Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مانور روی طرح زراعت چوب در مازندران شتاب گرفت اما آیا می‌تواند هجمه‌های فراوان وارده برای عرصه‌های بکر هیرکانی را کاهش دهد.

تولید ۷۰ درصد کاغذ کشور، وجود ۲۳۶ کارخانه سلولزی، وجود کارخانه‌های بزرگ و چوب طلب نظیر چوب و کاغذ و نکاچوب و قطب ام دی اف کشور بودن، نیاز چوبی مازندران را بیش از دیگر استان‌ها افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار است شش میلیون اصله درخت در چهار هزار هکتار از مزارع و عرصه‌های طبیعی مازندران در قالب زراعت چوب غرس شود، اما اینکه این طرح می‌تواند پاسخگوی نیاز چوبی استان و کشور باشد، جای تأمل وسئوال دارد.

حدود دوسالی از طرح تنفس جنگل در شمال کشور می‌گذرد و در این سال‌ها نه تنها نیاز چوبی کارخانه‌ها کاهش نیافت بلکه برای تأمین این نیاز به شیوه‌های گوناگون از جمله خرید از قاچاقچیان چوب نیز متوسل شدند. از سوی دیگر کمبود چوب و مواد اولیه، سبب شده تا بسیاری از صنایع چوبی استان با ظرفیت حدود ۳۰ درصدی کار کنند و تعطیلی این صنایع اشتغال زا را تهدید می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اظهار اینکه توسعه زراعت چوب از جمله بندهای برنامه توسعه ششم در کشور بوده است، گفت: این طرح برای تأمین نیاز چوبی کشور اجرا می‌شود.

عزیزاله شهیدی فر در گفتگو با خبرنگار مهر، نیاز صنایع چوبی کشور را به مواد اولیه هشت میلیون مترمکعب بیان کرد و افزود: در قالب این برنامه مقرر شد ۷۵ هزار هکتار زراعت چوب در کشور انجام شود که سهم مازندران از این میزان چهار هزار هکتار است.

در قالب این برنامه مقرر شد ۷۵ هزار هکتار زراعت چوب در کشور انجام شود که سهم مازندران از این میزان چهار هزار هکتار است

وی با عنوان اینکه تاکنون دو هزار و ۲۵۷ اراضی مستعد برای اجرای زراعت چوب شناسایی شده است، اظهار داشت: تاکنون هزار و ۸۵۷ هکتار معادل ۴۶ درصد برنامه تأیید اولیه شدند.

وی ادامه داد: کشاورزانی که قصد انجام زراعت چوب دارند می‌توانند درخواستت خود را به ادارات منابع طبیعی دهند و پس از تأیید اولیه و مصوب در فرمانداری‌ها، تحت پوشش زراعت چوب قرار خواهند گرفت.

شهیدی فر درباره حمایت‌هایی که ازچوبکاران و زراعان صورت می‌گیرد، ارائه نهال‌های یارانه دار را از جمله اقدامات بیان کرد و گفت: در آینده نیز تسهیلاتی در این بخش داده می‌شود.

در ماه‌ها وروزهای اخیر قراردادهای متنوعی برای اجرای طرح زراعت چوب در گوشه و کنار مازندران منعقد شد که تخصیص ۱۵ هکتار در سیمرغ، ۴۰ هکتار در سوادکوه و ۳۰۰ هکتار در غرب مازندران از جمله آن است.

طرح زراعت چوب در ۳۰۰ هکتار از عرصه‌های غرب مازندران

عبدالرضا سنگاری مدیرکل منابع طبیعی مازندران – نوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه طرح زراعت چوب در ۳۰۰ هکتار از عرصه‌های منطقه انجام می‌شود، افزود: این طرح با کمک صندوق توسعه ملی در مناطق بالادست اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه عمده تولید صنایع سلولزی و کاغذ در استان انجام می‌شود، تصریح کرد: با توجه به وجود اراضی ده هکتاری در غرب استان، می‌توان به طرح زراعت چوب پرداخت.

وی زراعت چوب را اقدامی مؤثر برای تأمین نیاز اولیه صنایع چوبی و دانست و گفت: این طرح می‌تواند فشار بر عرصه‌های جنگلی را برای تأمین چوب کاهش دهد.

سنگاری با اشاره به گونه‌های غرس شده در زراعت چوب، اکالیپتوس را از جمله گونه‌ها بیان کرد و گفت: گونه صنوبر نیز در این طرح مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در حال حاضر صنایع چوبی مازندران به سالانه پنج میلیون مترمکعب چوب نیاز دارند و با توجه اما واگرهای فراوان برای واردات چوب از یک سو و تنفس جنگل‌ها و ممنوعیت بهره برداری، زراعت چوب می‌تواند اقدامی ارزشمند برای تأمین کسری‌های فراروی آن باشد.

چشم ۲۳۶ کارخانه به زراعت چوب

قرار است در قالب زراعت چوب شش میلیون اصله نهال در مازندران کشت شود و به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران، اراضی دانشگاه‌ها، پادگان‌های نظامی و قطعات ده هکتاری از جمله اراضی بوده که مستعد اجرای طرح زراعت چوب است.

حسن خیریان پور در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه زراعت چوب سبب تنفس جنگل‌ها و ایجاد فضای سبز و بانشاط می‌شود، افزود: این طرح در چهار هزار هکتار از عرصه‌های استان اجرایی می‌شود.

وی شمار صنایع و کارخانه‌های چوبی استان را ۲۳۶ واحد بیان کرد و گفت: بیش از ۱۰ هزار نفر در این کارخانه‌ها فعالیت دارند و با زراعت چوب می‌توان به حفظ و توسعه اشتغال نیز کمک کرد.

خیریان پور سرمایه گذاری صورت گرفته در صنایع سلولزی استان را بیش از ۹ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: بخشی از نیازهای این صنایع باید از طریق زراعت چوب صورت گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران به واردات چوب برای تأمین نیاز صنایع استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: امسال بیش زا ۳۱ هزار تن چوب به ارزش بیش از ۱۰ میلیون دلار وارد شد درحالی که با زراعت چوب می‌توان از خروج ارز جلوگیری کرد.

مازندران ۷۰ درصد کاغذ چاپ و تحریر و روزنامه، ۴۰ درصد ام دی اف، ۳۰ درصد نئوپان کشور را تولید می‌کند از این روز نیاز به گونه‌های اقتصادی و سریع الرشد برای زراعت چوب و حمایت از زارعان امری ضروری به نظر می‌رسد تا فشار بر عرصه‌های طبیعی را به حداقل برساند.

کشت گونه‌های سریع الرشد برای صرفه جویی ارزی برای جلوگیری از واردات چوب و کمک به حفاظت و صیامت از عرصه‌های جنگلی از جمله اهداف طرح زراعت چوب است.

از سوی دیگر مهمترین راهکارها برای برون رفت از بحران تخریب و نابودی جنگل‌های شمال که هر سال سطح آب کاسته می‌شود، زراعت چوب است اگر این طرح به درستی اجرایی شود.

کد خبر 5126085

منبع: مهر

کلیدواژه: طرح زراعت چوب منابع طبیعی مازندران ویروس کرونا کرمانشاه شیراز آمار کرونا خطبه های نماز جمعه شهرکرد ایام فاطمیه گرگان عکس استانها بوشهر شهرستان کرج عزاداری شهادت حضرت فاطمه الزهرا س شهادت حضرت زهرا س شیوع کرونا طرح زراعت چوب چهار هزار هکتار برای تأمین صنایع چوبی کارخانه ها نیاز چوبی جنگل ها گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۹۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه

فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری گفت: با ورود ماموران امنیت اقتصادی و یگان حفاظت منابع طبیعی قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه دستگیر شدند. - اخبار استانها -

سرهنگ مجید ذکریایی فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مازندران، گفت: جنوب منطقه جنگلی لفور در حوزه استحفاظی منطقه سوادکوه است و گردشگرانی که در منطقه عبور و مرور داشتند به سامانه 1504 گزارش‌ی مبنی بر قطع درختان جنگلی دادند که بلافاصله تیم عملیاتی یگان حفاظت اداره‌کل منابع‌طبیعی با ورود پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی استان مازندران به محل اعزام شدند.

وی افزود: با بررسی‌های انجام شده دو نفر از قاچاقچیان منطقه که سازمان‌یافته اقدام به قطع درختان هیرکانی می‌کردند در حال قطع درخت دستگیر شدند و برای متخلفان پرونده قضایی تشکیل شد.

ذکریایی گفت: مردم هرگونه تخریب، قطع درخت، بارگیری چوب آلات جنگلی را به سامانه 1504 اطلاع رسانی کنند.

وی گفت: این افراد تحت بازجویی قرار گرفته‌اند و تحقیقات روی پرونده در حال انجام است.

وی با تاکید بر اینکه در سال جاری اکیپ‌های مختلف نامحسوس را تدارک دیدیم و مأموران در قالب‌های مختلف قاچاقچیان را شناسایی می‌کنند تصریح کرد: جنگل فسیل زنده است و قطع هر درخت قطع تنفس و اکسیژن‌رسانی محسوب می‌شود. این درختان از عصر یخبندان باقی ماندند و آب و خاک را تثبیت می‌کنند. جنگل‌های هیرکانی نقش موثری بر طبیعت مازندران دارند و اکنون وظیفه ماست که میراث ماندگار جنگل را حفظ کنیم و به نسل‌های آینده تحویل دهیم.

فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری در ادامه اظهار کرد: حفاظت از جنگل‌ها به حمایت و مشارکت همه دستگاه‌ها نیاز دارد و در مبارزه با قاچاقچیان جنگل‌های لفور سوادکوه گردشگران موضوع را اطلاع دادند و ما در قالب گردشگر توانستیم قاچاقچیان را دستگیر کنیم و تحویل مراجع قضایی بدهیم.

وی درباره حملات سریالی به ماموران منابع طبیعی از سوی قاچاقچیان در ماه‌های اخیر اظهار داشت: گرانی چوب و افزایش تقاضا باعث شده وقتی چوب جنگلی راش، توسکا و چوب ممرز وجود ندارد و در صنایع مبل سازی مورد نیاز است، برخی سودجویان با مالخرها اقدام به قطع درختان کنند. این حرکات از چشم ماموران مخفی نمی‌ماند و با ورود دستگاه قضائی در این زمینه ورود پیدا می‌کنیم.

ذکریایی گفت: تعرض به مأموران به دلیل کشفیات ماه‌های اخیر بوده است. بیشترین پلمب را در مقایسه با سال‌های قبل داشتیم و تیم‌های سازمان یافته منهدم شدند و فضا برای سودجویان تنگ شده است. این افراد گمان کردند با حمله به منازل مأموران منابع طبیعی، آن‌ها دلسرد می‌شوند در حالیکه انگیزه مبارزه بیشتر می‌شود و شاهد هستیم که مأموران منابع طبیعی با کمترین حقوق، در حال  دفاع از عرصه‌ها هستند که باید از این نیروها حفاظت شود.

وی به سودجویانی که از راه فروش چوب قاچاق امرار معاش می‌کنند هشدار داد که قطعا با این قبیل افراد برخورد قاطع می‌شود و ماموران یگان حفاظت، اموال را به بیت‌المال بر می‌گردانند.

این مسئول به جنگل‌نشینان، مسافران و گردشگران جنگلی توصیه کرد هرگونه قطع و حمل چوب‌آلات و قاچاق چوب را به شماره 1504 اطلاع دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مذاکره بامزه محیط بان با خرس در جنگل‌ مازندران
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • اختصاص عمده کشت نهال در کشور به خوزستان
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع نیشکر خرمشهر
  • توسعه مزارع تولید چوب در کرمانشاه
  • استاندار: عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • اجرای طرح کشت چوب در ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان
  • عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت