Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه و جامعه شناس گفت: کسانی که در این سال‌ها از قدرت دولتی خود سوءاستفاده کرده و رابطه ساختاری قدرت - ثروت را زمینه‌ای برای چپاول بیت‌المال قرار داده اند، باید حسابرسی شوند و اموال تاراج شده را به بیت‌المال و مردم، به عنوان، ولی نعمت‌های اصلی برگردانند. عماد افروغ نماینده ادوار مجلس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به ابلاغ «دستورالعمل اجرای قانون اعاده اموال نامشروع مسئولان» از سوی رئیس دستگاه قضا، نفس و اصل این کار را ستودنی دانست و گفت: این روش و منش را در سیره نظری و عملی حضرت علی (ع) سراغ داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تشریح وجود این مهم در آموزه‌های اسلامی، اظهار داشت: عطف به حضور و فشار فوج فوج مردم برای بیعت با ایشان، حصرت امیر در خطبه ۳ نهج البلاغه می‌فرمایند:"سوگند به خدایی که دانه را شکافت و جان را آفرید، اگر حضور فراوان بیعت کنندگان نبود و یاران حجت را بر من تمام نمی‌کردند، و اگر خداوند از علما عهد و پیمان نگرفته بود که برابر شکم بارگی ستمگران، و گرسنگی مظلومان، سکوت نکنند، مهار شتر خلافت را بر کوهان آن انداخته، رهایش می‌ساختم، و آخر خلافت را به کاسه‌ی اول آن سیراب می‌کردم. آن گاه می‌دیدید که دنیای شما نزد من از آب بینی بزغاله‌ای بی ارزش‌تر است. " و یا در خطبه‌ی ۱۵ و در مورد غارت بیت المال می‌فرمایند: "به خدا سوگند! بیت المال تاراج شده را هر کجا که بیابم به صاحبان اصلی آن باز می‌گردانم، گرچه با آن ازدواج کرده، یا کنیزانی خریده باشند، زیرا در عدالت گشایش بر عموم است، و آن کس که عدالت بر او گران آید، تحمل ستم برای او سخت‌تر است. "

افروغ تاکید کرد: متاسفانه تا امروز در جمهوری اسلامی، حرف آن را زیاد شنیده‌ایم و قلب مفهوم در عمل، بسیار دیده ایم. این که واقعا اعاده مال نامشروعی به بیت‌المال و صاحب حقی صورت بگیرد، برای همه یک آرزو است. بنده هم عطف به گذشته، تا عملی نبینم نمی‌توانم آن را بپذیرم.

وی افزود: این که بتوانیم از کسانی که در این سال‌ها از قدرت دولتی خود سوءاستفاده کرده و رابطه ساختاری قدرت - ثروت را زمینه‌ای برای چپاول بیت‌المال قرار داده اند، حسابرسی کنیم و اموال تاراج شده را به بیت‌المال و مردم، به عنوان، ولی نعمت‌های اصلی برگردانیم؛ نهایت عدالت و منتهای آرزوی این ملت غارت زده است.

این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: هرچند حرف مقدمه عمل است، اما عمل، ملاک سنجش حرف است. چه بسا حرف از روی فریب و اغوا باشد. ما امیدواریم دستگاه قضا بتواند عمل کند و ساز و کار‌های این عمل قاطع، به جا و مورد انتظار و توقع مردم را تعبیه کند و ما شاهد این اتفاق مبارک باشیم. چراکه در گذشته و بعضا حتی با توجیهات شرعی و قانونی، بردند و خوردند و آب هم از آب تکان نخورد و یک منتی هم بر سر ملت گذاشتند.

وی اظهار داشت: من بنا به مسئولیت‌هایی که داشتم چیز‌هایی را از نزدیک دیده ام. دیده ام که که برخوردی که صورت نمی‌گیرد هیچ، عذاب وجدانی هم اتفاق نمی‌افتد. نه این که فرد صرفا روز روشن و تاریک دزدی کند؛ نه، بحث دزدی صرف نیست. امتیازاتی را برای خودتعریف کرده و می‌کنند و حسب این امتیازات تعریف شده، غارت می‌کنند.

افروغ ادامه داد: اینطور نیست که شما فکر کنید خیلی آشکارا دزدی کرده‌اند و مالی را غارت کرده اند. بلکه امتیازاتی را برای خود تعریف کرده‌اند و حتی ممکن است قانونی هم گذرانده باشند؛ بنابراین هرچیزی که قانونی است، الزاما عادلانه نیست. قانون فرع بر عدالت و عدالت فرع بر حق است. یعنی یک جا‌هایی حق مردم را ضایع کرده اند.

استاد دانشگاه و جامعه شناس اظهار داشت: امیدوارم یک برخورد محتوایی، باطنی، حق مدارانه و عدالت محورانه صورت بگیرد و اسیر فرمالیزم و قوانین صوری نشویم. بر حسب برخورد‌هایی که از سوی ریاست قوه قضاییه سر زده، به ایشان امیدوار هستیم؛ اما بخش عمده امید خود را در پرانتز قرار می‌دهیم و منتظر عمل ایشان می‌مانیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اموال دولتی دستگاه قضا طرح تحول قضایی بیت المال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۰۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باورنکردنی؛ مرز‌های تقلب در کنکور جابجا شد

عبدالرسول پورعباس شب گذشته با حضور در یک برنامه تلویزیونی به تشریح تمهیدات سازمان سنجش آموزش کشور برای برگزاری کنکور اشاره کرد و گفت: در هیچ کدام از حوزه‌های امتحانی نوبت اول کنکور قطع نمی‌شود، دیگر این موضوع ضرورتی ندارد. در آن سال که اینترنت قطع شد، امکانات فعلی مقابله با تقلب‌ها در اختیار ما نبود؛ اما اکنون با دستگاه‌های تقلب یاب و آشکارساز حفاظت برقرار است.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در آن سال که اینترنت قطع شد، امکانات فعلی مقابله با تقلب‌ها در اختیار ما نبود؛ اما اکنون با دستگاه‌های تقلب یاب و آشکارساز حفاظت برقرار است.

وی در ادامه تصریح کرد: تعدادی کلاهبردار به صورت ناجوانمردانه سعی می‌کنند از مردم پول بگیرند. از داوطلبان خواهش می‌کنم که به این افراد پول ندهند. پرونده‌هایی داشتیم که این باند‌های کلاهبردار از داوطلب و خانواده اش اعتراف گرفته‌اند و با این اعترافات آنها را تهدید کرده‌اند. ۱۹ هزار نفر را رصد کردیم که کانال‌های مدعی تقلب را ترک کردند.

معاون وزیر علوم یادآور شد: به تمام داوطلبان توصیه می‌شود این کانال‌ها را تا زمان برگزاری کنکور ترک کنند؛ زیرا اگر با آشکارساز‌ها متوجه شویم که تجهیزات گرفته‌اند حتی اگر از تجهیزات استفاده نکنند هم متخلف محسوب شوند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به اینکه تجهیزات هندزفری و موبایل واره در قالب تبانی خریداری شده و جاسازی شده است، افزود: روز گذشته دو کانال بزرگ با ۵۰ هزار فالور را دستگیر کردند. دلیل اینکه خریداری تجهیزات تخلف محسوب می‌شود، این است که تعداد زیادی از داوطلبان رفتند تجهیزات هندزفری و موبایل واره خریده‌اند. این دستگاه‌ها در قالب تبانی خریداری شده و جاسازی شده است. فرد در ابتدایی که وارد حوزه می‌شود، به محض روشن شدن آن توسط دستگاه‌های ما سیگنال‌ها دریافت می‌شود و صورت جلسه می‌شود.

پورعباس تاکید کرد: برخی از افراد به دکتر مراجعه کرده‌اند و ابزار‌های جاسوسی برای کنکور را در بدن کار گذاشته‌اند. حتی قبل از فرآیند آزمون هم اگر داوطلب این ابزار‌ها را داشته باشد متخلف محسوب می‌شود و از آزمون محروم می‌شود. این موبایل واره‌ها ابزار جاسوسی هستند و اگر خریداری شود؛ یعنی شبکه‌ای پشت این موضوع است. موبایل ساده‌ای نیست که بتوان آن را یک تخلف محسوب کرد. بسیاری از این افراد به دکتر مراجعه کرده‌اند و این ابزار‌ها را در بدن کار گذاشته‌اند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه عده‌ای اجیر می‌شوند که به محض توزیع سوال در جلسه آزمون، با ابزار‌های جاسوسی از سوال عکس بگیرند، اظهار کرد: با توجه به تمام تمهیداتی که در نظر گرفته شده است امکان ندارد که تا قبل از بازشدن در مخزن هیچ انسانی با سوالات تماس داشته باشد. تا ساعت ۸ صبح که سوالات در قرنطینه است هیچ امکانی برای دسترسی به سوال وجود ندارد. اما ما می‌دانیم که عده‌ای اجیر می‌شوند که به محض توزیع سوال در جلسه آزمون، با این ابزار‌های جاسوسی از سوال عکس بگیرند و به بیرون ارسال کنند و در بیرون عده‌ای این سوالات را حل کنند.

به گفته وی، پارسال سه نفر سه صفحه را عکس گرفتند و در عرض چند دقیقه دستگیر شدند. ممکن است عکسی بیرون بیاید؛ اما مطلقاً پاسخی به حوزه نمی‌رود. همه دستگاه‌های مخابراتی را پارسال کشف کردیم و امسال هم با دستگاه‌های آشکارساز تمام حوزه‌ها را پوشش می‌دهیم.

پورعباس یادآور شد: نظام آموزش عالی بر اساس عدالت آموزشی و کارآیی سنجش ورودی دانشگاه‌ها تعریف می‌شود. یک مصوبه‌ای علاوه بر مصوبه سال گذشته در شورای امنیت کشور تصویب شد تا آزمون سراسری به سلامت برگزار شود. داوطلبی که در جلسه آزمون گرفتار شود متخلف محسوب می‌شود. مجرمان با متخلفان متفاوت هستند و پلیس فتا وقتی افراد شبکه‌های متقلب را دستگیر می‌کند آنها با یک تا ۵ سال زندان مواجه خواهند بود.

منبع: ایسنا

tags # اخبار فرهنگی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان استان آذربایجان شرقی به اهر
  • شورا‌ها مظهر انتقال قدرت متمرکز دولتی به مدیریت مردمی
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان آذربایجان شرقی به اهر
  • کاهش ۲.۹ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • مطالبات دولتی شهرداری قم پرداخت نشد
  • موبایل‌واره چیست و چگونه از آن برای تقلب در کنکور استفاده می‌کنند؟
  • بکارگیری منشی‌های خانم در این استان ممنوع شد!
  • گلایه رئیس‌ دادگستری زنجان از وضعیت بد نگهداری اموال دولتی
  • مدل تازه تقلب در کنکور؛ پای ابزار جاسوسی در بدن وسط آمد!
  • باورنکردنی؛ مرز‌های تقلب در کنکور جابجا شد