Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین دورۀ جایزۀ ادبی فلسطین با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مجمع ناشران انقلاب اسلامی، در این مراسم که در مجموعۀ فرهنگی شهدای انقلاب برگزار شد رضا اسماعیلی، دبیر جایزه فلسطین، محسن پرویز، رئیس هیئت مدیرۀ انجمن قلم، میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، مهدی براتی عضو هیئت رئیسۀ مرکز حمایت از گزینۀ مقاومت،مجتبی رحماندوست مدیر دفتر ادبیات بیداری حوزه هنری و همچنین اعضای هیئت مدیرۀ انجمن قلم حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ابتدای مراسم رضا اسماعیلی دبیر جایزه ضمن اشاره به اینکه فراخوان این جشنواره در سال گذشته منتشر شد، گفت: آثار متعددی به این جشنواره ادبی ارسال شد که به لطف خدا آثار مورد بررسی و داوری قرار گرفت و امروز از برگزیدگان این جشنواره تقدیر به عمل خواهد آمد. همچنین در این برنامه از هفت استاد بزرگوار که در حوزه فلسطین تألیفات و پژوهش‌های ارزشمندی را داشتند به رسم ادب تقدیرمی‌شود.

 

در ادامۀ مراسم محسن پرویز رئیس هیئت مدیرۀ انجمن قلم ایرانو دبیر جایزۀ جهانی فلسطین ضمن عرض خیرمقدم و تشکر از دبیرخانه جایزهداخلی فلسطینگفت: نکته‌ای که لازم است همه ما به آن توجه کنیم این است که گاهی بعضی افراد تشکیک می‌کنند و سوال ایجاد می‌کنند که چرا ما بحث فلسطین را مطرح می‌کنیم و چرا ما باید موضوع فلسطین را مطرح کنیم؟ اینیک صورت زیبای ظاهری دارد اما یک باطن مخربینیز دارد. باطن مخربش از اینجاست که در واقع فلسطین نماد مقاومت است و اگر ماجرای فلسطین با تصاحب سرزمین‌های اشغالی و رسمیت بخشیدن کامل به این موضوع و با محروم شدن سکنه اصلی  فلسطین از حضور در سرزمین‌هایشان حل شد، این در واقع رسمیت بخشیدن به تجاوز و حکومت زورگویان است. هر جنایتی اگر انجام شد و ما کوتاه آمدیم، در سطح جامعه جهانی، طبیعتاً اجازه دادیم که این اتفاق مجدداً تکرار شود و به شکل بدتری در جاهای دیگر تکرار شود. این فارغ از این است که اساساً رژیم صهیونیستییک رژیم غاصبی است که  در پی گسترش مرزهای خودشاست و در پی سیطره بر مکان‌های وسیعی است و در واقع یک غده سرطانی است که اگر درمان نشود مشکلات جامعه به راحتی حل نخواهد شد.

 

رئیس هیئت مدیرۀ انجمن قلم ضمن اشاره به دلیل انتخاب فلسطین برای یک جایزۀ با موضوع مقاومت گفت: آن روزی که بنا شد که جایزه‌ای برای مقاومت تشکیل شود، تصمیم  بر این شد که فلسطین را به عنوان نماد مقاوت انتخاب کنند و عنوان را جایزه فلسطین گذاشتند چرا که فلسطین نماد مقاومت است و نباید فراموش شود و آن نقطه ثقل اصلی جریان مقاومت است.

 

پرویز در بخش پایانی سخنان خود گفت:برنامه جایزه فلسطین در واقع بررسی آثار منتشر شده در این موضوع بود و امید داریم اینرویه و اهدای جایزه فلسطین به همین منوال که برگزار شد، هر چند وقت یکبار تکرار شود و ما دیگران را هم به این کار تشوریق کنیم و هر کس به سهم خودش به حرکت رو به جلوی این جایزه کمک کند.

 

در ادامۀ مراسم میثم نیلی ضمن تشکر از انجمن قلم برای برگزاری این جایزه گفت: قصه اصلی، قصه جنگ بسیار عمیقو یک مبارزه قدیمی میان کفر و توحید است و دعوای قدیمی میان حق و باطل است که همواره هر دو طیف یارانی داشته‌اند. این مبارزه در مقاطعی به قتال هم رسیده است.نکته این است که اصل مبارزه همیشه بوده و هست تا حرکت نهایی جریان حق شکل بگیرد.

 

نیلی با اشاره به آیۀ ولاتحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا گفت: جریان آزادسازی قدس سال گذشته در همین ایام سردار سلیمانی را از دست داد ولی به یک معنا شاید تازه او را به دست آورد. حاج قاسم مرد میدان سخت بود در حالی که امروز حاج قاسم جنگ نرم را هم فرماندهی می‌کند. حاج قاسمی که در دل‌های نویسندگان و هنرمندان الهام بخش است امروز هم در حال ادامۀ مبارزه است.

 

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی ضمن بیان اینکه در هر دوره‌ای جنگی میان حق و باطل بوده است و در دورۀ ما مبارزۀ حق و باطل بر سر موضوع فلسطین است گفت: معیار و ملاک امروز ایمان به آرمان فلسطین است و از این طریق می‌توان به نفاق و ایمان جوامع و حاکمان پی برد. به‌نظر بنده باید بیش از گذشته آمادگی ذهنی در جریان فکری هنری رسانه‌ای ایجاد کرد و اهالی هنر و ادبیات باید نقش درخشانی در این جهاد فرهنگی ایفا کنند. این جهادهای فرهنگی مقدمۀ پیروزی‌ها و نصرت‌های بزرگ در میدان سخت است.

رئیس شورای سیاست‌گذاری جایزۀ جهانی فلسطین گفت: امروز روز نشستن و بی‌خیالی و فریاد نزدن نیست بلکه روز صراحت و بیان شیوا و رسا در مقابل دشمنی است که به صراحت و به وضوح به مقابله با جریان حق قیام کرده است و آبروی خودش را برده است. جریان ادبیات و نشر کشور می تواند بخشی از آن صف نماز پر شکوه در مسجد الاقصی باشد و به این شکوه و عظمت افتخار کند.

نیلی در ادامه اظهارات خود بیان کرد: جمهوری اسلامی و سرمداران ادبیات انقلاب در تمام این سال‌هایی که گذشت باید نقش ویژه‌ای ایفا می‌کردند. حاج قاسم حامی و الهام‌بخش جریان مقاومت در سراسر دنیا بوده است. همین نقش را ادیبان و هنرمندان ما باید در مقابل هنرمندان سراسر دنیا ایفا کنند. امیدواریم که با عنایت حضرت زهرا سلام الله علیها سرعت این اقدام افزایش پیدا کند و همت مجموعه‌های ادبی و هنری بیش از پیش به کار بسته شود.

 

دیگر سخنران این مراسم حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی براتی بود که با اشاره به وضعیت منطقه و محور مقاومت ارتباط شبکه‌های مقاومت را بیش از پیش به هم پیوسته دانست و گفت: اگر امروز به وضعیت منطقه نگاه کنیم و به آرایش دشمن توجه کنیم و حتی اقدامات نظامی را رصد کنیم، متوجه جایگاه ارزشمند محور مقاومت خواهیم شد. فعالیت‌های اقتصادی کشورهای مقاومت جدای از روابط رسمی دولت‌ها تعریف شده است و امروزه تجار و تولیدکنندگان کشورهای مقاومت در حال ارتباط‌گیری با یکدیگرند.محور مقاومت علاوه بر اینکه به بازدارنگی رسیده است همواره به یک مسئله پای‌بند بوده است و آن مسئلۀ فلسطین است. فلسطین برای اسلام یک مسئلۀ اصلی است و یک قطب‌نمایی برای امت اسلامی است که فراموش نشده است و مقاومت اجازه نداده است به محاق رود.

