد نیاز پیک تابستان امسال مشترکان سراسر کشور را به صورت بی‌وقفه تامین کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود