Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-05@22:01:38 GMT

پشت همه منابع بلوکه شده ایران آمریکا بود

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۳۸۹۸۱

رئیس کل بانک مرکزی: پشت همه این منابع بلوکه شده و عدم آزادسازی آن، دست‌های امریکا است؛ اما به هر حال ما باید تلاش کنیم و نمی‌توانیم بنشینیم؛ به همین دلیل ما با نخست وزیر عراق هم مذاکره کرده ایم. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی با حضور در شبکه افق، در خصوص مذاکره با مسئولان کره جنوبی در خصوص آزادسازی منابع بلوکه شده ایران گفت: اراده سیاسی در مسئولان کشور کره جنوبی برای حل این موضوع نیست، اما این بار قول داده‌اند تا با دست پر برگردند و این قولی است که قائم مقام وزارت امور خارجه این کشور ارایه داده است؛ اما کره درخواست ارایه برخی اقلام از جمله تست کرونا و آمبولانس را به ایران داده است؛ در حالی که به هر حال ۷ میلیارد دلار از این منابع در کره جنوبی بلوکه بوده و این کشور باید آن را آزاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کره جنوبی اراده‌ای برای آزادسازی هفت میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران ندارد

وی افزود: کره جنوبی باید منابع ایران را از طریق آمریکا بپردازد که مشکل هم همینجا است، اما اراده‌ای هم از سوی این کشور وجود ندارد.

همتی با بیان اینکه دولت همواره اقتدار خود را از مردم گرفته است، گفت: ما از نظر مردمی و توان نظامی یا حتی توان مذاکره اقتدار داریم و واقعیت این است که تحریم‌هایی که این بار رخ داده، بسیار بی سابقه بوده و همه جهان را علیه ایران بسیج کرده است؛ اما به هر حال این افتخار ایران است که روی پای خود ایستاد؛ اما فشار‌ها به سمت شرایط مثبت برای ایران تغییر جهت داده و تحریم‌ها اثرگذار نبوده است.

وی در خصوص درآمد‌های حاصل از صادرات برق و گاز ایران به عراق خاطرنشان کرد: این کشور نیز اراده سیاسی ندارد؛ چراکه درآمد‌های نفتی عراق به نحوی طراحی شده که درآمد‌ها باید از واشنگتن پرداخت شود؛ به نحوی که باید سهم کویت را کم کرده و مابقی را به حساب بانک مرکزی عراق واریز کند؛ اما تحریم‌ها دست عراق را بسته است؛ البته راهکار‌هایی که عراق برای آزادسازی منابع ایران ارایه داده با اجازه آمریکا بوده است؛ البته ما هم از این پول‌ها حتی در سنوات گذشته هم برای کالا‌های اساسی استفاده می‌کرده ایم.

پشت همه منابع بلوکه شده ایران آمریکا بود

همتی گفت: پشت همه این منابع بلوکه شده و عدم آزادسازی آن، دست‌های امریکا است؛ اما به هر حال ما باید تلاش کنیم و نمی‌توانیم بنشینیم؛ به همین دلیل ما با نخست وزیر عراق هم مذاکره کرده ایم.

وی ادامه داد: بانک تی بی آی عراق هم به این دلیل انتخاب شد که این بانک، بانک تجاری ارزی دولت عراق است و به ناچار باید آن را به عنوان بانک عامل می‌پذیرفتیم.

وی در خصوص نقش بایدن در روابط با ایران گفت: ترامپ برای سرنگونی و تعدیل نظام سیاسی ایران آمده بود و بنابراین نحوه برخورد و تعامل او با محور تغییر سیاسی و فروپاشی ایران بود؛ اما امروز روز شکست آن‌ها برای فشار حداکثری بر ایران بوده و پایان عمر ترامپ، به معنای پیروزی ایران است؛ چراکه من به خوبی می‌دانم که ترامپ چه بر سر اقتصاد ایران آورد.

همتی گفت: ترامپ تلاش می‌کرد تا با حداکثر کردن تورم، اقتصاد ایران را به سمت ابرتورم و فروپاشی اقتصادی حرکت دهد؛ در حالیکه ابرتورم باید ماهانه رقم‌های بزرگی را به تورم اضافه کند که قابل کنترل نباشد؛ اما خوشبختانه در این حوزه آن‌ها موفق نشده اند و علت اصلی آن اراده مردم و مقام معظم رهبری است.

ارزپاشی نکردیم

وی گفت: در دو سال قبل میانگین درآمد نفتی ما به زیر ۲۰ میلیارد دلار رسید، در حالیکه در سال‌های گذشته سالانه ما بالای ۴۰ میلیارد دلار درآمد ارزی حاصل از فروش نفت مواجه بودیم که البته این ۲۰ میلیارد دلار نیز در عراق و سایر کشور‌ها بلوکه شد؛ اما سیاست ما در سال ۹۷ به بعد، این بود که ارزپاشی نکرده و اجازه دهیم که نرخ ارز در بازار تعیین شده؛ به نحوی که ما قدرت تامین نیاز‌های اساسی کشور را داشته باشیم و این استراتژی اصلی ما بود.

همتی ادامه داد: ما قدرت خود در تامین دارو و کالا‌های اساسی را نباید جایگزین ارزپاشی در بازار می‌کردیم، در حالیکه تا به امروز در سال جاری نزدیک به ۸ میلیارد دلار ارز به کمک صادرکنندگان برای کالا‌های اساسی و مواد اولیه و دارو تزریق کردیم و اکنون اداره اقتصاد کشور بدون نفت است که این امر، با بستن نفتکش‌ها و بیمه‌ها و منابع ارزی خارج از کشور از سوی آمریکا، کار مهمی بود که ما برای آن برنامه ریزی کردیم؛ البته فشار بر روی مردم بسیار زیاد بود.

اگر ارزپاشی می‌کردیم تورم ۱۲۰ درصد و نرخ دلار ۵۰ هزار تومان بود

وی اظهار داشت: برخی سال ۹۷ پیش بینی کرده بودند که نرخ دلار به ۵۰ هزار تومان برسد؛ ضمن اینکه اگر ما برنامه‌های جلوگیری از ارزپاشی را اجرا نمی‌کردیم، قیمت دلار به حدود ۵۰ هزار تومان و تورم به بالای ۱۲۰ درصد می‌رسید؛ اگرچه کرونا، تحریم و سایر فشارها، شوک در درآمد‌های ارزی و قیمت ارز ایجاد کرد.

رئیس کل بانک مرکزی از تزریق ۷۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی برای اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا خبر داد و گفت: این موضوع، جهش نقدینگی را ایجاد کرد؛ بنابراین شوکی که ارز ایجاد کرد به همین دلیل بود؛ این در حالی است که صادرات نفتی در شش ماهه ابتدای سال به شدت کاهش یافت که البته الان هم درآمد‌ها بالا نیست؛ اما اکنون مسیری را طی می‌کنیم که درآمد‌های ارزی بیشتر شده است و من مطمئن هستم که فشار بر مردم کمتر می‌شود.

نباید اقتصاد را شرطی کرد

وی تاکید کرد: نباید اقتصاد را شرطی کرد؛ یعنی اقتصاد را نباید معطل این دولت و آن دولت کرد؛ پس ما در هدایت اقتصاد ملی موفق بودیم، البته تحولات خوبی هم رخ داد و رشد اقتصادی مثبت شد که ما این روند را ادامه می‌دهیم؛ پس اگر بایدن و تیمش در مورد خواسته‌های ایران، همراهی کردند بهتر است؛ در غیر این صورت از مواضع خود کوتاه نخواهیم آمد؛ ضمن اینکه باید توجه داشت که جامعه هم این موضوع را درک می‌کند که ترامپ چه بر سر ایران آورد؛ چراکه به هر حال ترامپ شر بزرگی بود که از سر ایران رفع شد و مردم هم این را می‌دانند.

همتی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: در حوزه اقتصاد مقاومتی کار‌های خوبی انجام شده؛ اما به هر حال اثر تورمی مسکن مهر را نباید فراموش کرد؛ اگرچه جنبه مثبت را هم باید دید. البته باید به بحث پایه پولی و تورم مهم است که باید به آن پرداخته شود.

وی افزود: بانک مرکزی مهمترین کار را در اقتصاد مقاومتی انجام داده که همه مردم باید نسبت به آن اطلاع داشته باشند؛ چراکه در این شرایط بسیار سخت و بی سابقه‌ترین تحریم، یک روز در کشور کمبودی وجود نداشت؛ البته ممکن است برخی از کالا‌ها در یک روز با مشکل توزیع مواجه شده باشند؛ اما همواره کالا در کشور موجود بوده است؛ پس خط مقدم اقتصاد مقاومتی بانک مرکزی بود.

دولت باید همه ارز‌های خود را به بانک مرکزی بفروشد

همتی گفت: بانک مرکزی ذخایر ارزی داشته است؛ البته ما هنوز هم ارز را از دولت ۴۲۰۰ می‌خریم و دولت طبق قانون همه ارز‌های خود را به بانک مرکزی می‌فروشد؛ اما وقتی که درآمد‌های ارزی کم شد؛ ما از ارز‌های قبلی ذخیره شده خود استفاده کردیم؛ ضمن اینکه سال قبل ۱۲ درصد از منابع صندوق که معادل ۵ میلیارد دلار بود، به ارز نیمایی تسعیر کردیم که من شخصاً مخالف بودم؛ چراکه این خود، ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان پایه پولی را بالا برد و این تاثیر خود را گذاشت.

وی اظهار داشت: ما امسال فقط یک میلیارد یورو برای کرونا با اجازه مقام معظم رهبری ارز از صندوق توسعه ملی دریافت کرده که آن را تبدیل به ریال کردیم.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه ما نرخ سود بانکی را تا سقف ۲۰ درصد کنترل کردیم؛ گفت: در برخی روز‌ها سقف نرخ بالاتر رفت؛ اما باز هم برگشت.

۲ میلیارد دلار داشته باشم، ۴۰ هزار میلیارد تومان از پایه پولی را جمع می‌کنم

وی با تاکید بر اینکه نقدینگی در دوره من رشد جدی نداشته است، گفت: رشد نقدینگی مهم است نه حجم نقدینگی که آن هم به طور میانگین در ۲۰ سال گذشته، ۲۷.۹ درصد بوده؛ در حالیکه در سال ۹۸ که بدترین فشار‌ها وارد شد، این رقم به ۳۰.۵ درصد رسید که کمتر از ۳ واحد درصد بالا رفت. پس در این شرایط که همه دست‌های ما و امکانات را به روی ما بسته بودند و ما نتوانستیم ارز‌های خود را بفروشیم؛ اما تسلیم نشدیم و امیدواریم با آزادسازی منابع بلوکه شده، وضعیت بهبود یابد؛ این در حالی است که اگر دو میلیارد دلار از این پول‌های بلوکه شده در اختیار من باشد، می‌توان ۴۰ هزار میلیارد تومان از پایه پولی را با فروش ارز‌ها جمع کرد. البته برخی از منابع مثل کرونا را بانک مرکزی نمی‌تواند پرداخت نکند.

همتی گفت: مردم روی ارز و پول خارجی سرمایه گذاری نکنند؛ چراکه برای منافع ملی خوب نیست؛ این موضوع را بار‌ها با مردم در میان گذاشته‌ام و خوشبختانه حرف‌های من هم مشخص شد که درست توصیه کردم؛ این در حالی است که اگر کسانی دلار ۳۳ هزار تومانی خریدند، ۱۱ هزار تومان تا به امروز ضرر کرده اند که البته ممکن است باز هم در روز‌های آینده ضرر کنند؛ اگرچه من قیمت واقعی دلار را نمی‌توانم اعلام کنم؛ اما به طور از آن‌هایی که من فکر می‌کنم هم، پایین‌تر است.

وی در خصوص اظهار نظر‌های رئیس جمهور در مورد رسیدن دلار به ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان، گفت: انشالله که برسد؛ ایشان هم گفته که اگر دلار‌های بلوکه شده آزاد شود.

پاسخ همتی به احتکار دلار‌های دولتی و عرضه آن با نرخ ۱۶ هزار تومانی

همتی در پاسخ به این سوال که برخی می‌گویند که دولت دلار‌های احتکارشده‌ای دارد که در آستانه برخی اتفاقات سیاسی می‌خواهد آن را آزادسازی کند، گفت: کاش آدرس بدهند من به سراغ این دلار‌ها بروم. اگر ارزی باشد، من به عنوان رئیس کل بانک مرکزی که ذی نفع‌ترین فرد برای کاهش نرخ دلار هستم، نمی‌توانم نگاه کنم؛ پس برخی اظهارنظر‌ها در این خصوص صحت ندارد.

وی ادامه داد: حساب اختصاصی رئیس جمهور صحت ندارد و تمام ارز‌ها باید به کشور برگردند.

این عضو کابینه دوازدهم تصریح کرد: شرایط هم بهتر شده است و در روز‌های آینده روند صادراتی بهتر شده و شرایط بهبود می‌یابد؛ بازار هم بهترین مکانیزم برای تعیین نرخ دلار است؛ البته من دو سیاست دارم که مورد قبول رئیس جمهور است که یکی صیانت از منابع ارزی و دیگری، تقویت رقابت اقتصادی در کشور است تا از خروج سرمایه جلوگیری نماییم.

عرضه روزانه ۱۶۰ هزار دلار ارز در نیما

رئیس کل بانک مرکزی افزود: روزی ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار دلار در نیما عرضه می‌شود و این روند نسبت به پریروز در روز جاری بهتر بوده و این روند می‌تواند ادامه یابد تا جایی که خود اقتصاد به این نتیجه برسد که ارزش واقعی دلار نمایان شود؛ البته مردم هم دوست دارند که نرخ ارز کاهش یابد.

وی در خصوص کاندیداتوری ریاست جمهوری اعلام کرد: مقام معظم رهبری فرموده اند که اقتصاد اهمیت جدی دارد و هر فرد غیر اقتصادی هم که رئیس جمهور شود باید محور کار خود را اقتصاد قرار دهد.

همتی گفت: من راجع به کاندیداتوری ریاست جمهوری فکر نکرده ام. برچسب ها: بانک مرکزی ، همتی ، دولت ، ارز ، اقتصاد ، واردات ، کره جنوبی ، پول های بلوکه شده ، آمریکا ، تحریم ، جنگ اقتصادی

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: بانک مرکزی همتی دولت ارز اقتصاد واردات کره جنوبی پول های بلوکه شده آمریکا تحریم جنگ اقتصادی هزار میلیارد تومان رئیس کل بانک مرکزی بلوکه شده ایران منابع بلوکه شده میلیارد دلار اما به هر حال درآمد ها رئیس جمهور هزار تومان پایه پولی کره جنوبی همتی گفت نرخ دلار کالا ها دلار ها پشت همه ارز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۸۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳

بر اساس احکام بودجه، امسال ۱۹ میلیارد دلار برای حمایت از تولید وارد صندوق توسعه خواهد شد و ۱۰۰ همت به سرمایه بانک مسکن برای جهش تولید مسکن تزریق می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ نگاهی به احکام بودجه 1403 در خصوص حمایت از تولید نشان میدهد از کانالهای متفاوت شامل تخصیص مستقیم منابع دولتی و ارائه تسهیلات ریالی و ارزی، برنامه حمایت از تولید در دستور کار دولت و مجلس قرار خواهد گرفت.

درگام نخست از 31 هزار میلیارد تومان منابع مستقیم لحاظ شده برای حمایت از تولید 70 درصد در اختیار استانها قرار خواهد گرفت. بر این اساس به هر استان حدود 700 میلیارد تومان تخصیص خواهد یافت.30 درصد مابقی نیز در اختیار دولت قرار خواهد گرفت. وقتی این منابع با تسهیلات بانکی تلفیق میشود به 93 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت تبدیل خواهد شد.

100همت به سرمایه بانک مسکن تزریق میشود

در سال جاری سرمایه بانک مسکن حدود 100 همت افزایش خواهد یافت که از این فضا برای جهش تولید مسکن در سراسر کشور استفاده خواهد شد.

واریز 19 میلیارد دلار به صندوق توسعه

همچنین در سال 1403 حدود  19  میلیارد دلار از محل فروش نفت؛ وارد صندوق توسعه ملی می‌شود که این رقم به عنوان تسهیلات در اختیار بخش خصوصی در جهت ارتقا تولید قرار خواهد گرفت.

640 همت سرمایه گذاری مستقیم شرکتهای دولتی نیز از دیگر کانالهای اصلی ارتقا تولید در کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • ۸۰ کیلو طلای حراجی بدون مشتری ماند/ نرخ دلار کاهشی شد/ فردا دومین حراج سکه در سال ۱۴۰۳ کلید می‌خورد
  • آخرین تلاش‌های دلار تلگرامی برای حفظ حمایت ۶۰
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • دلار باز هم نزولی شد
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان