Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@14:14:37 GMT

شاخص های سنجش آلودگی هوا سختگیرانه تر شد

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۹۱۴۶

شاخص های سنجش آلودگی هوا سختگیرانه تر شد

خبرگزاری آریا - شهر: امسال شاخص های سنجش آلودگی هوا سخت گیرانه تر اعمال شده است به طوری که با شاخص های سال گذشته آلودگی هوا سی درصد کمتر است به این معنا که هوایی که امروز آلوده معرفی می شود سال گذشته سالم بوده است.
به گزارش خبرنگار شهر، پیروز حناچی شهردار تهران در آیین تجلیل از سفیران هوای پاک شهر تهران گفت: ترافیک و آلودگی مشکل همه کلان شهرهای جهان است و همه شهرهای بالای جمعیت یک میلیون نفر به تناسب این بلا را تجربه می کنند اما این به معنای غیرقابل حل بودن آن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حناچی افزود: اگر نمودار آلودگی دو دهه اخیر شهر تهران را دنبال کنید می بینید که آلاینده ها روند کاهنده داشته اند ولی اقدامات دیگری هست که در نقطه مقابل این کاهش است و می تواند این زحمات را به باد بدهد.
او افزود: ما کشوری هستیم که منابع نفتی فراوانی داریم . نفت ما ویژگی هایی دارد مثلا گوگرد بالا از خصوصیات آن است. طبعا مشتقات آن هم گوگرد بالایی دارد. به همین دلیل گازوئیل پالایشگاه های ما هفت هزار پی پی ام آلایندگی گوگردی دارد. در حالی که در شهر تهران لازم است از سوخت 50 پی پی ام استفاده کرد.
او افزود: مسئولین می گویند در تهران مازوت نمی سوازینم اما آلودگی از مرز تقسیمات کشوری تبعیت نمی کند اگر در آبیک و قزوین نیروگاه ها مازوت بسوزانند آلودگی آن به تهران می رسد.
به گفته شهردار تهران قانون هوای پاک در سال 1396 تصویب شد که معروف به قانون نفس است. در این قانون بیشترین نقش را توسعه حمل و نقل عمومی بر عهده داردکه 70 بودجه آزاد ما را به خود اختصاص داده است.
او افزود: حل مشکل آلودگی تهران یک موضوع حاکمیتی است و شهرداری تهران نمی تواند حجم این بار عظیم را به دوش بکشد. بخشی از فرصت های ما از دست رفته است دولت هم می خواهد منابع را به ما بدهد اما محدودیت هایی دارد .
او به شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: در این شرایط تقریبا هم اتوبوسرانی و هم مترو با یک سوم ظرفیت فعالیت می کنند.
حناچی همچنین به آلودگی هوای تهران اشاره کرد و گفت: امسال شاخص های سنجش آلودگی سخت گیرانه تر بوده است به طوری که با شاخص های سال گذشته آلودگی هوا سی درصد کمتر است. هر ساله اواخر آذر و دی وارونگی هوا را داریم و این در گذشته هم بوده است.
همینک که باهم صحبت می کنیم شاخص ها حدود 97 و سرعت باد 4 متر بر ثانیه است .
او با بیان این که آلودگی هوا در شیوع و افزایش کرونا هم تاثیرگذار است، گفت: امسال با استفاده از عکس های ماهواره ای روزانه آلودگی هوای تهران را رصد کردیم که نشان دهنده تفاوت هایی در آلاینده هاست و کانون های آلودگی نزدیک صنایع سنگین و آلاینده ای هستند که قبلا این طور نبود. مقایسه ها نشان مید هد که امسال وضعیت حاد تری در آلودگی هوا داریم شاید شرایط تحریم تاثیر داشته است.
او در ادامه گفت: در کلان شهرها هیچ راهی جز کنترل آلاینده ها برای مقابله با آلودگی وجود ندارد. مدهایی مثل دوچرخه جایگزین مترو نیست ولی اگر با نگاه کاهش مصرف سوخت نگاه کنیم توجیه منطقی پیدا می کند.
شهردار تهران خاطرنشان کرد که اگر به جای هر خودرو یک پیاده و یک دوچرخه قرار بگیرند هم در آلودگی تاثیر دارد و هم در ترافیک‌. اما موفقیت در این زمینه ها صرفا کار شهرداری نیست بلکه دولت و مردم باید باهم انجام دهند.
حناچی درباره تمرکز در مدیریت شهری گفت: ما نیازمند تمرکز در مدیریت شهری هستیم و مردم هم خواهان آن هستند. مردم تاثیرگذاری می خواهند و زمانی این مهم محقق می شود که بتوانیم همه بردارها را هم جهت کنیم در غیر اینصورت کار به نتیجه نمی رسد. در همین راستا باید مسئولیت ها و اختیارات متناسب کنیم.
او با تاکید بر این که آلودگی هوا راه حل دارد، گفت: آلوده ترین شهرهای جهان به عنوان تجربیات موثر در کنترل آلودگی قابل مطالعه هستند. شاید اصلی ترین تصمیمات شان کنترل مصرف سوخت فسیلی است. استفاده از موتور های برقی یکی از راه هاست.
به گفته شهردار تهران موتور یک وسیله اصلی حمل و نقل در تهران است و برنامه داریم که استفاده از آن را اقتصادی کنیم و بار مالی ناشی از قیمت باتری را از آن برداریم. در این صورت استفاده از موتور برقی مورد استقبال قرار می گیرد و تصمیم گیران را برای اقدام آماده می کند. در این قضیه سمن ها و نهادهای غیردولتی نقش مهمی دارند.
او گفت: وقتی در موضوع کرونا و آلودگی از ظرفیت افکار عمومی و سمن ها استفاده کردیم موفق بودیم ، نباید آنها را رها کنیم. درخواست عمومی برای حل مشکل و تبدیل آن به درخواست منطقی و معقول به شکل نهادهای غیرعمومی بسیار تاثیرگذار است.
در آیین تجلیل از سفیران هوای پاک شهر تهران با اهدای جوایزی از برخی چهره‌های فعال در حوزه قانون هوای پاک و مبارزه با آلودگی از جمله تعدادی از بازیگران و هنرمندان صدا و سیما قدردانی و تشکر شد.
خبرنگار: اکبر بیاتی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شهردار تهران آلودگی هوا شهر تهران هوای پاک شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۹۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کیفی هوای کلان‌شهر اصفهان بر اساس داده‌های ۱۴ ایستگاه سنجش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت هشت صبح یکشنبه شانزدهم اردیبهشت با میانگین ۶۳ وضعیت قابل قبول را نشان می‌دهد.

بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر امروز در ساعت انتشار این گزارش در ایستگاه خیابان ۲۵ آبان، بولوار کاوه و دانشگاه صنعتی با عدد ۵۹، خیابان احمدآباد ۸۶، میدان انقلاب ۷۸، پارک زمزم ۷۲، رهنان ۶۵، خیابان زینبیه ۷۰، کردآباد و سپاهان‌شهر ۵۷، خیابان‌های فیض و فرشادی ۵۴ و ولدان ۶۸ AQI در وضعیت قابل قبول است.

شاخص هوای اصفهان همچنین در ایستگاه خیابان میرزا طاهر با عدد ۳۷ AQI وضعیت پاک را نشان می‌دهد.

امروز شاخص هوا در خمینی‌شهر با میانگین ۳۴ در وضعیت پاک، در شاهین‌شهر ۷۴، مبارکه ۶۲، کاشان ۵۷، قهجاورستان ۵۶ و نجف آباد ۷۰ AQI در وضعیت قابل قبول و در زرین شهر با میانگین ۱۰۴ ناسالم برای گروه‌های حساس و در سجزی با میانگین ۱۵۴ ناسالم برای عموم شهروندان ثبت شد. ایستگاه سنجش آلودگی هوای منطقه صنعتی دولت آباد قطع است.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.
این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.
شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

کد خبر 6096765

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • تهران از ابتدای امسال چند روز هوای پاک داشته است؟
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق