Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین شهیدزاده مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در میزگرد تخصصی بررسی وضعیت آلودگی هوای تهران با اشاره به اینکه استفاده از فیلتر دوده در خروجی اگزوز خودرو‌ها می‌تواند تا ۹۹ درصد آلودگی هوای آن‌ها را کاهش دهد، اظهار کرد: موتورسیکلت‌های کاربراتوری اغلب فرسوده‌اند و چند برابر خودرو‌ها آلایندگی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه قبل از نوسانات اقتصادی، قیمت هر دستگاه موتورسیکلت انژکتوری ۱۲ میلیون تومان بود که ۸.۵ میلیون تومان آن در قالب وام بدون بهره از سوی شهرداری تهران پرداخت می‌شد، تصریح کرد: ۵۰۰ هزار تومان پرداختی بابت اسقاط هر دستگاه موتورسیکلت فرسوده بود و ۳ میلیون تومان باقی‌مانده نیز قسط‌بندی می‌شد. با تغییرات اقتصادی، قیمت موتورسیکلت انژکتوری به ۲۸ میلیون تومان و موتورسیکلت فرسوده حداقل به ۶ میلیون تومان رسیده است.

شهیدزاده در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تغییر روش محاسبه نوسازی موتورسیکلت‌های آلاینده اظهار کرد: با روش جدید میزان وام به حداقل ۷۵ درصد قیمت روز موتورسیکلت‌های انژکتوری افزایش داده خواهد شد و در مرحله نخست، موتورسیکلت‌هایی که وسیله امرار معاش مالکان آن‌ها هستند، نوسازی می‌شوند.

بر اساس این گزارش سیدآرش حسینی میلانی  رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این نشست با اعلام اینکه ۱۷ تا ۲۰ دستگاه متولی آلودگی هوا هستند، ولی یک متولی و مسئول برای نظارت و رصد اقدامات وجود ندارد، گفت: ایران جزو ۱۰ کشور پرمصرف گاز و ۲۰ کشور پرمصرف برق در جهان است و در فهرست کشور‌های آلاینده و تولیدکننده گاز‌های گلخانه‌ای قرار دارد.

بیشتر بخوانید

۹۰ درصد خودرو‌های سطح شهر فاقد استاندارد اولیه آلایندگی هستند/ احتراق خودرو‌های داخلی ناقص است

وی با بیان اینکه ظرفیت تهویه طبیعی تهران به عنوان دارایی با ارزش و حائز اهمیت محیط زیستی، مغفول مانده است و تأثیرگذاری جریان هوا و کوه‌ها و روددره‌های این کلان‌شهر بر شرایط آب و هوایی و آلودگی هوای آن باید مورد توجه قرار گیرد، اظهارکرد: توچال با حدود ۳۵۰۰ هکتار فضای سبز، تهویه طبیعی و ریه پایتخت است و هر نوع تخریبی در آن اثرات منفی و مخربی بر آینده شهر و شهروندان آن برجای خواهد داشت.

در ادامه میزگرد تخصصی بررسی وضعیت آلودگی هوای تهران شینا انصاری - مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران - با اشاره به اینکه قرار بود بارگذاری‌ها در پایتخت کنترل شود، اما در طرح تفصیلی سال ۸۵ این مهم محقق نشد، اظهار کرد: ظرفیت اکولوژیک تهران توان و محدوده مشخصی دارد و بارگذاری‌های بیش از توان این کلانشهر است که دیگر تحمل جمعیت بیشتری را ندارد.

وی با بیان اینکه دستگاه‌های ذی‌مدخل در قانون هوای پاک باید در چارچوب این قانون حرکت و به آیین‌نامه‌های آن عمل کنند، تصریح کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر خارج از مصوبه ممنوعیت احداث صنایع در اطراف تهران، هفت شهرک صنعتی، پنج منطقه ویژه اقتصادی و ۴۶ واحد خودرویی در شرق، جنوب و جنوب‌غرب پایتخت بارگذاری شده که بیش از ظرفیت این کلان‌شهر هستند و مسائل و مشکلات محیط زیستی فراوانی را ایجاد کرده‌اند.

بر اساس گزارش روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران میقات حبیبیان - رئیس انجمن علمی هوای پاک و عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر - نیز در این میزگرد با تأکید بر اینکه برای مقابله با آلودگی هوا باید حس تعلق و مسئولیت‌پذیری و سرمایه اجتماعی را ارتقا داد، گفت: به بخش‌هایی از قانون هوای پاک عمل نشده و بخش‌هایی از آن هم نیازمند تغییرات است. از این رو بازنگری برنامه پایش و پیگیری قانون هوای پاک برای کنترل و کاهش آلودگی هوای تهران الزامی است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آلودگی هوا فیلتر دوده میلیون تومان آلودگی هوای آلودگی هوا هوای تهران هوای پاک خودرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۴۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد

آلودگی هوا زمستان و تابستان نمی‌شناسد و در تمام سال چهره آسمان را کدر می‌کند، بنابراین آمار و میزان آلایندگی‌ها برای شهروندان مهم است تا بدانند هر روز شاخص کیفی شهرها در چه سطحی قرار دارد، لازم است بدانیم امروز هوای یک شهر ناسالم و تعداد ۲۰ شهر سالم و پاک است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اگر نگاهی به روز گذشته و امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ بیندازیم، می‌توانیم میزان و شدت آلودگی هوا که بر آسمان شهرهای مختلف گسترده شده است را به‌خوبی حس کنیم، از این‌رو خبرگزاری ایمنا به مقایسه شاخص کیفی هوا در شهرهای مختلف پرداخته است، بنابراین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست، امروز شاخص کیفی هوای هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش) و ناسالم (قرمز) قرار ندارد.

بر این اساس، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در کلانشهر اصفهان با شاخص ۱۲۴ در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد، به طوری که روز گذشته شهر اهواز در موقعیت ناسالم (نارنجی) قرار داشت.

در همین راستا، شرایط کیفی هوا امروز در ایستگاه کلانشهرهای تبریز با شاخص ۵۹، کرج با شاخص ۶۴، تهران با شاخص ۶۱، مشهد با شاخص ۶۷، زنجان با شاخص ۷۸، سمنان با شاخص ۶۱، زاهدان با شاخص ۶۸، قم با شاخص ۶۳، کرمان با شاخص ۶۰ و اراک با شاخص ۶۹، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

لازم به یادآوری است که روز گذشته دوازدهم اردیبهشت، شهرهای اصفهان، کرج، بوشهر، تهران، شهرکرد، مشهد، زنجان، سمنان، زاهدان، قم، سنندج، کرمان، کرمانشاه، خرم‌آباد و اراک، در وضعیت هوای سالم (زرد) بودند.

قابل توجه است که امروز دستگاه سنجش کیفیت هوا در کلان‌شهرهای ارومیه با شاخص ۳۳، اردبیل با شاخص ۵۰، بوشهر با شاخص ۴۵، شهرکرد با شاخص ۴۴، بیرجند با شاخص ۴۰، اهواز با شاخص ۵۰، سنندج با شاخص ۲۴، کرمانشاه با شاخص ۴۶، یاسوج با شاخص ۲۹ و همدان با شاخص ۳۳، در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد، اما روز گذشته شهرهای تبریز، ارومیه، اردبیل، بیرجند، شیراز، قزوین، یاسوج و همدان در وضعیت پاک (سبز) ثبت شدند.

به این ترتیب امروز شرایط کیفی هوای کلان‌شهرهای ایلام، بجنورد، شیراز، قزوین، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد ثبت نشده است، در حالی که روز گذشته شهرهای ایلام، بجنورد، گرگان، رشت، ساری، بندرعباس و یزد بدون داده ثبت شد.

در نهایت بر اساس داده‌های موجود سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست و مقایسه شاخص کیفی هوا، امروز هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش) و ناسالم (قرمز) ثبت نشدند، اما یک شهر ناسالم (نارنجی)، تعداد ۱۰ شهر سالم (زرد)، شمار ۱۰ شهر پاک (سبز) و تعداد ۱۰ شهر بدون داده ثبت شده‌اند، در حالی که روز گذشته یک شهر ناسالم (نارنجی)، تعداد ۱۵ شهر سالم (زرد)، هشت شهر پاک (سبز) و هفت شهر بدون داده درج شدند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 749993

دیگر خبرها

  • کاهش ۲۴ درصدی ورودی پرونده‌های طلاق توافقی در شهرستان بهارستان
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق