Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@03:50:31 GMT

100 پلاسکو در شهر

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۹۳۸۹

100 پلاسکو در شهر

خبرگزاری آریا - شهر: معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران اعلام کرد که 100 ساختمان به بلندمرتبگی پلاسکو با شرایط خطرناک در تهران وجود دارد که برای 30 ساختمان حکم قضایی صادر و این ساختمان ها پلمب شده اند.
به گزارش خبرنگار شهر، عبدالرضا گلپایگانی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران همزمان با سالروز حادثه پلاسکو گفت: بعد از حادثه پلاسکو، مصوباتی در نهادهای ناظر و قانون گذار گذرانده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مصوبات بر اساس آسیب شناسی که از وضع ساختمان ها و مقابله با آنها شده بود تکالیفی برای نهادها مشخص شده بود و تکالیفی به شهرداری تهران داده شد.
او ادامه داد: به نظر می آید برخلاف ناگواری و تلخی حادثه، زنگ هشدار کار خودش را کرده و برنامه ریزی دقیقی در این باره انجام شده است. بعد از حادثه این برنامه ریری انجام شد که همه ساختمان هایی که پروانه می گیرند ملزم باشند مبحث 3 قانون ملی مقررات را رعایت کنند.
گلپایگانی با بیان اینکه مبحث 3 مربوط به مقابله با آتش سوزی و حریق است، توضیح داد: در این ماده ضوابط و مقرراتی مشخص شده که بر اساس آن ساختمان هایی که طراحی و ساخته می شوند ملزم به اجرای مقررات رعایت آنها هستند و به عبارتی مبحث 3 مقررات برای آنها اجباری است. تقریبا از یک سال گذشته نقشه کل ساختمان ها بازبینی و بررسی می شود و اگر ایرادی باشد اصلاح و سپس پروانه ساخت صادر می شود.
او گفت: در گذشته تنها این اجبار برای ساختمان های بالای 6 طبقه وجود داشت اما در حاضر (در یک سال گذشته) برای همه ساختمان ها این دستورالعمل الزامی شده است.
33 هزار ساختمان پایش شدند
معاون شهردار تهران افزود: کار دیگری که همکاران در سازمان آتش نشانی انجام دادند پایش از ساختمان های موجود بوده است که در این پایش نیز 33 هزار ساختمان بررسی شده است. ساختمان های موجود به سه گروه کم خطر، میان خطر و پر خطر دسته بندی شده است. از این میان 3 هزار و 500 ساختمان نیازمند رسیدگی بود و تقریبا یکهزار ساختمان پرخطر در شهر تهران وجود دارد و 100 ساختمان بلندپایه مشابه پلاسکو است.
او ادامه داد: در شهر تهران نزدیک به یک میلیون پلاک ثبتی داریم. از سال 85 که خیلی از مقررات الزامی شدند دویست هزار ساختمان تخریب و بازسازی شده اند. حدود 500 هزار ساختمان دیگر در شهر تهران وجود دارد که قبل از سال 85 ساخته شده و عمدتا اجرای مقررات ملی ساختمان که مبحث مقابله با حریق هم در آن وجود دارد در آنها رعایت نشده است.
گلپایگانی گفت: با مصوبه شورای اسلامی شهر تهران سامانه ای به نام سامانه پایش ایمنی ساختمان ها ایجاد کرده ایم که به صورت دوره ای کل اطلاعات مرتبط با ایمنی ساختمان وارد این سامانه شده است و آنهایی که در مرحله خطر هستند دائما اخطار دریافت می کنند.
6 هزار ساختمان در سامانه پایش ثبت شده اند
او افزود: تا کنون 6 هزار ساختمان در این سامانه بارگذاری شده اند و روند رو به افزایش اطلاعات به صورت لایه بندی در اختیار گروه های متولی قرار می گیرد که بشود از خطر جلوگیری کرد.
گلپایگانی توضیح داد: با 100 ساختمان بلند شبیه پلاسکو مکاتبه کردیم و برای آنها حکم قضایی دریافت کرده ایم. حدود 30 یا 40 ساختمان در شهر تهران مشابه پلاسکو با حکم قضایی پلمب شدند و خیلی ها الزامات مقابله با آتش سوزی را رعایت کردند.
به گفته او؛ مالکان و ذینفعان این ساختمان ها حتی در برابر پلمب کردن مقابله می کنند و دستگاه قضایی نیز به آسانی حکم نمی دهد.
معاون شهردار تهران گفت که شهرداری در چارچوب وظایف و اختیاراتی داشته عمل کرده است. شهرداری اختیار پلمب کردن همه ساختمان ها را ندارد. پلمب کردن ساختمان با حکم قضایی انجام می شود.
او ادامه داد: علاوه بر ساختمان های معمولی ساختمان های دولتی و نهادها هم واجد ویژگی های کافی نیستند. تاریخ ساخت ساختمان خیلی از وزارتخانه ها مربوط به گذشته است. حتی ساختمان های صدا و سیما در مقابل حریق ایمن نیستند. به دلیل اینکه الزامات گذشته با امروز خیلی متفاوت است.
اعلام اسامی ساختمان های برای امنیت ملی مضر است
او گفت: لایحه ای برای ساختمان های دولتی تنظیم کردیم که به کمیسیون امور زیربنایی و کمیسیون کلان شهرهای دولت هم برده ایم و به زودی توسط معاون اول رئیس جمهور به دستگاه های دولتی ابلاغ می شود که آنها اقدامات جدی انجام دهند. ساختمان های با تعداد تصرف بالا و زیربنای بالا هستند و همچنین ساختمان هایی که گواهی ادامه فعالیت آنها منوط به مجوزهای دولتی است عمدتا دولتی هستند. به طور مثال بیمارستان ها منوط به مجوز دولتی هستند.
او درباره اعلام اسامی ساختمان ها نیز گفت: اعلام اسامی ساختمان ها از منظر امنیت ملی مشکلاتی دارد که نمی توانیم اطلاعات وضعیت موجود شهر را به صورت علنی اعلام کنیم.
خبرنگار: سمیرا امیرچخماقی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: هزار ساختمان شهر تهران ساختمان ها حکم قضایی شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۹۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوار غزه ۳۰ برابر مساحت خود آوار دارد

نوار غزه پس از پایان جنگ با مشکل آواربرداری ۴۰۰ هزار ساختمان ویران‌شده در این منطقه مواجه خواهد بود.

به گزارش اعتمادآنلاین، خبرگزاری جهان عرب طی گزارشی در این رابطه اعلام کرد، در حالی که جنگ همچنان در نوار غزه ادامه دارد، برخی از کارشناسان معتقدند که توقف جنگ به‌تنهایی نمی‌تواند مشکلات این منطقه دارای بیشترین تراکم جمعیتی را به زندگی طبیعی بازگردانده و باید فکر جدی برای آواربرداری بیش از ۴۰۰ هزار ساختمان ویران و نیمه‌ویران کرد.

یک مسئول عالی‌رتبه فلسطینی در این رابطه به این خبرگزاری گفت: در حال حاضر ۲۰ میلیون تن آوار ساختمانی در پنج استان نوار غزه که مجموع مساحت آن ۳۶۵ کیلومتر مربع است، وجود دارد.

این مسئول که خواست نامش فاش نشود تأکید کرد: یک‌چهارم این حجم از آوار که بر اثر حملات گسترده و مستمر هوایی، زمینی و دریایی ارتش اسرائیل علیه نوار غزه به وجود آمده، آهن هستند که سرتاسر منطقه را در بر گرفته است.

او تأکید کرد: تقریباً هیچ ساختمانی در نوار غزه از گزند این جنگ در امان نمانده است.

سازمان ملل متحد هم در روز دویستم جنگ غزه اعلام کرده بود، دست‌کم ۲۵ میلیارد دلار برای بازسازی خرابی‌های این جنگ مورد نیاز است، این در حالی است که مسئول فلسطینی خبر داده تقریباً نیمی از حجم این آوار طی دو ماه گذشته به وجود آمده‌اند که خود بیانگر شدت گرفتن بمباران‌های اسرائیلی از ماه مارس گذشته به بعد دارد.

به گفته کارشناسان، حجم آوار موجود در نوار غزه ۳۰ برابر مساحت این منطقه را پوشش می‌دهد و همین امر باعث می‌شود تا بازسازی این منطقه با دشواری‌های زیادی مواجه شود و کار باسازی چند سال به طول بینجامد.

بر اساس آمارهای اولیه منتشرشده تا لحظه تهیه این گزارش، ۱۳۱ هزار و ۲۰۰ ساختمان در نوار غزه به طور کامل و ۲۸۱ هزار ساختمان نیز به شکل جزئی تخریب شده‌اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سرکارگر یزدی چشم انتظار حمایت خیرین برای آزادی است
  • نوار غزه ۳۰ برابر مساحت خود آوار دارد
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولیعصر
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولی‌عصر(عج)
  • حریق گالن‌های قیر در پشت بام یک ساختمان در حال ساخت  
  • اگر نقشه ایران، نقشه یک ساختمان باشد! (تصویری)
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • پاکسازی غزه از آوار و بمب‌، ۱۴ سال طول می‌کشد
  • پیامک سازمان آب به شهروندان برای ذخیره آب چه معنایی دارد؟