Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جامعه خبرگزاری فارس- «ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور ممنوع است... به این‌ها اعتماد و اطمینان نیست... البته من به فرانسه هم خوشبین نیستم چون سابقه ورود خون‌های آلوده را داریم.» این موضع قاطع رهبر معظم انقلاب درخصوص تأمین واکسن کرونا، همچنانکه با موج گسترده‌ای از حمایت‌های مردم و مسئولان همراه شد، سئوالاتی را هم در ذهن برخی افراد به‌ویژه نسل جوان درباره چرایی این بی‌اعتمادی ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای پاسخ به این ابهامات، شاید بهترین و کوتاهترین راه، مراجعه به آنهایی است که در این زمینه، شنیده‌ها را دیده‌اند. «احمد قویدل»، مدیرعامل سابق کانون هموفیلی ایران، نماینده شاکیان پرونده کیفری هموفیلی و نماینده خواهان‌های پرونده حقوقی هموفیلی، یکی از همین افراد است.

وقتی سود مالی بر سلامت بیماران مقدم می‌شود

او که سال‌ها شریک رنج‌های خانواده‌های قربانیان فرآورده‌های خونی آلوده فرانسوی بوده، می‌گوید: «در سال‌های 1361 و 1362 دو محموله دارو از فرانسه وارد ایران شد که بعدها تحت عنوان «خون‌های آلوده» باعث رسوایی تاریخی برای سازمان انتقال خون این کشور شد. ایدز، بیماری نوظهور آن روزها بود و در فرانسه هم درباره آن اطلاع‌رسانی شده‌بود. با این حال، شرکت داروسازی «مِریو» به طمع درآمد بیشتر از راه ساخت فرآورده‌های خونی، از مقررات انتقال خون عدول کرد و برای ساخت داروهایش از معتادان و افراد فاقد شرایط لازم خون گرفت و با این کار، زمینه‌ساز یک فاجعه شد. اما فقط این نبود. مریو بعد از اطلاع از مخاطره‌آمیز بودن فرآورده‌های خونی‌اش، از مصرف داخلی آنها در فرانسه جلوگیری کرد اما با علم به اینکه ممکن است این داروها به ویروس ایدز آلوده باشد، آن‌ها را به 10 کشور ازجمله ایران صادر کرد! فرآورده‌های خونی آلوده، پای ایدز را به ایران باز کرد و 250 بیمار هموفیلی، قربانی آن بی‌اخلاقی فرانسوی شدند که اغلب آنها در سال‌های بعد جان باختند.»

واکسن آمریکایی نمی‌خریم؟ چه کار خوبی...

«امروز می‌گوییم از آمریکایی‌ها واکسن نمی‌خریم؟ کار خوبی می‌کنیم. من به این موضوع اعتقاد دارم. صدمه‌ای که آمریکایی‌ها به سلامت مردم ایران وارد کردند، نابخشودنی است. ترامپ در حقیقت از خط قرمزهای بسیاری عبور کرد. نمی‌دانید چقدر از بیماران ایرانی از تحریم‌های ظالمانه این رییس جمهور هنجارشکن و نژادپرست صدمه خوردند و برخی جان دادند. برای مثال، دسترسی به داروهای جدید هموفیلی سال‌هاست برای بیماران هموفیلی ایرانی متوقف شده‌است. حتی زیر سایه تحریم، اهدای داروهای جدید هم میسر نشد... وزارت خزانه‌داری آمریکا مدعی است صادرات دارو و تجهیزات پزشکی به ایران آزاد است. اما انگار فراموش کرده‌اند که دارو، کالاست و ما به‌عنوان خریدار باید پولش را پرداخت کنیم. خب، این پول را باید به کجا واریز کنیم؟ خط ارتباط مالی وجود ندارد. چون تحت تحریم آمریکا هستیم. پس چطور دارو بخریم؟ تازه از این بالاتر، ما یک کشور نفتی هستیم. نمی‌گذارند ما نفت بفروشیم که با درآمدش بتوانیم دارو بخریم... حالا سئوال من این است که وقتی ما دشمن قداری داریم که با تحریم‌هایش حتی جلوی ورود دارو به ایران را می‌گیرد، چرا بعضی‌ها نمی‌خواهند این را باور کنند؟»

این واکسن به‌جای سلامت، تحقیر و تفرقه تزریق می‌کند

قویدل گریزی هم می‌زند به شیطنت رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور که در روزهای گذشته تمام تلاش خود را برای تعبیر و تقلیل بیانات رهبری به یک لجبازی و یک موضع فردی به کار بردند: «اینکه رهبر ما گفته از آمریکا و انگلیس واکسن نخریم، حرف درستی است. حداقل ماجرا این است که با خرید نکردن از آنها، حداقل در نفع رساندن به آنها شریک نمی‌شویم. اما این را هم فراموش نکنید که آمریکا نه‌تنها ما را تحریم همه‌جانبه کرده بلکه سیاسی‌کاری هم می‌کند. وسط مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌های ظالمانه که مشکلات معیشتی ناشی از کرونا هم به آن دامن زده، آمده سوار بر بستر نارضایتی‌ها، قیافه دلسوزانه به خودش گرفته و می‌گوید: «من یک محموله اهدایی واکسن کرونا دارم برای ایرانیان...!» خب، طبیعی است که رهبری و مردم ما می‌گویند: نخیر! ما این اعانه شما را نمی‌خواهیم. خودمان هم از منابع مورداعتماد واکسن می‌خریم و هم در داخل کشور واکسن می‌سازیم...

با شیطنت می‌گویند: رهبر ایران گفته حتماً آمریکایی‌ها می‌خواهند از طریق این واکسن‌ها، یک چیز خطرناک به مردم ما تزریق می‌کنند. اما اصل ماجرا این است که انگیزه این کار، انگیزه‌ای نیست که ما باور داشته باشیم. او کسی است که آمده مملکت ما را با تحریم به هم ریخته، نیروی رسمی نظامی کشور ما را در یک کشور دیگر ترور کرده و... حالا قابل قبول است چنین کسی بیاید به ما واکسن اهدا کند برای نجات جان مردم ایران؟ مسلماً نه. او این کار را برای جداسازی ملت و دولت در ایران انجام می‌دهد. اصلاً حتی اگر واکسنی باشد که اطمینان پیدا کنیم همانی است که به مردم خودش تزریق می‌کند، باز هم قبول نمی‌کنیم. چون نیت او نیت انسان‌دوستانه نیست. بنابراین به عقیده من از بیانات رهبری باید با این نگاه استقبال کرد. حرکتی که ما انجام داده‌ایم، حرکت مثبتی است. یعنی ضمن اینکه برای تولید واکسن داخلی انرژی می‌گذاریم، با درایت از منابعی که حسن نیتشان برایمان آشکار است هم، واکسن می‌خریم.»

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: احمد قویدل خون های آلوده فرانسوی واکسن کرونا واکسن آمریکایی تحریم فرآورده های خونی سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۹۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی

 عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین گفت: «شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.»   به گزارش عصر ایران؛ احمد علیرضابیگی به روزنامه هم میهن گفت: «شورای شهر بر عملکرد شهرداری نظارت دارد و باید براساس چارچوب‌ها عمل کند. اما دستگاه‌های نظارتی هم باید بر عملکرد دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری نظارت داشته باشند. اینطور به نظر می‌رسد که نظارت و خوفی از این دستگاه‌ها وجود ندارد. بنابراین هر کسی هر جا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند.»   علیرضابیگی با اشاره به اینکه تمام این موضوعات سیاسی است، تاکید کرد: «این به نوع حکمرانی در کشور برمی‌گردد. در مدل حکمرانی کنونی اراده مردم را به حداقل رسانده‌ایم. وقتی مردم حس کنند نظر و اراده آنها تعیین‌کننده است، نظارت را توسعه می‌دهند و نتیجه آن روی کار آمدن شورای شهری است با پشتوانه مردمی که به مردم بدهکار است و باید پاسخگوی شهروندان باشد؛ چراکه باز هم باید درِ خانه مردم برود برای گرفتن رای؛ پس سعی می‌کند رضایت مردم را به دست آورد.   وی افزود: رضایت مردم وقتی به وجود می‌آید که شورای شهر به نیابت از آنها  عمل می‌کند. وقتی این اتفاق نمی‌افتد مردم کنار می‌مانند و نظارتی اتفاق نمی‌افتد. اگر نظارتی هم وجود داشته باشد در مقابل آن مقاومت می‌شود. با این روند شاهد پیشرفتی نخواهیم بود.» کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: حمل و نقل فوری- چینی عصبانیت روزنامه شهرداری از افشای قرارداد پنهانی زاکانی قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ ها کجاست؟

دیگر خبرها

  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • تحریم ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران
  • هشدار درباره کلاهبرداری پیامکی
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • ببینید | وقتی ایران کشتی و بالگرد آمریکایی‌ها را زد؛ جنگ شهید نادر مهدی با قایق با ناوهای آمریکایی!
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم