Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدمهدی میرزایی قمی گفت: سامانه ملی سیاهه انتشار در راستای به روزسانی اطلاعات مربوط به آلودگی هوا و آلاینده ها راه اندازی شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدمهدی میرزایی قمی، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم در مراسم رونمایی از برنامه جامع کاهش آلودگی هوا گفت: سامانه ملی سیاهه انتشار در راستای بروزسانی اطلاعات مربوط به آلودگی هوا و آلاینده ها راه اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: این مطالعات تا به امروز انجام نشده بود و برای اولین بار دانشگاه ها پای کار آمده اند تا مطالعات انجام شود و به ما راهکار ارائه دهند. همیشه ما متهم بودیم که برای آلودگی هوا برنامه خاصی نداریم اما این اقدامات نشان می دهد که برنامه نیز وجود دارد و به دنبال حل ریشه ای مشکل آلودگی هوا هستیم.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: آمریکا در سال 2018 رقم 789 میلیون دلار صرفا بودجه برای بهبود کیفیت هوا هزینه کرده است و این نشان می دهد که اعتبارات ما چقدر پایین تر از این رقم است و نشان می دهد چقدر مقوله هوا مهم است. امروز به ازای هر دلاری که برای آلودگی هوا هزینه شود، منجر به سود 30 دلاری برای ما می شود زیرا مانع سایر آسیب ها می شویم.

میرزایی قمی ادامه داد: ما طبق مصوبه قانون هوای پاک و ماده 24 آن موظف شده بودیم که سامانه سیاهه انتشار را برای شهرهای پرجمعیت طراحی و راه اندازی کنیم. 13 دانشگاه تهران به رهبری دانشگاه تهران این پروژه را آغاز کردند و مقرر شد برای 9 شهر تبریز، تهران، اراک، کرمانشاه، قم، کرج، اصفهان، شیراز و اهواز طراحی شود.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم افزود: پروژه سیاهه انتشار در گذشته فقط در قسمتی از تهران انجام می شد اما امروز این سامانه در نقطه های مختلف کشور نیز عملیاتی می شود. در قانون هوای پاک به موارد زیادی از جمله بحث سوخت و فضای سبز و نوسازی حمل و نقل عمومی اشاره شده است اما ما نمی دانستیم با انجام هر کدام از این طرح ها تا چه میزان آلودگی هوای ما کاهش پیدا می کند که با راه اندازی سامانه سیاهه انتشار این امر ممکن می شود. از این پس مدیران با راه اندازی این سامانه می توانند به مراتب بهتر تصمیم گیری کنند. آلاینده ها در کشور ثابت و متحرک هستند و در این سامانه سهم هر کدام به صورت جزئی و دقیق در آلودگی هوا مشخص می شود.

میرزایی قمی تصریح کرد: این سامانه علاوه بر ارائه اطلاعات، راهکار و وظیفه هر سازمان را برای مقابله با آلودگی هوا را نیز مشخص می کند. تمامی اطلاعات در سامانه بارگذاری می شود و یک شفافیت ایجاد می شود که همگان می توانند آن را رصد کنند و به راحتی با مراجعه به سایت این سامانه می توان فهمید کدام دستگاه عامل آلودگی هوا است.این پروژه ادامه دار خواهد بود و قابل توسعه است. در این سامانه 13 شاخص مشخص شده است و برای هر استان برنامه بومی و در برخی از این شاخص ها برنامه های ملی ترسیم می شود.

او افزود: آموزش های لازم به استان ها داده شده است و مقرر شده است هر ساله اطلاعات تحت محاسبه قرار گیرد و اطلاعات در مورد آلودگی هوا به روز خواهد شد. سامانه پیش بینی آلودگی هوا نیز ذیل این سامانه تعریف شده است. طبق توافقی که میان وزارت راه، محیط زیست و دانشگاه تهران صورت گرفته است مقرر شده است این سامانه نیز راه اندازی شده و 72 ساعت قبل از روز آلوده این امر از طریق سازمان هواشناسی اعلام شود تا کمیته اضطرار بتواند بهتر در خصوص تعطیل کردن یا تعطیل نکردن شهر تصمیم گیری کند.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم در پایان اظهار کرد: سامانه سیاهه، انتشار تاثیر آلودگی هوا بر سلامتی جامعه و شهروندان را نیز مشخص خواهد کرد و نشان می دهد که هر آلاینده چه آسیب هایی را در پی دارد و حتی خسارت هایی را که بر ما تحمیل می کند، مشخص می کند.

انتهای پیام/

منبع:برنا

منبع: دانا

کلیدواژه: راه اندازی شد سیاهه انتشار نشان می دهد آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۹۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود

شهردار مشهد مقدس از راه‌اندازی سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی شهرداری مشهد، محمدرضا قلندرشریف در مراسم امضای تفاهم‌نامه تشکیل دفتر همکاری مشترک دانشگاه فردوسی و شهرداری مشهد اظهار کرد: یک لحظه غفلت در شهر باعث نارضایتی و بحران می‌شود، مثلاً نشست یک خیابان در مشهد به سرعت رسانه‌ای می‌شود و همه پیگیر آن می‌شوند.

وی افزود: دانشگاه‌ها درگیر موضوعات شهری هستند و بهترین مکان برای اینکه علم به عمل برسد، مدیریت شهری است چرا که ویترین خدمات دولت است؛ امروز شهرداری مشهد بیش از ۴۰۰ خدمت به مردم ارائه می‌کند و این گستردگی کار مقداری مدیریت شهری را به سمت تصمیم لحظه‌ای می‌برد و اگر از قبل برای بحران فکر شده باشد، تصمیم هم لحظه‌ای و هم علمی خواهد بود.

قلندرشریف اضافه کرد: دانشگاه در این زمینه می‌توانند کمک کند و در کنار آن خلاقیت نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، در این دوره مدیریت شهری دفتر خلاقیت در شهرداری تشکیل شد که کارهای خوبی نیز انجام شده است.

شهردار مشهد مقدس افزود: ارتباط مناسب بین خلاقیت با بدنه شهرداری، ظرفیت خوبی برای همکاری دانشگاه و شهرداری به وجود آورده و این همکاری تصمیم‌گیری برای مدیریت شهری را در موقعیت‌های مختلف آسان می‌کند.

وی با بیان اینکه تا امروز پژوهش‌های زیادی برای شهرداری انجام شده که عملیاتی نبوده است، گفت: اگر پایان‌نامه‌ها هدف‌دار باشند و در قالب موضوعات شناسایی شده تنظیم شوند، کار ما در شهرداری راحت‌تر خواهد شد.

قلندر شریف تصریح کرد: سامانه شمس برای شناسایی موضوعات شهرداری در حال راه‌اندازی است و همه مسائل شناسایی شده در آن ثبت می‌شود و ما هم از ایده‌ها برای حل آن‌ها استقبال می‌کنیم.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: امروز مشهد به‌عنوان دبیرخانه خلاقیت کلانشهرها تعیین شده و در حوزه هوشمندسازی و خلاقیت پیشرو است و در ارزیابی صورت گرفته رتبه اول کشور و سوم غرب آسیا در هوشمندسازی را داریم.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال این هستیم تا همه فرآیندهای خدمات شهری آنلاین شود، یادآور شد: در حال حاضر جمع‌آوری پسماند خشک، مجوزهای حمل خاک، آتش‌نشانی و … هوشمند شده است و در آینده نزدیک هم پیش‌نویس پروانه ساختمانی در لحظه صادر خواهد شد.

قلندر شریف تاکید کرد: اگر در این حوزه‌ها سریع پیش نرویم عقب می‌مانیم و این مستلزم این است که ارتباط میان شهرداری و دانشگاه شکل بگیرد و پایان‌نامه‌ها کاربردی باشد، اگر علم با تجربیات عملیاتی شهرداری ترکیب شود در آموزش دانشگاه هم تأثیرگذار است و آن را تقویت می‌کند.

وی گفت: ٢٠ کار ویژه در مدیریت شهری استخراج شده و روی آن کار می‌شود، همکاری میان دانشگاه فردوسی و شهرداری مشهد را می‌توان از اینجا شروع کرد، با برقراری این همکاری دانشجویان می‌توانند تأثیرگذاری کارشان را ببینند و از طرف دیگر در شهرداری، هم هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند و هم کیفیت کار بالا می‌رود.

کد خبر 747677

دیگر خبرها

  • انتشار مشخصات بیش از ۸۵۰ قلم کالای مسروقه در سامانه نما
  • دستگیری عامل تیرندازی در منطقه فرحزاد تهران
  • کدام کشورها تیک‌تاک را ممنوع کرده‌اند؟
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی
  • انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی به شرط ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان
  • شفافیت در سند تحول و تعالی قوه قضاییه
  • ۵ صفحه مجازی به دلیل انتشار محتویات خلاف اخلاق و عفت عمومی مسدود شد
  • بسترسازی برای پرداخت کلیه تسهیلات خرد بانک توسعه تعاون از طریق تی تی پلاس
  • سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود
  • کدام استان‌ها و دستگاه‌ها در تبدیل مجوز‌های کاغذی صدرنشین هستند؟