 

براتی دربارۀ عادی‌سازی برخی کشورهای خائن به آرمان فلسطین گفت: در سال‌های اخیر مسائل مختلفی در مقابل مردم فلسطین قرار گرفته است ولی همواره گزینۀ محور مقاومت پیش‌رونده بوده است. حتی اگر امروز مسئلۀ عادی‌سازی وجود دارد مردم کشورها به این اقدام نگاه مثبتی ندارند و در دل‌ها و ذهن‌ها هیچگاه فلسطین فراموش نخواهد شد. دشمن نمی‌تواند درک کند روابط بی‌قید و شرط امت اسلامی یعنی چه. دبیرکل حزب‌الله حمایت‌های ایران از محور مقاومت را خارج از چارچوب بین‌المللی دانست و این نوع روابط را بی‌مثال می‌داند و دشمن از درک این موضوع عاجز است. امروز از تهران تا بلندی‌های لبنان و سوریه و یمن حاج قاسم و شهید ابومهدی المهندس به عنوان فرماندهان محور مقاومت به زندگی ملت‌ها معنا می‌دهد.

 

حجت‌الاسلام براتی این روزهای آشفتۀ امریکا را ثمرۀ تلاش‌های محور مقاومت دانست و گفت: در سالروز شهادت سردار سلیمانی علی‌رغم فشارهای دشمن تروریست، فقط در هند بیش از 400 مراسم برگزار شد. امروز افرادی که ما نتوانسته بودیم با آن‌ها ارتباط بگیریم با شهادت سردار سلیمانی جذب محور مقاومت شده‌اند و عکس سردار در منازل آن‌ها نصب شده است. این همان ادبیاتی است که از سخنان سیدحسن نصرالله برداشت می‌شود. سید بزگوار فرمود: انگیزه‌های ما در جنگ قابل مقایسه با انگیزه‌های شما دشمنان که به دنبال پاداش و دنیا هستند نیست.

 

براتی در پایان سخنان خود با اشاره به اهمیت و ضرورت استفاده از هنر برای انتقال مفاهیم مقاومت گفت: این معانی بلند و معنای ژرف نمی‌ماند مگر اینکه توسط هنرمندان در قالب هنر پیاده شود همانطور که امام خامنه‌ای فرمودند هر اندیشه‌ای که در قالب هنر نگنجد ماندنی نیست.

 

دیگر سخنران این مراسم مجتبی رحماندوستدانشیار دانشکده مطالعات جهان در رشته فلسطین بود که ضمن تشکر از دبیرخانه جایزه ادبی و اعضای شورای سیاست‌گذاری آن گفت: همانطور که بیان شد فلسطین نماد مقاومت شده است نه به معنای نمادینآن، بلکه به معنای واقعینماد شده است. اصل مسئله مقاومت در منطقه، مسئله فلسطین است و اوج مبارزه در منطقه مسئله فلسطین است یعنی اگر ما از آن  نقطه اوج هدف‌گیری کنیم سایر زیرمجموعه‌های آن و دامنه‌های این حوزه حل می‌شود چون فلسطین محل اتصال سه قاره است.

 

رحماندوست در ادامه بیان داشت: معتقدم جنگ نهایی جهان جنگ بین صهیونیست‌های جهان‌خوار با فرزندان خمینی است. قدس یک سنگ نشان است که ره گم نکنیم. اگر این مسیر و این هدف لحاظ شود، مردان حق طلب مسیر را گم نمی‌کنند. در بعضی از کشورها با تغییرهای حکومتیشان دشمنی و دوستی عوض می‌شود. مانند جنگ ایران و عراق که با تغییر حکومت موضع عراق از دشمنی با ما خارج شد. اما رژیم اشغالگر این طور نیست، عین نجاست است و تا کاملاً پاک نشود و از بین نرود و تا به زمین پاک انبیا دسترسی پیدا نکنیم این جنگ پایان نمی‌پذیرد.

 

در پایان این مراسم نفرات برگزیده معرفی شدند و هدایا و جوایز اهدا شد.

 

برگزیدگان بخش داستان بزرگسال و رمان:

فاطمه بکزاده و مجتبی صفدری

حوریه مشهدی‌ابراهیم(شایسته تقدیر)

 

بخش داستان کودک و نوجوان:

هدا حشمتیان(شایسته تقدیر)

 

بخش داستانک:

الهام نظام جو، فاطمهیونسیو فاطمه نودهی

 

بخش قطعه ادبی

حیدری، علی اکبریو ابراهیم قبله آرباطان

 

بخش شعر بزرگسال

علی سلیمیان، محسن کاویانی، افسانه سادات حسینیو سارا جلوداریان

 

بخش شعر کودک ونوجوان

ابراهیم قبله آرباطان

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: جایزۀ ادبی فلسطین مجمع ناشران انقلاب اسلامی مجتبی رحماندوست جایزه فلسطین محور مقاومت حاج قاسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۸۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوران جشنواره کن معرفی شدند

آفتاب‌‌نیوز :

«لیلی گلادستون» بازیگر نامزد اسکار فیلم «قاتلان ماه کامل»، «اوا گرین» بازیگر فرانسوی، «عمر سی» بازیگر فرانسوی، «ابرو سیلان» نویسنده فیلم برنده نخل طلای «خواب زمستانی» در سال ۲۰۱۴، «نادین لبکی» کارگردان فیلم «کفرناحوم» که در سال ۲۰۱۸ برنده جایزه هیات داوران جشنواره کن شد، «خوان آنتونیو بایونا» کارگردان اسپانیایی فیلم نامزد اسکار «انجمن برف»، «پیرفرانچسکو فاوینو» بازیگر ایتالیایی و «هیروکازو کورئیدا» کارگردان ژاپنی برنده نخل طلای ۲۰۱۸ با فیلم «دزدان فروشگاه» اعضای هیات داوران بخش مسابقه اصلی جشنواره کن را تشکیل می‌دهند و طبق اعلام پیشین «گرتا گرویک» کارگردان آمریکایی نیز ریاست هیات داوران را بر عهده دارد.

به گزارش ورایتی، هیات داوران بخش مسابقه اصلی جشنواره کن مسئولیت انتخاب برنده نخل طلای بهترین فیلم، جایزه بزرگ هیات داوران، جایزه هیات داوران، جایزه کارگردانی، فیلمنامه و بهترین بازیگر زن و مرد را بر عهده دارند.

بخش مسابق اصلی جشنواره کن ۲۰۲۴ امسال شاهد رقابت ۲۲ فیلم بلند شامل «مگالوپولیس» (فرانسیس فورد کاپولا)، «کارآموز» (علی عباسی)، «متل سرنوشت» (کریم آینوز)، «پرنده» (آندریا آرنولد)، «امیلیا پرز» (ژاک اودیار)، «آنورا» (شین بیکر)، «کفن‌ها» (دیوید کراننبرگ)، «ماده» (کورالی فارگیت)، «گرند تور» (میگوئل گومز)، «مارسلو میو» (کریستف آنوره)، «گرفتار جزر و مد» (جیا ژانگ-که)، «همه آنچه ما به عنوان نور تصور می‌کنیم» (پایال کاپادیا)، «انواع مهربانی» (یورگوس لانتیموس)، «عشق فیو» (ژیل للوش)، «الماس وحشی» (آگاته رایدینگر)، «اوه، کانادا» (پل شریدر)، «با ارزش‌ترین محموله‌ها» (میشل هازاناویسیوس)، «سه مایل مانده به پایان دنیا» (امانوئل پاروو) و «دانه انجیر مقدس» (محمد رسول اُف) می‌شود.

هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن از ۱۴ تا ۲۵ می ۲۰۲۴ (۲۵ اردیبهشت‌ماه تا ۵ خردادماه) برگزار می‌شود و «جورج لوکاس» خالق سری فیلم‌های «جنگ ستارگان» و استودیو انیمیشن سازی جیبلی ژاپن هم با دریافت جایزه نخل طلای افتخاری مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • معرفی برگزیدگان هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه
  • اسامی ۵۳ نوجوان راه‌یافته به باشگاه قاف اعلام شد
  • برگزیدگان ششمین دوره کنگره ملی شعر خلیج فارس معرفی شدند
  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • زمان برگزاری نخستین جشنواره پایان‌نامه برتر حقوقی
  • نویسنده اسیر فلسطینی برنده جایزه ادبی بوکر شد
  • برگزیدگان جشنواره عروسک خونه معرفی شدند
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند/ انتقاد پیشکسوت نمایش عروسکی از وفور جیغ، دست و هورا در تلویزیون!
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند/ انتقاد پیشکسوت نمایش عروسکی از وفور جیغ و دست هورا در تلویزیون!
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند