Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، پژوهشگران این دانشگاه می‌گویند هواپیمای مذکور قادر خواهد بود تا ۹۵ درصد از اکسید نیتروژن منتشر شده خود را جذب و نگهداری کرده و از آلودگی محیط زیست جلوگیری کند.

دی اکسید کربن منتشرشده توسط هواپیماها، دو تا سه درصد از کل دی اکسید کربن منتشرشده در جهان را شامل می‌شود و از سوی دیگر موتور هواپیماها اکسید نیتروژن نیز تولید می‌کنند که آلاینده مضر دیگری است که موجب افزایش آمار مرگ و میر در جهان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران با بررسی انواع سیستم‌های کنترل گازهای آلاینده در کامیون‌های دیزلی و دیگر وسایل نقلیه زمینی، سیستم پیشرانه جدید را طراحی کرده‌اند. مشکل اصلی آن است که توربین‌های گازی در زیر بال‌هایی که باعث چرخش پروانه‌های هواپیما می‌شوند قرار می‌گیرند و در نتیجه محتویات خطرناک اگزوز هواپیما را نیز به محیط بیرون پمپاژ می‌کنند. از سوی دیگر اتصال دستگاه کنترل انتشار به آنها به شدت بر توان رانش هواپیماها تأثیر منفی می‌گذارد. اما با جایگذاری مجدد توربین‌های گازی در محفظه بار هواپیما می‌توان این مشکل را حل کرد.

در این شرایط از توربین‌های گازی، می‌توان برای تولید برق استفاده کرد و این برق انرژی مورد نیاز پروانه‌های هواپیماها را تأمین می‌کند. در همان زمان، خروجی اگزوز توربین‌های گازی، توسط یک سیستم کنترل انتشار که در محل نگهداری بار هواپیما قرار دارد، محبوس می‌شود تا از آلودگی هوا جلوگیری شود.

از این سیستم می‌توان برای حذف ۹۵ درصد از آلایندگی‌های اکسید نیتروژن و ۹۲ درصد از موارد مرگ و میر ناشی از این آلودگی استفاده کرد. این سیستم میزان مصرف سوخت را تنها به میزان ۰.۶ درصد افزایش می‌دهد. هنوز مشخص نیست چه زمانی از این ایده برای تولید هواپیماهای جدید استفاده می‌شود.

کد خبر 5125228

منبع: مهر

کلیدواژه: هواپیما آلاینده ها حفاظت از محیط زیست شرکت دانش بنیان واکسن کرونا حاکمیت سایبری ویروس کرونا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شبکه اجتماعی همراه اول تحقیقات علمی فناوری نانو واکسن فایزر فناوری فضایی نوآوری زیست فناوری فیس بوک توربین های گازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۱۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش کارایی توربین بادی با بال پرنده

به‌گزارش همشهری آنلاین به نقل از نیوساینتیست، یک اصلاح در طراحی توربین‌ها با الهام از بال‌های کرکس آند می‌تواند انرژی تولیدشده توسط توربین‌های بادی را افزایش دهد.

تاکنون ویژگی‌های بال پرندگان که معمولا در بال‌های هواپیما استفاده می‌شوند، روی پره‌های توربین غول‌پیکر مورد استفاده در تولید برق، آزمایش نشده بودند.

خشایار رهنمای بهمبری در این‌باره گفت: جمع‌آوری داده‌های تجربی روی توربین‌های بادی مجهز به بال به‌دلیل اندازه آنها بسیار دشوار است. گروه تحقیقاتی بهمبری بال‌هایی را با الهام از سنگین‌ترین پرنده جهان، طراحی کردند. این پرنده می‌تواند مسافت‌های بسیار زیادی را با وجود وزنی بالغ بر ۱۵ کیلوگرم طی کند.

بیشتر بخوانید:

کشف سیارکی جالب که بچه ماه است!

یک شبیه‌سازی رایانه‌ای از جریان هوا از طریق یک توربین نشان داد که این بال‌ها به‌طور متوسط ۱۰درصد نیروی کشش را کاهش و بازده را افزایش می‌دهند. به گفته بهمبری،‌ این بال‌ها باعث می وشند توربین‌ها با به حداقل رساندن مقاومت، انرژی بیشتری جذب کنند.

یکی از محققان دانشگاه استرالیای جنوبی به نام پیتر ماژوسکی نیز معتقد است یافته‌های این محقق ایرانی از لحاظ مهندسی و آیرودینامیکی منطقی است، اما مقاوم‌سازی توربین ها ممکن است چندان عملی نباشد هرچند برای توربین های جدید افزودن این مدل بال‌ها باعث بهبود عملکرد می شود.

کد خبر 846736 برچسب‌ها آب برق تکنولوژی (فناوری) انرژی نو

دیگر خبرها

  • (تصاویر) «چری» با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد
  • خودروی برقی پریمیوم «اکسید»، لوکس‌تر و پیشرفته‌تر از تسلا
  • آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ
  • ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است
  • «پراید»؛ بیشترین سهم تولید آلایندگی مشهد را داشته است
  • پراید در صدر جدول خودروهای آلاینده مشهد قرار دارد
  • (ویدئو) تصویری حیرت انگیز از فرود ناموفق یک بوئینگ
  • فروشگاه کولرگازی در تهران
  • فیلم/ ورود هواپیمای رئیس‌جمهور به فرودگاه بین‌المللی سریلانکا
  • افزایش کارایی توربین بادی با بال پرنده