Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: استفاده از فیلتر دوده در خروجی اگزوز خودروها می‌تواند تا ۹۹ درصد آلودگی هوای آنها را کاهش دهد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، یکی از بخش‌های رویداد آلودگی هوا و صدا که صبح امروز از سوی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران و با همکاری اداره‌کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران برگزار شد، میزگرد تخصصی بررسی وضعیت آلودگی هوای تهران بود که در آن چالش‌های پیش رو در کاهش این معضل و اجرا نشدن قانون هوای پاک از سوی شرکت‌کنندگان در این میزگرد مورد بحث و تبادل قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین شهیدزاده مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نیز در این میزگرد با اعلام اینکه استفاده از فیلتر دوده در خروجی اگزوز خودروها می‌تواند تا 99 درصد آلودگی هوای ناشی از آنها را کاهش دهد، اظهار کرد: موتورسیکلت‌های کاربراتوری اغلب فرسوده‌اند و چند برابر خودروها آلایندگی دارند. 

وی با تأکید بر اینکه قبل از نوسانات اقتصادی، قیمت هر دستگاه موتورسیکلت‌ انژکتوری 12 میلیون تومان بود که 8 و نیم میلیون تومان آن در قالب وام بدون بهره از سوی شهرداری تهران پرداخت می‌شد، تصریح کرد: 500 هزار تومان، پرداختی بابت اسقاط هر دستگاه موتورسیکلت فرسوده بود و 3 میلیون تومان باقی‌مانده نیز قسط‌بندی می‌شد، تصریح کرد: با تغییرات اقتصادی، قیمت موتورسیکلت انژکتوری به 28 میلیون تومان و موتورسیکلت فرسوده، حداقل به 6 میلیون تومان رسیده است.

شهیدزاده از تغییر روش محاسبه نوسازی موتورسیکلت‌های آلاینده خبر داد و خاطرنشان کرد: با روش جدید، میزان وام را به حداقل 75 درصد  قیمت روز موتورسیکلت‌های انژکتوری افزایش داده خواهد شد و در مرحله نخست، موتورسیکلت‌هایی که وسیله امرار معاش مالکان آنها هستند، نوسازی می‌شوند. 

شینا انصاری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در این نشست با اشاره به اینکه قرار بود بارگذاری‌ها در پایتخت کنترل شود اما در طرح تفصیلی سال 85 این مهم محقق نشد، اظهار کرد: ظرفیت اکولوژیک تهران، توان و محدوده مشخصی دارد و بارگذاری‌ها بیش از توان این کلان‌شهر است که دیگر تحمل جمعیت بیشتری را ندارد. 

وی با بیان اینکه دستگاه‌های ذی‌مدخل در قانون هوای پاک باید در چارچوب این قانون حرکت کرده و به آیین‌نامه‌های آن عمل کنند، تصریح کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر، خارج از مصوبه ممنوعیت احداث صنایع در اطراف تهران، 7 شهرک صنعتی، 5 منطقه ویژه اقتصادی و 46 واحد خودرویی در شرق، جنوب و جنوب‌غرب پایتخت بارگذاری شده که بیش از ظرفیت این کلان‌شهر هستند و مسائل و مشکلات محیط زیستی فراوانی را ایجاد کرده‌اند. 

سیدآرش حسینی میلانی رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در این نشست با اعلام اینکه 17 تا 20 دستگاه متولی آلودگی هوا هستند ولی یک متولی و مسئول برای نظارت و رصد اقدامات وجود ندارد، گفت: ایران جزو 10 کشور پرمصرف گاز و 20 کشور پرمصرف برق در جهان است و در فهرست کشورهای آلاینده و تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای قرار دارد. 

وی با تأکید بر اینکه ظرفیت تهویه طبیعی تهران به عنوان دارایی با ارزش و حائز اهمیت محیط زیستی، مغفول مانده است و تأثیرگذاری جریان هوا و کوه‌ها و روددره‌های این کلان‌شهر بر شرایط آب و هوایی و آلودگی هوای آن می‌بایست مورد توجه قرار گیرد، افزود: توچال با حدود 3500 هکتار فضای سبز، تهویه طبیعی و ریه تنفسی پایتخت محسوب می‌شود و هر نوع تخریبی در آن، اثرات منفی و مخربی بر آینده شهر و شهروندان آن برجای خواهد داشت.

میقات حبیبیان، رئیس انجمن علمی هوای پاک و عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این میزگرد با تأکید بر اینکه برای مقابله با آلودگی هوا باید حس تعلق و مسئولیت‌پذیری و سرمایه اجتماعی را ارتقاء داد، خاطرنشان کرد: به بخش‌هایی از قانون هوای پاک عمل نشده و بخش‌هایی از آن هم نیارمند تغییرات است و از این رو، بازنگری برنامه پایش و پیگیری قانون هوای پاک برای کنترل و کاهش آلودگی هوای تهران الزامی است.

اراده حاکمیت و مطالبه‌گری شهروندان راهکار اصلی کاهش آلودگی هواحناچی: راهی جز کنترل آلاینده‌ها برای مقابله با آلودگی هوا نیست

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت کنترل کیفیت هوا شهر تهران آلودگی هوا آلودگی هوای تهران شرکت کنترل کیفیت هوا شهر تهران آلودگی هوا آلودگی هوای تهران قانون هوای پاک میلیون تومان آلودگی هوای آلودگی هوا هوای تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۳۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

سنجش کیفیت هوا، امروز (شنبه) با قرار گرفتن روی شاخص ۶۰ در وضعیت هوای پاک (سبز) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوای اصفهان امروز _شنبه، پانزدهم اردیبهشت_ در ساعات منتهی به صبح با قرار گرفتن روی شاخص ۴۳ در وضعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان، دستگاه سنجش کیفیت هوا در ایستگاه احمدآباد با شاخص ۶۸ و خرازی با شاخص ۶۹ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

امروز همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان، ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا متعلق به شهرداری اصفهان در خیابان انقلاب با شاخص ۵۲، زینبیه با شاخص ۵۱، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های رهنان با شاخص ۴۹، کاوه با شاخص ۳۴، خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۳۰، فیض با شاخص ۳۳، کردآباد با شاخص ۴۴، میرزاطاهر با شاخص ۲۵، ولدان با شاخص ۴۴، پارک زمزم با شاخص ۳۸، سپاهان شهر با شاخص ۳۸، فرشادی با شاخص ۳۳، فیض با شاخص ۳۳ و دانشگاه صنعتی با شاخص ۴۳ پاک (سبز) قرار دارد.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفیت هوا در استان اصفهان به‌جز شهر اصفهان، ایستگاه‌های زرین‌شهر، قهجاورستان، سجزی، کاشان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، مبارکه و شاهین‌شهر است که شاخص کیفی هوا در موقعیت زرین شهر با شاخص ۶۵، سجزی با شاخص ۷۷، قهجاورستان با شاخص ۵۴، کاشان با شاخص ۵۲، نجف آباد با شاخص ۶۶ سالم (زرد)، مبارکه با شاخص ۲۹، خمینی‌شهر با شاخص ۱۶، شاهین‌شهر با شاخص ۳۵ در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد. ایستگاه‌های استانداری اصفهان، پروین، رودکی، جی، میثاق، خواجو، باغ غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون مونوکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

کد خبر 750429

دیگر خبرها

  • تعیین‌تکلیف ۱۷۰ خودروی توقیفی ‌مبارزه با مواد مخدر در اصفهان
  • آلودگی هوا در ۵ شهر خوزستان
  • تهران از ابتدای امسال چند روز هوای پاک داشته است؟
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق