Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@16:01:43 GMT

۶۰ هزار حلقه چاه آب غیرمجاز در مازندران فعال است

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۳۶۴۷۲

۶۰ هزار حلقه چاه آب غیرمجاز در مازندران فعال است

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل محیط‌زیست استان مازندران، حسنیعلی ابراهیمی در دومین همایش ملی راهبردهای مدیریت منابع آب و چالش های زیست محیطی که روز جاری در دانشگاه علوم کشاورزی ساری برگزار شد، افزود: در ۱۰ سال گذشته با وجود مصوبه قانونی برای پلمب چاه‌های آب غیرمجاز صرفاً ۳۵۰ حلقه از این چاهها پلمپ شد که به طور میانگین سالانه ۳۵ حلقه چاه از سوی مسئولان مورد پلمب قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تعداد چاههای آب در استان مازندران را حدود ۱۴۷ هزار حلقه اعلام کرد و از کند بودن طرح نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای کشاورزی در استان نیز انتقاد کرد و اظهارداشت : تاکنون در این راستا فقط حدود یکهزار حلقه چاه آب کنتوردار شده است.

ظاهر شدن ریزگردها در مازندران 

حسینعلی ابراهیمی از ظاهر شدن کانون ریزگردها در شرق استان مازندران خبر داد و اظهارداشت: با خشک شدن ۲۵ درصد از مساحت خلیج گرگان و تالاب بین المللی میانکاله، این منطقه در آینده به یکی از کانون های ریزگردها در منطقه تبدیل خواهد شد .

وی اضافه کرد: با تبدیل این مناطق به کانون ریزگردها یکی از زیستگاه‌های مهم پرندگان کشور و منبع تامین کننده آب‌های زیرزمینی منطقه نابود خواهد شد و این رخداد اثرات منفی را در منطقه برجای خواهد گذاشت.

مدیرکل محیط زیست اظهارداشت: اگرچه محیط زیست تمام تلاش خود را با حفر کانال و لایروبی رودخانه‌های منتهی به خلیج گرگان از منابع مستقیم و همجوار برای احیاء این مناطق انجام داد، ولی ناهماهنگی ها در داخل استان باعث شد تا این برنامه ها نتیجه بخش نباشد.
ابراهیمی گفت: با وجود مصوبه ستاد استانی  برای اختصاص حق آبه از محل آب سدهای بالادست به تالاب بین المللی میانکاله ، تاکنون هیچ اقدامی از سوی دستگاههای مرتبط برای اجرایی کردن اختصاص حق آبه صورت نگرفت.
پناهگاه حیات وحش و تالاب بین المللی میانکاله با  ۶۸ هزار هکتار مساحت در شرق استان مازندران قرار دارد که امتداد آن از زاغمرز در شهرستان بهشهر تا آشوراده در شمال استان گلستان تنیده شد و حدود ۴۰ هزار هکتار از مساحت این پناهگاه را تالاب بین المللی میانکاله قرار دارد که سالانه پذیرای حدود ۱.۵ میلیون پرنده از حدود ۱۳۰ گونه بومی و مهاجر است.
ورود شیرابه به آب زیر زمینی 
مدیرکل محیط‌زیست مازندران از دپوی غیربهداشتی زباله در ۲۷ سایت رسمی و غیررسمی استان نیز انتقاد کرد و افزود: هیچ یک از سایت های زباله در استان اصول دفن بهداشتی زباله را رعایت نمی ‌کنند و روزانه صدها متر مکعب شیرابه وارد آبهای زیرزمینی می شود.
به گفته ابراهیمی با وجود امکان بهره برداری از تکنولوژی بومی تصفیه شیرابه‌ از سوی نخبگان دانشگاههای ، تاکنون شهرداری ها و شوراهای اسلامی شهرها اقدام عملی برای بهره گیری از این تکنولوژی برای کاهش ورود شیرابه به آب های زیرزمینی انجام ندادند.
وی با ابراز گله مندی از پایین بودن میانگین بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب در استان مازندران گفت: در حال حاضر میانگین برخورداری شهرها از تصفیه خانه فاضلاب در سطح کشور حدود ۵۰ درصد می رسد و این میانگین در استان حدود ۱۲ درصد است.
مدیرکل محیطزیست مازندران راهکار عملی برای غلبه بر مشکلات زیست محیطی را هماهنگی و همکاری تمام دستگاهها و حمایت نخبگان از طرح های زیست محیطی در این استان بیان کرد و خواهان همراهی دانشگاهیان با طرح های زیست محیطی شد.
روزانه براساس آمار در استان مازندران بیش از سه هزار تن زباله تولید می شود که در ایام تعطیلات به واسطه ورود مسافران این میزان زباله به ۲ برابر افزایش می‌یابد.

در دولت یازدهم و دوازدهم ساخت ۲ واحد نیروگاه زباله سوز ساری و نوشهر در دست اجرا قرار گرفت که تاکنون زباله سوز نوشهر با حدود ۱۰۰ تن ظرفیت در روز به بهره برداری رسید و نیروگاه زباله سوز ساری نیز با ظرفیت ۴۵۰ تن تا پایان عمر هشت ساله دولت تدبیر و امید در مردادماه سال آینده بهره برداری خواهد شد.
 

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست مازندران تالاب میانکاله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست مازندران تالاب میانکاله سازمان حفاظت محیط زیست مازندران تالاب میانکاله اخبار کنکور تالاب بین المللی میانکاله استان مازندران بهره برداری زیست محیطی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۶۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد برارزاده ظهر شنبه در حاشیه بازدید از پروژه‌های اجرای شبکه‌های جمع آوری و تصفیه بهداشتی فاضلاب با اشاره به عقب ماندگی خدمات فاضلاب در استان دلیل اصلی این مهم را عدم تأمین اعتبارات کافی برای انجام طرح‌های فاضلاب بیان کرد و گفت: رشد جمعیت در جهان عموماً و به خصوص در جهان سوم و محدودیت محیط و زمین برای زندگی، انسان‌ها را وادار کرده است که از طبیعت و هر آنچه در آن وجود دارد با دقت و احتیاط کامل استفاده کنند اما استفاده بی رویه از خوان گسترده طبیعت در طول سالیان متمادی، محیط زیست را با مشکل احیا مجدد روبرو ساخته و بسیاری از نعمت‌های موجود را با خطر نابودی مواجه کرده است.

وی افزود: ورود فاضلاب‌های خام انسانی از طریق چاه‌های جاذب به سفره آب‌های زیرزمینی و نیز از کانالهای روباز و سرپوشیده به آب‌های سطحی و در نهایت تخلیه به دریا و دریاچه‌ها، موجب آلوده شدن این منابع گشته و بشر را با خطر کمبود آب آشامیدنی سالم و نابودی اکوسیستم دریایی و سرانجام تخریب محیط زیست انسانی و طبیعی مواجه ساخته است.

مدیر عامل آبفا مازندران دفع غیر بهداشتی فاضلاب را علاوه بر آلودگی منابع آب، ایجاد مناظر ناخوشایند زیست محیطی و جلب حشرات ناقل موجب شیوع بیماری‌های متعدد گوارشی و سایر بیماری‌های میکروبی و انگلی خطرناک دانست.

برارزاده با اشاره به تصفیه فاضلاب از نقطه نظر اقتصادی که باعث کاهش هزینه‌های درمانی و هزینه‌های بهسازی محیط زیست خواهد شد، گفت: از پساب حاصل از تصفیه فاضلاب‌ها نیز می‌توان در زمینه‌های مختلف از جمله آبیاری فضای سبز، کشاورزی و تغذیه آبخوان‌های زیرزمینی بهره برد در همین راستا به دلیل کمبود نزولات جوی در کشور، استفاده از پساب برای کشاورزی می‌تواند قسمتی از نیاز آبی استان را جبران کند.

وی تصریح کرد: قرارگیری بخش عمده سرزمینی استان مازندران در نوار ساحلی بزرگترین دریاچه دنیا، اهمیت و لزوم ساماندهی فاضلاب را دوچندان کرده در همین راستا ۱۸ پروژه فاضلاب در شهرهای استان مازندران و سه پروژه جمع آوری شبکه فاضلاب در روستاهای استان در دست اجراست که پس از بهره برداری ضمن حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی منابع آب‌های زیرزمینی و نیز حفظ سلامت جامعه می‌توان از پساب حاصله بیشترین بهره را داشت.

کد خبر 6089866

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • توقیف ۲۰ خودرو تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • توقیف ۲۰ خودرو متخلف تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد