Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-05-08@23:24:04 GMT

زنان آلمانی اجازه چه کار‌هایی را نداشتند؟ +تصاویر

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۴۲۳۳۷

زنان آلمانی اجازه چه کار‌هایی را نداشتند؟ +تصاویر

زنان آلمانی نمی‌توانستند بدون اجازه همسر گواهینامه بگیرند، حساب بانکی بازکنند، رأی بدهند و کار کنند.

به گزارش شریان نیوز،در این گزارش توجه شما همراهان را به ماجرایی از آنچه زنان نمی‌توانستند در آلمان انجام دهند، جلب می‌کنیم؛ آنان نمی‌توانستند بدون اجازه همسر گواهینامه بگیرند، حساب بانکی بازکنند، رأی بدهند و کار کنند؛ اما زنان آلمانی برای به دست آوردن حقوقشان سرسختانه جنگیدند و هنوز هم در این راه مبارزه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سال ۱۹۶۱: قرص ضدبارداری در داروخانه

در داروخانه‌های آلمان قرص‌های ضدحاملگی عرضه می‌شود. دیگر زنان می‌توانند خودشان در مورد بارداری تصمیم بگیرند. در ابتدا قرص‌های ضدبارداری را تنها در اختیار زنان قرار می‌دادند که چندین فرزند داشتند.

سال ۱۹۵۸: اخذ گواهینامه بدون اجازه شوهر

زنان آلمانی اجازه داشتند گواهینامه بگیرند، اما شرط گرفتن گواهینامه داشتن اجازه شوهر بود. این شرایط با تصویب "قانون برابری حقوق زنان و مردان" در سال ۱۹۵۸ تغییر کرد.

اکتبر ۱۹۷۰: زنان در لباس "مردانه"

زنان در ابتدا موظف بودند "زنانه" لباس بپوشند: با دامن و پیراهن. در شهر برمن یک زن کارمند به دلیل پوشیدن یک شلوار قرمز سر کار، اخراج شد. در روز ۱۴ اکتبر سال ۱۹۷۰ یک سیاستمدار زن آلمانی دست به کاری زد که تا آن روز سابقه نداشت: لنوته فن‌بوتمر از حزب سوسیال دموکرات در این روز به عنوان نخستین زن با کت و شلوار در پشت تریبون پارلمان قرارگرفت.

نوامبر سال ۱۹۱۸: حق رأی برای زنان

در این سال حق رأی زنان به رسمیت شناخته شد. از ژانویه سال ۱۹۱۹ به بعد زنان در آلمان حق شرکت در انتخابات را داشتند. آنیتا آگسپورگ یکی از زنانی که برای به دست آوردن این حق سرسختانه مبارزه کرد. سال ۱۹۰۲ نخستین انجمن حق رأی زنان در آلمان توسط او بنا نهاده شد.

تابستان ۱۹۰۰ - حق تحصیل در دانشگاه برای زنان

امروزه تحصیل دختران در دانشگاه‌ها امری عادی است. اما برای این امر عادی و حق بدیهی، زنان سال‌ها جنگیده‌اند. در سال ۱۹۰۰ دانشگاه‌های فرایبورگ و هایدلبرگ در آلمان نخستین دانشگاه‌هایی بودند که به طور رسمی به زنان اجازه تحصیل دادند. دانشگاه‌های دیگر هم سال‌های بعد به این دو دانشگاه پیشرو پیوستند. اما مقاومت در برابر زنان در جایگاه پرفسور یا پژوهشگر همچنان تا سال‌ها ادامه داشت.

مه سال ۱۹۴۹: حق برابری زن و مرد

الیزابت زلبرت کسی بود که سنگ بنای برابری زن و مرد در جمهوری فدرال آلمان را بنا نهاد. از این سیاستمدار آلمانی از حزب سوسیال دموکرات به عنوان "مادر قانون اساسی" یاد می‌شود. نتیجه‌ی تلاش‌های زلبرت ماده سه قانون اساسی آلمان است: «مردان و زنان برابرند»؛ تنها چند واژه، اما واژه‌هایی که معنا و نقش مهمی در زندگی نسل بعدی بازی کردند.

سال ۱۹۲۳: نخستین پلیس‌های زن در آلمان

۹ زن در مرکز پلیس شهر کلن از سال ۱۹۲۳ اجازه پوشیدن یونیفورم را یافتند. اما مسوولیت آن‌ها محدود به حوزه جوانان خطرناک. در دهه‌ی بیست قرن نوزدهم میلادی یگان‌های پلیس جنایی که اعضای آن‌ها را زنان تشکیل می‌دادند شروع به کار کردند که مسوولیت رسیدگی به جرایم کودکان و نوجوانان تا ۱۴ سال را به عهده داشتند.

آوریل ۱۹۹۴: حق نگه‌داشتن نام خانوادگی پس از ازدواج
در آوریل سال ۱۹۴۴ زنان اجاره یافتند نام فامیل شوهرشان را کنار بگذارند. زنان از این تاریخ به بعد حق یافتند پس از ازدواج نام خانوادگی خود را حفظ کنند. اما برای فرزندشان باید به یک توافق برسند که کدام نام‌خانوادگی را برای او انتخاب می‌کنند.

۱۹۶۲: زنان اجازه بازکردن حساب دارند

تا سال ۱۹۵۸ مردان صاحب حق تصمیم‌گیری در مورد زن و فرزندان بودند. حتی اگر مردی به همسر خود اجازه کار کردن می‌داد، رسیدگی به امور مالی و مدیریت حقوق زن با مرد بود. تا سال ۱۹۵۸ مردان می‌توانستند مانع از ادامه کار کردن زن شوند. بازکردن حساب بانکی برای زنان آلمانی تا سال ۱۹۶۲ بدون اجازه مرد ممکن نبود.

منبع: شریان

کلیدواژه: زنان آلمانی بدون اجازه دانشگاه ها تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۲۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نبرد آخر توخل: بایرن با تمام توان برابر رئال

به گزارش "ورزش سه"، بایرن مونیخ امشب در دیدار برگشت از مرحله نیمه نهایی رقابت‌های لیگ قهرمانان اروپا در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو روبروی رئال مادرید به میدان خواهد رفت تا تکلیف دیگر تیم صعود کننده به فینال این مسابقات مشخص شود.

این تیم این فصل نتوانست موفقیتی که در بیش از یک دهه اخیر در رقابت‌های بوندسلیگا داشت را تکرار کند و عنوان قهرمانی را به بایرلورکوزن واگذار کرد. آنها همچنین خیلی زود از دور مسابقات جام حذفی آلمان هم کنار رفتند تا تنها شانس‌شان برای کسب عنوان قهرمانی در این فصل در لیگ قهرمانان اروپا باشد.

کسب این نتایج باعث شد که مدیران بایرن به این نتیجه برسند که در پایان فصل با توخل قطع همکاری کنند و این مربی آلمانی تمام تلاشش را به کار خواهد گرفت تا این تیم را با جام ترک کند و نشان دهد که شایستگی نشستن روی نیمکت بایرن را داشته است.

روزنامه بیلد ساعتی پیش ترکیب احتمالی بایرن مونیخ در بازی حساس امشب برابر رئال مادرید را منتشر کرد و به نظر می‌رسد که توخل قصد دارد با تمام توان قدم به زمین حریف بگذارد و مصمم است که یک فینال تمام آلمانی دیگر را در لیگ قهرمانان رقم بزند.

ترکیب احتمالی بایرن: مانوئل نویر، ماتیس دی‌لیخت، اریک دایر، نصیر مزراوی، یاشوا کیمیش، الکساندر پاولوویچ، کنراد لایمر، سرژ گنابری، جمال موسیالا، لروی سانه، هری کین

دیگر خبرها

  • واکنش شولتز به حملات علیه سیاستمداران آلمانی
  • نبرد آخر توخل: بایرن با تمام توان برابر رئال
  • هلال احمر دیگر انبار خالی ندارد/ اگر اجازه دهند نمی‌گذاریم بیمار بدون دارو برگردد
  • بزرگان استان قزوین اجازه شایعه سازی برای مدیران را ندهند
  • ربات حلزونی که مثل تانک حرکت می‌کند
  • ایران در این پایگاه مخفی برای حزب الله لبنان پهپاد می سازد؟ | جزئیات ادعای تلگراف
  • نتانیاهو: پیشنهاد حماس با خواسته‌های ضروری ما فاصله داشت / اجازه نمی‌دهیم حماس توان نظامی‌اش را بازیابد
  • اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان مرکزی برای تهدید ایران شود
  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • درخواست رئیس جمهور فرانسه از رئال برای امباپه