Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-28@19:08:09 GMT

«سرخوردگی» سرمایه‌های خرد در بورس

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۴۰۹۸۳

«سرخوردگی» سرمایه‌های خرد در بورس

کنترل قیمت‌ها باهدف کنترل تورم یکی از وعده‌ها و قول‌های شکست‌خورده‌ای است که در بین مردم و هم‌چنین سرمایه‌گذاران به‌ویژه در بورس موجی بی‌اعتمادی شده و لذا همین موضوع سرخوردگی سرمایه‌گذاران خرد را در این بازار رقم زده است، این بخشی از یادداشت آرمین صرافان کارشناس ارشد بورس برای بازار است. به گزارش پول نیوز، تا یک ماه پیش در هر محفل خانوادگی و یا مجامع صنفی و اقتصادی سرمایه‌گذاری در بورس نقل محافل بود اما این روزها کمتر شخصی دیگران را به سرمایه‌گذاری در بورس تشویق می‌کند و لذا به‌واسطه این بی‌اعتمادی حاکم سرمایه‌گذاران خرد درصدد هستند این بازار را به‌قصد سفته‌بازی در بازارهای دیگر ترک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اگرچه بررسی صورت‌وضعیت بسیاری از شرکت‌ها ازجمله فولاد و پتروشیمی و هم‌چنین شرکت‌های داخلی مانند داروسازی، مواد غذایی و لاستیک‌سازی به لحاظ نرخ و فروش عملکرد خوبی را ثبت کرده است اما بااین‌حال بسیاری از سهامداران در این بازار در صف فروش قرار دارند.

صف فروش در بورس معمولاً به شکل هیجانی و بر اساس ترکیب شایعات و هیجان افراد و یا به شکل «ممنتومی» ناشی از شرایط کلی و یا در قالب‌های صف فروش خبری و هم‌چنین صف فروش ساختگی ایجاد می‌شود که البته قصد بنده در این یادداشت مرور این واژه‌ها نیست بلکه نگاهی به عوامل تأثیرگذار در این صف‌ها در طی ماه‌های گذشته است.

علت ریزش و تشکیل صف‌های فروش دلایل مختلفی دارد که می‌توان در عدم اعتماد مردم به سودآوری بورس، اوراق مرابحه، کسری بودجه، عدم نظارت بر عملکرد حقوقی‌ها، نداشتن سازمان واحد برای سرمایه‌گذاران خرد و حقیقی‌ها برای حمایت از آن‌ها و اطلاع‌رسانی به‌موقع به آن‌ها و پیشگیری از ضررهای زیاد خلاصه کرد.

از طرفی چون بانک‌ها و برخی بنگاه‌های مالی و طیف وسیعی از شرکت‌های حاضر در بورس، بخش قابل‌توجهی از سرمایه خود را به دلار و سکه و ملک تبدیل کرده بودند لذا باقوت گرفتن پیوستن به FATF شاهد واکنش منفی حقوقی‌های فعال در بازار بودیم.

البته برخی دیگر نیز با بازی‌های حساب‌شده موجب سستی بازار شدند و این امر بارها توسط کارشناسان هشدار داده شد اما به علت عدم وجود سازوکار قانونی، سازمان بورس نتوانست با این فساد اقتصادی مقابله کند.

متأسفانه پیش‌ازاین شاهد بودیم زمانی که دولت به کسری بودجه می‌خورد و چالش دارد از جیب سهامداران و شرکت‌های خصوصی که در بورس هستند، برداشت می‌کند که این امر آن شرکت‌ها را نیز دچار مشکل می‌کند.

از سیاست‌های دولتی و تأثیرگذار بر بورس که بگذریم از رفتار نابسامان سهامداران و نبود شناخت کافی از بازار نمی‌توان غافل شد زیرا هر وقت رفتارهای هیجانی بیشتر شده، مشکلات بازار پررنگ خواهد شد.

ناآگاهی عموم مردم نسبت به این بازار تخصصی و تحلیل‌های مالی و سرمایه‌گذاری در کنار تمایل به بهره‌مندی از سودهای نجومی در این بازار، منجر به جذب این افراد به کانال‌های تلگرامی و شبکه‌های مجازی شد که اقدام به سیگنال دهی و سیگنال فروشی می‌کنند و پیامدهای آن را در بازار سرمایه مشاهده می‌کنیم.

درواقع کانال‌ها و گروه‌ها به‌طور هم‌زمان افراد را به خرید یک سهم خاص تشویق و مردم را اغوا می‌کردند بنابراین با ایجاد تقاضا، قیمت سهم را افزایش داده و سپس خود در قیمت‌های بالا سهمشان را می‌فروشند و باعث ضرر و زیان مردم می‌شوند.

در همین راستا برای تقویت و حرفه‌ای شدن بازار سرمایه باید تعداد و اندازه صندوق‌های سرمایه‌گذاری، سبد گردان‌ها، ‌شرکت‌های رتبه‌بندی و شرکت‌های تأمین سرمایه زیاد شود، درحالی‌که تعداد این نهادهای مالی اکنون کم و در مقیاس کوچک فعالیت می‌کنند و نمی‌توانند به‌تناسب بازار فعالیت کنند.

در کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و اندونزی صندوق تثبیت بازار وجود دارد که در مواقع بحرانی وارد عرصه شده و از ریزش قیمت‌ها جلوگیری می‌کنند، اما در آن کشورها گستره صندوق تثبیت متناسب با اندازه بازار بورس آن کشورها است و بعضاً دارای ردیف بودجه عمومی هستند و در مواقع بحران می‌توانند ایفای نقش کنند.

اما در ایران متأسفانه حجم منابع صندوق‌ تثبیت بازار همخوانی لازم را با اندازه بازار سرمایه نداشته و لذا از آنجاکه این صندوق بدون برنامه وارد بازار شد و منابع صندوق که ۷۰۰ میلیارد تومان بود، خرج شد لذا تأثیری در بازار نداشت.

بدون شک بازار سهام ایران در ماه‌های گذشته در بسیاری از نمادها به‌صورت حبابی و غیرمنطقی رشد کرد ولی بسیاری از کارشناسان با این رشد را تا حدی نمی‌دیدند که اسم حباب را بر روی آن بگذارند و در شعف این‌که هرروز شاخص بورس در حال رشد است، شعارهای دولت جدید را دلیل این رشد می‌دانستند.

اما دلیل رشد عجیب قیمت سهام در بورس را بیش از هر چیز می‌توان به جریان نقدینگی واردشده به بازار سهام نسبت داد؛ جریان نقدینگی که به‌راحتی توانست حتی سهام شرکت‌هایی که فاقد پیش‌بینی سود یا همان «EPS» بودند را تحت تأثیر قرار دهد حال به نظر می‌رسد این جریان نقدینگی با سرعت قابل‌اعتنایی در حال خروج از بازار سرمایه است.

اقتصاد ایران طی دو سال گذشته با مشکلات متعدد مدیریتی و زیرساختی مواجه بوده است که می‌توان گفت دچار نوعی رکود همراه با تورم شده است که رونق بازار سرمایه درماه های گذشته نشان از آن داشت که رشد شاخص بورس تنها به دلیل حرکت اشتباه سرمایه‌گذاران خرد بوده است که دولتمردان به‌اشتباه این مسئله را سیاست‌های خود نسبت می‌دادند.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بورس اوراق بهادار بازار سرمایه شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت سرمایه گذاران خرد سرمایه گذاری بازار سرمایه شرکت ها صف فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۰۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان معاملات انجام شده در بازار روز جاری نهایتا با رشد 650 واحدی کار را تمام کار البته که بازار در نیمه اول در مسیر نسبتا صعودی قرار داشت اما این روند ضعیف دوامی نداشت و در نیمه دوم مسیر نزولی را انتخاب کرد تا بازار عملا تغییر خاصی را به چشم نبیند.

بازار توان و قدرت رشد را ندارد از طرفی هم کاسه منفی شدن و افت خود را لبریز کرده است.

شاید اگر زیرساخت لازم برای دو طرف کردن بازار سرمایه هرچه زودتر فراهم می‌شد شاهد بهبود روند و ارزش معاملات در بازار سرمایه بودیم و بازار سرمایه همچنان جذابیت خود را برای سرمایه گذاری داشت.

این در حالی است که بازارهای موازی با بازار سرمایه از قابلیت دو طرف بودن استفاده می‌کنند و علاقمندان و معامله‌گران بیشتری را به خود جذب می‌کنند.

قادر معصومی مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس اظهار داشته است که تا زمانی که شرایط بازار سرمایه مساعد نشود عرضه‌ای صورت نخواهد گرفت. این در حالی است که کمی قبل تر از پایان سال 1402 عرضه‌های اولیه در بازار سرمایه متوقف شده است. البته بازهم فعالان بازار انتظار داشتند که این عرضه ها از ابتدای سال 1402 متوقف شود اما با اصرار رییس سازمان بورس هفته یک عرضه در سال گذشته به بازار وارد شد و این موضوع مورد انتقاد خیلی از فعالان این حوزه بوده است.

قادر معصومی در این خصوص این مطلب را  اضافه کرده است که باید بازار کشش کافی برای عرضه‌ها اولیه را داشته باشد و نقدینگی جدید وارد بازار سرمایه شود تا IPO‌ها از سر گرفته شوند.

اما پای وزارت خارجه به تعطیلی پایان هفته‌ای باز شد و وزارت امور خارجه در راستای حمایت از فعالان اقتصادی بخش‌ خصوصی با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه موافقت کرد. این وزارتخانه در راستای بهبود شرایط اقتصادی کشور هم تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده‌ است!

وزیر صنعت ، معدن و تجارت هم اعلام کرده است که امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. او گفته ما به ظرفیت تولید 5 هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود 20 درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است. در بحث واردات خودرو ، قصد داریم تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده‌ایم و مردم می‌توانند ثبت‌نام کرده و بخرند.

این در حالی است که به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد ارقام خودروهای دپو شده در گمرکات کشور از زبان مسئولان امر کاملا در تضاد با هم است.

دنیای اقتصاد این طور نوشته که طی یک ماه گذشته ارقام متفاوتی از خودروهای وارداتی دپو شده در گمرکات کشور و مناطق آزاد منتشر شده است. بطوریکه وزیر صمت خودروهای متوقف مانده در گمرکات را 50 هزار دستگاه اعلام کرده این در شرایطی است که معاون وی و رییس سازمان توسعه تجارت مدعی است، 13 هزار خودروی وارداتی دپو شده است. با این حال احسان خاندوزی وزیر اقتصاد ماه گذشته اعلام کرد ۲۰هزار دستگاه خودرو در آستانه ورود به گمرکات کشور قرار دارند.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 

با توجه به رشد مس در بازارهای جهانی این انتظار برای افزایش قیمت فملی در بازار روز جای وجود داشت تا این نماد بتواند تاثیر خوبی را روی شاخص کل نیز قرار دهد . فملی امروز به تنهایی بیش از 2900 واحدی شاخص کل را مثبت کرد اما نمادهای دیگر اجازه رشد شاخص کل را نداند و مسیر شاخص کل صعودی نشد.

از منظر تکنیکالی همچنان سایه سنگین سقف کانال صعودی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بر سر شاخص کل سنگینی می‌کند و اجازه رشد به شاخص کل داده نمی شود اما اهالی بازار همچنان معتقد هستند که بازار می تواند به اعداد بالاتری برسد چرا که قیمت دلار در بازار آزاد کمی عقب نشسته است و این موضوع را نشانه ای برای کاهش تنش های منطقه ای می بینند.

معافیت مالیات عایدی بر سرمایه در بازار بورس هم به همراه افزایش قیمت دلار نیما می تواند از دیگر عواملی باشد که بازار برای صعود شاخص کل روی آنها حساب باز می‌کند و یا حداقل به این موارد در تحلیل های خود وزن بیشتری خواهد داد.

منبع:‌ اکو ایران

tags # بورس سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس