Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محمد میرزایی قمی رئیس مرکز هوا و اقلیم سازمان محیط زیست در آیین رونمایی از برنامه جامع اقدام ملی کاهش آلودگی هوا با اشاره به اینکه در این مراسم از پروژه سیاهه انتشار به مناسبت هفته هوای پاک رونمایی می‌شود، گفت: برای انجام این پروژه محمل قانونی ماده ۲۴ آیین نامه فنی ماده ۲ هوای پاک را داشتیم که سازمان مکلف شده بود تا شهریور سال گذشته نسبت به تهیه سیاهه انتشار اقدام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به همین منظور قراردادی را با دانشگاه‌های برتر با تولی گری دانشگاه تهران منعقد شد که بررسی سیاهه انتشار ۷ کلانشهر گنجانده شده بود و در سال ۹۸ دو شهر قم و کرمانشاه هم به آن افزوده شدند.

وی ادامه داد: کمیته نظارتی متشکل از اساتید دانشگاهی و دانشگاه شهید بهشتی بودند.

به گفته میرزایی قمی این پروژه برای اولین بار با این کمیت و کیفیت انجام شده و سیاهه انتشار منتشر شده در سال ۹۲ تنها برای شهر تهران با کمک جایکا و شهرداری انجام شده و مطالعات کنونی با دانش فنی بومی انجام شده است.

میرزایی قمی هدف اصلی از انجام این پروژه را براساس قوانین متعدد آلودگی هوا عنوان کرد و گفت: مترقی‌ترین این قوانین، قانون هوای پاک بوده است.

وی افزود: براساس سیاهه انتشار می‌توان تصمیم گیری ها انجام شود و نمای کلی از وضعیت آلودگی داشته باشیم.

میرزایی قمی با اشاره به اینکه تا امروز سهم دستگاه‌های اجرایی متناسب راهکارها برای کاهش آلودگی مشخص نبود. و این قابلیت ایجاد شده در سامانه محیط زیست همه به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.

وی به ایجاد ۱۳ شاخص را به عنوان سناریو و راهکار در دو سطح ملی و استانی در این برنامه اقدام ملی اشاره داشت و از ایجاد سامانه سیاهه انتشار که قابلیت تعریف سناریو مختلف و گرفتن خروجی را دارد، خبر داد.

میرزایی قمی از راه اندازی سامانه پیش بینی وضعیت آلودگی هوا نیز خبر داد و اظهار داشت: براساس تفاهم سه جانبه وزارت راه و کنسرسیوم دانشگاهی و سازمان محیط زیست قرار شد با ارائه داده به سازمان هواشناسی این سازمان به پیش بینی وضعیت اقدام کند.

وی افزود: در این برنامه خسارت‌های اجتماعی آلاینده‌های هوا به تفکیک کلانشهرهای ۹ گانه براساس دلار به تن انجام شده که به تفکیک کلانشهرها انجام شده است.

به گفته وی این پروژه در ایران بی نظیر بوده و تاکنون در این سطح با تکیه بر دانش فنی مطالعه‌ای صورت نگرفته بود و براساس معضلات کلان این معضلات به صورت اکادمیک بررسی نشده بود و موضوع آلودگی تبدیل به یک بحران شده بود.

وی با بیان اینکه منتقدین سازمان محیط زیست را بدون برنامه عنوان می‌کنند، ابراز داشت: این برنامه مشخص می‌کند چه اقداماتی در آلودگی هوا باید صورت بگیرد.

میرزایی تاکید کرد: اگر این پروژه صورت نگیرد هیچ راهکار دیگری نداریم، تا هزینه این راهکارها را در نظر نگیریم به هدف نمی رسیم.‌

کد خبر 5125325 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه تهران سازمان هواشناسی سازمان محیط زیست شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش ویروس کرونا آلودگی هوا شهر تهران شورای شهر تهران قوه قضاییه آب و هوا کمیته امداد امام خمینی میدان میوه و تره بار پلیس راهور وضعیت معابر تذکر به شهردار تهران مترو سیاهه انتشار آلودگی هوا انجام شده محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۷۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند

تین نیوز

دادستان عمومی و انقلاب اسلامی شهرستان تبریز اعلام کرد: در راستای صیانت از حقوق عامه برخورد با خودروهای شوتی و آلوده کننده صوتی تشدید شده است و نسبت به توقیف این خودروها اقدام می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، بابک محبوب علیلو با تاکید بر اینکه دستگاه قضائی با برهم زنندگان امنیت و آسایش مردم به شدت برخورد می کند، افزود: طرح برخورد با خودروهای شوتی و آلوده کننده صوتی با هدف ارتقای امنیت اجتماعی، انتظام بخشی و جلوگیری از بروز تخلفات و هنجارشکنی در سطح کلانشهر تبریز به ویژه در مناطقی از جمله شهرک ولی عصر، رشدیه، ائل گلی و مرزداران به مرحله اجرا گذاشته شد.

محبوب علیلو اظهار کرد: به منظور برخورد با خودروهای هنجارشکن که با دستکاری اگزوز و تولید صداهای ناهنجار و یا نصب انواع کیت های تولید صدا در اگزوز خودرو باعث تولید و ایجاد آلودگی شنیداری و دیداری شده و با انجام حرکات مخاطره آمیز زمینه نارضایتی شهروندان و سلب آسایش عمومی و بی نظمی در معابر را به وجود می آورند، دستورات مقتضی صادر و به مبادی اجرایی ابلاغ شده است .

به گفته وی، با پیگیری های انجام شده در اجرای طرح یاد شده، نتایج مطلوب و رضایت شهروندان حاصل شده است.

وی ادامه داد: در قالب اجرای این طرح از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۳۱ دستگاه انواع خودرو که با نصب تجهیزات و دستکاری غیرمتعارف وسیله نقیله خود اقدام به ایجاد آلودگی صوتی و مزاحمت برای شهروندان می کردند، در سطح شهر تبریز به پارکینگ منتقل و با تحویل پلاک تعمیری و اعمال قانون، خودرو به وضعیت استاندارد برگشت داده شده است.

محبوب علیلو افزود: برای صیانت از حقوق عامه تعداد ۴۲۰ فقره اعمال قانون نسبت به تخلفاتی همچون آلودگی صوتی و موارد دستکاری شده در تبریز انجام پذیرفته و اجرای این طرح تا رسیدن به وضعیت مطلوب ادامه خواهد یافت.

وی با اشاره به خودروهایی که در معابر به ویژه بزرگراه ها و اتوبان ها خلاف جهت تردد می کنند، گفت: حرکت خلاف جهت و نیز دنده عقب خودروها در اغلب مواقع حادثه آفرین شده و خسارات جانی و مالی متوجه شهروندان می کند که در این خصوص پلیس راهنمایی و رانندگی باید بدون اغماض این گونه خودروها را توقیف کند و برخورد لازم قانونی با رانندگان مربوطه به عمل آورد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • رونمایی از نخستین چاپ برگردان روزنامه ادب
  • ۱۰۰۰ قطعه زمین در راستای اجرای طرح جوانی جمعیت آماده سازی شد
  • اعلام برنامه‌های عبور از اوج مصرف برق در تهران
  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان شرقی
  • غیر حضوری شدن نوبت صبح مدارس برخی شهر‌های خوزستان
  • عملکرد مدیریت شهری خوی با کلانشهرهای کشور قابل مقایسه است
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند
  •  از نصب سردیس شهدا و مفاخر تا نورپردازی ورودی‌ها و نقاط مختلف شیراز
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد