Web Analytics Made Easy - Statcounter

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

عصر ایران؛ زینب رحیمی _ دی‌ماه امسال آلوده‌ترین ماه در ۱۰ سال گذشته بود. با این وجود مدیران دولتی و شهری همچنان توپ آلودگی را به زمین شهروندان هل می‌دهند و سعی دارند آنها را مقصر این وضعیت جلوه دهند.

۲۹ دی‌ماه روز ملی هوای پاک بود. تهران و تعدادی از کلانشهرها زمستان امسال روزهای به شدت آلوده‌ای را پشت سر گذاشتند برای همین منتظر بودیم که وزارتخانه‌ها و شهرداری‌ها دست‌کم گزارشی از عملکرد خود برای رفع آلودگی هوا منتشر کنند اما هیچ خبری نشد به همین مناسبت عصر ایران گزارشی ویدیویی آماده کرده که نشان می‌دهد هر یک از دستگاه‌ها در قبال قانون هوای پاک چه کردند؟
برای مثال همین وزارت نفت که سعی دارد مصرف افزایش مصرف گاز و استفاده از مازوت در نیروگا‌ه‌ها را هم به گردن مردم بیاندازد، پاسخ نمی‌دهدکه چرا به ماده ۱۸ قانون هوای پاک عمل نکرده و سوخت با استاندارد در اخیتار نیروگاه‌ها قرار نداده است؟
همچین وزارت نیرو که حالا ادعا دار مصرف گاز خانگی ۱۵ درصد در تهران و ۱۲ درصد در کل کشور بالا رفته، چرا به ماده ۲۳ آیین‌نامه ماده ۲ قانون هوای پاک مبنی بر فیلتراسیون نیروگاه‌ها عمل نکرده است؟ و چرا ماده ۱۹ قانون هوای پاک را زمین گذاشته و برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر به تعهد خود عمل نکرده است؟
وزارت کشور هم باید نسبت به نوسازی ناوگان اتوبوسرانی اقدام می‌کرد بر خلاف مواد ۹ و ۱۰ قانون هوای پاک در این زمینه پیشرفتی نداشته و حتی به مصوبه سال ۹۳ دولت هم پایبند نبوده و فیلتر دوده روی اتوبوس‌های کارکرده نصب نکرده است در حالیکه هزینه‌بردار نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پلیس راهور هم طرح LEZ یا طرح مناطق کم‌انتشار آلایندگی را در کلانشهرها اجرا نکرده است و سل‌هاست که با وزارت کشور بر سر مالکیت بر سرورها و تجهیزات معاینه فنی اختلاف دارد. البته اخیرا پلیس به دلیل ترخیص موتورسیکلت‌های رسوبی و فرسوده مورد انتقاد قرار گرفته است.
وزارت صنعت هم که در تلاش برای لغو یا تاخیر در اجرای مواد قانون هوای پاک ید طولایی دارد. از تلاش برای لغو قانون نصب فیلتر دوده روی خودروهای دیزلی بگیرید تا تلاش برای تاخیر مجدد در ارتقای استاندارد خودروهای یورو۵. از سوی دیگر این وزارتخانه برای اسقاط و از رده خارج کردن خودروهای فرسوده اقدام خاصی انجام نداده است.
وزارت صنعت در حوزه موتورسیکلت هم دستاورد مناسبی نداشته است. به طوری که اخیرا برخلاف ماده ۲ آین‌نامه قانون هوای پاک درخواست تاخیر چهار ساله در رعایت استاندارد یورو۵ برای موتورسیکلت‌ها را مطرح کرده است. افزون بر اینها پیش از این توانسته بود قانون اسقاط موتورسیکلت را هم به تاخیر بیندازد. از طرف دیگر وزارت صنعت به تعهدات خود در زمینه تولید و توسعه موتورسیکلت برقی عمل نکرده است.
البته سازمان استاندارد ملی شوراها و شهرداری‌ها هم به وظایف خود در راستای اجرای قانون هوای پاک عمل نکرده‌اند که شرح آن در گزارش ویدیویی آمده است.

بیشتر بخوانید: مازوت تنها متهم اصلی آلودگی هواست؟ چرا قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود؟ (فیلم) لینک کوتاه: asriran.com/003DJ3

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: قانون هوای پاک عمل نکرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۷۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌پنجشنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۲ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ اکنون شاخص کیفیت هوا با عدد ۴۹ در شرایط پاک (سبز) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه سنجش کیفیت هوا امروز در هیچکدام از ایستگاه‌های کلان‌شهر اصفهان در وضعیت آلوده (قرمز) و ناسالم (نارنجی) قرار ندارد، افزود: ایستگاه‌های دانشگاه صنعتی با شاخص ۶۱، کاوه با شاخص ۵۹، پارک زمزم با شاخص ۵۸، زینبیه و انقلاب با شاخص ۵۷ سالم (زرد)، ولدان با شاخص ۴۸، خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۴۴، رهنان با شاخص ۳۵، کردآباد با شاخص ۳۴، فرشادی با شاخص ۳۰، میرزاطاهر با شاخص ۲۹ و سپاهان‌شهر با شاخص ۲۶ در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد. ایستگاه فیض فعال نیست.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۴۹ در وضعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد، ایستگاه‌های احمدآباد با شاخص ۸۱، خرازی با شاخص ۵۸ و پروین با شاخص ۵۷ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، زرین‌شهر، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت کاشان با شاخص ۱۰۹ ناسالم (نارنجی)، قهجاورستان با شاخص ۷۰، زرین‌شهر با شاخص ۵۶، سجزی با شاخص ۵۸ و مبارکه با شاخص ۵۴ سالم (زرد)، خمینی‌شهر با شاخص ۲۴، شاهین‌شهر با شاخص ۳۵، و نجف‌آباد با شاخص ۶۲ پاک (سبز) ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی استان اصفهان و پیش‌آگاهی هوا، با خروج سامانه ناپایدار از روی استان تا اواسط هفته آینده جوی پایدار حاکم خواهد بود. آسمان شهر اصفهان نیز امروز کمی ابری تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 747775

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد، چه می‌شود؟
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد چه می‌شود؟
  • هوای پایتخت در مرز آلودگی ؛ وضعیت کیفیت هوای شهرستان‌های استان تهران + عکس
  • خرمشهر در وضعیت «نارنجی» آلودگی هوا
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • قانون عفاف و حجاب قانونی و شرعی است که باید همه به آن پایبند باشند
  • سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال
  • شاخص آلودگی هوای مشهد امروز چهارشنبه ۴ اردیبهشت