Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاریی فارس، سی‌ونهمین جشنواره ملی فیلم فجر، میزبان ۴ فیلم از آثار تولیدشده در سازمان هنری-رسانه‌ای «اوج» خواهد بود؛ ۴ فیلمی که هر یک با مختصات متفاوتی ساخته شده، اما بررسی دقیق آن‌ها، نشان از وجود سیاست‌گذاری‌های کلان حاکم بر تولیدات این مرکز دارد. گزارش پیش رو، به تحلیل رویکردهای فیلمسازی در سازمان اوج، با تأکید بر این آثار می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* تنوع آثار در ژانر و مضمون

محصولات سازمان هنری-رسانه‌ای اوج در جشنواره پیش رو، واجد تنوع قابل توجهی است. «کارو» در ژانر ملودرام ساخته شده و «مصلحت نظام» یک تریلر است. همچنین «پسر دلفینی» در قالب پویانمایی تولید شده و به نظر می‌رسد «منصور» (با نام قبلی «اوج ۱۱۰») بیش از هر چیز از قواعد ژانر زندگی‌نامه پیروی کرده باشد.

اگرچه از مضمون آثار یادشده اطلاعات قطعی چندانی در دست نیست، اما به نظر می‌رسد مضامین این فیلم‌ها نیز دارای تنوع نسبی باشد، چرا که سوژه «منصور» دستاوردهای علمی و نظامی شهید منصور ستاری است و از «پسر دلفینی» به عنوان پویانمایی مناسب مخاطب کودک نام برده شده است. «کارو» در حوزه دفاع مقدس ساخته شده و به رابطه یک مادر و پسر می‌پردازد و در مقابل «مصلحت نظام» فیلمی مردانه با درون‌مایه جاسوسی و امنیتی است.

* اعتماد به فیلم‌اولی‌ها

در این دوره از جشنواره که حضور کارگردانان فیلم‌اولی چشمگیر است، کارگردانی ۳ عنوان از ۴ فیلم محصول سازمان هنری-رسانه‌ای اوج نیز به عهده کارگردانان فیلم‌اولی بوده و به نوعی این سازمان در فراهم‌سازی عرصه کارگردانی برای چهره‌های تازه، پیشرو است.

سیاوش سرمدی پیش‌تر سابقه کارگردانی فیلم مستند و دستیاری کارگردان را دارد که برای نخستین بار کارگردان فیلم بلند را در «منصور» تجربه کرده است. حسین دارابی که در گذشته با تیزرهای فرهنگی و فیلم‌های کوتاه شناخته شده است، در «مصلحت نظام» برای اولین بار روی صندلی کارگردانی فیلم بلند سینمایی، نشسته است. همین اتفاق برای محمد خیراندیش کارگردان «پسر دلفینی» نیز افتاده است، چراکه وی در تجربه قبلی این تیم سازنده در عرصه پویانمایی بلند سینمایی، طراحی کاراکترها را بر عهده داشته است.

تردیدی نیست که یکی از کارویژه‌های اصلی مراکز حاکمیتی تولید فیلم و سریال همچون سازمان اوج، حمایت از حضور چهره‌های تازه در عرصه تولید و معرفی آن‌ها به سینمای حرفه‌ای است. این امر، علاوه بر کشف استعدادهای درخشان، زمینه را برای ورود نگاه‌های جدید فراهم می‌کند که حتی ممکن است در مواردی به گشایش مسیرهای تازه‌ای برای سینما منجر شود.

 

 

* پرهیز از همکاری با ستاره‌های نجومی

با نگاهی به فهرست بازیگران فیلم‌های سازمان هنری-رسانه‌ای اوج در جشنواره ۳۹ فجر، مشخص می‌شود که آثار یادشده به هیچ وجه پرستاره نیستند و از حضور ستاره‌های گران‌قیمت سینمای تجاری بهره نبرده‌اند.

این در حالی است که روند افزایش دستمزدهای بازیگران در سال‌های اخیر سرعت گرفته و گاه ۶۰ یا ۷۰ درصد هزینه‌های فیلم، به پرداخت دستمزد ۲ یا ۳ ستاره پرطرفدار اختصاص می‌یابد. منتقدان از این اقدام، به عنوان شیوه‌ای برای پوشاندن نقاط ضعف فیلمنامه و خلاء جذابیت‌های روایی قصه یاد می‌کنند.

در چنین شرایطی همان‌گونه که از سازمان اوج به عنوان یک نهاد حاکمیتی انتظار می‌رود، دستمزدهای نجومی پرداخت نکرده و اغلب آنچه را که هزینه کرده، در بخش‌های دیگر همچون فیلمنامه، پروداکشن و... صرف کرده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازیگران جشنواره فیلم فجر سلبریتی ها سازمان اوج فیلم منصور پسر دلفینی سازمان هنری رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۹۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکرهای یافته‌شده در گورهای جمعی غزه آثار شکنجه داشتند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، کارشناسان سازمان ملل متحد در گزارشی به ابعاد هولناکی از جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه اشاره کردند.

کارشناسان سازمان ملل متحد اعلام کردند: روی پیکرهایی که در گورهای دسته‌جمعی دو بیمارستان ناصر و شفا در برهه اخیر پیدا شدند، علائم شکنجه پدیدار شده است. همچنین برخی موارد احتمالیِ زنده‌به‌گورشدن افراد نیز دیده شده است.

در ادامه این گزارش آمده است: نسبت به گزارش‌های پیاپی از تعرض جنسی و خشونت علیه زنان، دختران و بانوان اسیر نزد نیروهای اسرائیلی ابراز انزجار می‌کنیم.

کارشناسان سازمان ملل متحد بیان کردند: کابینه اسرائیل در موارد پیاپی در اجرای تحقیقات مستقل، سالم و کارآمد در خصوص جنایت‌های اعلام‌شده ناکام بوده و شکست خورده است.

در ادامه این گزارش ذکر شده است: ما نسبت به هدف قراردادن زنان از سوی اسرائیل با چنین حملات وحشیانه، کورکورانه و نامتناسبی، احساس وحشت می‌کنیم.

این کارشناسان تاکید کردند: روزانه بیش از ۱۸۳ زن بدون هرگونه ماده مُسَکنی زایمان می‌کنند. این در حالی است که صدها نوزاد نیز به دلیل کمبود برق برای راه‌اندازی دستگاه انکوباتور نوزاد (دستگاه نگهداری از نوزادان نارس) جان خود را از دست می‌دهند.

کد خبر 6098694

دیگر خبرها

  • پیکرهای یافته‌شده در گورهای جمعی غزه آثار شکنجه داشتند
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوان
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران
  • حضور مخرب هوش مصنوعی در سینما/ به جوانان اعتماد کنیم
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • ببینید | عاقبت سلبریتی هایی که به ایران پشت پا زدند چه شد؟
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود