Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین ، در شرایطی که گزارش های مختلف حاکی از افزایش افسردگی در جهان به خصوص در دوران پاندمی کرونا است با یک روان شناس در این رابطه صحبت کردیم.

نصرالله منصوری روان شناس تربیتی و مشاور خانواده در این رابطه در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح کرد : سالیان سال است که در رابطه با افسردگی صحبت می کنیم، حال چه برای یک آقا باشد چه برای خانمی که زایمان کرده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افسردگی 34 نشانه دارد که در برخی ممکن است فقط یک نشانه وجود داشته باشد و در برخی دیگر هر 34 تا رویت شود.

اما با توجه به وضعیت کنونی کرونا ، افسردگی که در بدن رخ می دهد متفاوت با سایر افسردگی هاست. ریشه و منشا افسردگی معمولا به دلیل اتفاقاتی است که در نهایت ناامیدی در یک فرد به وجود آورده.

منصوری گفت: ویکتور هوگو می گوید همانطور که بال برای پرندگان جهت پرواز کردن مهم است امید هم برای انسان اهمیت دارد. امید معمولا در مسائل معنوی و اخلاقی و آموزهای دینی تقویت می شود. افراد زیادی در طول تاریخ همیشه سعی کرده اند انسان را به سمت و سوی امید بکشانند. چیزی که می تواند ما را ایستا نگه دارد و انگیزه به ما بدهد تا این انگیزه ما را به هدفی نائل کند امیدهای متفاوت است. این امیدهای بالا به نحوی با آسمان و عالم بالا متصل می شود.

این روان شناس تربیتی و مشاور خانواده افزود: ناامیدی افسردگی را پدید می آورد. کسانی که افسرده می شوند باید خودشان قدرت و قوتی داشته باشند. مواردی را دیده ام که مثلا فرد به سرطان دچار شده اما وقتی با او صحبت می کردم می گفت من امروز از دیروز بهتر هستم. او به خودش کمک می کرد تا از این موضوع خارج شود.

وی ادامه داد: اما برخی هستند که تمارض را دوست دارند و می خواهند جلب توجه کنند. او دوست دارد هر کسی را هم که می بینید به او ناامیدی بدهد و بگوید مثلا چرا مثلا زرد و زار شده ای و مسائلی از این دست. این دست از افراد خودشان را ترغیب می کنند که در بیماری بمانند که این شرایط خودش باعث می شود بیماری اندک به بیماری بزرگی تبدیل شود.

منصوری یادآور شد: اراده انسان در تقابل با افسردگی بسیار مهم است. ما افراد را به ارتقا تشویق می کنیم، مثلا اینکه فرد با خود بگوید آذر سال دیگر همین موقع مدل اتومبیل خود را بالاتر کرده ام. نتیجه این ایجاد انگیزه و اراده این است فرد وقتی از فردا چشم باز می کند با خود می گوید من یک روز دیگر به هدفم و خواسته ام نزدیک تر شده ام. این شرایط باعث می شود که فرد «نیفتد» چون به دنبال هدف خاصی است و به سمت آن حرکت می کند.

این روان شناس خاطرنشان کرد: انسان ابتدا اراده می کند و سپس به طرف هدف خود حرکت می کند. خیلی از افرادی که افسرده می شوند انسان های بدون هدف و انگیزه هستند. آنها باری به هر جهت زندگی می کنند و نمی دانند که چگونه باید این روز و اصلا زندگی را سپری کند.

وی اذعان داشت: معمولا ما ایرانی ها تعریف به خصوصی از عمری که سپری می کنیم نداریم. انیشتین می گوید: «انسان ها اگر می دانستند که زمان چقدر ارزش دارد هرگز کفش بنددار نمی پوشیدند.» باز و بسته کردن بند کفش زمان کوتاهی را به خود اختصاص می دهد اما انیشتین به همان زمان اندک هم اهمیت می داد.

منصوری گفت: ما اکنون با تشابه افسردگی بعد از کرونا با افسردگی بعد از زایمان روبرو هستیم. به هر حال باید به فردی که کرونا گرفته توجه زیادی کرد. بسیاری از خانم ها اکنون از این گله مند هستند چرا وقتی بعد از زایمان دچار افسردگی شدند کسی به آنها توجهی نکرد و او را در تنهایی خودش رها کردند. این عدم توجه باعث می شود افسردگی به مرحله تشدید برسد.

روان شناس تربیتی و مشاور خانواده افزود: ما باید در درون خانواده حس کمک رسانی را تقویت کنیم. در ادبیات دینی ما چیزی به نام صله رحم وجود دارد که اکنون کمرنگ شده است که البته در دوران کرونایی انجام نشود بهتر است. به هر حال این صله رحم یعنی وصل شدن انسان ها به یکدیگر. همین که یک فرد احساس کند در یک بلا به نام کرونا تنها نمانده است دارای قدرت جدیدی می شود.

وی افزود: اما وقتی که فرد احساس تنهایی کند او شاید نتواند این بحران تنهایی را مدیریت کند. بنابراین افسردگی در هر ایامی برای هر بیماری شرایط خاص خودش را دارد. همراهی با فردی که در نتیجه بیماری افسرده شده بسیار پراهمیت است.

این روان شناس اظهار داشت: افسردگی پس از کرونا هم باید کنترل شود. نباید به فرد بهبودیافته طوری تلقین شود که انگار او بلای حجیمی را پشت سر گذاشته. البته بیماری او هم نباید به هیچ انگاشته شود. مبادا فرد و اطرافیانش به «خودفریبی» و «دگرفریبی» دچار شود.   

وی تاکید کرد: هر چه امید، اعتقاد به آینده و معنویت نزد فرد تقویت شود او بیشتر و راحت تر می تواند افسردگی را پشت سر بگذارد. باور است که افراد را به حرکت در می آورد و این شرایط در ادامه باعث می شود تا افسردگی ولو در دراز مدت از فرد دور شود.

منصوری در پایان گفت: جواهر لعل نهرو می گوید: «سعی کنید اعتقاد مردم را از آنها نگیرید.» بنابراین ما باید باور به چیزی را که بالاترین درجه آن باور به خداست را حفظ کنیم. خداوند از رگ گردن به انسان نزدیک تر است و اوست که محبت را درون انسان ها قرار داده.

هیلدا حسینی خواه / جام جم آنلاین 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: افسردگی کرونا خانواده باعث می شود روان شناس انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۸۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح مدیریت تلفیقی (ICM) در سه هزار هکتار شالیزار مازندران به منظور تولید برنج سالم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، فرید بیگی، امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جلسه ستاد گیاه پزشکی استان مازندران در ساری از اجرای روش مدیریت تلفیقی (ICM) در اراضی کشاورزی مازندران خبر داد و اظهار کرد: این روش با اهداف حاصل‌خیزی خاک، مدیریت آفات و بیماری‌ها، مدیریت آب، تناوب زراعی، کنترل علف‌های هرز و استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی است.

وی افزود: برای تولید محصول سالم برنج به روش مدیریت تلفیقی (ICM)، مصرف بهینه کود، استفاده از تله‌نوری و مبارزه مکانیکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای این طرح در سه هزار هکتار اراضی شالیزاری استان به‌منظور تولید برنج سالم خبر داد و گفت: این برنامه سال گذشته در ۱۴۰ هکتار اراضی شالیزاری مازندران اجرا شد.

بیگی با اشاره به اینکه بیماری زنگ زرد از جمله بیماری‌های مهم مزارع گندم است، تصریح کرد: تاکنون با بیماری زنگ زرد در ۱۹ هزار هکتار مزارع گندم استان مبارزه شیمیایی شد.

وی با تاکید بر اهمیت مبارزه با آفت شپشک توت روی کیوی یادآور شد: به لزوم مبارزه با این آفت و دریافت گواهی ارتقای سلامت کیوی (کد QR) دستور کار قرار گرفت که وجود این آفت مانع صادرات کیوی به خارج از کشور می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی سال گذشته برای فعالیت آفت مگس مدیترانه‌ای و شکار آفت در سال قبل و ادامه این شرایط مطلوب در سال جاری، مبارزه با مگس میوه با اولویت کانون‌کوبی مورد تاکید است، عنوان کرد: سال گذشته مبارزه شیمیایی با مگس میوه در ۵۰ هزار هکتار و مبارزه غیرشیمیایی با این آفت نیز در ۱۰۱ هزار هکتار از باغ‌های استان انجام و ۱۳۷ هزار مگس به‌وسیله تله‌های فرمونی و جلب‌شونده در ایستگاه‌های پیش‌آگاهی استان شکار شد.

کد خبر 749095

دیگر خبرها

  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد