Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، کیانوش جهانپور روز چهارشنبه در نشست خبری دوازدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل در ایران با موضوع بحران کرونا که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، افزود: این کنفرانس با توجه به مصادف شدن با بیماری کووید ۱۹ با تاکید بر فرماندهی و کنترل هوشمند بحران کووید ۱۹ برگزار می‌شود. در دنیای امروز اطلاعات و داده‌های متعدد از جوانب و ابعاد مختلف بحران‌ها وجود دارد که باید بر پایه فناوری اطلاعات و پایش و نظارت صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این کنفرانس ملی آغازی برای طرح موضوعی است که می‌تواند استراتژیک باشد. یکی از پنج تهدیدی که در دهه‌های آتی بشر را تهدید می‌کند در حوزه سلامت خواهد بود و در نتیجه باید به موضوع فرماندهی هوشمند بحران‌ها توجه شود.

جهانپور اظهار کرد: شناسایی ظرفیت‌های علمی و فناوری در این حوزه اهمیت دارد. این ظرفیت‌ها در قالب همکاری بین بخشی می‌تواند کمک شایانی به مدیریت و فرماندهی هوشمند در نظام سلامت کند. نظام سلامت حداقل سالی یک بار درگیر یک بحران در ابعاد ملی است و این ضرورت که بتوانیم از ظرفیت‌های فناوری در کشور استفاده کنیم بیشتر خود را نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: در حوزه واکسن مشاهده شد که با ظرفیت داخلی، سه واکسن کرونا وارد فاز کارآزمایی بالینی شده است. این نگاه پر امید به ظرفیت‌های داخلی کشور است که می‌تواند با همکاری و هماهنگی بین بخشی منجر به ایجاد ظرفیت‌های جدید برای کشور و ارتقای شاخص‌های نظام سلامت شود.

 جهانپور گفت:‌ باید نقاط قوت و توانمندی‌ها و ظرفیت‌های فناوری را قبل از بروز بحران‌ها شناسایی کنیم و در نتیجه یکی از اهداف وزارت بهداشت، شناسایی ظرفیت‌های موجود علمی و فناوری خارج از نظام سلامت است.

 هنوز واکسن کوواکس توزیع نشده است

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره خرید واکسن کرونا از کوواکس گفت: خرید ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کرونا از کوواکس را انجام می‌دهیم. امروز کوواکس هنوز هیچ واکسنی را در جهان توزیع نکرده است. حداقل ۱۸ شرکت در سبد کوواکس واکسن خود را عرضه می‌کنند. هنوز کوواکس چیزی توزیع نکرده و ما هم واکسن وارد نکردیم و هر واکسنی که سازمان غذا و دارو تایید کند، از این محل تهیه می‌شود.

وی ادامه داد: خرید مستقیم واکسن کرونا نیز از شرکت‌های مورد تایید سازمان غذا و دارو انجام می‌شود و سپس سبد کوواکس و بعد از آن، واکسن داخلی خواهد بود. هرچند اولین شرکت شروع کننده نبودیم، اما جزو اولین کشورهایی خواهیم بود که واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ را به پایان خواهیم رساند.

باید به سمت تجمیع ظرفیت‌ها برویم

رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در پاسخ به خبرنگار سلامت ایرنا درباره اقدامات وزارت بهداشت در زمینه استفاده از فناوری در زمینه مدیریت کرونا گفت: حرکت خوبی در حوزه‌های نظام سلامت به سمت مدیریت و فرماندهی و پایش هوشمند بر پایه فناوری اطلاعات انجام شد. اگر بخواهیم به نکات منفی اشاره کنیم نیز پراکنده بودن و جزیره‌ای بودن اقدامات بوده است. حتی ساختارها به شکلی بوده که امکان تجمیع وجود نداشت. وزارت بهداشت به صورت گسترده از این ظرفیت استفاده کرده است. باید به سمت تجمیع ظرفیت‌ها و ساختارهای مدیریتی و اطلاعاتی پیش برویم. مشارکت ما در این کنفرانس ملی هم دقیقا در همین راستاست که ظرفیت‌های علمی و فناوری موجود را استفاده کنیم. این رویکرد یا عارضه جزیره‌ای به سمت سامانه‌های جامع مدیریتی و فرماندهی باید پیش برود.

امیر محترمی دبیر علمی کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل در ایران با موضوع بحران کرونا در پاسخ به خبرنگار سلامت ایرنا بیان کرد: بحث جزیره‌ای بودن سامانه‌ها فقط محدود به نظام سلامت نمی‌شود. ممکن است با بحران‌های مختلفی مثل سیل و زلزله و قطعی برق مواجه شویم. آمادگی در برابر این پدیده‌ها بدون بهره گیری از فناوری اطلاعات ممکن نیست. فرماندهی کنترل به معنی استفاده از همه سامانه‌ها برای تصویر کردن و دادن وضعیت آگاهی به تصمیم سازان جهت اخذ تصمیم‌های درست و به موقع و اجرا در زمینه‌های مختلف است. تجربه دنیا این است که از نرم افزارهای موبایلی تا بانک‌های اطلاعاتی مختلف ایجاد شده است. سازمان جهانی بهداشت نیز در این زمینه کارهای زیادی انجام داده است.

وی افزود: در زمینه کرونا با موضوع اینفودمی مواجه شدیم که اطلاعات صحیح و غلط با هم مخلوط شد. سامانه‌های اطلاعاتی برای این موضوع فراهم شد. اقدامات خوبی در این زمینه انجام شد و کاستی‌های متعددی نیز وجود دارد که نیازمند همت مضاعف است تا از فناوری‌ها به گونه موثرتری استفاده کنیم.

جزییات دوازدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل

امیر محترمی دبیر علمی کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل در ایران با موضوع بحران کرونا همچنین اظهار کرد: کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل همه ساله به همت انجمن ملی فرماندهی و کنترل مخابرات و رایانه و پس از سال ۸۶ در حال اجراست و امسال دوازدهمین دوره آن خواهد بود که به میزبانی دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار می‌شود. محورهای این کنفرانس در سال جاری با توجه به مواجهه با پاندمی کرونا به تشخیص کمیته علمی و شورای سیاست گذاری کنفرانس بر تاکید بر بحران کرونا خوهد بود. این رویداد هفته بعد شروع می‌شود و از روز شنبه کارگاه‌های تخصصی به صورت مجازی و از طریق سایت کنفرانس برگزار خواهد شد و روز سه شنبه و چهارشنبه افتتاحیه آن خواهد بود و عصر چهارشنبه نیز اختتامیه برگزار می‌شود. در این یک هفته سایت کنفرانس کاملا آماده و پذیرای دوستانی خواهد بود که به صورت مجازی قصد مشارکت دارند. این کنفرانس حول محورهای ده گانه تدارک دیده شده است.

وی افزود: امسال با حساس شدن بحران‌های زیستی و با تصمیم کمیته سیاست گذاری کنفرانس، محوریت به بحران کرونا داده شده است.

کرونا باید نقطه عطفی برای کنترل هوشمند بحران‌ها شود

جهانپور گفت: این کنفرانس امسال با شعار مدیریت هوشمند بحران‌های فراگیر و تجربه مدیریت بحران کووید ۱۹ برگزار می‌شود. شاید وزارت بهداشت در مدیریت حوادث و بحران‌ها و به خصوص در استفاده از ظرفیت فناوری اطلاعات جزو نهادهای پیش رو بوده، ولی همه این‌ها نیازمند ارتقا و ایجاد سامانه‌های واحد است. بحران کووید ۱۹ و همه گیری کرونا باید نقطه عطفی برای کنترل هوشمند بحران‌ها شود.

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا فناوری اطلاعات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کیانوش جهانپور پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا فناوری اطلاعات کرونا ویروس کرونا فناوری اطلاعات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کیانوش جهانپور اخبار کنکور کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل هوشمند بحران ها فناوری اطلاعات برگزار می شود وزارت بهداشت بحران کرونا واکسن کرونا نظام سلامت سامانه ها ظرفیت ها کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۱۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم

محمد علی زلفی گل، وزیر علوم در مراسم آیین نکوداشت اعضای هیئت علمی کشور گفت: شهدای علمی نشان دادند که دشمن از پیشرفت علم و فناوری در هراس است. در دوران شیوع بیماری کرونا دانشمندان پزشکی، مهندسی و انسانی کمک کرده تا سلامت جسمی و روحی مردم ایران حفظ شود. 

وی ادامه داد: دنیای مدعی حقوق بشر و آزادی واردات واکسن کرونا را تحریم کرده بودند. 

زلفی گل ادامه داد: افتخار وعده صادق و اقتدار ایران خروجی دانشگاه های کشور است.علم و فناوری جدید فرهنگ تازه ای را خرق خواهد کرد. 

وزیر علوم بیان کرد: استادان سرمایه های نمادین کشور هستند و استادان در هر نقطه ای سبب ارزش بیشتر پیدا کردن آن مناطق خواهد شد. مرجعیت علمی. شاکرد پروری از جمله الویت های وزارت علوم است. 

زلفی گل تاکید کرد: کشورگشایی مشروع از طریق علم و فناوری همچنین تولید دانش است. جامعه فرهیخته دانشگاهی را باید قدر بدانیم و سرمایه گذاری در حوزه علم و فناوری بهترین سرمایه گذاری کشور است.

وزیر علوم افزود: بر اساس ابلاغیه ها ۱۵ درصد بودجه دانشگاه ها به پژوهش و ۵ درصدنیز به امور فرهنگی اختصاص پیدا کند. 

وی گفت: علامه مطهری با خون خودش رسالت انبیا را تقویت کرد و به ما آموخت که شهدا و استادان بعد از حیات نیز اقدامات سان اثر بخش است.

در ادامه مراسم،  حجت الاسلام مصطفی رستمی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها گفت: در مراسم   جریان مداوم علمی در کشور بسیار درخشان بوده است. 

وی ادامه داد:  اگر بنا بر بروز اتفاقات مورد نظردر کشور هستیم باید به سمت علم و دانش همچنین تکریم استادان علمی حرکت کنیم. 

وی بیان کرد: اگر جریان علمی کشور در کنار دفاعی قرار نمی گرفت،  وعده صادق به خوبی انجام نمی گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • «گروسی» به ایران می‌آید
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • وضع مقررات برای استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • ویروس غیبت در نشست‌های خبری به مربیان دیگر سرایت کرد/ خونِ شجاعی و الهامی از مورایس و بقیه رنگین‌تر است؟ +فیلم
  • ویروس غیبت در نشست‌های خبری به مربیان دیگر سرایت کرد/ شجاعی و الهامی خود را بالاتر از مورایس می‌دانند؟
  • شگرد عجیب یک کلاهبردار برای خرید سکه و طلا
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