Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@20:36:26 GMT

سیاست‌های واپسگرایانه و غیراخلاقی

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۳۱۶۵۴

سیاست‌های واپسگرایانه و غیراخلاقی

به گزارش تابناک، عباس عبدی روزنامه نگار، در روزنامه اعتماد نوشت: اینکه زنان عشایر را از دسترسی به وسایل پیشگیری محروم کنند سیاست غیر انسانی است و هیچ کمکی به مسأله جمعیت نمی‌کند، بلکه آن را بدتر می‌کند یا غربالگری را دچار مشکل کنند. جمعیت موضوعی است که هر گونه سیاستی که امروز درباره آن اتخاذ و اجرا شود آثارش دو دهه بعد آشکار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مجبور کردن خانواده‌ها و زنان به فرزندآوری نتیجه‌ای جز بدبختی و افزایش مرگ و میر کودکان و مادران ندارد. در کدام کشور جهان است که برای فرزندآوری غربال‌گری را حذف می‌کنند تا کودکان ناقص‌الخلقه به دنیا بیایند. در کدام آنها دسترسی به وسایل جلوگیری را محدود می‌کنند؟

گمان نکنید که این نگاه فقط منحصر به منتقدین و اصلاح‌طلبان است. آقای دکتر مرندی که یکی از طرفداران کنونی افزایش جمعیت است، در این باره تحلیل دقیقی دارد که خواندن آن مفید است:

”ببینید مردم به زندگی شان نگاه می کنند و بررسی می کنند که آیا می توانند بچه داشته باشند یا نمی توانند. وقتی که دید نمی تواند و از پس فرزند بیشتر بر نمی آید، خب فرزند هم به دنیا نمی آورد. الان چرا خانواده ها فرزند بیشتر نمی آورند؟ الان هم آیا کسی آنها را تشویق به فرزند کمتر می کند؟

این شیب تند کاهش جمعیت را ما با نیروی نظامی و اجبار مردم به دست نیاوردیم. بلکه انتخاب خود آنها با توجه به شرایطشان بود. مردم خودشان مراجعه کردند. خود خانم و یا آقا می خواست که لوله هایش را ببندد و یا وازکتومی کند. پس این اراده مردم است. لذا باید ببینیم چرا مردم این اراده را دارند. نباید ساده اندیشی کرد. نمایندگاه طرحی آوردند و امضا گرفتند. ساده اندیشی است اگر فکر کنیم با این امضاها جمعیت زیاد می شود. این نگاه خطرناک است. اصلا چه کسی می داند این قانون وجود دارد یا ندارد؟ ما باید لایحه ای بنویسیم و خیلی هم روی آن کار کنیم تا اجرا شود. خیلی کار مشکلی است. ما این همه در مورد شیر مادر تبلیغ می کنیم چرا اثر نمی‌کند؟ این کاری است که صدمه ای به کسی وارد نمی کند در قرآن هم هست. ولی به راحتی با یک شیرخشکی که حتی تبلیغ برای آن نمی شود، جایگزین می شود...

جوان ها مشکل اقتصادی دارند و اگر خانواده ها حمایت نکنند نمی توانند از پس زندگیشان برآیند. من همین الان اگر از بچه های خودم که استاد دانشگاه هم هستند حمایت نکنم، زندگیشان تامین نمی شود. نوه های من با حمایت مالی من دارند بزرگ می شوند. خوب این مشکلات را هم باید برطرف کنیم. همه که پدر بزرگی ندارند که بتواند کمکشان کند. دولت باید حمایت کند. یکی از مسئولین در جلسه کمیسیون می گفت که من به بچه هایم می گویم بچه دار شوید، من حمایتتان می کنم. ولی حرفم را گوش نمی دهند.“

کل مطلب ایشان خواندنی و درست است که به تکرار همین مقدار بسنده می‌کنم.

قرار نیست افزایش جمعیت ایران در چارچوب الگوی رشد جمعیت نیجر و اوگاندا و اتیوپی باشد که همزمان مرگ و میر و نیز زاد و ولد بالا دارند، ایران باید از ساختارهای رشد جمعیت در کشورهای توسعه‌یافته تقلید کند. مثلاً ایرلند یا آرژانتین، که هم مرگ و میر کم است و هم زاد و ولد قابل توجه است.

برای این کار باید در درجه اول اشتغال را زیاد کرد. در واقع معیشت خانوار را باید بهبود بخشید. در مرحله بعد باید از طریق رشد اقتصادی جامعه، خدمات ارزشمندی را برای زایمان، نگهداری کودک، آموزش و بهداشت کودکان فراهم کرد. اکنون زایمان و بزرگ کردن کودک بسیار گران تمام می‌شود. باید امکانات لازم را برای تسهیل خانواده و ازدواج فراهم کرد. وام ۷۰ میلیونی چاره درد نیست، اشتغال، اشتغال، درآمد و درآمد چاره‌ساز است. بدون پرداختن به اشتغال و تولید وقت خود را تلف می‌کنید.

اخیراً یکی از آشنایان که با شور و علاقه فراوان صاحب اولین فرزند خود شد برحسب تصادف دچار زایمان زودرس شد. هزینه بیمارستان او چنان سنگین شده که احتمالاً پشت دست خود را داغ می‌کند که دوباره بچه‌دار شود. جالب است که بگویم اورژانس او را به بیمارستانی برد که بخشی از سهام آن و عضویت در هیات مدیره آن در اختیار خانواده کسی است که لغو غربالگری را به پزشکان تبریک گفته است، و چنان هزینه سنگینی برای نگهداری یک کودک زودرس دریافت کردند(شبی ۵ میلیون تومان) که وسط درمان او را به بیمارستان دیگری بردند تا هزینه کمتری پرداخت کنند!(شبی یک میلیون تومان)

البته خودشان می‌گویند نگهداری کودک به این مدت طولانی نیازی نبوده و هدف سودجویی غیرضرور داشته‌اند زیرا در بیمارستان جدید گفته‌اند نیازی به ماندن کودک در بیمارستان نیست!! حالا اگر کسی فکر کند که تولد کودک معلول برای این افراد سود شخصی دارد چه جوابی باید به او داد؟

تازه این آغاز راه است و تا بزرگ کردن آن کودک راه طولانی در پیش است. بعلاوه آنان وضع اقتصادی نامناسبی ندارند و با هر زحمتی که هست از پس پرداخت این هزینه برمی‌آیند، ولی بالای 95 درصد مردم فاقد چنین توانی برای پرداخت هستند. بهتر است ابتدا این مشکلات را حل کنید.

من حاضرم شرط ببندم که مطالعه‌ای در باره سیاست‌مداران کنونی طرفدار افزایش جمعیت انجام و نشان دهم که خودشان و فرزندانشان بیش از دیگران از فرزندآوری گریزان هستند. آنان خودشان و فرزندانشان حاضر نیستند که اقدام به فرزندآوری کنند، بعد برای دیگران نسخه می‌پیچند.

مسئول اصلی کاهش رشد جمعیت کشور اصول‌گرایان طرفدار رشد جمعیت هستند، چون طرفداری به تنهایی کافی نیست، آنان مسئول کاهش تولید و درآمد کشور و فقر عمومی هستند و این عوامل، ریشه اصلی کاهش رشد جمعیت است.

با سیاست‌های اقتصادی کنونی و نیز سیاست خارجی غیر مفید و نیز دستورات اداری کسی بچه‌دار نخواهد شد. با این کارها جز وقت تلف کردن و عرض خود بردن و برای مردم زحمت درست کردن کار دیگری نمی‌توان انجام دهید.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا مازوت استیضاح ترامپ الکسی ناوالنی غربالگری جنین افزایش جمعیت عباس عبدی رشد جمعیت آلودگی هوا مازوت استیضاح ترامپ الکسی ناوالنی غربالگری جنین رشد جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۱۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار پلیس فتا از جرایم غیراخلاقی در اینستاگرام

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، سردار وحید مجید درباره جزئیات اجرای این طرح گفت: با اجرای طرح عملیاتی پیش دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی؛ شامل لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ؛ گردانندگان، مدیران و اعضا ۱۰ نشانگاه سایبری فعال شناسایی شده و مورد اقدام عملیاتی و قضائی قرار گرفتند.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد ۹۸۳۵ تارنما نیز مورد رصد عام قرار گرفتند که با بررسی اطلاعاتی سایبری بر روی ۳۸۴۲ فقره تارنمای مشکوک تعداد ۱۷۶۵ مورد مجرمانه مشاهده شد که از این تعداد ۷۶۵ مورد با تذکر تلفنی و با همکاری هموطنان تمامی محتوای نامناسب مسدود شد و مابقی برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

رئیس پلیس فتا فراجا افزود: با بررسی های صورت گرفته شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از ۹۱ درصد؛ کماکان بیش‌ترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به مطالبات گسترده و عمومی هموطنان از پلیس فتا برای پاکسازی و امن سازی فضای سایبر از محتواهای نامناسب و مغایر با شعائر دینی و هنجارهای عام جامعه و خانواده، گفت: بخش اعظم گزارشات این حوزه توسط کاربران فهیم و آگاه فضای مجازی به این پلیس گزارش شده است.

مجید تصریح کرد: اجرای طرح های عملیاتی و پیش دستانه در خصوص اینگونه جرائم که .باعث نگرانی خانواده های ولایت مدار ایرانی شده قطعا در اولویت پلیس فتا است.

رئیس پلیس فتای فراجا از هموطنان خواست که همچون گذشته در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را پلیس اطلاع دهند.

دیگر خبرها

  • عملیات جست‌وجو برای پیدا کردن «سبحان» ادامه پیدا می‌کند
  • ربایندگان «یسنا» حرفه‌ای بودند
  • ربایندگان «یسنا» حرفه‌ای بودند | در کمال نامردی او را در میان کلزاها رها کرده بودند
  • وضعیت بودجه و عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • نگاهی به سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • آمار پلیس فتا از جرایم غیراخلاقی در اینستاگرام
  • قدردانی وزیر بهداشت از تلاش جامعه مامایی در اجرای سیاست‌های جوان‌سازی جمعیت
  • قدردانی وزیر بهداشت از تلاش ماماها برای جوان‌سازی جمعیت
  • قدردانی از تلاش جامعه مامایی در اجرای سیاست‌های جوان سازی جمعیت
  • تقویت جست وجو‌ها برای پیدا کردن پیکر کودک غرق شده لردگانی