Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - معاون خرید ذوب آهن اصفهان در کنفرانس آنلاین معدن گفت: هدف‌گذاری ما در صنعت فولاد، تولید است، اما این صنعت از تحریم‌ها بسیار آسیب دیده است البته باید اشاره کرد خود تحریمی بیشترین ضربه را به این صنعت زده است.
به گزارش شمانیوز، محمدجعفر صالحی اظهار کرد: شرکت ذوب آهن اصفهان اولین تولیدکننده فولاد در ایران و تنها تولیدکننده به روش کوره بلند در کشور است و به نوعی مواد اولیه مورد نیاز و روش تولید آن با دیگر فولادسازان متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی، در کشور به طور متوسط 4تا 4.5میلیون تن کنسانتره زغال‌سنگ نیاز است که اکنون بین 1.5تا 1.7میلیون تن تولید می‌شود که از لحاظ مصرف هم به تنهایی پاسخگوی نیاز نیست.
صالحی ادامه داد: در ذوب آهن اصفهان نمیتوان دو واحد کک سازی و کوره بلند را متوقف کرد. از طرفی ما باید زغالسنگ را الزاما از معادن داخلی کشور تهیه کنیم، زیرا 17 هزارنفر در این بخش فعالیت دارند در نتیجه توقف کک سازی ذوب آهن منجر به درگیرشدن مست 5استان در مسائل معیشتی و اجتماعی نیروی کار خواهد شد و 17هزارنفر شغل خود را از دست می‌دهند.
وی گفت: از سال 97، قیمت زغال به قیمت شمش فولاد وابسته شده است. اگر با روند قیمت گذاری کمیته پشتیبانی زغال سنگ، قیمت تداوم میافت قیمت امسال حدود هزار تومان به ازای هر کیلو میشد در حالیکه تا 3ماهه سوم به صور متوسط هر کیلو هزارو 800 تومان بیشترپرداخت شده که در نتیجه تا پایان سال هزینه معادل 1800 ملیارد مازاد برای زغال تحمیل میشود. ذوب آهن اصفهان آگاهانه و با نیت حفظ اشتغال و تداوم تولید این افزایش قیمت و هزینه را پذیرفته است.
وی افزود: عوارض وضع شده برای سنگ آهن به سال 96 برمیگردد که اجرای آن از سال 98 شروع شد. اما آیا اجرای آن سبب حرکت چادرملو و گلگهر به سمت فولادسازی شد یا قبل از وضع عوارض چنین سیاستی اتخاذ شده بود.درواقع نبود مواد اولیه ناشی از سیاست تبدیل معدنی ها به فولادی منجر به مصرف مواد اولیه توسط این واحد ها گشته و در نتیجه ، ذوب آهن با 70درصد ظرفیت فعالیت می کند و فولاد مبارکه هم از تمام ظرفیت تولید بهره نمی برد.
به گفته صالحی، ذوب آهن در سال 98 ، 110میلیون دلار صادراتی خود را به بانک مرکزی داد. اقدامی که مورد تقدیر بانک مرکزی هم قرار گرفت .شرکت های معدنی مدعی صادرات هم بفرمایند چه سهمی در تامین ارز مورد نیاز کشور داشته اند؟.
به گفته وی، ذوب آهن آخرین شرکت دولتی بود که واگذار شد و معادنی که روزگاری وجودشان به وجود ذوب آهن موجود شده بود یکی پس از دیگری تعهدات گذشته را فراموش کردند.
بعد از آن به شرکت‌های معدنی اعلام شد اگر قرار است طرح توسعه ای داشته باشید باید واحد کنسانتره سازی احداث کنید، در نتیجه سنگ دانه بندی ، تبدیل به کنسانتره شد و موجودی و دریافت سنگ آهن دانه بندی مورد نیاز ذوب آهن روبه کاهش رفت.
صالحی افزود: کاهش کیفیت مواد اولیه در نتیجه افزایش هزینه‌ها در ذوب آهن رخ داد.
وی ادامه داد: ذوب آهن از سال 98 تولید ریل را نهایی کرده و در 5محور ریل تولیدی نصب شده و یا در حال نصب میباشد.
صالحی با اشاره به اینکه افق روشنی پیش چشم ما نیست در ادامه گفت: در کشورهای در حال توسعه شناسایی پی جویی توسط دولت و بهره برداری توسط بخش خصوصی انجام می‌شود.
معاون خرید ذوب آهن گفت: اکتشاف مشابه یک فعالیت تحقیق و توسعه است و از هزار مورد تنها یک مورد ممکن است‌ به یک معدن مانند گلگهر یا چادرملو ختم شود. پس وظیفه حاکمیت و دولت است که به این بخش ورود کند.
صالحی ادامه داد: ذوب آهن میزبان 14هزار نفر نیروست اما نه از یارانه انرژی برخورداریم و نه از مزیت سنگ آهن غنی و ارزان. از گاز فرآیندی استفاده می‌کنیم و برق مورد نیاز خود را تولید میکنیم ولی گاز مصرفی نیروگاه‌های ذوب آهن را با تعرفه غیر نیروگاهی محاسبه میکنند.اما رسالت اجتماعی هرگز فراموش نخواهد شد و با همه نامهربانی ، انتظار دارد سنگ آهن با قیمت مناسب و نه ارزان در اختیار ذوب آهن قرار گیرد.
وی در پایان گفت: زمانی که شرکت از زیان انباشته خارج می‌شود به معنای برنامه ریزی درست مدیریتی بوده است. خروج از زیان انباشته و تولید سود ، بدون برنامه و هدف از پیش تعیین شده یا به عبارتی سوئ مدیریت ممکن نیست.
منبع: ایراسین

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ذوب آهن اصفهان مواد اولیه مورد نیاز سنگ آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۱۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند

ایتنا - بر اساس آمار و ارقامی که به‌تازگی گردآوری شده است، هفت کشور اکنون تقریبا تمام برق مورد نیازشان را از منابع انرژی تجدیدپذیر تولید می‌کنند.
آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از انرژی زمین‌گرمایی، آب، خورشید یا باد تولید کرده‌اند.

علاوه بر این، داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) و آژانس بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر (IRENA) نشان داده است که ۴۰ کشور دیگر‌ــ از جمله ۱۱ کشور اروپایی‌ــ در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دست‌کم ۵۰ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از فناوری‌های انرژی تجدیدپذیرتولید کرده‌اند.

پروفسور مارک جیکوبسون، استاد دانشگاه استنفورد که این داده‌ها را منتشر کرده است، گفت: «ما به فناوری‌های معجزه‌‌‌آسا نیاز نداریم.»

«ما باید با برقی کردن همه چیز و تامین برق از باد، آب و خورشید (WWS)، که نسیم دریا، فوتوولتایی خورشید، برق خورشیدی متمرکز، الکتریسیته زمین‌گرمایی، برق‌آبی اندک و برق‌آبی گسترده را شامل می‌شود، انتشار کربن را متوقف کنیم.»

پروفسور جیکوبسون همچنین متذکر شد سایر کشورها مانند آلمان نیز قادرند برای بازه‌های زمانی کوتاه از برق ۱۰۰ درصد تولیدشده از منابع تجدیدپذیر استفاده کنند.

آماری که آژانس بین‌المللی انرژی در ژانویه سال جاری منتشر کرد نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، بریتانیا ۴۱.۵ درصد برق مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیر تولید کرد‌ــ که ۱۰.۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.

در اسکاتلند، فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر معادل ۱۱۳ درصد مجموع برق مصرفی کشور در سال ۲۰۲۲ را تولید کردند.

کلر مک، مدیرعامل اسکاتیش رینیوبلز (Scottish Renewables)، آن زمان گفت: «این ارقام رکوردشکن نقطه عطف مهمی در مسیر اسکاتلند به سوی انتشار کربن صفر محسوب می‌شود، و پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر ما در سطح جهانی را به‌روشنی نشان می‌دهد.»

در حالی که تولید برق اسکاتلند در قبضه انرژی باد است، پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که انرژی خورشیدی در دهه‌های آتی انرژی غالب در تامین برق جهان خواهد بود. 

در سال‌های اخیر با افزایش میزان بهره‌وری سلول‌های خورشیدی، که در اصل با به‌اصطلاح «ماده معجزه‌آسای» پروسکایت ارتقا پیدا کرد، پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای صورت گرفته است.

هزینه‌های تجاری نیز کاهش پیدا کرده است، که سبب شد دانشمندان دانشگاه اکستر و کالج دانشگاهی لندن سال گذشته مدعی شوند که انرژی خورشیدی به «نقطه اوج بازگشت‌ناپذیری» رسیده است که آن را به منبع اصلی انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ تبدیل خواهد کرد.

بر اساس یافته‌های مقاله این پژوهشگران در سال ۲۰۲۳، که در نشریه نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) منتشر شد، پیشرفت‌های فناوری و اقتصادی به این معنی است که گذار به انرژی پاک فقط دست‌یافتنی نیست، بلکه اجتناب‌ناپذیر است.

پژوهشگران در این تحقیق نوشتند: «به‌دلیل مسیر فناوری که سیاست پیشین باز کرد، نقطه اوج خورشیدی بازگشت‌‌ناپذیر ممکن است گذشته باشد، مرحله‌ای که انرژی خورشیدی، بدون سیاست‌های اقلیمی بیشتر، به‌تدریج بر بازار انرژی جهانی غلبه می‌کند.»

«انرژی خورشید در دسترس‌ترین منبع انرژی موجود روی کره زمین است، و در چرخه‌ای از سرمایه‌گذاری‌های فزاینده، جذابیت اقتصادی‌اش به‌سرعت رو به افزایش است.»

دیگر خبرها

  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • 3 کارخانه تولید سیم مفتول بزرگ ایران (به همراه راهنمای استعلام قیمت)
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • کاگران فولاد اکسین در ابتدای سال شعار "جهش تولید" را محقق کردند / شروع طوفانی اکسین در سال ۱۴۰۳ آغاز مسیر موفقیت است
  • بدل کارلوس در اصفهان دیده شد! (عکس)
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • خودکفایی در تولید برخی از ملزومات خودرو‌های سنگین در جنوبشرق کشور
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت فولاد کشور