Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس از کردستان، اینجا کردستان است، استانی با مرکزیت شهر سنندج با وسعت 28 هزار و 235 کیلومترمربع دارای ۱۰ شهرستان، ۲۹ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۹۷ آبادی دارای سکنه و ۱۸۷ روستای خالی از سکنه است.

کردستان در منطقه‌ای کوهستانی و صعب‌العبور در غرب کشور واقع شده و همین کوهستانی بودن دسترسی به تعداد زیادی از روستاهای آن را سخت کرده است، اما سختی راه مانع از تلاش برای روشن کردن شعله‌ها امید در خانه‌های مرزنشینان نشده و این کار با جدیت تمام ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه کردستان فرسنگ‌ها از منابع گازی فاصله دارد اما این استان به لحاظ بهره‌مندی از گاز طبیعی جزو 10 استان اول کشور است.

گازرسانی در کردستان از سال 71 آغاز شده و در حال حاضر 100 درصد جمعیت شهری استان زیرپوشش گاز طبیعی هستند، گازرسانی به روستاها نیز از سال 86 در استان کلید خورد و با گذر از کوه و صخره در حال حاضر در بیش از درصد جمعیت روستایی این استان شعله‌های امید گرما بخش خانه‌ روستائیان شده است.

گازرسانی در کردستان از سال 71 آغاز شده و در حال حاضر 100 درصد جمعیت شهری استان زیرپوشش گاز طبیعی هستند

 

 تا قبل از گازرسانی روستاها این جنگل‌های کردستان بود که جور تامین گرما خانه‌های روستانشینان در بیش از یک هزار و 700 روستای این استان را می‌کشیدند؛ اما امروز با تلاشی جهادی لوله‌های انتقال گاز از گذرگاه‌های سخت و صعب‌العبور گذشته و شعله‌های امید در روستاهای دور و نزدیک گرمابخش زندگی مردمان سخت‌کوش روستا شده است. 

برگزاری جشن شکرگزاری پایان گازرسانی 

احمد فعله‌گری مدیرعامل شرکت گاز کردستان می‌گوید: یکی از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی بحث توسعه گازرسانی به مناطق مختلف کشور از جمله مناطق صفر مرزی، محروم و کم برخوردار است، استان کردستان از منابع تامین گاز فاصله زیادی دارد ولی با همت نظام و مسئولین در سال‌های گذشته انتقال گاز از مناطق جنوبی کشور توسط خطوط انتقال سراسر به اقصا نقاط کشور از جمله کردستان بستر استفاده از گاز برای تمام ساکنان در این استان ائم از بخش خانگی، صنعتی، تجاری و نیروگاهی فراهم شده است.

گازرسانی در استان کردستان از سال 1370 شروع شد سال 1372 نخستین پروژه‌های گازرسانی در شهرهای قروه، دهگلان و سنندج در این استان به بهره‌برداری رسیداوایل فروردین 1379 شرکت گاز کردستان عملاً مستقل شد.

سال 82 یعنی 12 سال بعد از  آغاز گازرسانی به نقاط شهری کردستان گازرسانی به مناطق روستایی هم در این استان هم شروع و کلید خورد.

بهره‌مندی 93 درصد جمعیت روستایی از گاز طبیعی

وی تصریح کرد: روستای قلعه از توابع شهرستان قروه نخستین روستایی بود که شعله‌های گرمابخش گاز در خانه‌های آن روشن شد و از آن روز تاکنون ضمن بهره‌مندی 100 درصدی جمعیت شهری کردستان از نعمت گاز طبیعی 93 درصد از جمعیت روستایی هم از این نعمت بهره‌مند هستند.

وی گفت: در استان یک‌هزار و 560 روستا در قالب گازرسانی تحت پوشش گاز طبیعی قرار دهیم روستاهایی که بالا 20 خانوار جمعیت هستند و مواردی که در مسیر گازرسانی قرار دارند.

وی افزود: تا پایان آذرماه سال‌جاری یک‌هزار و 353 روستا با ضریب پوشش 93 درصد از نعمت گازرسانی برخوردار شده‌اند در دی ماه جاری نیز 30 روستای جدید به این شبکه سراسری اتصال و ضریب بهره‌مندی از نعمت گازطبیعی در روستاها به 94 درصد می‌رسد.

 

 

 تا پایان آذرماه سال‌جاری یک‌هزار و 353 روستای کردستان با ضریب پوشش 93 درصد از نعمت گازرسانی برخوردار شده‌اند

 

در 60 روستای دیگر عملیات گازرسانی در دست اجرا است و برای مابقی روستاها نیز مراحل تهیه اسناد، برگزاری مناقصه و برون سپاری را در دست داریم که انشاالله تا پایان سال مراحل مناقصه گذاری انجام و در ابتدای سال 1400 عملیات گازرسانی به روستاهای باقیمانده آغاز می‌شود و تا پایان 1400 جشن گازدار شدن همه روستاهای استان برگزار خواهد شد.

روشنایی امیدبخش

یکی از موضوع‌های مهم در گازرسانی روستایی که نباید نادیده گرفته شود، جغرافیای هر منطقه است، به‌طوری که گاه این مهم را به کاری سخت و دشوار بدل می‌سازد، اما نتیجه چنان می‌شود که لبخند رضایت را از آن روی که آرامش، آسایش و امنیت به ارمغان می‌آورد، بر لب‌های مجریان و ذی‌نفعان که همانا روستاییان هستند، می‌نشاند.

روستای انجینه ابراهیم در صفری‌ترین نقطه مرزی کشور در شهرستان بانه با جمعیت 55 خانوار از سال 90 از نعمت گاز طبیعی بهره‌مند هستند، ملا جلاالدین احمدی امام جمعه و جماعت روستا می‌گوید: به لطف و برکت انقلاب اسلامی مردم این روستاها در صفری‌ترین نقطه مرزی در کنار بهره‌مندی از بزرگترین نعمت یعنی امنیت از بیشتر امکانات رفاهی، شامل آب، برق، تلفن، گاز و غیره بهره‌مند هستیم.

فاصله ما با منابع گازی بسیار طولانی است، اما شعله‌های امیدبخش گاز گرما بخش خانه‌های ما شده و مردم روستا بدون هیچ مشکلی از این نعمت طبیعی بهره‌مند هستند.

گاز آمد تبر رفت

مردم در روستاهای این شهرستان تا قبل از بهره مندی از گاز طبیعی برای گرم کردن خانه‌های خود مجبور بودند تیشه به ریشه جنگلها بزنند و با قطع درختان جنگلی و تبدیل آن به زغال خانه‌هایشان را گرم کنند، اگرچه با اختصاص سوخت‌هایی مثل نفت تا حدودی شاهد کاهش روند تاخت و تاز بر جنگل ها بودیم، اما تامین سوخت برای تنورهای مردمان روستا تیشه را کاملا بر زمین نگذاشت و این روند تا ورود شعله های روشنی بخش گاز طبیعی قطع شد این نعمت طبیعی از فرسنگ ها آن سوی جغرافیای کردستان آمد و با ورودش موجب شد جنگل‌ها که ثروت ملی این کشور هستند، حفظ شود.

تلاش ادامه‌دار

سختی کار گازرسانی در روستاهای سخت‌گذر کردستان دوچندان است روشن کردن شعله‌های گاز در این روستاها تلاش مضاعف می‌خواهد، صدای بیل و کلنک از کوچه پس کوچه‌های روستای لنگریز بخش کلاترزان سنندج به گوش می‌رسد کاصدیق سخت مشغول کار است، با کوبیدن هر کلنگ بر زمین عرق از جبین می‌ریزد از او می‌خواهیم دقایقی همکلاممان شود، می‌گوید: زمین سفت و سنگلاخی است کاری که با دستگاه می‌شود دو ساعته تمام کنیم به خاطر صعب‌العبور بودن راه باید به صورت دستی انجام شود.

وی گفت: هرچه زمین را حفر می‌کنیم به خاک نرم نمی‌رسیم لوله‌ها باید روی خاک نرم قرار گیرد که با گذر زمان به دلیل حرکت زمین و جابجایی‌ها دچار آسیب‌دیدگی نشود، خاک را از تپه‌های اطراف با الاغ می‌آورند اما همین که می‌دانیم این تلاش نفس‌گیر ما در ماه‌های آینده گرمابخش خانه‌های مردم متدین روستا می‌شود خوشحال هستیم.

چشم‌ انتظار شعله‌های روشنایی

بوی نان تازه دایه نازدار در فضا پیچیده است، سال‌هاست که تنورش با هیزم‌های جنگل‌های اطراف گرم می‌شود و نان تازه سر سفره خانواده می‌برد اما هیزم دود دارد و کار را برای زنان سخت‌کوش آبادی دشوار کرده است.

می‌گوید: امیدواریم هرچه زوتر شعله‌های گاز در روستای ما هم روشن شود، مشغول کارهستند شاید این اخرین پاییز و زمستانی‌ باشد که مجبور هستیم از هیزم برای گرم کردن تنورها استفاده کنیم.

خیلی از روستاهای اطراف به لطف نظام از نعمت گاز طبیعی بهره‌مند شده‌اند زندگی در روستاها با ورود این امکانات برای مردم راحت‌تر می‌شود و همین کار مانع از کوچ روستانشینان به سمت حاشیه شهرها می‌شود.

خیلی از روستاهای اطراف به لطف نظام از نعمت گاز طبیعی بهره‌مند شده‌اند زندگی در روستاها با ورود این امکانات برای مردم راحت‌تر می‌شود 

 

گازطبیعی نعمت بزرگی است همین که شعله‌های گاز به روستاها می‌رسد مردم از دود هیزم خلاص می‌شوند و جنگل‌ها از تبرها بران!

افروز خانم می‌گوید: گازطبیعی نعمت بزرگی است که سال‌هاست چشم انتظار آن هستیم الان که می‌بینیم کارگران در روستا مشغول کار هستند تنها به روزهای امیدبخش فردا فکر می‌کنیم اینکه صبح زود مجبور نباشیم برای داغ کردن تنور ساعت‌ها بوی دود هیزم را به ری بکشیم.

از چراغ نفتی برای گرم کردن خانه استفاده می‌کنیم در اکثر مواقع لباس‌هایمان بوی نفت می‌دهد و این موضوع برایمان رنج‌آور است خیلی‌ها سال‌ها پیش به خاطر نبود گاز از روستا کوچ کرده‌اند که قطعا ورود چنین نعمتی زمینه را برای مهاجرت معکوس آنها فراهم خواهد کرد.

و اما....

بدون شک توسعه شهرها از دروازه روستاها می‌گذرد، توسعه روستایی یکی از اجزای فرایند توسعه در هر جامعه‌ای به شمار می‌رود و برای تحقق این مهم ایجاد زیرساخت‌ها و ارائه خدمات زیربنایی ضرورتی انکارناپذیر است.

برخورداری مردم از شهری و روستایی از امکانات رفاهی مانند آب، برق، گاز و تلفن از  اصلی‌ترین حقوق آنان محسوب می‌شود، اگرچه در کشور ما شهرنشین‌ها بسیار زودتر از روستاییان از این خدمات بهره‌مند شدند و همین مسئله به افزایش مهاجرت روستانشینان به سمت حاشیه شهرها دامن زد اما در حالیکه استان ما در تعدادی از شاخص‌ها در کل کشور دارای ضریب پایین‌تری است ولی در بخش شاخص گازرسانی جزء 10  استان برتر کشور است و این نشان از تلاش بی وقفه کارکنان تلاشگر این بخش دارد.

گازکشی به مناطق روستایی کردستان با دیگر نقاط کشور، به دلیل توپوگرافی و صعب‌العبور بودن این منطقه متفاوت و هزینه بردارتر است و قطعا نیاز به اعتبارات بیشتری هم دارد.

انتهای پیام/2330/71

منبع: فارس

کلیدواژه: استان کردستان امید روستا سنندج مدیرعامل شرکت گاز کردستان کردستان فعله گری پروژه گازرسانی نعمت گاز طبیعی طبیعی بهره مند جمعیت روستایی بهره مندی درصد جمعیت صعب العبور یک هزار تا پایان شعله ها شده اند جنگل ها بخش گاز سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۷۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان کردستان در سنندج

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌اله موسوی پیش از ظهر شنبه در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: تولیدات دستی و کشاورزی دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی کردستان در قالب یکصد غرفه در محل نمایشگاه‌های دائمی سنندج برپا شد.

وی افزود: در این نمایشگاه دانش‌آموزان محصولات و تولیدات دستی خود را در معرض دید بازدیدکنندگان و علاقمندان قرار داده‌اند.

وی یادآور شد: این نمایشگاه از امروز تا دهم اردیبهشت ماه جاری در محل نمایشگاه‌های دائمی سنندج از ساعت ۳ ظهر تا ۱۰ شب در معرض بازید مردم خواهد بود.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان ترویج روحیه کارآفرینی بین دانش‌آموزان، آشنایی دانش‌آموزان با مهارت‌های بومی محلی، تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم را از اهداف برپایی این نمایشگاه دانست.

موسوی تصریح کرد: در حاشیه این نمایشگاه دو غرفه به منظور هدایت تحصیلی دانش‌آموزان برپا می‌شود تا دانش‌آموزان به سمت رشته‌های هنرستان‌ها سوق پیدا کنند.

وی همچنین از برپایی غرفه هوش مصنوعی و آموزش‌های دیجیتال خبر داد و گفت: این غرفه نیز زمینه توانمندی دانش‌آموزان را در عرصه دیجیتالی به نمایش می‌گذارد.

کد خبر 6089810

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی ۲۳۷ روستای آذربایجان‌غربی از نعمت گاز‌طبیعی
  • بیش از ۷۰ درصد جمعیت کردستان از خدمات وزارت کار بهره‌مند هستند
  • بهره مندی بیش از ۴۸۰۰ نفر متأثر از سیل و آبگرفتگی از خدمات امدادی هلال احمر
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • برپایی نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان کردستان در سنندج
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • برپایی نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج