Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران غشایی از جنس نانولوله‌های کربنی ساختند که می‌تواند به تسریع دیالیز خون کمک کند و زمان آن را به شدت کاهش دهد. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور دریافتند که فرآیند‌های دیالیز سریع می‌تواند توسط منافذ غشای نانولوله‌های کربنی انجام شود و در نتیجه، مدت زمان درمان بیماران تحت همودیالیز به‌طور قابل توجهی کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در فرآیند‌های مصنوعی و طبیعی، توانایی جداسازی اجزای مولکولی در محلول‌های پیچیده بسیار مهم است. یکی از راه‌های انجام این کار، اعمال گرادیان غلظت از طریق غشای متخلخل است. در این روش مولکول‌ها یا یون‌هایی که در مقایسه با قطر منافذ ابعاد کوچکتری دارند، از یک طرف غشای متخلخل به طرف دیگر حرکت می‌کنند، در حالی‌که از عبور هر چیزی که ابعاد بزرگتری نسبت به ابعاد منافذ دارند، جلوگیری می‌شود.

در طبیعت، غشا‌های زیستی، مانند غشا‌هایی که در کبد یا کلیه‌ها وجود دارند، فیلتراسیون‌های پیچیده‌ای را انجام می‌دهند و در عین حال، بازده زیادی دارند. اما غشا‌های مصنوعی معمولاً بین نفوذپذیری و انتخاب‌گری یکی را ترجیح می‌دهند. در واقع با افزایش انتخاب‌گری، نفوذپذیری کم می‌شود یا برعکس.

مقاله‌ای در مجله Advanced Science منتشر شده که در آن تیم آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور نشان دادند که منافذ نانولوله‌های کربنی ممکن است برای حل مشکل انتخاب‌گری و نفوذپذیری به کار گرفته شوند. فرانچسکو فورناسریو، محقق اصلی این پروژه می‌گوید: «یافته‌های ما موجب افزایش دانش ما از پدیده‌های مهیج و غالباً درک شده نانوسیال‌ها می‌شود.»

به گفته محققان، این مطالعه تأثیرات عمده‌ای در بسیاری از حوزه‌های فناوری دارد. غشایی که از نانولوله‌های کربنی به‌عنوان کانال‌های حمل و نقل استفاده می‌کنند، می‌توانند موجب تسریع فرایند‌های همودیالیز شده و باعث کاهش قابل توجه زمان درمان شود.

به‌همین ترتیب، زمان و هزینه‌ای که برای تصفیه پروتئین‌ها و سایر مولکول‌های زیستی مشابه و همچنین بازیابی محصولات مفید از محلول‌های الکترولیت در نظر گرفته شده‌است، می‌تواند به میزان قابل توجهی کاهش یابد. عبور و مرور یون‌ها در میان الکترود‌ها به ابرخازن‌های با چگالی بالا منجر می‌شود.

محققان برای آگاهی و درک بهتر ساز و کار این غشاها، از متخصصان آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور کمک گرفتند. آنه فام و اد لاو از شبیه‌سازی‌های محاسباتی استفاده کردند و آوریل ساول از طیف‌سنجی تشدید مغناطیسی هسته‌ای برای بررسی حرکت یون‌ها در داخل نانولوله‌های کربنی استفاده کرد.

از دیگر افرادی که در این مطالعه مشارکت داشتند می‌توان به ملیندا جو، کیاتای چن، اریک مشوت، سی جین پارک، ماریسا وود و کوانگ جن وو از آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور و کامیل بیلودو از موسسه پلی‌تکنیک رنسلر اشاره کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دیالیز فناوری نانو نانولوله های کربنی نانولوله های کربنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۸۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی این آیین عصر پنجشنبه با حضور رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، رئیس پارک علم و فناری دانشگاه، مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره بنیاد دانشگاهی فردوسی و جمعی از خیران حوزه علم و فناوری در منزل این بانوی نیکوکار برگزار و به پاس قدردانی از این اقدام خیرخواهانه نشان نیکوکاری بنیاد دانشگاهی فردوسی به بانوی نیکوکار، ضیاالملوک فضل خراسانی اعطا شد.

این بانوی خیر در مراسم اهدای منزل خود گفت: به نظر من هر شخصی که ثروتی بیشتر از حد خود دارد باید از این اقدامات انجام دهد، من هر روز از اینکه این‌کار را انجام داده‌ام بیشتر از روز قبل احساس خوشحالی می‌کنم و هرگز پشیمان نیستم.

فضل خراسانی ادامه داد: این فضا بعد از من هست تا همه از آن استفاده کنند.

همچنین وی با اظهار خرسندی از آشنایی با جمع بنیاد دانشگاهی توضیح داد: گمان نمی‌کنم که کار بزرگی انجام داده‌ام بلکه به نظر من این کار طبیعی بوده و نیازی به تشکر ندارد.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد با تشکر و قدردانی از خانم فضل خراسانی بابت ایجاد مرکز نوآوری و فناوری دانشجویان بیان کرد: در استان خراسان رضوی نخبگان زیادی هستند که نیاز به حمایت دارند، حمایت‌های دولتی تنها می‌تواند بخشی از مشکلات را حل کند، اما حضور خیرینی همچون شما باعث سامان گرفتن اوضاع و زندگی دانشجویان نخبه می‌شود.

مسعود میرزایی افزود: ما در استان خراسان رضوی افراد زیادی را داریم که استطاعت مالی دارند و بسیار پسندیده است که این افراد وارد عرصه‌های علمی و فناوری شوند.

این منزل اهدا شده به مساحت ۵۰۰ مترمربع در خیابان ملاصدرای مشهد واقع است.

بنیاد دانشگاهی فردوسی نخستین سازمان مردم‌نهاد دانشگاهی در ایران است که در سال ۱۳۸۳ در دانشگاه فردوسی مشهد به همت جمعی از خیران دانشگاهی و غیردانشگاهی تأسیس شد و تاکنون در حوزه‌های فرهنگی، آموزشی، علمی و فناورانه فعالیت‌های عام‌المنفعه داشته و موفق به تأمین و احداث هفت خوابگاه دانشجویی با ظرفیت ۲۲۰۰ تخت با کمک خیران شده و اکنون نیز علاوه بر این فعالیت‌ها به تأسیس مراکز نوآوری برای حمایت از ایده‌های نوآورانه دانشجویان اقدام می‌کند.

دیگر خبرها

  • تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو و در حمایت از توافق با مقاومت
  • تظاهرات گسترده علیه نتیاهو و در حمایت از توافق با مقاومت
  • اولین پوست الکترونیکی قابل کشش در جهان
  • بهترین زمان برای مسواک زدن / چند بار در روز مسواک بزنیم؟
  • پیام ده‌روسی به لورکوزن: به کامبک اعتقاد داریم
  • بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد
  • ژاپن بر روی اینترنت نسل۶، ۵۰۰برابر سریع‌تر از نسل۵ کار می‌کند!
  • خیز ژاپن برای اینترنت نسل ۶، ۵۰۰ برابر سریع‌تر از نسل ۵!
  • ببینید/«کیت انتقال ژن» چیست؟
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب