Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ از چند سال گذشته موضوع قطع درختان در استان آذربایجان غربی و انتقال آن به استان‌های شمالی و مرکزی کشور مطرح است.

موضوعی که مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی در سال ۹۷ آن را تایید و حتی از افزایش آمار قاچاق چوب اظهار تاسف کرده بود.

از زمانی که قانون پنج ساله تنفس جنگل‌های شمال در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و قطع درختان ممنوع شد، قاچاقچیان به مناطق زاگرس روی آورده و اقدام به قطع درختان این منطقه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نقطه آغازین جنگل‌های زاگرس از سردشت و پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی بوده و این دو شهرستان در مجموع از ۱۰۱ هزار هکتار جنگل برخوردار هستند؛ بنابراین رویش این جنگل‌ها از شهرستان پیرانشهر آغاز و در ادامه ۱۱ استان کشور را دربرمی‌گیرد و در این راستا با توجه به این که از سالیان گذشته در قطع درختان جنگل‌های شمال محدودیت ایجاد شده بنابر این سودجویان و قاچاقچیان به جنگل‌های زاگرس و سردشت و پیرانشهر روی آورده‌اند.

قاچاقچیان درختان قطع شده را به کارخانه کاغذسازی شمال حمل می‌کنند

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اظهار تاسف از ادامه قطع درختان از مناطق زاگرس‌نشین بیان کرد: قاچاقچیان معمولا با کامیون‌های متعدد از غرب کشور و از مناطق زاگرس‌نشین درختان قطع شده را به کارخانه کاغذسازی شمال حمل می‌کنند.

جلال محمودزاده اظهار داشت: بنابراین این معضل که از سالیان گذشته آغاز شده همچنان ادامه دارد و با وجود این که اخیراً قانونی در کمیسیون تخصصی و در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مبنی بر این که حمل و قطع درختان جنگلی به منزله جنس قاچاق محسوب می‌شود به تصویب رسیده، اما متاسفانه باز هم مسئله قاچاق وجود دارد.

وی افزود: این در حالی است که نیرو‌های نظامی و گشت‌های ویژه مناطق باید با کامیون‌های حمل چوب برخورد و آنان را توقیف و جریمه نقدی کنند، اما برخورد‌ها مطابق قوانین نیست.

محمودزاده با انتقاد از سازمان جنگل‌ها و مراتع برای عدم برخورد با این معضل اظهار داشت: با وجود این که قانون نیز اجازه برخورد در این مسئله را داده، اما متاسفانه برخوردی صورت نمی‌گیرد و قاچاقچیان بدون ترس، دلهره و نگرانی کامیون‌های باری این درختان قطع شده را به شمال کشور حمل می‌کنند.

فروش چوب‌های تکاب و شاهین‌دژ با وجود نیاز صنایع چوب این شهرستان‌ها

این موضوع مورد انتقاد نماینده مردم تکاب و شاهین‌دژ در مجلس شورای اسلامی نیز قرار گرفت تا جایی که حسن همتی با اشاره به این که چوب‌های شهرستان‌های تکاب و شاهین‌دژ با وجود نیاز صنایع چوب این شهرستان‌ها به استان همجوار فروخته می‌شود گفت: در کنار تلاش برای حفظ منابع طبیعی لازم است قوانین اصلاح شوند.

با توجه به این که قطع درختان در ارومیه نیز وجود دارد حجت‌الاسلام سید سلمان ذاکر نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز با اظهار تاسف از قطع درختان در ارومیه و استان آذربایجان غربی و انتقال آن‌ها به استان‌های شمالی برای کاغذسازی بیان کرد: متاسفانه درختان این منطقه با ارزان‌ترین قیمت خریداری شده در حالی که می‌توان کارخانه کاغذسازی در این شهر ایجاد شود.

قاچاقچیان چوب با قطع درختان زیان‌های بسیاری بر محیط زیست وارد می‌کنند

نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان این که هم اکنون استان‌های غربی کشور تا حدودی درگیر مسئله قطع درختان و قاچاق چوب هستند افزود: به سبب درآمد‌ها و سود سرشاری که قاچاقچیان چوب به دست می‌آورند، زیان‌های هنگفتی به سیستم آب و هوا، اقلیم کشور و محیط‌زیست وارد شده تا به یک درآمد نامشروع دست یابند.

یعقوب رضازاده بیان کرد:، اما در سالیان گذشته به این امر توجه بیشتری شده است و سازمان و حراست جنگل‌ها و مراتع کشور، نیروی انتظامی و قوه قضائیه به آن وارد شده و در حد امکان و توان با این کار مقابله و مبارزه می‌کنند.

وی تاکید کرد: باید رابطان قوه قضائیه از لحاظ تجهیزات و امکانات تقویت شده و برخورد قضایی جدی و محکم با قاچاقچیان چوب انجام داده و جلوی این موضوع گرفته شود.

در ادامه سیدهادی قاسمی مدیرکل منابع طبیعی آذربایجان غربی نیز اظهار داشت: متاسفانه افراد فرصت طلب به درختان جنگلی دست درازی می‌کنند که در صورت مشاهده و در چارچوب قانون به شدت با آن‌ها برخورد شده و پرونده آنان به مراجع قضایی ارسال می‌شود.

منبع: تسنیم لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 قاچاق جنگل آذربایجان غربی قطع درختان جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۸۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی کشف شد

سردار مجید شجاع فرمانده مرزبانی خراسان رضوی گفت: در راستای جلوگیری از قاچاق سوخت و برخورد با قاچاقچیان سرمایه‌های ملی کشور، مرزبانان این فرماندهی در پست‌های کنترل و مراقبت مرزی با کنترل دقیق خودرو‌های ترانزیتی، قاچاقچیان سوخت را شناسایی و در مجموع از آنها ۲۰ هزار و ۵۸۰ لیتر سوخت قاچاق کشف و ۱۳ قاچاقچی سوخت را دستگیر کردند.

او افزود: ارزش این سوخت‌های قاچاق پنج میلیارد و ۳۳۴ میلیون ریال است و قاچاقچیان به مراجع قضایی معرفی شدند.

فرمانده مرزبانی خراسان رضوی ادامه داد: برخورد با قاچاقچیان سوخت قاطع است و به قاچاقچیان اجازه نخواهیم داد تا سرمایه‌های ملی کشور را به خارج از مرز‌های استان انتقال دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی کشف شد
  • کشف بیش از ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز دوغارون
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی
  • کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • سکانس‌هایی از فیلم ماه در جنگل
  • ضربه ۳ هزار میلیاردی پلیس به قاچاقچیان سوخت
  • ۹ کانون آفت جوانه‌خوار بلوط در جنگل‌های سردشت شناسایی شد