Web Analytics Made Easy - Statcounter

داود نجفیان  روز چهارشنبه در حاشیه بازدید  اسماعیل نجاز رییس سازمان مدیریت بحران کشور از طرح تغذیه مصنوعی آبخوان دشت هشتگرد البرز در گفت وگو با ایرنا اظهارداشت: این طرح  از سال آبی ۹۱-۹۰  با هدف ذخیره سازی حداقل سالانه ۱۲ میلیون متر مکعب آب  از سیلاب های رودخانه کردان آغاز شده است.

وی بیان داشت : از آنجا که سفره های آب زیر زمینی یا آبخوان دشت هشتگرد وضعیت مناسبی به لحاظ آب ندارد، تکمیل طرح تغذیه مصنوعی می تواند به کمک این سفره ها بیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نجفیان گفت: در کنار اجرای طرح تغذیه آبخوان دشت هشتگرد ، ساماندهی رودخانه کردان برای پیشگیری از خسارت سیلابی به واحدهای مسکونی و صنعتی اطراف نیز در دست اقدام قرار گرفته است.

وی ادامه داد: تاکنون ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای این طرح بزرگ هزینه شده و مناطق مختلفی از جمله ارتفاعات کوهسار تا دشت هشتگرد را در بر می گیرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان البرز گفت : از آنجا رودخانه کردان هیچ گونه سد و بند آبی در بالا دست آن وجود ندارد با شدت یافتن بارش ها سبب طغیان و خسارت به اراضی و واحدهای مسکونی اطراف می شود.

وی یادآورشد که در جریان بارش های نوروز ۹۷ و طغیان رودخانه کردان، خساراتی به واحدهای مسکونی شهر هشتگرد وارد شدکه البته وجود شن چاله های معادن به فرصتی برای مهار این سیلاب و ذخیره سازی آب برای تقویت سفره های زیرزمینی منطقه تبدیل کردیم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان البرز ادامه داد: طرح تغذیه مصنوعی دشت هشتگرد یکی از مهمترین طرح های آبخوانداری کشور و استان به شمار رفته که نقش موثری در نجات سفره های زیر زمینی دارد.

وی بیان داشت : وزارت نیرو از مسوولان کشوری تقاضای تامین ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این طرح ارائه داده که در صورت تامین این اعتبار تا خرداد ماه سال آینده طرح تغذیه مصنوعی آبخوان دشت هشتگرد بهره برداری می شود.

نجفیان یاد آور شد که طی ۲ سال گذشته به علت بارش های خوب در سطح استان  بین ۱۷۰ میلیون تا ۱۹۰ میلیون متر مکعب در ثانیه دبی سیلاب های این رودخانه بوده است.

وی ادامه داد: اجرای طرح تغذیه دشت هشتگرد افزون بر نجات سفره های زیر زمینی نقش موثری در پیشگیری از طغیان رودخانه کردان و خسارت به واحدهای مسکونی و اراضی منطقه دارد.

نجفیان یادآور شد که اواخر سال ۹۷ بارش شدید باران و طغیان رودخانه کردان سبب تخریب ساحل این رودخانه شد و خساراتی به واحدهای مسکونی و صنعتی منطقه وارد کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان البرز گفت : سال گذشته اولویت دیوارکشی در محدوده شهرکوهسار استان البرز بود که یک هزارو۸۰۰ متر دیواره در ساحل سمت چپ رودخانه کردان احداث شد.

وی ادامه داد: اکنون اگر سیلاب رخ دهد ، هیچ خطری اطراف را تهدید نمی کند البته طرح باید تکمیل و بهره برداری شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز تاکید کرد که تکمیل این طرح برای دشت هشتگرد و منطقه کردان بسیاری کلیدی و حیاتی است و می توان به نجات آبخوان ها امیدوار بود زیرا سالانه به دلیل برداشت بی رویه حدود ۲۳ میلیون مترمکعب در سفرهای زیر زمینی این دشت  افت آب داریم .

نجفیان تاکید کرد که گشایش طرح تغذیه مصنوعی دشت هشتگرد ، بیش از ۴۰ درصد نیازهای آبی منطقه را تامین می کند و موجب جذب سریع آب های سطحی به سفره های زیر زمینی می شود.

وی ادامه داد : این طرح نیز موجب پایداری منابع آبی در منطقه خواهد شد و از هدر روی آبهای سطحی منطقه و آثار تخریبی آنها جلوگیری به عمل می آورد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز ، وجود شن چاله های معادن را در شهرستان ساوجبلاغ فرصتی مناسب برای هدایت سیلاب ها و ذخیره سازی آب دانست و گفت : سال گذشته با استفاده از این شن چاله ها حدود ۲۷ میلیون مترمکعب آب ذخیره سازی شد.

وی یادآور شد که بیش از ۱۲ شن چاله  بزرگ در دشت هشتگرد وجود دارد.

نجفیان یادآور شد که به دلیل برداشت بی رویه آب ۲۵ سانتی متر افت سالانه سفره های زیر زمینی در دشت هشتگرد داریم.

وی به طرح دیگر آبخوانداری در استان البرز اشاره کرد و گفت: در فردیس هم یک طرح  تغذیه مصنوعی داریم که می تواند سالانه ۶۵ میلیون متر مکعب تغذیه آب سفره های زیر زمینی منطقه داشته باشد.

وی بیان داشت : این طرح در مرحله پایانی بوده  که البته برای تکمیل آن مشکل مالی  داریم .

وی اظهار داشت : با این اوصاف پیمانکار نیز در حال تکمیل طرح است  که اگر بهره برداری شود مشکل خشکیدگی چاه های آب شهرستان فردیس استان البرز کاهش می یابد.

نجفیان گفت : سال گذشته به صورت نیمه کاره این طرح مورد استفاده قرار گرفت و توانستیم بخشی از سیلاب ها را مهار و به سفره های زیر زمینی منطقه هدایت کنیم .

وی ادامه داد: در جریان سیلاب سال گذشته حدود۶۵ میلیون متر مکعب سیلاب  به سفره های زیر زمینی فردیس تزریق ش  و بسیاری از چاه های  خشکیده منطقه پرآب شدند.

نجفیان افزود: اگر اعتبار این طرح تامین شود تا اردیبهشت ماه سال آینده بهره برداری خواهد شد که برای تکمیل طرح تغذیه مصنوعی دشت فردیس به ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است .

وی با بیان اینکه طرح های تغذیه مصنوعی سفره های زیر زمینی در مناطق مختلف کشور در حال انجام است ، گفت : از آنجا که ظرفیت سفره های زیر زمینی البرز بالا است می توان آب های سطحی بیشتری در آنها ذخیره سازی کرد.

اکنون ۸۰ درصد آب شرب استان سه میلیون نفری البرز از سفره های زیر زمینی تامین می شود که طی سه دهه اخیر میزان دسترسی به این سفره ها از حدود ۴۰ متر به ۳۰۰ متر رسیده است.

برچسب‌ها ساوجبلاغ سفره آب زیرزمینی ستاد خشکسالی ، فرسایش و محیط زیست شرکت آب منطقه ای استان البرز وزارت نیرو هشتگرد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ساوجبلاغ سفره آب زیرزمینی ستاد خشکسالی فرسایش و محیط زیست ساوجبلاغ سفره آب زیرزمینی ستاد خشکسالی فرسایش و محیط زیست شرکت آب منطقه ای استان البرز وزارت نیرو هشتگرد اخبار کنکور شرکت آب منطقه ای استان البرز مدیرعامل شرکت آب منطقه ای میلیارد تومان اعتبار سفره های زیر زمینی واحدهای مسکونی طرح تغذیه مصنوعی میلیون متر مکعب رودخانه کردان بهره برداری ذخیره سازی سال گذشته سیلاب ها سفره ها شن چاله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۱۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟ 

۲۱۰ روز از جنگ در غزه می‌گذرد و این روز‌ها نظرات مختلفی درباره احتمال حمله زمینی نیرو‌های نظامی رژیم صهیونیستی به رفح یا لبنان مطرح می‌شود. در این خصوص به نظر می‌رسد سرنوشت بنیامین نتانیاهو به رفح گره خورده است، زیرا اگر دست به ماجراجویی بزند، برخلاف اراده مقامات آمریکایی و اروپایی عمل کرده است، زیرا آن‌ها حمله به رفح را به دلیل اینکه چالش جدی منطقه‌ای بشمار می‌آید، خط قرمز می‌دانند. 

لازم به یادآور است که رفح با مصر هم مرز است و چنانچه رژیم صهیونیستی به این منطقه حمله نظامی زمینی انجام دهد، صد‌ها هزار نفر به سمت مرز مصر کوچ خواهند کرد و این شرایط برای مصر مناسب نیست. به همین دلیل احتمال دارد که مصر از دایره همکاری اروپا و آمریکا خارج شود و مسیر دیگری را در پیش بگیرد و در نتیجه فضای منطقه بحرانی‌تر خواهد شد.

چنین مسائلی در خصوص حمله زمینی به رفح سبب شده است که برای پیشگیری از این اقدام هشدار‌هایی از سوی کاخ سفید برای بنیامین نتانیاهو ارسال شود. اما اگر این اتفاق بیفتد، اختلاف نظر‌ها بین آمریکا و کابینه نتانیاهو تشدید خواهد شد.

در این بین البته بحث و احتمال حمله ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان نیز مطرح است. با توجه به این شرایط و اینکه نتانیاهو تلاش می‌کند، برای رهایی از باتلاق غزه بحران را به کشور‌های دیگر منطقه منتقل کند. اما آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند که بحران را هرچه زودتر تحت کنترل در آورند، زیرا این روز‌ها آن‌ها در آ‌ستانه انتخابات قرار گرفته و شرایط مناسبی ندارند؛ ۳۰ ایالت آمریکا درگیر جنبش دانشجویی است و نیرو‌های فدرال و ایالتی بشدت در حال کنترل اوضاع هستند. در واقع چنانچه شرایط از کنترل خارج شود، اساسا آمریکا قربانی اسرائیل خواهد شد.

بنابراین به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که وضعیت غزه را کنترل کنند و مانع از این شوند که اسرائیل به منطقه دیگری حمله کند. در راستای این تلاش‌ها اخیرا نیز وزیر خارجه فرانسه به لبنان سفر کرده بود. با این حال به نظر می‌رسد اسرائیل در شرایطی قرار ندارد که بتواند به لبنان حمله کند. اما احتمال حمله نظامی زمینی به رفح از سوی رژیم صهیونیستی وجود دارد.

به این ترتیب لازم به یادآوری است که آمریکا و اروپا در آستانه یک تحول سیاسی اجتماعی قرار دارند. آن‌ها هزینه پشتیبانی از رژیم صهیونیستی را پرداخت می‌کنند و جنبش دانشجویی اخیر که آ‌مریکا و برخی کشور‌های اروپایی را فرا گرفته است به نوعی حکم بیداری وجدان بشریت را دارد که حاکمان آمریکا تلاش می‌کردند، آن را نادیده بگیرند.

دیگر خبرها

  • فوری | واریزی مددجویان تحت پوشش ۳ برابر شد
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • احداث تیرپارک کامیون‌ های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟ 
  • برگزاری مراسم عزاداری در ساوجبلاغ
  • احداث تیرپارک کامیون‌های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی است
  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید
  • نیاز بندرعباس به ۷۰۰ میلیارد اعتبار جهت توسعه خطوط فاضلاب