Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل امور اجرایی زکات کشور گفت: در بحث فرهنگ سازی، تبلیغ و ترویج و تبیین فرائض الهی از جمله زکات باید جدیت داشته باشیم و مردم بدانند این خیرات و زکواتی که ادا می کنند، به دست چه کسی می رسد و کجا مصرف می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام محمدطاها مهری چهارشنبه (اول بهمن) در نشست زکات استان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همراهانش، گفت: خدا را شاکر هستیم که امروز توفیق داشتیم تا در سرزمین کریمان و مهد دلاوران و دلاور مردان حضور پیدا کرده و پیرامون جایگاه عظیم فریضه الهی زکات صحبت کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

مدیرکل امور اجرایی زکات کشور ادامه داد: جایگاه الهی و عظیم فریضه واجب زکات در آیات و روایات آمده و هرکجا در قرآن به اقامه نماز اشاره شده بحث زکات هم آمده که نشان از این است این فریضه عظیم الهی چه جایگاه والا و بالایی دارد.

 

 

وی بیان کرد: در جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی در بحث زکات، قانونی در سال 90 در 7 ماده و چند تبصره به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و شورای عالی زکات را تصویب کرده که 11 سازمان، نهاد و وزارتخانه عضو شورای عالی زکات هستند و دبیری شورای زکات با کمیته امداد امام خمینی(ره) در کشور است لذا اگر دبیرخانه کمیته امداد امروز این افتخار را دارد که متولی جمع آوری فریضه الهی زکات شود، قانون این متولی را مشخص کرده است.

 

 

حجت الاسلام مهری اظهار کرد: در 10 ماهه اول سال جاری در کل کشور بیش از هزار و 100 میلیارد تومان زکات جمع آوری شده که اعم از واجب، مستحب، کفارات و فطریه است و این زکوات در همانجایی که جمع آوری می شوند، هزینه می شود؛ اگر زکات در محله، روستا، بخش، دهستان و استان جمع آوری می شود در همان محله هزینه می شود.

 

 

وی خاطرنشان کرد: در 10 ماهه سال جاری حدود 45 میلیارد تومان زکات جمع آوری شده استان کرمان است که رشد قابل توجهی داشته و علیرغم خشکسالی، مشکلات معیشتی و اقتصادی و گرفتار شدن کشور به ویروس منحوس کرونا واقعأ این ارقام، اعداد و عملکرد جای تقدیر و تشکر دارد.

 

 

مدیرکل امور اجرایی زکات کشور با بیان اینکه مردم نسبت به ادای واجب و تکلیف شرعی خود حساس هستند، خاطرنشان کرد: ما واقعاً در بحث فرهنگ سازی، تبلیغ و ترویج و تبیین فرائض الهی از جمله زکات باید جدیت داشته باشیم و مردم بدانند این خیرات و زکواتی که ادا می کنند، به دست چه کسی می رسد و کجا مصرف می شود؟ که این همان فرهنگ سازی، ترویج و تبلیغ و تبیین است که در این راستا سازمان صدا و سیما و همچنین روحانیون در حوزه های عملیه و مبلغین می توانند در این امر ما را کمک کنند.

 

 

وی افزود: تفاهم نامه ای با سازمان تبلیغات اسلامی برای استفاده از مبلغین در امر زکات داریم تا در بحث فرهنگ سازی، ترویج و تبلیغ است که امام محله و روستا در این امر الهی می توانند ما را کمک کنند.

 

 

حجت الاسلام مهری ادامه داد: استان کرمان از 2 جنبه حائز اهمیت و قابل توجه است؛ اول اینکه ظرفیت اقلام زکویه استان کرمان بیش از این ها است و مردم در این زمینه می توانند کمک کنند و با اطلاع رسانی می توانیم به نتایج خوبی برسیم.

 

 

وی بیان کرد: امیدواریم بتوانیم جایگاه این فریضه واجب الهی را برای مردم و کسانی که این ظرفیت در آن ها هست را تشریح کنیم تا از قِبَل این فرهنگ سازی و ترویج و تبلیغ، دستاوردهای خوبی داشته باشیم که به فرموده امام صادق(ع) اگر بحث ادای واجب الهی زکات در جامعه ما انجام بگیرد، نباید در جامعه اسلامی هیچ فقیری وجود داشته باشد.

 

 

مدیرکل امور اجرایی زکات کشور در پایان گفت: کشور ما در شرایطی است که مسائل مربوط به معیشت و اقتصاد، گریبان گیر اقشار ضعیف جامعه شده لذا می توان با ادای واجب الهی هم بخشی از مشکلات جامعه فقرا، ضعفا و مستمندان راحل و فصل کنیم و هم اینکه فریضه واجب الهی زکات را ادا کرده باشیم و امیدواریم بتوانیم در این فریضه واجب الهی قدم های بهتر و موثری برداریم.

پایان پیام/667

منبع: شبستان

کلیدواژه: دفتر امام جمعه شورای زکات فرهنگ سازی فریضه واجب الهی زکات واجب الهی جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۲۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

جعفر رحمانی معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد  در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور، با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد-هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، گفت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم. 

وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط ۳۰ درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین، اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد.

رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است. 

وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در ۵ سال آینده بدهد. 

رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگتر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بستر‌ها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است. 

وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جزء اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختار‌ها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد. 

در ادامه این نشست افشین کسالائی معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق اهداف در استان‌ها باید به سمت برنامه‌محوری حرکت کرد، اظهار داشت: برنامه‌های عملیاتی ستون فقرات نظام برنامه‌ریزی است. 

به گفته معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تنها بر منابع عمومی متکی نیست و خلق و تجهیز منابع جدید، باید توسط مدیران در نظر گرفته شود. 

کسلائیی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه علاوه بر ترسیم وضع موجود، آینده اقتصاد و توسعه کشور در سطوح متعدد را مورد توجه قرار داده است، بیان داشت: برنامه هفتم توسعه ناگزیر به برنامه محور بودن است و برای اولین بار این برنامه با پارادایم رشد فراگیر و مبتنی بر سه سطح اصلی‌ترین پیشران‌ها، رد مهمترین بحران‌ها و خلق مهمترین بستر‌های پیشرفت کشور ترسیم شده است. 

در پایان این نشست حاضرین به طرح سوالات و ابهامات خود در خصوص این برنامه پرداختند و نظرات و دیدگاه‌هایشان را نیز بیان کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • پویایی در جامعه نیازمند جهادی عمل کردن و تعالی فرهنگ ایثار است
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها در یزد
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • مسئولان با ابتکار عمل برای افزایش حضور مردم در نمازجمعه تلاش کنند
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی نیازمند اقدامات فرهنگی است
  • مسئولان با ابتکار عمل در جهت افزایش حضور مردم در نمازجمعه تلاش کنند
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه